Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Vieras
Vieras

#451 Re: Hieman tieteestä ja tiedosta

24.11.2010 22:38

#401: Myyryläinen - Hieman tieteestä ja tiedosta 

 Kyllä se elämä voi olla yhden tunnin varassa. Virossakin kertoi oppaamme, ettei hän saanut opiskella miehittäjän vallan alla olleessa koulussa uskontoa. Kun hän opiskeli kulttuuria ja ttuki taidetta, hän sai luvan tutustua Raamattuun., koska länsimaisen taiteen työt olivat Raamattuun perustuvia. Oli järkyttävää kuulla hänen kommetntinsa. Sukukansan vuosien elämän kurimus. Sama ollut Venäjällä Neuvostovallan aiikana. Nyt kun knsat vapautuvat, heillä on suunnaton tarve kuula asiaa , jota kerrotaan Raamatussa.

Mirja Kauranen
Vieras

#452 uskonnon opetuksenpuolesta

24.11.2010 22:48

mieluummin lisää kuin pois
Jumalan soturi
Vieras

#453 Jumalan Sana takaisin Suomen kouluihin

24.11.2010 23:13

Meidän Kristuksessa olevien tulee yhteisen esirukouksen lisäksi "nousta barrikadeille" vastustamaan epäkristillisiä arvoja ja tuoda kristinnusko takaisin koulujen aamunavauksiin sekä uskontotunneille ottamalla yhteyttä poliittisiin päättäjiin (so.opetus- ja oikeusmisteriöön, eduskuntaan).Nyt on lopunaika (lue: Laodikean seurakunnan aika) ja Kristukseen uskovien "viimeinen liikekannallepanon aika", mikäli tahdomme tämän uuspakanallisen nk. nimikristillisen maan lasten,nuorten, nuorten aikuisten ja kansan pelastuvan.Nyt on korkea aika toimia uskon kuuliaisuudesta jokaisen sen Suomen kaupungin,kylän ja paikkakunnan parhaaksi,mihin Herra kristityt on lähettänyt.Usko ilman rakkauden tekoja on kuollut.Aika on nyt!!!

Riitta Kuosmanen
Vieras

#454 Haloo !! Uskonnon opetuksesta!!

24.11.2010 23:24

Uskonnon opetus on ollut meidän maassamme joskus hyvin tärkeä oppiaine,ja sitä sen pitäisi saada olla tänäkin päivänä,vaikka kuinka elettäisiin nykyaikaa. Ihmiset sanovat,että nyt eletään 2000-luvulla,ja ollaan nykyaikaisia eikä eletä kivikaudella tai rautakaudella. Eletään sitten mitä vuosituhatta tai aikakautta hyvänsä, niin uskonnon opetusta TARVITAAN. Menkööt ne oppilaat toiseenlaiseen opetukseen,tai annetaan vapaatunti,joille kristinoppi ei sovellu oppiaineena. Niinhän on ollut kautta-aikojen tai ainakin minun käydessäni koulua,esim. eräs tyttö sai vapautuksen uskontotunnilta. Varmasti, joille ei voida kristinoppia opettaa, voidaan järjestää jotain muuta vähemmän kristillistä heidän katsonta kantaansa vastaavaa(tai vanhempien katsontakantaa),joka on heille sopivampaa. Vapaatunnilla he voisivat tehdä läksyjään tai lukea kokeisiin ts käyttää hyödyksi se aika. Suomen kansan ei tarvitsisi murentaa omia tapojaan,vaan KUNNIOITTAA VANHOJA PERINTEITÄ.NIIN TEKEE KAIKKI MUUTKIN MAAT. Kaikki me tiedämme monia maita,joissa elää vahvana heidän omat perinteet ja kultturi mm uskonto.Me jopa ihailemme toisten maiden kulttuureja, jotka ovat hyvinkin erilaisia kuin meidän omat,niin miksi me emme anna toisten ihailla ja kunnioittaa meidän kultturia ja perinteitä VAI HÄPEÄMMEKÖ ME OMIA ARVOKKAITA ASIOITA??

