Kannabiksen laillistamiseksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kannabiksen laillistamiseksi.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.10.2012 18:56


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.10.2012 19:00


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.10.2012 19:01


usko

#4 Löytyy jo vastaava

03.10.2012 19:08

http://www.adressit.com/kannabis

Mikä järki/hyöty on tehdä kokonaan uusi? Edellisessä tuotu paljon paremmin asiat esille ja nimiä on jo lähemmäs 40 000.

Anonyymi

#5

03.10.2012 19:29

Käsittääkseni se ei ole enää ajankohtainen, koska adressikin on luovutettu eteenpäin jo vuonna 2008

Vieras

#6 Kysymys Tiina Viillokselle

03.10.2012 20:42

Millä perustelet tämän lakialoitteen? Osaat varmaan myös kertoa mitä lääkettä parempi kannabis on ja miksi? Syövän ym hoitoon ja kipuihin on varmasti apteekit pullollaan lääkkeitä, jotka ei "pehmennä" päätä niinkuin tämä ja jos esim syöpä on mennyt jo niin pahaksi ettei lääkkeet ym hoidot auta niin ei kannabiskaan auta. En usko että kannabis on turhaan julistettu laittomaksi, joten voisitko hieman perustella omin sanoin, ei googlea, ja kerrotko myös miksi juuri tämä asia sai sinut tekemään lakialoitteen, kiitos.

Anonyymi

#7 Tiina vastaa

03.10.2012 20:56

Lääkekannabiksella ei ole päihdyttävää vaikutusta, ainoastaan kipua lieventävä vaikutus. Se ei siis "pehmennä päätä."
Kannabis on luonnontuote ja esimerkiksi alkoholia vaarattomampi. Kannabis rentouttaa, kun taas esim. alkoholin vaikutuksenalaisena tehdään useita väkivalta ym. rikoksia.
Minusta on älytöntä, että muutaman kasvin kasvattamisesta voi saada naurettavan kovia tuomiota rikokseen nähden ja samaan aikaan esim. raiskauksesta voi päästä vähemmällä. Poliisien voimavaroja voisi varmasti suunnata järkevämminkin, kuin kotikasvattajien jahtaamiseen.
Vieras

#8 Kysymys Tiina Viillokselle

03.10.2012 22:20

Miks se on sulle niin tärkeä asia että teit siitä lakialoitteen? Voisitko suositella "pössyttelyä" alkoholin nauttimisen sijasta? Antaisitko esim oman lapsesi mieluumin polttaa kuin juoda? Ootko ottanu selvää miten kanabiksen jatkuva käyttö vaikuttaa aivoihin ja elimistöön? Tottakai alkoholi, tupakka ym muutkin vaikuttaa, jopa kahvi, jotka on kaikki laillisia nautintoaineita, mutta siinä se onkin, ne on laillisia ja kannabis ei. Oletko ottanut selvää miksi kannabis on todettu niin paljon pahemmaksi huumausaineeksi, laittomaksi, kuin em muut aineet? Ja jos olet niin kertoisitko minullekkin. Voisit hieman täydentää tuota selvitystäsi aloitteeseen. Ja jos olet pelkästään kannabiksen lääkekäyttöön laillistamisen puolella niin ehkä senkin pitäisi näkyä jo otsakkeessa, on vähän epäselvää haetko vain sitä vai kaikille vapautta sauhutella sillon ku siltä tuntuu ja vanne vähän päätä puristaa. Ovat nimittäin kaksi aivan eri asiaa. Kiitos jo aiemmasta vastauksesta, vaikka jäikin vastauksesi hieman vajaaksi.
janne

#9

04.10.2012 01:11

Naurettava lakialoite.. Kuinka tämä on organisoitu? Kuinka aioit saada paperille 50 000 nimeä? Eräs ville eräältä foorumilta hoiti asiaa todella hyvin ja siltikään ääniä ei tullut paljoa. Mitä ajattelit tehdä paremmin? Oletko joa kerännyt nimiä kuinka paljon?
Think about

#10 Muutosta tarvitaan

04.10.2012 02:14

Suomessa apua hakeva päihdeongelmainen ei pääse hoitoon, Suomessa ratsaaan koteja, kun etsitään muutamaa omaan käyttöön kasvatettavaa hamppukasvia. Lääkettä kotona kasvattava ihminen tuomitaan vankeuteen tai sakotetaan, kun lääkettä on lähes mahdoton saada laillisesti. Rikollisten annetaan kahmia voitot salakaupasta, kun voitaisiin kerätä yhteiskunnalle veroja. Ja sitten valitetaan, että poliisilla ei ole resursseja tutkia rikoksia. Muutosta tarvitaan myös meillä. On parempi säädellä huumekaupaa ja auttaa ongelmiin ajautuneita kuin lyödä lyötyä. Kotipuutarhoja ratsaaville poliiseille olisi oikeatakin rikoksentorjuntaa tehtävänä.

