Keltainen lehdistö kuriin

MISSÄ ON KELTAISEN LEHDISTÖN MORAALINEN VASTUU?!

Suomalaiset ovat hyviä, rehellisiä ja suoraselkäisiä ihmisiä. Suomea pitää pystyssä valtava joukko ahkeria ja aikaansaavia, mutta nimettömiä ja kasvottomia kansalaisia.
Vain muutamat eri alojen erityislahjakkuudet nousevat nimineen ja kasvoineen koko kansan tietoisuuteen. Nämä poikkeusyksilöt peilaavat kuitenkin koko kansaa, tavallisen kansan joukostahan hekin esiin nousevat.

Keltainen lehdistö pitää yllä oletusta, että kansassamme on jotain pahasti pielessä.
Sen mukaan suomalaisten joukosta ei voi nousta todellisia sankareita eikä voittajia – jokaisen menneisyydestä nousee aina jokin rike, joka mitätöi henkilön kaikki saavutukset. Jos ei muuta, niin vähintäänkin hän jättänyt lapsuudessaan kirjaston kirjan palauttamatta.

Keltainen lehdistö tarjoaa turhien julkkisten tuhruisia tarinoita viihteeksi tavalliselle työtätekevälle kansalle, vaikka he olisivat ansainneet jotain paljon parempaa ja arvolleen sopivampaa. He ovat ansainneet lukea keskuudestaan esiin nousseiden ihmisten todellisia tarinoita ja todellisia saavutuksia. He ovat ansainneet lukea positiivisia, kannustavia ja innostavia juttuja, joissa on painavaa sisältöä.

Keltaisen lehdistön on lakattava aliarvioimasta Suomen kansaa. Sen on otettava vastuu valheellisista otsikoista, joilla lehtiä myydään sensaation nimissä. Me allekirjoittaneet tahdomme lehtien juttuihin tasoa, sisältöä ja totuutta. Me vaadimme toimittajilta moraalista vastuuta kirjoittamistaan jutuista. Ja me allekirjoittaneet aiomme boikotoida keltaisen lehdistön julkaisuja, kunnes julkaisujen toimittajat nousevat pohjamudistaan tavallisen suoraselkäisen suomalaisen tasolle.

Tämä adressi ei ole hyökkäys, vaan ennemminkin herätys. Eli kritiikistä huolimatta haluamme toivottaa sydämestämme KAIKKEA HYVÄÄ KAIKILLE, myös keltaisen lehdistön edustajille.