Tuiran Koulun Puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tuiran Koulun Puolesta.


Vieras

#1

27.06.2014 07:11

Pienten koululaisten on paljon parempi ja turvallisempi opiskellla pienessä yksikössä!
Toivotaan, että kaupungin päättäjät kerrankin ottavat huomioon kuntalaisten mielipiteet.

Vieras

#2

27.06.2014 15:30

Olen käynyt kyseistä koulua 6-vuotta. Hyvä koulu ja hyvällä paikalla. Säilyttäkää koulu!!!!
Entinen maalainen

#3 Lapsiperheellä oltava mahdollisuus asua kaupungissa

03.07.2014 10:16

Tuira on lapsiperheelle ihanteellinen asuinpaikka. Alakoulu täytyy ehdottomasti säilyttää. Myös perheelliset haluavat asua palvelujen lähellä kaupungissa - kaikki eivät halua asumaan keskelle metsikköjä tai pelloille rakennetuille omakotitaloalueille kauas kaikesta.
hyviä muistoja koulusta

#4 Re:

07.08.2014 19:54

#2: -  

 täysin sammaa mieltä! Säilyttäkää, se on ainoa oikea järkiteko!


Vieras

#5

14.08.2014 21:20

Lapseni on aloittanut ensimmäisellä luokalla. Asumme kävelymatkan päässä koulusta oisi todella kiva jos tätä koulua ei lakkautettaisi

Vieras

#6

30.09.2014 17:48

tuirankoulussa kaikki on toisten kavereita eikä ketään syrjitä rodun tai sukupuolen takia tuiran koulu on pieni jonka takia jokaiselle voidaan neuvoa miten tehtävät tehdään toisin kuin isommissa kouluissa joissa luokissa on noin 30 oppilasta
Tuiralainen

#7 Arina laajentaa!

11.10.2014 08:00

 

Katsokaapa kartasta, missä koulu sijaitsee.

Kouluhan on tonttinaapuri Arinan kaupan kanssa, ja jos tontista myytäisiin vain puolet Arinan laajentumiselle, voi toiselle puolelle rakentaa kerrostaloja joiden kattohuoneistot maksavat miljoonan, onhan sieltä näkymä Koskitien rivareiden yli Oulujoelle.


Vieras

#8

12.10.2014 21:01

Vanha ja maineikas Oulun kaupunginosa, suuralue Tuira ja sen lapset ansaitsevat turvallisen lähikoulun. Lapsia ja nuoria ei saa "pallotella" kaupunginosista toiseen. Se ei ole kaukonäköistä politiikkaa - ei lapsia, eikä Tuiran alueen yleistä hyvinvointia ajatellen!!!

Marjo Kemppainen, Lähidemokratiatoimikunnan jäsen, Hyve-lautakunnan varajäsen (vihr.), Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän varapuheenjohtaja, Pikisaaren asukasyhdistys ry:n sihteeri, Pikisaaren Kulttuurisaari ry:n jäsen, Oulu

Vieras

#9

17.10.2014 07:56

näkyvää toimintaa fyysisesti myös tän adressin lisäks.

Vieras

#10

23.10.2014 17:53

Hei, jos kaikkea opetusta, sen tukipalveluita ja henkilökunnan työtiloja ei saa mahtumaan vanhan puolen tiloihin, niin silloin rakennus on liian pieni. Kun uudisrakennukseen ei ole varaa, niin silloin koulua täytyy käydä muualla.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.10.2014 21:31


Voi voi...

#12 Re:

23.10.2014 21:38

#10: -  "Hei, jos kaikkea opetusta, sen tukipalveluita ja henkilökunnan työtiloja ei saa mahtumaan vanhan puolen tiloihin, niin silloin rakennus on liian pieni. Kun uudisrakennukseen ei ole varaa, niin silloin koulua täytyy käydä muualla." 

