Kannabiksen laillistamiseksi

Kommentoitu viesti


Vieras

#6 Kysymys Tiina Viillokselle

03.10.2012 20:42

Millä perustelet tämän lakialoitteen? Osaat varmaan myös kertoa mitä lääkettä parempi kannabis on ja miksi? Syövän ym hoitoon ja kipuihin on varmasti apteekit pullollaan lääkkeitä, jotka ei "pehmennä" päätä niinkuin tämä ja jos esim syöpä on mennyt jo niin pahaksi ettei lääkkeet ym hoidot auta niin ei kannabiskaan auta. En usko että kannabis on turhaan julistettu laittomaksi, joten voisitko hieman perustella omin sanoin, ei googlea, ja kerrotko myös miksi juuri tämä asia sai sinut tekemään lakialoitteen, kiitos.

Vastaukset

hybris

#21 Re: Kysymys Tiina Viillokselle

2013-03-19 20:44:18

#6: - Kysymys Tiina Viillokselle

Itse asiassa kannabiksen kriminalisointi oli alunperin USAn idea. Jenkkien painostuksen ja propagandan avustuksella kannabis tehtiin laittomaksi suurimmassa osassa maailmaa. Se miksi se ylipäänsä Jenkkilässä kiellettiin ei liittynyt mitenkään sen vaikutuksiin (kuviteltuihin tai oikeisiin) vaan petrokemianteollisuuden ahnaiden pomojen aivoituksesta lähti koko kielto liikkeelle.

Kannabiksen historiasta löydät vaikka Googlesta kuinka paljon tietoa. Samoin kuin sen haitoista ja hyödyistä (kliinisia tutkimuksia) sekä syyt siihen miksi sitä edelleen pidetään kovan luokan huumeenaa vaikka se on alkoholia huomattavasti miedompi päihde.