hiusalan alv-kokeilu päättymässä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista hiusalan alv-kokeilu päättymässä.

Anne Tarmaa
Vieras

#1 jos alv- kokeilu päättyy

29.08.2010 18:41

Jos alv kokeilu päätty, vaihdan alaa. Yrittäjyys kun ei muutenkaan kannata. Se on sitten se viimeinen niitti :(

Vieras
Vieras

#2 Re: jos alv- kokeilu päättyy

29.08.2010 21:48

#1: Anne Tarmaa - jos alv- kokeilu päättyy 

 niinpä,todella pelottaa miten käy,uskaltaako nostaa hinnat vai pistääkö omasta pussista.

Kampaajat ovat  ylipäätään pienituloisemmasta päästä  palkansaajia ja yrittäjinäkin todella ei vuosituloissa ole hurraamista,sitten vedetään tämä muutaman vuoden toivon matto jalkojen alta.

Ihmettelen vain
Vieras

#3 Oma moka

29.08.2010 22:16

Miksi hinnat eivät laskeneet edes vähän veron laskiessa? Vertailuna esim. ruoan arvonlisänveron lasku, joka on laskenut ravintolahintoja. Kampaamot sössivät tämän mahdollisuuden ihan itse.

yrittäjänä 30v
Vieras

#4 ALV pitää lisätä hintoihin , se on vero ei palvelumaksu

29.08.2010 23:05

Omasta puolestani voin vain todeta,että ilman muuta alv korotus hintoihin !!! Ei ne muutkaan yrittäjät sitä maksa omasta palkastaan. Meillä ainakin sen verran iso liike että tuo 15 % tekee ,n 5000 e KK .  Myös meillä hinnat tippuivat sen n. 11 prossaa,kun kokeilu alkoi ...

Eli kaikki kampaajat sinne vaan se 15 % lisää vuoden alusta,koska se on vero, ei hinnankorotus !!!

Vieras
Vieras

#5 Re: Oma moka

29.08.2010 23:35

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

hei!

kyllä hinnat laski ainakin pääkaupunkiseudulla lähes tulkoon jokaisessa parturi/kampaamossa.eli en tiedä sitten kuka osottaa sormella ketä mutta edelleen kyse on siitä että alv pidettäisi nykyisenä 9%.ja mitä ravintoloihin tulee voin nimetä useampia missä hinnat ovat tasan samat kuin kesäkuussa ruuan suhteen.asioista on turha kiistellä.toivomme kaikki vaan että asiat pysyisivät nykyisellään. :)

alv-kokeilun alkaessa tuore kampaaja
Vieras

#6 Re: Oma moka

30.08.2010 01:11

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Ainakin silloisessa työpaikassani alv:n laskeminen näkyi niin, että hinnat eivät pariin vuoteen nousseet (muuten olisi laskettu sen pari euroa heti alvin laskun jälkeen ja seuraavassa vuodenvaihteessa nostettu, olisiko se ollut fiksumpaa?) ja itse sain kouluun kuuluvan työharjoittelujakson jälkeen ko. liikkeestä palkallisen työpaikan, mihin ei yrittäjällä olisi muuten ollut varaa.

Eli paransi työllisyyttä ja pidemmällä tähtäimellä säästi asiakkaan rahaa. Käsittääkseni aika moni pikkuliike toimi vastaavalla tavalla.

Eila Havo
Vieras

#7 Säilyköön 9%

30.08.2010 08:00

Kun alv tuli aikanaan,jouduin vähentämään 5 työntekijää,koska työt loppui kuin seinään!Nyt käy samoin,jos vero nousee äkkiä 23%.Asiakkaat käyvät nyt useimmin ja töitä riittänyt kaikille.Eiköhän valtio enemmän saa verotuloja tällä tavalla.Työllisyys pysynyt hyvänä,turha väittää muuta.Hiustenleikkaus ei ole ylellisyyttä,vaan perussiisteyttä,verotetaan muuta luxusta,mitä vähemmin tarvitaan.

Jenni Tuokko
Vieras

#8 samaa mieltä

30.08.2010 08:56

Eila, juuri tässä on mielestäni se pointti. Hyvin sanottu!

KampaamoYrittäjä
Vieras

#9 Re: Oma moka

30.08.2010 09:00

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Olisiko ne parin euron hinnan laskut todella olleet tärkeämpiä kuin kaikki se muu positiivinen mitä alv kokeilusta oli? Ruoan alv lasku on toinen asia johon ei ole muuta sanottavaa kuin se että minun puolesta olisivat nostaneet hintoja, mielelläni tuen ravintoloitsijoita ja maksan ruoasta hinnan mikä pyydetään, enkä aina omahyväisesti ajattele niitä muutamaa senttiä! Jos on varaa syödä ulkona, on siitä myös varaa maksaa ilman että itkee niinkin pienistä summista mistä puhutaan (eurojen korotuksista) Se on pieni hinta suomalaiselle joka harvoin ravintolassa syö, mutta iso raha yrittäjälle pitkällä tähtäimellä!