Vieras

#455 Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

24.11.2010 23:27

#22: Eero Vuorela - Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen 

Lienet täysin ymmällä siitä, että Jeesus Kristus on persoona, joka palastaa meidät -jokaisenhaluavan- persoonallisen pahan vallasta!!! Voi lapsi parkoja, jos tuon ilon heiltä kieltäisimmvoi meitä, jos    sen us-

kaltaisimme tehdä! Se on kuin ott leipä lapsen kädesta ja tarjota kivi tilalle! Sillä et lasta ravitse!

Mitä tulee mainitsemiisi ismeihin yms. kyse on kuolleeslta uskonnosta, tyhjästä puuhailusta!

Toivoa elämääsi!

Vieras
Vieras

#456 Re: Jumalan Sana takaisin Suomen kouluihin

24.11.2010 23:30

#453: Jumalan soturi - Jumalan Sana takaisin Suomen kouluihin 

 OLIHAN HYVÄ VIESTI!! KIITOKSIA!  TÄLLÄISIÄ MIELIPITEITÄ TARVITSISI OLLA ENEMPI. JUMALAN SANAA EI SAA HALVEKSUA EIKÄ VÄHÄTELLÄ.   

Jokuvain
Vieras

#457

24.11.2010 23:51

Mielestäni joidenkin kristillisten arvojen opetus pitäisi jättää, mutta muuta uskonnon opetusta pitäisi karsia TAI vähintään uskonnon kuvaa laajentaa. Kuinkahan hyvin nykyään edes käydään muut uskonnot lävitse? Olisikohan pari tuntia ja siinä ne sitten.

/ en allekirjoita.

Taitaa olla niin että "helvetti" jäätyy ennen kuin uskovaiset lopettavat ihmisten yksityisiin asioihin puuttumisen. Ai niin, mikseivät kristityt noudata raamattua jos se kerran on jumalan sanaa? On muissakin uskonnoissa vikaa, ei sillä. Miksi jotkin kristityt ajavat tasa-arvoa jos raamattu ei siihen ohjaa. Eikös raamattu toteakkin, että naisen on oltava hiljaa ja naisiahan ei muuten lasketa paikalla oleviin. Paljonkohan tästäkin adressista lähtisi allekirjoituksia pois, jos kunnollisten ihmisten = miesten, kuten raamattu toteaa, äänet vain laskettaisiin. 1/3 vai 1/2?

On varmaan hauskaa turvautua heppuun, josta ei tiedetä mitään ja joka ei tee mitään vaan on joskus tehnyt jotain. Tai sitten ei ole. Saa varmaan lohtua kun rukoilee lähimmäisten puolesta etteivät nämä potkaisi tyhjää, vaikka totuus onkin sen että ei se mitään auta.

Muistelkaa kirkkoa keskiajalla, kun sillä oli mahtia. Toimiko se raamatun mukaisesti, kun poltti roviolla ihmisiä, joita vastaan ei ollut todisteita, mutta joita vain syytettiin? Olit keski-ajalla vähän erilainen ja nainen => poroksi.

Ei mitään hyökkäävää, mutta se vain vituttaa kun sitä tuputetaan. Lisäksi kun kristinuskon kirkot ovat läpimätiä. Ei, enkä ole joutumassa kadotukseen enkä joudukkaan vaikka kuinka sitä toivoisitte.
Vieras
Vieras

#458 Re: Ei ei ei...

25.11.2010 01:18

#9: Ateisti92 - Ei ei ei... 

 "meidän kristittyjen Jumalaan "  ateistina ei siniulla ole edes "meidän kristittyjen Jumalaa"

Vieras

#459 Re: Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että hän noudattaa sinun sanaasi.

25.11.2010 01:54

Uskonnon opetus POIS peruskoulusta ehdottomasti. Samoin aamunavaukset/hartaudet, kevät- ja joulujuhlat ja kirkossa käynnit jne.Ilman uskontojakin ihminen pärjää!

Tilalle tulisi lisätä liikuntaa!

Ateisti82
Vieras

#460 Re: Uskonnon opetus

25.11.2010 02:00

#14: Olevainen - Uskonnon opetus 

 

Ei ikinä helluntaiseurakunnan väkeä opettamaan kenellekään mitään...ei edes fysiikkaa, kiitos!

