Vaadimme vuonna 2007 väärinperustein huostaanotetun, Joona Markus Mikael Leppäniemen palauttamista k

KatjaK
Vieras

#51 Re: Jos perheellä ei ole lakimiestä tai asianajajaa,

07.12.2010 09:38

#50: Vieras - Jos perheellä ei ole lakimiestä tai asianajajaa, 

Vieraalle

Jos ajat kuumeisena 300km, on se sama asia kuin ajaa huumeissa tai kännissä. Näin meille opetettiin autokoulussa. Kuumeisena ihmisen reagointikyky alenee ja kuumeinen ajaja saattaa sekä itsensä että muut tielläliikkujat vaaraan ja näinollen on hyvin piittamaton asenneajaja. Meitä kehotettiin ottamaan taksi, jos kuumeisena joutuu päivystyksessä käymään.

Toivottavasti et aja kuumeisena. Voit kysyä kommenttia lähimmästä autokoulusta, jos sellaisessa olet koskaan itse edes käynyt.

 

Sivusta
Vieras

#52 Re: Jos perheellä ei ole lakimiestä tai asianajajaa,

07.12.2010 10:03

#50: Vieras - Jos perheellä ei ole lakimiestä tai asianajajaa, 

3 vuotta on pitkä aika.

Mikä tapaamisten tarkoitus on ja onko niissä ajatusta?

Taloudellinen tilanne ajaa hyvin nopeasti siihen, ettei 300km matkoja tehdä jatkuvasti.

Lisäksi se on erittäin turhauttavaa, lapsen kun pitäisi olla oikeasti kotona, eikä siellä 300km päässä.

Olen itse ollut vastaavissa tilanteissa ja voin sanoa, että ei todellakaan tullut osallistuttua kaikkiin tapaamisiin tai neuvotteluihin.

Sen verran turhauttavaa se on, vaikka sitä vanhemmuudenkin nimissä punnitsee.

Ihminen tai vanhempi jolla riittää voimat kotona ja arjessa joutuukin muuttua ihan yli-ihmiseksi, kun tilanne

vaikeutetaan tuolla tavalla ja se on henkisesti todella raskasta kaupanpäällisiksi, sen lisäksi, että vanhempi kokee myös syyllisyyttä väliinjätetyistä tapaamisista.

Vielä kuudenneksi: Jos sijari hoitaakin lapsen tapaamisen omalla tavallaan antamatta omaa aikaa vanhemmille niin on tosi helppoa lähteä 300km tapaamiseen.

riina
Vieras

#53 kannanotto

07.12.2010 22:54

Tätäkin tarinaa lukiessa, tulee väistämättä mieleen, että kukaan, joka ei perhettä henk.koht. tunne, ei voi tietää miten asiat oikeasti on. Tarina ja perusteethan voivat olla täysin keksittyjä. Tiedän kyllä, että myös turhia huostaanottoja tapahtuu, ja tiedän myös sen,että moni lapsi joutuu kärsimään kotonaan, koska hänen hätäänsä ei huomata.
Jos tarina on tosi, toivon perheelle kaikkea hyvää ja että poika palautuu kotiin jos se hänen etunsa kaiken huomioon ottaen on. Silti asiaa sen kummemmin tuntematta, en voi allekirjoittaa tätä adressia.
Riitta Pohjolainen
Vieras

#54 Joona Leppäniemen vanhemmille

08.12.2010 03:50

Joona kuuluu kotiin ei sijaisperheeseen!Joonaa kotona odottavat: Äiti,Isä ja Sisko.Joona kuuluu kotiin ei sijareille,kirjoita tämä adressi niin voit auttaa Joonan omaan kotiin perheensä pariin minne hän kuuluu!!!!
en usko
Vieras

#55 Jos perheellä olisi asianajaja

09.12.2010 09:00

Hän olisi varmasti oikolukenut äidin tekemät huonokieliset reklamaatiot ja kantelut.
Jos perheellä olisi asianajaja, hän olisi itse kirjoittanut ko. asiakirjat.