 

Hei #10, tuossapa vasta hieno perustelu olla rakentamatta lisätiloja myöskään millekään uusien asuinalueiden kouluille (nehän ovat monessa paikassa liian pieniä jo valmiiksi) - tai ylipäätään kouluja lisää yhtään minnekään. Logiikkasi mukaan siis esim. korvensuoralaisille voi sanoa samat sanat: "Jos oppilaat eivät mahdu jo olemassa oleviin tiloihin, niin silloin täytyy koulua käydä muualla." Merikoskessa esimerkiksi on hyvää tilaa jo valmiina. Ei tarvitse rakentaa... Tuota mieltäkö oikeasti olet?

Ja missähän muualla Tuiran koulun 190 oppilasta voivat kouluaan käydä tulevaisuudessa, jos Tuiran koulu sulkee ovensa? Lähialueen koulut Myllytulli, Terva-Toppila ja Paulaharju eivät pysty vastaanottamaan 170:ää (Tuiran alueen oppilaat) saati 200:aa (Tuiran alueen omaa + erikoisluokille muualta kulkevaa) oppilasta. Saman alueen lasten ripottelu pitkin kaupunkia eri kouluihin olisi todella kummallista.

Tuiran koulu on ilmeisesti vahingossa valittu lakkautettavaksi tiedoiltaan jo vanhentuneen kouluverkkoselvityksen pohjalta. Oppilasmäärä on tuon selvityksen (v. 2010) tekemisen jälkeen lähtenyt nousuun, koska Tuirassa on vanhoissa asuinrakennuksissa meneillään sukupolvenvaihdos ja lisäksi alueelle rakennetaan koko ajan lisää. Osa lapsiperheistä haluaa palvelujen lähelle kaupunkiin - kaikki eivät halua asua metsä- tai peltolähiöissä tai maalla. Ei pitäisi olla yllätys. Sama suuntaus on Etelä-Suomessa ollut vallalla jo pitkään. Lisäksi täydennysrakentaminen kaupunkialueelle on kestävän kehityksen mukaista. Eikö siihen pitäisi satsata enemmän? Ja säilyttää siis myös palvelut, ei lopettaa niitä ja näivettää keskeistä aluetta.

Alakoulu on peruspalvelu. Tuiran alue on 9000 asukkaan suuralue, jolle kuuluvat peruspalvelut. Tämän pitäisi olla selvää. Nuorisotilat Tuirasta lakkautettiin jo, ja nyt aiotaan lopettaa sekä ylä- että alakoulu yhtäaikaa. Mihin yläkoululaiset Tuirasta suuntaavat? Terva-Toppilaan? Ai niin, eihän sinne mahdukaan... Hupsista, mitä tulikaan tehtyä...   

 

OK

#13 Re:

23.10.2014 21:58

#9: -  näkyvää toimintaa fyysisesti myös tän adressin lisäks.

 Juu, on näkyvää toimintaa: vanhempaintoimikunnan järjestämä mielenilmaus kaupungintalon edessä oli jo, lisäksi vanhemmat ovat kirjoittaneet useita mielipidekirjoituksia lehtiin, on ollut kampanjatoimikunnan aktiivien haastatteluita radiossa, ja kohta tulossa myös paneelikeskustelu Tuiran koululla 4.11., johon kutsuttu mukaan päättäjiä. Kannattaa tulla paikalle. Vaikuttamisen aika on nyt.  

Sopivan kokoinen koulu

#14 Re:

23.10.2014 22:02

#6: -  tuirankoulussa kaikki on toisten kavereita eikä ketään syrjitä rodun tai sukupuolen takia tuiran koulu on pieni jonka takia jokaiselle voidaan neuvoa miten tehtävät tehdään toisin kuin isommissa kouluissa joissa luokissa on noin 30 oppilasta

Kuulostaa mukavalta - sellainen Tuiran koulu onkin. Tosin Tuiran koulussakin osa luokista on ihan isoja, jopa 27 oppilasta joillain luokilla. Kyseessä ei siis ole mikään ihan kääpiökoulu, jossa olisi pulaa oppilaista. Ihan vain hoksautan tästä asiasta, kun eivät kaikki Tuiran koulua niin hyvin tunne.