Mikkö Värhö

#461 Re: Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

25.11.2010 02:43

#455: Vieras - Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen 

 

Uskonnon opetus on täyttä satua ja ihmisille vain suurta ajanhukkaa. Raamattuakin voi lukea niin monella tavalla esim. tulkitsemalla, joka on mielestäni täysin väärä tapa sitä lukea tai ylipäätänsä lukea mitään muutakaan kirjaa.

Jos minulla olisi lapsia, niin en todellakaan kirjaisi heitä uskonnon oppitunnille vaan ennemminkin elämänkatsomus tunnille, jos se ois pakollista. Jos jostakin tulisi tingitä tai säästää, niin se on uskonto/ET. Mitä siis tilalle, kenties liikunta? Vai onko pakko edes ottaa mitään?

Minusta oli täysin vakuuttavaa Jari Tervon tulkinta Raamatusta menneen syksyn Uutisvuodossa näiden homokeskusteluiden osalta. Meillä luetaan Raamattua, jonka julkeita tai ristiriitaisia kohtia me emme lue, mutta itse Tervo teki sen mitä ketään meistä ei pystynyt. Raamattu kuuluu viskoa lattialle, jos niikseen tuntuu!

Itseasiassa olen ollut vuorotöissä oli se "pyhä" uskovaisten mukaan sitten lauantai tai sunnuntai, niin minuthan ois pitänyt siinä suhteessa surmata. Tiedän, että moni uskovainen sanoo että Jeesus eläessään olisi kumonnut Mooseksen kirjat jne. Onkohan siis Jeesus samalla kirjoittanut koko Uuden testamentin?

Sitten joku sanoo, että uskonto luo ihmiseen sivistyksen ja jollei sitä omaa niin "tyhjiön". Entä se tiede? Entä mistä tulee moraalikäsitys?

Missä joku on nähnyt Jumalan viimeksi, ellei Raamatussa? Siitä isoäitini aikoinaan: "Mikä on maailman vanhin ammatti?" -Valokuvaaja (siihen kannattaa jopa uskoa). Entäpä se toisiks vanhin? -Huora (se on todennäköisesti)!

Tähän adressiin ei voi allekirjoittaa nimeään. Anteeksi nyt vaan. Peruskoulusta uskonnon opetus tulee lakkauttaa kaikella rankallakin kädelläkin.

Kyllä ne perheet opettavat uskontoa, joissa se on ollut tärkeä meriitti lapselle ja laittavat sitä vaikka kirkkoon rukoilemaan ja uskonnon opetukseen. Mikäli perheessä se on tärkeätä, niin katsoisin että sitä voitaisi tehdä ihan vapaa-ajallakin, eikä koulussa tai päiväkodissa, KIITOS!

 

Seija Lehtonen
Vieras

#462 Mihin me menemme?

25.11.2010 05:17

Kun katsomme tämän päivän nuoria, näemme, että he ovat täysin tuuliajolla. Kun uskonnonopetus loppuu, lisää sielunvihollinen ihmisten hahmossa kyllä saatananpalvontaa, noituutta jms. Ei se tyhjäksi jää. Kohta jokainen nuori on aivan sekaisin ja se näkyy rikollistilastoissa ja mielisairaalatilastoissa ja itsemurhatilastoissa. Jos me kristityt emme nouse puolustamaan nuorten oikeutta oppia tuntemaan Jeesus, me tuhoamme heidät.
Marjatta Moilanen
Vieras

#463 Arvotyhjiö

25.11.2010 06:13

Valtavan suuri yhteiskunnallinen rakennemuutos on ravisuttanut viimeisten vuosikymmenien aikana kotimaatamme. Tuloksena on perinteisten tukiverkostojen hajoaminen. Arvot ovat myös hukassa. Keskiverto ihminen ei tiedä mille perustalle elämää voi rakentaa. Oman uskonnonopetus auttaa osaltaan nuorta saamaan tietoa perinteisistä kristillisistä arvoista. Myös kristillisen etiikan opetus on säilytettävä.
Katri Pouri
Vieras

#464 Kristilliset arvot lunniaan

25.11.2010 06:36

Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa
Katri Pouri
Vieras

#465 Kristilliset arvot kunniaan

25.11.2010 06:39

Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa
Vieras
Vieras

#466 Re: Uskonnon opetus Suomen kouluissa

25.11.2010 07:09

#51: Sulevi Varjonen - Uskonnon opetus Suomen kouluissa 

 

Aamuhartaudet takaisin kouluihin ja uskonnon opetus Jumalan Sanan mukaiseksi !