Eikö kukaan ajattele yrittäjien etua, MISSÄÄN asiassa? Palkansaajia paapotaan ja hellitään lomilla ja sairaslomilla joita käytetään turhankin hepposesti, kuinka monta yrittäjää tunnette joka pitää talvi,kevät,kesä ja syyslomat ja vieläpä rahaa virtaa maatessa?? Kuinka moni yrittäjä jää "sairaslomalle" jos on nenä tukossa ja vähän kurkku kipeenä?? ETTE TIEDÄ sellaisia yrittäjiä. Miksi? Koska yrittäjän on töitä tehtävä aamusta iltaan 6pv viikossa,12 kuukautta vuodessa jotta pystyy pitämään yrityksensä pystyssä ja perheensä ruoissa.

Se mitä kampaajalle jää käteen 30€ maksavasta leikkauksesta on niin säälittävä osa että en kampaamopalveluita käyttävänä edes kehtaisi ruikuttaa siitä että hinnat ei laskeneet! Sen sijaan olisin tyytyväinen että ehkä joku innokas sukulaistyttö/poika sai heti valmistuttuaan töitä, ehkä jopa perusti oman yrityksen ja hyvin on pyyhkinyt! Ei vaan taida muut kuin yrittäjät ymmärtää sitä että se hyvin pyyhkimisen aika on nyt vuoden vaihteessa ohi.

Näin meillä suomessa kannustetaan Nuoria YRITTÄMÄÄN! Yrittäjissä on maamme TOIVO!

toinen yrittäjä
Vieras

#10 niinpä

30.08.2010 09:17

Lisätään vielä; hintojen laskua jarrutti myös se seikka että monet tukut nostivat hintojaan samaan aikaan kun kampaajilla alv:t laskivat. Kyllä meidän kaupungissa kaikilla hinnat laski hieman, mutta jokainen on varmasti joutunut niitä sen jälkeen nostamaankin, muiden kulujen noustessa.

viiden kampaajan työnantaja
Vieras

#11 alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat

30.08.2010 10:00

Jos alv:n korotus viedään täysimääräisenä hintoihin, se merkitsee lähes 13% hinnankorotusta.

Koska monikaan yrittäjä ei uskalla tuollaista korotusta hintoihin viedä, tarkoittaa se sitä, että korotuksen maksavat yrittäjät omasta palkastaan. Kampaamoalalla yrittäjä on useimmissa tapauksissa toiminimiyrittäjä (vuokratuolilla), jolla ei ole edes mahdollisuutta korottaa hintojaan, elleivät kaikki samassa liikkeessä työskentelevät yrittäjät ja liikkeen omistaja tee samoin.

Huolestuttavaa on erityisesti se, että alv:n korotuksen myötä työntekijän kannattavuus laskee, eikä työsuhteita tarjota kampaajille enää nykyisenkään vertaa. Silloin parikymppisellä kampaajalla ei ole käytännössä mahdollisuutta valita yrittäjyyden ja työsuhteen välillä, vaan hänen on pakko työllistää itsensä yrittäjänä.

Yrittäjää eivät koske työaikalait, yrittäjällä ei ole työsuhdeturvaa eikä kesälomia. Yrittäjä maksaa itse omat sosiaalikulunsa. Reaaliansiotaso ei ole uran alussa edes TES:n taulukkopalkkojen tasoa, eikä vuosienkaan jälkeen palkkatyöntekijän ansioita kummempi. Tällaisilla eväilläkö haluamme opastaa nuoret kampaajat työelämään?

Tässäpä pohdittavaa kaikille 'yrittäjän asiaa' ajavien porvaripuolueiden äänestäjille. Välillisten verojen korotuksilla lyödään juuri pienyrittäjää näpeille. Näissä hommissa ei pääomatuloilla elellä - kunpa pääsisi edes palkalle saakka.

Päivi Ruippo
Helsinki

#12 Jossain kuitenkin mättää ...

30.08.2010 15:12

Allekirjoitin adressin, mutta ...

- jossain mättää, jos hintanne vain pysyivät ennallaan tai nousevat, sillä inflaatio on ollut alhaista ...

- alv:n laskun olisi kuulunut näkyä hinnoissanne ...?

Mietin sitä, että iskikö ahneus?

Onko sillä jotain tekemistä asian kanssa, että ala on naisvaltainen? Rangaistaanko siitä jotenkin, kun esim. rakennuspuolella, joka on miesvaltainen ala, duunia riittää ja kohtuullisia hintoja asiakkaille?

Selvittäkää asiaa!