 

kille

#15 Re: Arina laajentaa!

26.10.2014 10:13

#7: Tuiralainen - Arina laajentaa! 

 Arina, Arina, Arina!

Pelkuruus, epäreiluus ja vastuuttomuus

#16 Re: Re: Arina laajentaa!

26.10.2014 16:42

#15: kille - Re: Arina laajentaa! 

 Ei Arina halua tonttia - eivät tahdo joutua vuosien valituskierteeseen, joka saattaa olla uhkana, kun haluavat rakentaa massiivisen rakennuksen tonteille. Sen sijaan joku grynderi voi olla kiinnostunut. Luksuskerrostaloja siihen jokirantaan, vaikka tontti onkin voimalan lähellä -kyllä ne kaupaksi menevät.

Kuinka eettistä ja kaupungin arvoja (rohkeus, reiluus ja vastuullisuus) vastaavaa toimintaa on myydä tontti koulujen alta, erityisesti alakoulun ja kehitysvammaisten lasten erityiskoulun alta, onkin toinen juttu. Nyt ne arvot käytännössä punnitaan... Eikö kaupungilla muualla ole myytäviä tontteja, joista saisi pikavoittoja?


Vieras

#17

28.10.2014 15:27

Olen käynyt aikoinaan kansakoulun tuossa koulussa vuosina 1966-70 ja olen sitä mieltä että tämän koulun tulee saada jatkaa opetusta tulevinakin vuosikymmeninä normaalisti !
ORA PRO NOBIS

#18 Lämmöllä ja lähellä

06.11.2014 18:23

Olen keskustalaisena tiukasti lähipalvelujen puolustaja. Niin tässäkin!

ihminen on tärkein. Pienestä silmäterästä hamaan harmauteen asti.

Rentta Helekku

#19 Tuiran ja Leinonpuiston koulujen kohtalonyhteys

08.11.2014 11:32

Leinonpuiston erityiskoulu, jossa opiskelee kehitysvammaisia lapsia, ja Tuiran alakoulu toimivat osittain samoissa tiloissa (yhteinen sali, luokkatiloja, ruokala, opettajainhuone, talotekniikkaa). Koulujen kohtalot kytkeytyvät siis toisiinsa.

Leinonpuiston koulun käytössä olevassa 70-luvulla rakennetussa osassa on ilmennyt jo v. 1999 sisäilmaongelmia. Leinonpuiston erityiskoulu on aloittanut toimintansa tiloissa -94, ja tilat ovat alusta asti olleet täysin huonoja erityiskoulukäyttöön, sillä kehitysvammaiset oppilaat tarvitsevat mm. invavessoja, joissa mahtuu avustava aikuinen olemaan lapsen apuna, lisäksi tarvitaan terapiatiloja, aamu- ja iltapäivätoimintaa varten riittävät tilat, jakotiloja eri-ikäisten ja -tasoisten oppilaiden pienille ryhmille - esimerkiksi. 

Mistähän johtuu, että kehitysvammaisten koulutarvetta ei ole missään vaiheessa katsottu kiireelliseksi?

70-luvun rakennuksen remontointi hyväkuntoiseksi olisi niin kallista, että korjaus ei kannata, vaan on viisaampaa rakentaa uutta. Nyt kuitenkin päättäjät ovat päätymässä siihen, että kehitysvammaisille lapsille välttää vähän huonompikin - sijoitetaan heidät siis jonnekin, missä sattuu olemaan tyhjää tilaa, esimerkiksi Myllytullin alueelle. Siirtoa voi perustella vaikka sillä, että Leinonpuiston K4-yksikkö on siinä lähellä - päättäjistä osa kai ajattelee, että voivathan ne vammaiset integroitua toisten vielä pahemmin vammaisten kanssa ja käyttää samoja terapiatiloja. Tulee halvaksi - eikös se ole se ykkösperustelu?