Vieras

#467 Aamuhartaudet takaisin kouluihin

25.11.2010 07:10

Aamuhartaudet takaisin kouluihin ja uskonnon opetus Jumalan Sanan mukaiseksi !
Jokuvain
Vieras

#468

25.11.2010 08:45

^ Jumalan sanan? Minkä sanan?

Ei muuta kuin oh dear god kun kattelee näitä ylempiä vastauksia. Varsinkin Moilasen ja Lehtosen viestit sisältävät täyttä hevonpaskaa, missä he itsekin todennäköisesti möyrivät. Perinteiset paskaverkot kyllä hajoavat varsinkin kristinuskon kohdalta, mutta ei ne arvot hukassa ole. Keskiverto ihminen kyllä tietää minkä pohjalle rakentaa elämänsä ja toivottavasti se ei ole uskonto.

Niin, ja tiesittekö, että Saatananpalvonta on uskonto? Ja on muutenki kristinuskonkokin vain uskonto muiden joukossa ja jos katsotaan mikä niistä on eniten pahaa tehnyt..ei vaan ois ollut kristinusko?

Ai niin, toisaalta ei maa ole täynnä kovin järkeviä ihmisiä, mikäli se elää sillä perusteella "muutkin maat tekevät niin".

Raamattu on oikeasti vain yhden ihmisen onnistunut huijaus ja kaikki olette siihen menneet. Arvomaailmaa voidaan opettaa ilman kristinuskoakin. On sääli, jos on uskonut jonkun olevan totta ja tajuaa sen olevan valhetta ja ei pysty sitä myöntämään.
ME RAKASTAMME USKON ASIAA
Vieras

#469 ATEISTIT ULOS TÄSTÄ ADRESSISTA

25.11.2010 08:49

MIKSI OLETTE KIUSAMASSA MEITÄ?MENKÄÄ POIS!
Marjatta Myllylä
Vieras

#470 Uskonnonopetus

25.11.2010 09:08

Evankelis-luterilaine n kulttuuriperintö on arvokas ja se tulee säilyttää monikulttuuristuvassa yhteiskunnassa oman maamme arvoja nuoremmille siirtäen.
Valtteri Myllylä
Vieras

#471 Tehtävämme

25.11.2010 09:12

On tärkeä siirtää evankelis-luterilaisen kirkon arvojen perintö nuoremmillekin.
Anna-Kaisa Korhonen-Enqvist
Vieras

#472 Uskonnon opetus kouluissa Kristillinen opetus

25.11.2010 09:22

Uskonnon opetusta ehdottomasti on jatkettava kouluissa. Ilman sitä maamme hiljalleen muotoutuu ateistiseksi valtioksi.
Ilman kristinuskoa maailmalla soditaan, viha
kasvaa edelleen.
Kristilliset arvot kunniaan Suomessa!
Vieras
Vieras

#473 Re: Uskonnon opetus kouluissa Kristillinen opetus

25.11.2010 09:30

#472: Anna-Kaisa Korhonen-Enqvist - Uskonnon opetus kouluissa Kristillinen opetus 

 

Uskonnon opetus tuleville sukupolville ehdottomasti säilytettävä kouluissa. Suomi säilyy Kristillisten kansojen joukossa, rauha ja ystävyys ihmisten kesken on tärkeää!

Pyydän ystävällisesti  asian huomioimaan tärkeysjärjestyksessä! Kiitos!

Olli Rantala
Vieras

#474 Usko ja elämä

25.11.2010 09:34

Kristillinen usko on koko elämää kannatteleva voimavara. Usko ja sen vaikuttama elämä heijastuu koko yhteiskunnan hyvinvointina.
Leif lehtoranta
Vieras

#475 Arvot

25.11.2010 10:04

Olen kyllä sitä mieltä että kristilliset arvot, ja opetus on säilyttettävä koulun opetuksessa.Koska ei muissakaan maissa tai muissa uskonnoissa ruveta tinkimään, paitsi suomessa menee kaikki läpi.