Sen verran huonoa on äidin kirjallinen ulosanti ( vaikka vetoaakin ajatusten olevan sormia nopeampia), että missään oikeusasteessa eivät dokumentit tuplakysymysmerkkeineen tule menemään läpi ja tämän se asianajaja olisi perheelle kertonut.

Etenkin, kun äiti tiedostaa oman kirjallisen avuttomuutensa , olisi asiallista pyytää edes oikolukua, mikäli todellisissa intresseissä on lapsen kotiinsaaminen.

Terveisin yksi fb-ystävä
Jenna emilia Pitkänen
Vieras

#56 Suomen sosiaalityöntekijät

10.12.2010 11:54

ottavat täysin väärin perustein ilman fyysisiä todisteita lapsia huostaa, keskittyvät siihen jotta kaikki lapset saataisiin laitoksiin, sillä muka lapsi kunnolliseksi? Ei, tutkimusten mukaan ilman suuria syitä otetut lapset kasvavat ahdistuneisiksi, masentuviksi nuoriksi, sekä helpommin lähtevät vääräälle polulle aikuistuessaan!. Otan kantaa, toivon että saisitte Joonan takaisin! Sosiaaliviranomaiset voisi keskittyä enemmän sellaisii lapsiin joilla IHAN OIKEASTI on huonot oltavat!
Anu
Vieras

#57 Tutulta kuulostaa

10.12.2010 20:21

Kyllä vain! Jos tornion sosiaalitoimisto on asialla. Hyvin samalta kuulosti yhtäkkinen huostaanotto, se kun syitä on silti aina uusia vanhojen tilalle ja kaikki muu. Joonahan palautetaan kotiin jossa se takuu varmasti kasvaa onnellisemmaksi entä kuin jossain sijaisperheessä!! Eihän ole mitään aihetta sille että Joonan täytyisi olla huostaanotettuna jos hän ei ole itselleen tai muille vaaraksi ja jos kerta toinenkin lapsi on pystynyt asumaan kotona niin miksei Joonakin??
Ani Leikonniemi
Vieras

#58 Re: !!!

15.12.2010 12:49

#9: - !!! 

 

 

Toivon sinulle kaikkea hyvää. Pyrkimyksemme on tuoda tämä sijoitus/huostaanotto asia julkisuuteen, jotta nämä lainvstaiset sijoitus/huostaanotot saadaan loppumaan.

Asioita ei nykyisellään tutkita kunnolla ja perheet sivutetaan omissa asioissaan lastensuojeluviranomaisten mielikuvien viedessä kaiken huomion. Päätöksiä tehdään mielikuviin, vieheellisyyksiin ja valheellisuuksiin perustuen.

Ani Leikonniemi
Vieras

#59 Re: Re: Jos perheellä ei ole lakimiestä tai asianajajaa,

15.12.2010 13:01

#51: KatjaK - Re: Jos perheellä ei ole lakimiestä tai asianajajaa, 

...... sinulla lienee ajokortti mutta onko lapsia ja oletko saanut lastensuojeluviranomaisten "apua" koskaan???

Kannattaako tosiaankin kirjoitella nettiin asiasta, josta et tunnu mitään tietävän? Kyseessä on pienen pojan KOKO TULEVAISUUS ja hänen lastensa tulevaisuus. Perhe ei häntä ole hylännyt vaan koettaa kaikin keinoin saada oma poika omaan kotiin. Kotiin, joka eii ole sosiaalihuollon kuvaama vaan poikaansa rakastava ja hänestä huolta pitävä koti.

Mieti ottaisitko sinä taksin nähdäksesi poikasi vaikka oletkin kuumeessa? Näinkö sinä tekisit? Lompakossasi olisi taksirahat 300km:n ajoa varten? Takaisinkin pitäisi vielä palata. Kyllä minäkin rakkaudestani lapseen ajaisin tuon matkan itse toivoen, että kyseinen sijoitus purettaisiin laittomana heti vaikken osaisikaan kirjoittaa kaikkia sanojani oikein. Kirjoitushäiriö ei liene Suomessa rikos mutta lastensuojelulain pykälien noudattamatta jättäminen on. Tiedän, että näytön hankkiminen viranomaisia vastaan on kovaa hommaa. Mutta mua ei pysäytä enää mikään muu kuin luonnollinen kuolema.

