Jari Taponen ennaltaehkäisemään Ruotsin katujengien rikollisuutta

jari_taponen_jrw2119-vaaka.jpg

Helsingin Pasilan poliisilaitoksen ennaltaehkäisevän toiminnan yksikön ylikomisaario Jari Taponen on ollut merkittävä uudistaja ja hänen ansiokkaan työnsä vuoksi Suomessa ei viime Sanna Marinin hallituksen aikana ollut yhtäkään katujengiä.

Ruotsin hallitus, joka ei ole omannut yhtä osaavaa yksikköä ja sen johtajaa, kuin Taponen, on nyt pulassa yhteiskunnan rakenteellisen rasismin takia johtuvasta katujengitoiminnasta.

Ruotsin entinen pääministeri Magdalena Andersson on esittänyt, että Ruotsin poliisi voisi pyytää kollegiaalista apua jengirikollisuuden torjumiseen muista Pohjoismaista, esimerkiksi Suomesta.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Taponen on myös saanut ansiokkaasta työstään kaupungilta kultaisen "Helsinki-mitalin". Taposen johdolla Helsingin poliisin ymmärrys eriarvoistumisesta ja radikalismista on laajentunut merkittävästi. Helsingin poliisin ennaltaehkäisevä toiminta tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin nuorisopalvelujen ja sosiaali- ja terveystoimialan kanssa.

Helsingin kaupungin kuuluu tarjota Taposen osaamista ruotsalaisille, jotka eivät olleet yhtä onnekkaita omaakseen yhtä osaavan ja ansioituneen ylikomisaarion. Olemme onnekkaita helsinkiläisinä ja on myös meidän velvollisuus auttaa Ruotsia asian kanssa. 

Adressimme ehdottaa, että:

1. Helsingin kaupungin kuuluu luoda 10 vuoden viran ylikomisaariolle Jari Taposelle.

2. Virka kuuluu suorittaa Ruotsissa paikan päällä efektiivisyyden varmistamiseksi.

3. Jos 10 vuotta ei riitä katujengien täydelliseen poistamiseen, kuten ylikomissaario on onnistunut Suomessa, kuuluu virka pidentää vähintään 5 vuotta kerralla ja tarjota enemmän suomalaista osaamista ruotsalaisille.

4. Kaupungin kuuluu järjestää vähintään 50 000 euron läksijäisjuhlat palkitun ja ansioituneen ylikomisaario Jari Taposen kunniaksi Senaatintorilla helsinkiläisille. Juhlat kuuluu aloittaa, sillä hetkellä, kun ylikomissaario astuu Ruotsin laivaan.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että Anter Yasa näkee kaikki tällä lomakkeella antamani tiedot.


Annan suostumukseni siihen, että tällä lomakkeella antamiani tietoja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…