Kannabis tulee tuoda laillisen valvonnan piiriin. Laillisilla markkinoilla myytävän kannabiksen koostumusta olisi mahdollista valvoa, ikärajakontrolli saataisiin käyttöön ja se kuuluisa ”portti” koviin aineisiin sulkeutuisi.
Kahvilan pitäjä

#11 Hei nyt kansa!

04.10.2012 02:14


Mitä me turhaan enää odotellaan, eiköhän se ole jo kaikille selvä: Kannabis lääke ja päihde käyttöön on laillistettava! Otetaan yrtistämme kaikki irti ja näytetään rohkeina sisukkaina Suomalaisina oikeaa mallia muulle maailmalle. Kerätään laittomat rahat pois rikollisilta ja pelastutaan velka tilanteesta kannabiksen tuomilla vero ja turisti rahoilla. Suomi on loistava maa, mutta ärsyttää kuumotella suotta virkavaltaa harmittomana hampun pössyttelijänä. Jos haluan hankkia elantoni viljelemällä kannabista sekä myymällä sitä kahvilassa rehellisesti veroja maksaen, kenelle siitä muka harmia koituu? Alkoholinkin kulutus luultavammin laskisi sillä ihmisten ei ole enää pakko viettää viikonloppuna aikaa juottoloissa päihtyäkseen vaan saa valita itselleen ja keholleen turvallisemman sekä rauhallisemman ratkaisun! Lopettakaa vaarallisten kemikaalien syönti mitä lääkärit tyrkyttää, kannabis on nimittäin oiva lääke myöskin kivun lievitykseen. Kannabis täytyy julistaa täysin lailliseksi!


Vieras

#12

04.10.2012 09:16

"Suomessa sen käyttö on ollut lääkärin määräämänä sallittua pienelle potilasryhmälle vuodesta 2008 alkaen." Mitäs sitä kaikille laillistamaan kun kerta jo ton tekstin mukaan lääkäri saa sitä määrätä jos tarpeelliseksi näkee. Iha sairasta kitistä vaa lisää huumaavia aineita lailliseks, ihan ku ei jo alkoholi riittäs. Miettikää vähä seuraamuksia ja mitäs sitte ku se kannabis ei enää rentoutakkaan, sit on nuoret, jotka sitä saa laillisesti kokeilla ja käyttää, ettimässä vahvempia "rentouttavia" aineita. Mut tää ilmeiseesti on adressin laatijan unelma, vai?
Teemu

#13 Re: Kysymys Tiina Viillokselle

10.10.2012 13:38

#8: Vieras - Kysymys Tiina Viillokselle

Viestissä on enemmän valhetta kuin asiaa. Yksikään päihde ei ole hyväksi kasvavalle lapselle - tästä voitaisiin katsoa viimeisimpänä esimerkkinä "es-jonneja" joilla kofeiini pärisee. Kyllä, antaisin todellakin lapseni mielummin käyttää kannabista, joka on psykoaktiivinen päihde eikä omaa tunnettuja haittavaikutuksia höyrystettynä tai syötynä. Alkoholi, vaikka onkin laillista, on paljon lähempänä heroiinia. Molemmat ovat keskushermostoa lamauttavia päihteitä.

 

Kannabista ei todellakaan ole todettu paljon pahemmaksi "huumausaineeksi" kuin alkoholi, tupakka. Päinvastoin. Alkoholi on todettu maailman haitallisimmaksi päihteeksi, mutta silti täällä pohjolassa ollaan ylpeesti kännissä. Yleisesti käytetty lääke bentsodiatsepiini, jota käytetään mm. ahdistuksen, unettomuuden, masennuksen ja alkoholin vieroitusoireiden hoitamiseen on yhtä vaarallista käyttäjälle kuin kannabis. Päivittäisiä käyttäjiä arvioidaan olevan 4% suomalaisista, samaa luokkaa kuin kannabiksen käyttäjiä. Bentsot kuitenkin aiheuttavat vakavaa riippuvuutta ja lääkityksen lopettaminen on aina tehtävä valvovan lääkärin suostumuksesta.