Ani Leikonniemi
Vieras

#60 Re: Huostaanotot ja aiheettomat huostaanotot

15.12.2010 13:04

#23: Tarja olli - Huostaanotot ja aiheettomat huostaanotot 

.... minulle voi mielipiteitä kertoa: facebookista saa yhteystiedot!!!

Vieras
Vieras

#61 Re: No just

17.12.2010 00:09

#22: Äpärä - No just 

 

Jos lääkäri nlöytää mustelman, hänen on todistettava, että kyse on pahoinpitelystä.

Sisko Mikkonen
Vieras

#62 Kuulostaa jotenkin tutulta...

23.12.2010 18:32

Lukiessani tätä juttua, tuli heti mieleeni viranomaisten ja lääkärien käyttäytymisestä ja tuota ilmiötä - "hakemalla haetaan" syytä. Näin toimivat viranomaiset/lääkärit kun he yrittävät pestä kätensä jutussa tapahtuneen virheen takia jonka he ovat tehneet itse! Olen kuullut tällaisesta tosi paljon ja joutunut itsekin joskus, mutta tosin eri syystä kokemaan tämän myös.
Asian korjaaminen on henkisesti raskasta työtä........vielä sen lisäksi että kokee henkistä väkivaltaa kiusaamiseksi tulemisen vuoksi myös.
Kun omat lapseni olivat pieniä, kuulin lastenlääkärin sanovan kandeillensa, että "Katsokaahan, tässä on terve 5 vuotias poika, hänellä on mustelmia jaloissansa ja käsissänsä! Tältä näyttää tämän ikäinen terve poikalapsi! No niin, palataanpa siihen masu-juttuun...." Poikani oli pienenä ikiliikkuja/urheilija/koheltaja ja mustelmia saattoi olla joskus poskessa ja otsassakin.....hävetköön se (intomielinen)lääkäri, joka ei ole läksyjänsä kunnolla lukenut! Lasta ei voi pumpuliin peittää ja ei varsinkaan sairasta lasta. Miksi nykypäivänä ilmenee paljon sellaista että asiakas tietää paremmin kuin lääkäri, että mikä vaivaa. Lääkärien mielestä on väärin että vanhemmat tietävät ja tuntevat lapsensa ja näin ollen osaavat sanoa mikä on eritavalla kuin ennen jne....se käy nimittäin heidän kunniansa päälle!
Mutta huostaanotto tässä tapauksessa! Käsittämätöntä!!! Juuri Joonalle olisi tärkeää olla omassa kodissa! Jo pelkän autismin vuoksikin jo!
Ihan selkeästi se lääkäri yrittää pestä nyt "kasvojansa"......ei ole kanttia myöntää virhettänsä/virheitänsä.
onneksi meillä Suomessa on hyviä lääkäreitä suurin osa, mutta sitten aina joskus osuu tällaisiakin kohdalle...hän ei nimittäin ole ainoa virheiden tekijä :/
Aku Ankka
Vieras

#63

02.01.2011 00:48

Naurettavaa. Suomessa tapahtuu liian vähän huostaanottoja pahoinpitely- ja hyväksikäyttötapauksien määrään nähden. Olisiko syytä arvioida, voiko kasvatusmetodeissanne olla jotain vikaa?
Nadja Nyman
Vieras

#64

05.01.2011 01:14

lapsen paikka on oman perheen luona eikä vieraitten ihmisten keskellä..sijaisperhe hankkikoon itse itelleen lapsia eikä vie muiden!!!!!
nadja nyman
Vieras

