Kerava-Helsinki seutulinja 738 säästettävä!

Me allekirjoittaneet vastustamme Kerava-Helsinki -välisen seutulinjan 738 lakkauttamissuunnitelmaa.

 

1) poikkeustilanteet: VR:n tiedottajan mukaan maanantain 12.1. sää oli todella haastava "Helsingissähän on toistakymmentä astetta pakkasta ja tuulee. Se on tosi paha yhdistelmä" (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011219007897_uu.shtml). Yli kymmenen asteen pakkaset,tuuli ja lumipyry aiheuttivat  vaihdeongelmia sekä vuorojen myöhästymisiä. Bussit kulkivat normaalisti. Kokeellisesti matkustamalla on havaittu, että junaliikenne on vuosittain ainakin muutamana päivänä todella merkittävästi tukossa. Siinä määrin, ettei ruuhka-aikaan pääse töistä kotiin kuin bussilla. Tällöin kaikki tavallisesti junalla matkustavat käyttävät linjaa 738. Millä tavoin poikkeusliikenne hoidetaan, jos koko järjestelmä on junaliikenteen varassa? Kuka hakee lapsemme päiväkodista ja kuinka paljon tämä aiheuttaa muita yhteiskunnallisia ongelmia? Keravan linjastosuunnitelman mukaan "Suunnitelman käyttöönoton myötä busseilla on myös aiempaa paremmin aikaa odottaa Keravan asemalla myöhässä kulkevaa junaa, minkä ansiosta suunnitelman mukainen linjasto myös parantaa joukkoliikenteen luotettavuutta. " Miten matkanteko hoituu vaihtoehtoisella tavalla? Yli vartin myöhässä olevat junat eivät ole suinkaan tavaton ilmiö.

2) ajan säästäminen: Matkustajatilastot epäilemättä vahvistavat kokemusperäiset havaintomme: Merkittävä osa linjan 738 matkustajista jää pois jo ennen rautatientorin päätepysäkkiä. Linja 738 palvelee eritoten niitä alueita (erit. Viikki-Kumpula-Sörnäinen), joille Pasilasta/Rautatientorilta kestää vielä huomattavan pitkään matkustaa.

3) paikallinen palvelu ja mukavuustekijä: Keravan sisäisen syöttölinjaston kehittäminen ja "vakiominuuttisen" aikataulujärjestelmän tuominen linjan lopettamisen kustannuksella on täysin toisarvoista meille, jotka linjaa 738 käytämme päivittäin. Junalla pääsee aina halutessaan jo nyt, mutta linjaa 738 ei voi alueellisen kattavuuden puolesta korvata Helsingin päässä tai linjan keskivaiheilla. Syöttölinjaston linjat 5 ja 8 ovat ruuhka-aikaan kyllä käytössä, mutta ovat käyttöasteeltaan aivan toista luokkaa kuin 0650-0820 lähtevien 738 bussien. Usein bussi tulee aivan täyteen Ahjon läpi ajaessaan Päätös lakkauttaa linja olisi merkittävä takaisku koko itä-Keravan, ei vain Ahjon, työmatkaliikenteelle. Itse kuljen etelä-Kaskelasta ja näin tekevät myös monet naapurini.

Me vaadimme, että rahallisen säästön korostamisen ohella asukasillan järjestämisen lisäksi päätöksentekijöiden tulisi julkisesti asettaa nähtäville päätöksentekoon johtavat argumentit sekä ottaa huomioon palveluntuottoaspekti. Säästöjen lisäksi sulisi huomioida seurannaiskustannukset muulle yhteiskunnalle, jotka aiheutuisivat ennenkaikkea lisääntymeestä matka-ajasta. VR:n tiedottajan mukainen "paha tilanne" ei ole ilmastollisesti harvinainen Helsingissä ja tulee toistumaan jokaisena talvena. Tämä aiheuttaa myöhästymisiä ja sekaisin olevaa junaliikennettä. Toivomme, että kansalaisten mielipiteet asiassa otetaan huomioon. Harventuneen vuorovälin voi vielä sietää,mutta palveluiden merkittävä romahduttaminen on sietämätöntä. Hyvät palvelut eivät tarvitse tasaminuuttista vuoroväliä, vaan kattavuutta muillekin kuin Keravan juna-aseman lähiseudun asukkaille. Keravan kehittäminen myös tarvitsee tätä linjaa: Jo pelkkä linjan olemassaolo on vaikuttanut adressin laatijan asuinpaikkaan ja olemme varmoja, että sen olemassaolo parantaa merkittävissä määrin asumispalveluita koko Ahjon alueella.

Adressi luovutetaan fyysisesti Keravan Kaupunkitekniikalle torstaina 29.1. klo 8 Sampolan palvelukeskuksessa, sekä sähköisesti HSL:n joukkoliikennesuunnitteluosastolle heti tämän tilaisuuden jälkeen. Tähän asti on siis aikaa allekirjoittaa, halukkaat kansalaiset voivat tulla mukaan adressin luovutustilaisuuteen!