NÄPIT IRTI KOULUSTA Vantaa 2012

Kommentoitu viesti

Vieras

#59 Vain häviäjiä

02.06.2012 08:23

Mitä enemmän asioista pohtii, tuntuu, että tuossa tulevassa tilanteessa ole olemassa kuin häviäjiä:

1) Ne oppilaat, jotka ovat siinä siinä pärjäävätkö nykyisinkään (mistä tuki heille kun avuntarvitsijoiden määrä vain kasvaa)
2) Nopeat ja lahjakkaat oppilaat, joile opettajan aika ei enää riitä (ja joille varmaan jatkossa todetaan "Joo menkää vaan eteenpäin, opella on nyt tässä vähän muuta...")
3) Keskitasoisesti suoritujat, kun opettajan aika menee pohtiessa, miten auttaa erityisoppilaita, muuten vaan tuen tuen tarpeessa olevia ja siinä samassa huomioida myös ns, nopampia oppilaita
4) Eritysoppilaat, jotka ovat työläitä ja saavat samalla "syntipukin" maineen, kun vaikeuttavat luokan työtä ja jotka samalla menettävät sen tue, jota ovat tähän asti saaneet
5) Luokanopettaja ja aineopettajat, jotka joutuvat toimimaan lähtökohdiltaan mahdottomassa työympäristössä (ei varmaan ole kenenkään etu, että opettajat palavat loppuun toivottoman tehtävän edessä)
6) Vanhemmat, jotka ovat huolissaan luokkien tilanteesta ja miettivät saavatko eri oppilaat tasoisensa tuen ja opetuksen. Mitä tapahtuu sitten kun koulussa tulee ongelmia; kuka jaksaa tapella kuntaa vastaan? Nytkin jo kaikki annetut lupaukset ja selittelyt ovat osoittautuneet vain säästöjen peittely-yrityksiksi.

Tässä hullunmyllyssä "leikitään" Vantaan lasten tulevaisuudella. Jatko-opinnot ja sitä kautta esim. tuleva työpaikka on täysin riippuvaista siitä, miten peruskoulu on sujunut.Tällä menolla Vantaan lapset ja nuoret lähtevät muihin verrattuna tähän kisaan todella suurelta takamatkalta. Jotain on tehtävä !!!!

Vastaukset


Vieras

#71 Re: Vain häviäjiä

2012-06-04 23:06:56

#59: Vieras - Vain häviäjiä

Ei tällä ohjelmalla säästöä tehdä, tällä tehdään vain iso lasku lähitulevaisuuteen!


Vieras

#74 Re: Vain häviäjiä

2012-06-05 11:36:04

#59: Vieras - Vain häviäjiä

2) lääkinnällistä apua/tukea ja avustajaa tarvitseva lapsi voi olla hyvinkin älykäs, lahjakas ja hyvä koulussa!