Suola kuuluu ruokiin EI TEILLE!!

Suola ei kuulu teille, vaan ruokiin. Suola ruostuttaa ja likastuttaa autoja, lisäksi saa olla kokoajan ruiskuttamassa pissapojan nestettä tuulilasille, jos on vastaantulijoita paljon.

Suolatut tiet ovat sitä paitsi uskomattoman liukkaita kun pakkanen menee nousee siihen -10 asteen tuntumaan jolloin suolakaan ei enää auta. Silloin on ihan sama mitkä renkaat on alla ja pitoa ei löydy yhtään. Kun kuljettajat opettelisivat huomioimaan sään ajonopeuksissaan, eivätkä luottaisi niin sokeasti kaikkiin auton ESP ja muihin järjestelmiin, niin säilyttäisiin teiden maustamiselta. Usein näkee, että suolataan ihan suotta, vaikka on ihan normaali pitävä talvinen ajokeli ja sitten se muutetaan loskasohjoksi suolaamalla...

Lapissa on sentään tienhoitajilla järki päässä ja siellä pidetäänkin suola pois tieltä! Sielä on autot huomattavasti hienommassa kunnossa kuin täällä etelämmässä ja kuskeillakin ilmeisesti enemmän järkeä, koska ei siellä sen enempää onnettomuuksia tapahdu kuin täällä etelässä sulilla suolateillä.

Onhan sitä ennen ajettu kesät ja talvet kesärenkailla!