Vieras

#14 Re: Re: Kysymys Tiina Viillokselle

11.10.2012 07:48

#13: Teemu - Re: Kysymys Tiina Viillokselle

Ai minun viestissä enemmän valhetta kuin asiaa? :D Sehän on täynnä kysymyksiä, miten luet kysymykset valheeksi? :D Ja siksi juuri kyselen asiasta koska en itse ole ollut missään tekemisissä tähän kannabikseen, ja jos joku tälläisen lakialoitteen tekee niin kyllä minun mielestäni se pitäisi osata perustella pikkaisen paremmin kun mitä Tiina on tässä tehnyt. Ja ei ole minun asia lähtee ettimään tietoa, kyllä sen tiedon pitäs olla tässä valmiina. Mutta kiitos Teemulle, sinun vastauksesi kertoi jo enemmän asiasta. Mutta minua vaan kiinnostaa miksi se on laitonta ja alkoholi ei? Jos se alkoholi on kerta pahempi päihde. Pakkohan siihen on syy olla. Ja Tiina ei ole vieläkään vastannut tarkoittaako hän lääkkeeksi laillistamista vai kaikkien käyttöön? On vähä ristiriitoja tässä.

Teemu

#15 Re: Re: Re: Kysymys Tiina Viillokselle

11.10.2012 12:24

#14: - Re: Re: Kysymys Tiina Viillokselle

Kaikki päihteet olivat varsin yleisiä koko maailmassa 1900-luvulle asti. Ensimmäinen huumeita rajoittava kansainvälinen oopiumsopimus tehtiin 1912 ja myöhemmin 1971 Suomessa kriminalisoitiin kannabiksen käyttö. Puhtaasti arpomalla. Ensin hallitus esitti kannabiksen poistamista rangaistavien aineiden listalta, jonka jälkeen se päätyi suuren valiokunnan käsittelyyn. Äänestyksessä päädyttiin tasapeliin, jonka jälkeen kolikkoa heittämällä päädyttiin rankaisemiseen. Mitään oikeasti rationaalista syytä kieltolaille ei ole olemassa.

 

Vuonna 1971 presidentti Nixon aloitti huumeiden vastaisen sodan ja sillä tiellä ollaan edelleen. Suurista yrityksistä huolimatta huumeiden käyttäjien määrä on vain lisääntynyt ja samalla vaatinut kymmenien tuhansien ihmisten hengen, joista suuri osa on täysin sivullisia. Yhdysvaltain painostuksesta johtuen erinäiset huumeiden dekriminalisointi yritykset latinalaisessa amerikassa ovat kaatuneet vähin äänin. Alkoholin kieltolailla oli Suomessakin kohtalokkaat seuraukset. Ennen 1900-lukua Suomessa ei juurikaan tehty viinaa ja rahvaan kulutus oli enemmän kotikaljan lipittämistä. Kieltolain seurauksena viinan polttaminen yleistyi ja samalla kaljan kulutustottumukset siirtyivät suoraan viinaan. Sitä hörpittiin yhtä huolimattomasti kuin vähähumalaista kaljaa.

 

Itse aloitteena tämä on varsin lapsus ja vielä täysin väärässä paikassa tehty. Mitään käsittelyä ei tule tapahtumaan, vaikka tämä adressi keräisi 5 miljoonaa allekirjoitusta.

yskä

#16

15.10.2012 11:05

Mainiota tämä tiedotusvälineiden doupinkäsittely.Jos ei vaieta kannabiksen hyödyistä niin sitten asia vääristellään totaalisti.Hyvä esmerkki tän päiväisissä iltiksessä&iltalehdessä jutut Bratt Pittin leffasta The House I Live In..."huumeidenvastainen elokuva",kun tosiasiassa elokuva on huumesodanvastainen.Että huumekieltolaki vääristää ja myrkyttää yhteiskunnan ja on sotaa yksilöitä kohtaan.
tuhkanuppi

#17

15.10.2012 12:58

Documentary Storm.Hyvä mesta--dokkareita paljon doupista.Itteä kiinnostaa enemmän musa,sieltä löytyy vaikka Hendrix,Brian Eno...frank zappa.
Hippikö(?)

