Joensuu vapaaksi pelosta

 In English. На русском языке.


Tämä adressi suljetaan nyt ja se luovutetaan Joensuun kaupunginvaltuustolle ma 25.1. klo 17.30.

Lämmin kiitos kaikille allekirjoittaneille.

**

Joensuussakin on alkanut liikkua valkoisesta Suomesta haaveilevia katupartioita, jolla on yhteyksiä eri puolilla Suomea organisoituneisiin äärioikeistolaisiin ryhmittymiin. Joensuu on jo kerran kokenut avoimen rasismin aikakauden, joka aiheutti väkivaltaa, pelkoa sekä ikuiselta tuntuvan arven kaupungin maineeseen. Tämä ei saa toistua.

Tällä adressilla haluamme osoittaa, että joensuulaiset haluavat avoimen ja kaikkia ihmisiä kunnioittavan kaupungin. Allekirjoita adressi ja kerro ettet halua rasismin rumentavan kaunista kaupunkiamme. Voit myös jakaa addressin osoitetta omissa verkostoissasi.

Joensuulaiset järjestöt ja Meille saa tulla -kampanja luovuttavat addressin kaupungin päättäjille.

Linkkejä:
Karjalainen: Poliisi seuraa Joensuussa aloittanutta äärioikeistolaista katupartiota
Joensuun kaupunki: Järjestyksenvalvonta on poliisin tehtävä
YLE Pohjois-Karjala: Ulkomaalaisten rikokset Joensuussa pitkälti huhumyllyä?
Karjalainen: Joensuun katupartiokerhon miehillä monipuolista rikollistaustaa
Kolumni: Isänmaallisuuden korkein muoto

 

 

 

Joensuu vapaaksi pelosta -vetoomus

Joensuu ja joensuulaiset tietävät liiankin hyvin mitä tarkoittaa, jos väkivallalle ja rasismille antaa tilaa kasvaa. Ikävät tapahtumat 90-luvulla jättivät jälkensä kaupunkiin, kaupunkilaisiin ja kaupungin maineeseen. Silloin opimme ymmärtämään, että vaikeat asiat eivät hiljenemällä katoa. Kun tuhannet joensuulaiset marssivat Joensuuta vapaaksi pelosta 1997, niin se myös toteutui. Myös viranomaiset heräsivät toimimaan kaupungin ja sen asukkaiden puolesta. Yhteisö suojeli itseään omiltaan. Se työ on jatkunut siitä asti.

Nyt julkinen rasismi ja väkivalta ovat taas pyrkimässä pintaan niin Joensuussa kuin muuallakin. Siksi on äärimmäisen tärkeää noudattaa tiukkaa nollatoleranssia rasismin suhteen, ilmeni se sitten sanoissa tai teoissa. Sitä nollatoleranssia haluamme kaikkialla, kouluista koteihin ja viranomaisista viihteeseen. Me allekirjoittaneet ihmiset ja tahot haluamme avoimen, kirjavan ja kaikenlaisia ihmisiä kunnioittavasti kohtelevan Joensuun. Sellainen Joensuu on viihtyisä, menestyvä ja kukoistava kaupunki. Sitoudumme nollatoleranssiin rasismin suhteen ja vaadimme myös poliisia, Joensuun kaupunkia ja muita viranomaisia puuttumaan systemaattisesti rasistiseen toimintaan ja väkivallalla uhkailuun.

 

 

  


Meille saa tulla -kampanja    Ota yhteyttä adressin tekijään