Helsinki-Valamo-Joensuu bussivuoro on säilytettävä!

 

Helsinki – Valamo -bussivuoro on säilytettävä

Savonlinja on 1.1. 2019 lopettanut erittäin tärkeän bussivuoron Helsingistä Valamon luostariin (päätepysäkki Joensuu). Vuoron lakkauttaminen vaikeuttaa luostarin toimintaa ja hankaloittaa luostariin saapuvien turistien sekä Valamon opiston kursseille osallistuvien liikkumista merkittävällä tavalla. Lopetettu bussivuoro oli aamuvuoro, johon oli hyvät liittymäyhteydet myös eri suunnista Suomea tuleville. Tällä hetkellä Savonlinja ajaa Valamoon päivässä enää vain yhden vuoron, joka on luostarissa perillä vasta klo 18.30. Tämä myöhäinen vuoro ei palvele luostariin vierailulle tulevia, eikä Valamon opiston opiskelijoita.


Valamon luostari on Suomen ortodoksisen kulttuurin keskus ja erittäin suosittu turistikohde. Savonlinjan toiminta hankaloittaa joukkoliikenteen varassa olevien turistien vierailuja merkittävällä tavalla ja käytännössä estää heidän osallistumisensa luostarin opiston lyhytkursseille, jotka alkavat tavallisesti jo iltapäivällä.


Valamon opisto on Suomen ainoa ortodoksinen kansanopisto ja merkittävä kurssikeskus, jossa järjestetään satoja kaikille avoimia opintokokonaisuuksia ja lyhytkursseja, joille osallistuu parituhatta kävijää. Opisto tekee myös merkittävää työtä suomalaisen ikonimaalauksen kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi.


  1. Me allekirjoittaneet vaadimme, että Savonlinja palauttaa lakkauttamansa bussivuoron Valamoon. On tärkeää, että luostari on hyvin saavutettavissa myös julkisin kulkuvälinein, jotta luostarin ja sen opiston toiminta voi säilyä, kehittyä ja olla mahdollisimman monen saavutettavissa.

Valamon opiston rehtori    Ota yhteyttä adressin tekijään