#65

05.01.2011 01:16

miks niitä lapsia ei auteta jotka oikeesti tarvitsee apua ja on huonot koti olot.. mutta sit sellaseen turhan päiväseen ja normaaliin perhe elämään puututaan heti ilma todellisia ja päteviä syitä ja sit oman mielen mukaa keksitää ja vääristellään asioita...
Vieras
Vieras

#66 Re:

20.01.2011 04:47

#15: -  

Voisi sosiaalityöntekijät näyttää mallia poliiseille kuinka rikostutkimusta tehdään. Taatusti saataisi syyllinen kiinni. Amerikassakin syyttömiä istuu kuolemanselleissä, kun rikostutkinnan ammattilaiset ovat erehtyneet, mutta jos sosiaalityöntekojöitä olisi ollut keskustelemassa, niin yhtään syytöntä ei olisi odottamassa tuomiota.

 Onhan se niin että lapsi on sosiaalisektorin työllistäjä, mutta jokainen aiheeton huostaanotto on vanhempien ja lapsen näkökulmasta aivan sama kuin kidnappaus. Jos jokaisen aiheellisen huostaanoton seurauksena vanhemmat tuomittaisi kuolemaan, niin taatusti pelkkä keskustelu ei riittäisi huostaamis päätökseen.

 

Joonan biologinen ÄITI
Vieras

#67 Poliisi ei tapausta lähde tutkimaan..

25.01.2011 15:53

Olemme jättäneet ajat sitten tutkintapyynnön polisille, koskien sosiaaliviranomaisten ja lääkäreiden toimia, ym asianosalliset. Mitään ei tehty, asiaan ei puututtu millään muotoa...
Viranomaiset ei virheitään tule myöntämään ja jos palkkioita nostetaan perhehoidoisa,niin tasan tarkoittaa sitä,että sijoitettavia aletaan pitämään tiukemmin kiinni sijoitusperheissä. -> huostaa ei saada purettua.
Lastensuojelu puoltaa enemmän sijareita kuin bioperheitä, Näin ollen sijoituksia on helpompi jatkaa kuin palauttaa lapsia koteihin vaikka ne syyt olisivatkin poistuneet.
Viranomaiset eivät tee tarkastuksia lain määräämällä ajalla,eli 3kk välein. Meillä palaverit pidetään kerran vuoteen. Joissa lähinnä päätetään Joonan jatkosta perheessä,sijoitusperheessä,ei bioperheessä. Kun keskustelemme asioista palautukseen, alkaa mumina jokaisen paikallaolijan suusta ja tästä käöy ilmi,ettei poikaa ole ole koskaan ollut tarkoituskaan palauttaa vaan sijoittaa lopullisesti rahasampon pyöritykseen.

Kurjalta tuntuu katsoa, kun isosisko ikävöi veljeänsä joka ikinen päivä/ilta.

Seikku
Vieras

#68 Huostaanoton purku

27.01.2011 01:10

En tiedä, oletteko selvillä, että vanhemmilla on oikeus hakea huostaanoton purkua, se tapahtuu kait oikeusteitse, itse aion alkaa kyseiseen prosessiin myöskin, koska huostaanotolle ei ole mitään perusteita.Lapsia otetaan huostaan aivan liian helposti, vaikka voisi avohuollossa perhettä auttaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

22.02.2011 01:28


Janita Leppäniemi
Vieras

#70 Re: Jos perheellä olisi asianajaja

26.02.2011 21:53

#55: en usko - Jos perheellä olisi asianajaja

Kaikille tiedoksi, olemme löytäneet HYVÄN ASIANAJAJAN , joka ei lepää ennen kuin poika kotiutuu. Hänen mukaansa tapauksessamme on toimittu todella väärin ja rikottu lakea...

Pyydän edelleen anteeksi, huonoa kirjoitustaitoani, kiireessä kun kirjoitan.. Aina en ole joutanut korjaamaan virheitäni.

