Helsingin Kauppatorin tulevaisuuden puolesta.

Saimme perjantaina 30.10.2020 Helsingin kaupungilta kirjeen jossa ilmoitetaan että Kauppatorin grillin yritystoiminta päättyy 31.12.2020.

 

Helsingin kaupungin piti järjestää tarjouskilpailu vuoden 2020 aikana kaikista jäätelö- ja grillikioskipaikoista joilla on määräaikainen vuokrasopimus vuoden 2020 loppuun. Nyt tarjouskilpailua on siirretty vuodella eteenpäin eli nykyiset vuokralaiset saavat toimia vuoden 2021 loppuun lukuunottamattamatta Kauppatorin grilliä ja torialueella sijaitsevaa kahta jäätelökioskia. Siis kaupunki antaa kaksi kuukautta aikaa lopettaa toimiva yritys ja siinä ajassa pitäisi löytää kioskirakennukselle uusi omistaja ja siirtää se pois.

 

Meille on perusteltu syytä tähän, että päätös olisi siten linjassa alueen suojeluarvojen vaalimisen ja torin avoimuuteen liittyvien kaupunkikuvallisten arvojen kanssa. Lisäksi ratkaisu tukisi alueen toimijoiden ja yrittäjien tasapuolista kohtelua; vain olemassa oleviin rakennuksiin voi sijoittaa toimintaa, joka tukeutuu pysyvään rakennukseen ja jolla on erikseen osoitettu ulkotarjoilualue. Kaikki muu alueen kaupallinen toiminta on luonteeltaan väliaikaista, kasattavaa ja purettavaa kuten torikojut tai liikkuvaa, kuten ketterät kioskit, saaristoristeilyalukset yms.

 

Nyt antamallaan päätöksellä Helsingin kaupunki varmistaa sen, että tammikuussa 2021 on neljä työtöntä työnhakijaa lisää. Varsinkin tässä taloudellisessa tilanteessa missä yritykset ja koko Suomi tällä hetkellä on. Lisäksi se varmistaa täysin elinvoimaisen yrityksen lopettamisen. Samalla loppuu pitkä kaupunkiperinne ja torin elävöittäminen. Jatkossa myös turisteilla ei olisi mahdollisuutta kokea katoavaa ja perinteistä suomalaista pikaruokakulttuuria kuten esimerkiksi porilainen, lihapiirakka ja makkaraperunat.

 

Työllistämme siis neljä henkilöä ympäri vuoden, lisäksi kesäaikaan meitä on töissä toistakymmentä. Pystymme tarjoamaan kesäisin monelle nuorelle sen ensimmäisen työpaikan ja on ollut ilo huomata kuinka he ovat oppineet työssään asiakaspalvelua ja monta muuta taitoa. Lisäksi palvelemme asiakkaita aamuvarhaisesta iltamyöhään eli silloinkin kun muut toimijat ovat torilta poissa.

 

Korona-aika on verottanut liikevaihtomme huomattavasti ja olisi katastrofi lopettaa yritystoiminta tällaisen vuoden jälkeen. Käytämme myös paljon pienten Tukkutorilla toimivien yritysten tuotteita joten yritystoiminna lopettaminen koskisi myös heitä. Samoin Helsingiltä jäisi saamatta maa-alueen vuokratuotot.

 

 

 

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Sami Ylitalo voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…