Ei nimettömiä lastensuojeluilmoituksia!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei nimettömiä lastensuojeluilmoituksia!.

Terppa
Vieras

#1 NImettömyys lapsen etu

15.07.2010 09:28

Se että ilmoituksen voi tehdä nimettömänä on vain lapsen etu, näin ilmoituksen tekemisen kynnys on matalampi ja sen voi tehdä vaikka jopa pelkäisi ilmoituksen kohdetta ja mahdollista kostoa ilmoituksen tekemisestä. Perätön ilmoitus tarkastetaan ja jos asiat on kunnossa asia raukeaa. Jos ei ole kunnossa niin sitten se viedään eteenpäin mutta puuttumisen kynnys tulee olla mahdollisimman matala. Lapsen tu ensin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.07.2010 09:29


marja jokinen
Vieras

#3 ei nimettömiä lastensuojeluilmoituksia

22.08.2010 18:27

voin omakohtisesti todeta että nimetön lastensuojeluilmoitus ja vaikka se olisi nimellä, kun se on perätön se lamauttaa koko perheen. itse jouduin syyttömänä kärsimään perättömästä lastensuojeluilmoituksesta. en uskaltanut enää töihin, sain soittoja ja kirjeitä viranomaisilta, sossusta, neuvolasta jne joissa minua esim haukuttiin murhaajaksi, täysin syyttä. neuvolassa jouduin käymään useammin kuin normikäytäntö oli, aina lapsi riisuttiin alasti ja tutkittiiin oliko jälkiä. jälkiä ei löytynyt. sen sijaan sydämessäni on jälki stressistä ja ainaisesta pelosta. en uskaltanut nukuttaa  lasta terssilla, en uskaltanut vauvan kanssa liikkua kylällä ettei vain sossu vie. pidin ovet aina lukossa. en uskaltanut viedä lasta edes päivähoitoon joten työtä en ole tehnyt 10 vuoteen. menetin siis toimeentuloni ja terveyteni ja minulle tuli myös ero, koska juoruilija oli perhetuttu joka työskenteli synnytysosastolla! kaikenlisäksi tuo juorun levittäjän virka vakinaistettiin koska hän toimi "esimerkillisesti". hän myöskään ei kadu tekojaan kun sitä häneltä kysyin puhelimitse vuosi sitten ja myös kerroin mitä teko on perheelleni aiheuttanut. olishan se hyvä että näiden ilmiantajien vastuuta lisättäisiin esim. siten että jos ilnianto ei johda toimenpiteisiin niin ilmiantaja saa perättömästä ilmiannosta kunnon sakot, siksi koska perätön ilmianto on mustamaalaamista se on rikos, se vie toimeentulon ja hajottaa perheen tosi kätevästi.

Milka Huoponrn
Adressin tekijä

#4 Re: NImettömyys lapsen etu- Eri mieltä.

29.09.2010 18:55

#1: Terppa - NImettömyys lapsen etu 

 Toisaalta se on etu. Itsella on tiedossa sellainen tapaus, jossa on jätetty nimetön ilmoitus joka oli täysin perätön. Ilmoitus tarkastettiin mutta asia ei rauennut, turha, perätön ilmoitus varmaan pelkän kateuden takia! Ihmiset on todella itsekkäitä, ajattelemattomia kun eivät tajua että tälläinen ilmoitus ei ole leikin asia. Juttu meni eteenpäin, mutta paikkakunnalla missä tämä tapaus on sattunut, ei sosiaaliviranomaiset alkanut juttua tutkia paremmin, vaan teki nimettömästä lastensuojeluilmoituksesta merkinnän. Ja näitä tapauksia on kuulunut ympäri suomea... tässähän olisi viellä vaikka mitä tapauksia kerrottavana :)

Zengo
Vieras

#5 eri mieltä

23.11.2010 19:10

minusta jos alkaa tekemään tuollaisia ilmoituksia niin pitäisi olla pokkaa sitten tehdä se ihan omalla nimellä.
Neiti Pippuri
Vieras

#6

02.05.2011 08:43

Pitäisi olla pokkaa joo, eikä se varmasti ole se asian syvin pointti. Kuten jo sanottu, se madaltaa lastensuojeluilmoituksen tekemisen kynnystä; ajattele tilannetta jossa esim. oma puoliso joutuu tekemään ilmoituksen lastensuojeluviranomaiselle. Mikäli lastensuojeluilmoituksen tekeminen sallitaan vain henkilöllisyyden nojalla, on myös pystyttävä takaamaan se, että lastensuojeluilmoituksen tehneen henkilön nimeä ei missään tapauksessa luovuteta eteenpäin ilmoituksen kohteelle. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että ongelmia syntyy ls.ilm. tekijän sekä kohteen välille, on ilmoitus sitten asianmukainen tai harhaanjohtava (harhaanjohtavalla tarkoitan tilannetta, jossa on epäily, mutta ei varmuutta ja lapsen turvallisuuden takaamiseksi ilmoitus on tehtävä - tällöin vastuu siirtyy lastensuojeluvirasomaiselle, eikä jää roikkumaan ilmoituksen tekijän tunnolle). Myös kohteelle ilmoitus on tilanteesta huolimatta vaikea ja saattaa todistetusti aiheuttaa väliaikaista mielialahäiriötä, tällöin on pystyttävä takaamaan, että kohde ei pääse muutoinkin vaikeassa tilanteessa purkamaan turhautumistaan, pelkoaan, hämmennystään tai jopa vihaansa ilmoituksen tekijään.

LAPSEN TURVALLISUUS ON TAATTAVA TILANTEESSA MISSÄ HYVÄNSÄ, JA VÄITÄN, ETTÄ MIKÄLI PIENIKIN EPÄILY KALTOINKOHTELUSTA LÖYTYY, ON ILMOITUS TEHTÄVÄ!! On lastensuojeluviranomaisen asia selvittää tilanne, ei yksittäisen henkilön (esim. perheenjäsenen, naapurin tai kenen tahansa muunkaan).
sitä mieltä, että...

#7 Re: NImettömyys lapsen etu

27.07.2012 10:44

#1: Terppa - NImettömyys lapsen etu

Nimettömyys ei ole lapsen eikä kenekään muunkaan etu lastensuojeilmoituksissa. Ei etenkään erotilanteissa, joissa lastensuojeluilmoituksia saatetaan taehtailla aivan millaisia tahansa toisesta vanhemmasta koko suvun voimin. Lapsi on tällaisessa tilanteessa välikäsi, joka joutuu kohtuuttoman tutkimisen ja ryöpytyksen kohteeksi muutenkin haastavassa tilanteessa.

Nimettömien lastensuojeluilmoitusten mahdollistamisen taustalla on sinänsä hyvä ja kaunis ajatus, mutta valitettavasti asia kääntyy negatiiviseksi käytännön katkerissa tilanteissa.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.08.2012 05:13


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.08.2012 16:55


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

23.11.2012 05:57