Terveisin: Janita Leppäniemi, Joonan biologinen äiti

anu
Vieras

#71 lastensuojelu

28.02.2011 23:27

aaan kävi minullekin:väärin perustein vietiin kotoa.ensimmäinen perhe oli kauhea:olin ns.kodinhoitaja,halkojen hakkaaja,saunaveden hilaaja kaivosta:vanhanaikaisesti!lämmitin saunan,tein ruokaa,siivosin 120m"suuruisen omakotitalon,ruokin koiran ja ulkoilutin välillä.pyykkiäni ei huolittu pesukoneeseen,joten jouduin käsin pesemään sukista farmareihin!ruokaa en saanut yleensä lainkaan,joten koulussa piti syödä ähkyyn,kun tiesi ettei muuta ruokaa tule kuin seuraavassa kouluruokailussa.ja minua pilkattiin perheessä:"olet persreiätön pennunläkärä,yhteiskunnan loinen,eikä kukaan sinusts välitä.kärsin siellä 3,5v,kunnes koulussa tapaani tyttö kertoi asioistani äidilleen ja hän kértoi puolisoineen asioista sos.virastolle(olivat sair.työntekijöitä)lopulta pääsin pois.lisäksi sos.työntekijä,vanhapiika,sanoi minulle että olet kauhea lapsi,eikä sinua huoli kukaan!minua myös käytettiin seksuaalisesti hyväk,olin silloi 10v.
Vieras
Vieras

#72 Re: lastensuojelu

28.02.2011 23:35

#71: anu - lastensuojelu 

 pitäkää ihmiset lapsista huolta,vaikkei edes olisi teidän omianne!terv.lapsia rakastava,mutta minulla ole yhtään lasta,ikävä kyllä,

anu
Vieras

#73

28.02.2011 23:44

mielestäni lapsen on hyvä olla vanhemiensa luona,sillä lapsilla vain rahastetaan!ex-sijaisperheeni sai 13,5-23,50tuhatta markkaa/kk:ssa/lapsi ja meitä oli välillä 4 yhteensä,joten laskekaapa siitä!se oli v.-81.
Vieras
Vieras

#74 Re: No justMustelma 2 vuotiaalla

01.03.2011 22:44

#22: Äpärä - No just 

 Olisi outoa jos 2 vuotiaalla ei olisi mustelmia.Tyttärelläni on 2v poika joka on menevä tapaus.Aina melkein juoksee ja kompastuu tai putoaa jostain.Poika on usein meillä ja joskus oikein pidätän hengitystä kun huomaa että poika kompastuu esim.maton reunaan , liukastuu ulkona,ajaa pikku mopollaan pöydän kulmaan joka on juuri otsan korkeudella.En itsekkään tarvitse kun pienen kolhaisun ja tulee mustelma.Se on vaan niin että pienet kolhut kuuluu lapsuutteen.Ei lasta voi sitoa kiinni ettei teloisi itseään.

Vieras
Vieras

#75 Ystävät halusivat tehdä auttamisen Perheen kuluihin ho purkamiseen ja taisteluun

03.04.2011 22:26

faceBookissa on sivusto, jonka tarkoituksena onnsaada apua huostanoton purkemiseen meneviin kuluihin,kuten lakiasiat ym.. Lisätiedot perustetulla sivustolla.

http://www.facebook.com/pages/Lepp%C3%A4niemen-perheen-rahasto/135875769818492

Kyseessä on perustettu rahasto,jonne jokainen haluava antaa muutaman euron kuluja kattamaan. Kuitit lähetetään perheelle,jotta voidaan näyttää todistuksena,mitä kuluja voidaan kattaa rahastosta ja mitä he itse tulevat maksamaan kuluista. kysymyksessä on suuret kulut j aperheen tulojen mentyä minimiin muutama henkilö päätti ryhtyä auttamaan,koska perhe on rikottu virheellisesti ja tämän huiostaanoton takia,mies joutui pois töistä erilaisten oireiden ilmaantua Joonan huostaamisen jälkeen.
auttaminen on siis jokaiselle vapaaehtoinen ja rehellisellä pohjalla aloitettu asia.
Joona Kotiin!!!!