Kukaan päättäjistä tuskin on selvittänyt, mahtuuko K4-koulun vaikeavammaisetn oppilaiden terapiatiloja käyttämään enää yhtään enempää oppilaita. Ja jos joku vielä länkyttää vammaisten lasten oikeudesta oppia yhdessä muiden ei-vammaisten lasten kanssa, niin sanotaan, että onhan siinä se Kansainvälinen koulu lähellä, tehkööt yhteistyötä sen kanssa. (Ai niin, eiväthän toiminta-alueittain opiskelevat opiskele oppiaineita eivätkä yksilöllistetysti oppiaineita opiskelevat pysty opiskelussaan käyttämään englantia, joka on KV-koulun opetuskieli, mutta ei sitä kukaan hoksaa, ja paperilla se kuitenkin näyttää hyvältä...) tai Myllytullin koulun - kuskataan kerran pari vuodessa lapsia vieraisille toiseen kouluun - ai, eikö se olekaan integraatiota, jaa?

Tuiran alakoululaiset mahtuvat jonnekin (tehdään Paulaharjuun 30 oppilaan luokkia, ketäpä se haittaa, isojahan luokat ovat muuallakin), ja Merikosken yläasteen oppilaistahan yli puolet tuli Korvensuoralta (ai niin, oikeasti vain 53 %:a on korvensuoralaisia, loput Tuira-Välivainio-alueelta), joten loput niistä (se todella reilu alle puolet eli 47 %:a!) mahtuvat kai Norssiin, jos ei lähemmäs sovi. Eikä uusia lapsiperheitä enää muuta alueelle, jolla ei ole alakoulua, joten ongelma loppuu kyllä aikanaan. 

Niin, kaikkea ei voi saada, ja joudumme tekemään kipeitä ratkaisuja. Aloitamme ne ratkaisut nyt näistä vammaisista lapsista, ja samalla hävitämme myös 200 oppilaan alakoulun Tuirasta. Mutta meillä on Kallioparkki, ja ydinvoimala Pyhäjoella. 

koulu kuuluu kaupunkiin

#20 Re: #10

19.11.2014 20:53

#10: -  

 Hei,

 

opetus mahtuu pieneen, suojeltuun koulurakennukseen. Ruokailu ja liikuntasali tietenkin yhteiset Leinonpuiston kanssa. Opettajilla yhteiset tilat sekä teknisen tilan luokka yhteiskäytössä, kuten myös tervesyhoitajan ja lääkärin. Mikäs se toimivampaa kuin yhdistää kahden koulun tilat...? 

Uudisrakennukseen on toki varaa, mutta raha halutaan käyttää muualle. Taloushallinto veti maton alta. Kehitysvammaisille lapsille ei haluta tarjota uusia, toimivia tiloja vaan ahdetaan peruskorjattaviin, paljon muutoksi vaativiin tiloihin. Tämä edellyttää myös kansainvälisen koulun toiminnan supistamista huomattavasti. Leinonpuiston oppilaiden luokkakoko on noin 6-8 oppilasta per luokka ja lisäksi muut tilat. Tilantarve siis vähintään kolmin-nelinkertainen "normi"kouluun nähden.

Tämä on hyvä tiedostaa. Samoin kuin se, että jossain vaiheessa uudisrakentaminen on pakko tehdä, siltä ei voida välttyä kasvavalla alueella. Puolivälinkangas ei ole vaihtoehto.


Vieras

#21

27.11.2014 05:11

Peruskoulutusoppilaitoksen, ja hyvän sellaisen , puolella olen! Itsekin olen kyseisen koulun käynyt. Eihän siellä edes muuta ole...