#18 Oikeasti vaarattomin lääkeaine

24.12.2012 23:58

Kyllä se niin on että pössyttelyn laillistamisella tulisi oikeasti lisää verovaroja suomeen ja turistejakin enemmän, myöskin unihäiriöitä, ahdistusta, itsetuhoisuutta, ja masentuneisuutta voitaisiin lääkitä kannabiksella. Kannabiksen sisältämä THC rentouttaa, auttaa ajattelemaan laajemmin ja auttaa nukkumaan, lisäksi poistaa ikäviä ja itsetuhoisia ajatuksia, näin ollen suosittelisin sitä käytettäväksi lääkkeenä ja miksipäs ei ihan vain hupikäyttöönkin se kun on paljon turvallisempaa (ja terveellisempää) kuin joku alkoholi tai tupakka. Kannabista lääkkeenä suomessa laillisesti käyttävien määrä todella on olematon ja tosiaan asian tulisi muuttua, harmittaa vain vanhat ajattelutavat siitä että kannabis on huumausaine joksi sitä on vaikea mieltää. Sitä kun ei voi verratakkaan oikeisiin huumausaineisiin( jotka aiheuttavat riippuvuutta, joissa on haittavaikutuksia ja joilla yksinkertaisesti vain pilaa elämänsä). Lehdissä, foorumeilla ja keskustelupalstoilla on ihan liikaa vääristeltyä tietoa kannabiksesta joka varmaan onkin osasyy siihen että tämäkään adressi ei mene läpi vaikka sen itse aionkin allekirjoittaa siinä toivossa että muutkin tekisivät niin.

Vieras

#19

07.02.2013 22:39

asiallisesta aiheesta tämä kyseinen adressi.on se vain totta,että jos edes kotikasvatus laillistettaisiin se rajaisi liian monen nuoren ym kokeilut,siis vähentäisi

Vieras

#20 joopa joo

07.02.2013 23:05

Kerrankin helppo asia eduskunnassa. Vaikka saisitte miljoona puoltavaa allekirjoitusta, niin eduskunta äänestää onneksi asian enemmistöäänin nurin idioottimaisena ehdotuksena.

hybris

#21 Re: Kysymys Tiina Viillokselle

19.03.2013 20:44

#6: - Kysymys Tiina Viillokselle

Itse asiassa kannabiksen kriminalisointi oli alunperin USAn idea. Jenkkien painostuksen ja propagandan avustuksella kannabis tehtiin laittomaksi suurimmassa osassa maailmaa. Se miksi se ylipäänsä Jenkkilässä kiellettiin ei liittynyt mitenkään sen vaikutuksiin (kuviteltuihin tai oikeisiin) vaan petrokemianteollisuuden ahnaiden pomojen aivoituksesta lähti koko kielto liikkeelle.

Kannabiksen historiasta löydät vaikka Googlesta kuinka paljon tietoa. Samoin kuin sen haitoista ja hyödyistä (kliinisia tutkimuksia) sekä syyt siihen miksi sitä edelleen pidetään kovan luokan huumeenaa vaikka se on alkoholia huomattavasti miedompi päihde.


Vieras

#22

20.03.2013 09:14

Thomas Pynchonin kirja Painovoiman Sateenkaari nyrjäyttää mielen varmemmin ja laajentaa myös tietoisuutta.

Vieras

#23 Terveeseen elämään

28.03.2013 06:02

Miksi huumeita? Elämä on liian ihanaa ja monipuolista tuhlattavaksi pöhnässä! Vaikeudet näyttävät ensin tuhoavan, mutta sitten ne lopulta useimmiten kasvattavat ihmistä! Terveys vain menee vieraista aineista. Paras nautinto on elämä ilman kaikkia huumeita! Se on aitoa elämää!

Vieras

#24

07.04.2013 10:31

Voitta monet läkkeet mennen tullen

Vieras

#25

29.04.2013 00:03

toivottavasti kansan hyvinvointia tällä aloitteella oikeasti ajateltaisiin kansanedustajien kesken ja uskallettaisiin ottaa se suuri askel mediassa sekä koko maailman kesken, ja kyllä tulevaisuus näyttää, että muut maat tajuavat parantaa lakejaan vasta paljon myöhempään, toivottavasti ei liian. -levoton haaveilija oravanpyörässä-