Kaarinalisä säilytettävä

Kommentoitu viesti

Antti
Vieras

#17 Päivähoidon tehokkuus parempi säästökohde

27.06.2012 13:34

En usko, että Kaarinalisän poistolla edes mitään säästettäisiin. En tiedä, mitä päivähoito Kaarinassa maksaa, mutta keskimäärin Suomessa se on ollut n. 1500 €/kk. Kun siitä vähentää hoitomaksun, niin kunnalle jää vielä 1250 €/kk. Aiemmin VATT on tutkinut, että Kaarinan päivähoito kuului tehottomimpaan luokkaan ja nytkin hiljattain oli Turkkarissa puhetta Kaarinan kalliista päivähoidon kustannuksista vrt. muut kunnat ja erityisesti yksityinen päivähoito. Varsinkin asian ollessa näin, en mitenkään usko, että Kaarinalisällä voisi edes säästää. Kyllä äidin pitää sitten olla aika "tuottava" ja hyväpalkkainen, jotta nuo kustannukset selvästi katetaan. Ja saisiko tässä taloustilanteessa kaikki äidit töitäkään?

Kaarinalisä voi olla monelle juuri tärkeä lisä, joka mahdollistaa kotihoidon. Jos se otetaan pois, niin voi tulla hoitopaikkahakemuksia jonkin verrankin lisää. Mihis ne paikat saadaan ja millä rahalla?

Kun Kaarina voi esittää, että päivähoito on suomalaisittain edullisesti järjestetty, sen jälkeen on paremmin perusteita palata keskusteluun Kaarinalisän poistamisesta.

Vastaukset

Puolesta

#37 Re: Päivähoidon tehokkuus parempi säästökohde

2012-10-03 10:48:22

#17: Antti - Päivähoidon tehokkuus parempi säästökohde

JUURI NÄIN. Kiitos asiallisesta kommentista! Vielä kun päättäjätkin ymmärtäisivät samat laskelmat!