 

Janis Petke
Vieras

#13 Mitäs mitäs

30.08.2010 15:32

Ettehän te, arvon yrittäjät sitä veroa itse maksa. Se otetaan teidän asiakkailtanne arvonlisänä. Näin ollen kun verokantaa laskettiin, olisi niiden hintojenkin kuulunut laskea - näin ei valtaosassa tapauksia tapahtunut. Omalla toiminnallanne saitte tämän verokokeilun päättymään kannattamattomana.

 

Turha itkeä.

Gitta Lahti
Vieras

#14 KOHTUUTONTA!

30.08.2010 15:33

Laittamalla 23% alv käsityön hintaan on kertakaikkisen kohtuutonta! Työ on muutenkin matalatuottoista,koska et voi kuvitellakaan laittavasi työlle samanlaista katetta,kuin tuotteelle tai esineelle! Ja kukaan ei pysty tekemään asiakkaita määräänsä enempää,työn laadun romahtamatta. Tässä rangaistaan taas eniten meitä rehellisiä,veronsa ja muut lakisääteiset maksunsa hoitavia kampaamoalan ammattilaisia!!!!

katti
Vieras

#15 hmmm...

30.08.2010 15:46

päivi ruippo: ei voida varmaana ahneudesta puhua... Tiedätkö paljonko keskimäärin rakslla on tuntiveloitus per mies, ja mitä kampaajalla..?

Monella kampaajalla "tuntipalkka" on vähemmän kuin esim. kaupan myyjällä minimi.Tunteja tehdään kuitenkin usein enemmän kuin 40h/vko... Mutta yrittäjänä meillä ei ole sairaslomia,kuukauden kesälomia,tai mitään muitakaan etuuksia...mitä palkkatöissä olevilla ihmisillä noin normaalisti on.

Toki tätä ei kannata allekirjoittaa, jos ei itse kampaamo palveluita käytä,eikä asia mitenkään kosketa. mutta jos käyttää, kannattaa miettiä asiaa...kuluttajat nimenomaa sen korotuksen maksavat.

(ja lisättäköön vielä; kuinka monet kulut ovat kolmessa vuodessa nousseet. meillä ainakin liiketilan vkr,sähkö,vesi, aineet...kaikki. se nostaa automaattisesti hintoja.)

 

Onko se muilta ihmisiltä jotain pois jos alv. jää 9%:n?

Juha-Pekka Väisänen
Vieras

#16 Tukea hiusduunareille!

30.08.2010 18:51

Itsensä työllistämisestä on tullut automaatti jolla töitä isoissa yrityksissä on ulkoistettu ja samalla on ulkoistettu myös vastuunotto työntekijän toimeentulosta. Moni hiusalan ammattilainen työskenetelee vuokratuolilla ja maksaa tähtitieteellisiä vuokria ilman minkäänlaista turvaa toimeentulosta.

Isoille yritykselle hallituksen tuet ja verouudistukset ovat tuoneet helpotuksia mm työnantajien sosiaalimaksujen poistuessa.

Itse itselleen palkan hankkiva piippaaja ei tästä ole hyötynyt mitenkään. Duunarikampaaja on tämän takia vain joutunut niin kuin kaikki muukin väki maksamaan korkeampia lämmityskustannuksia - siirto yrittäjien verohelpotuksesta maksetaan nyt kasvavana energiaverona.

Piipparien alvit alas ja käsityö ja esteettiset arvot ylos!

Kaisa Halonen
Vieras

#17

30.08.2010 21:40

Hyvän asian puolesta todellakin!!:)

#18
Vieras

#18

30.08.2010 22:31

Hinnanmuodostuksen tulisi olla:

hinta = välilliset kustannukset (tilavuokrat yms) + välittömät kustannukset (partureiden tapauksessa henkilöstökulut) + voitto + vero (verottoman hinnan päälle).

 

Arvonlisävero on siis asiakkaan maksama kulutusvero, joka maksetaan tavaran tai palvelun hankinnan yhteydessä. Jos veroprosentti nousee, nousee myös asiakkaan maksama hinta. Ei sitä revitä parturin selkänahasta.

Sama tietysti toisinpäin: mikäli arvonlisäveroprosentti laskee, sen tulisi näkyä hinnassa. Ainakaan silloin, kun alv-prosentti laski, viimeksimainittua (hintojenlaskua) ei näkynyt täkäläisten partureiden hinnoissa. Oletan siten, että parturihinnat pysyvät edelleen samoina verokannasta huolimatta. Mitään muuta mahdollisuutta minulla ei ole. Ihmettelen tätä tietämättömyyttä, typeryyttä ja itkua.

pa-ka
Vieras

#19 se on niin että

30.08.2010 22:46

Jos parturi-kampaaja olisi ahne, hän ei tekisi parturi-kampaajan työtä. Luulen että moni kuka nyt kuuntelee itseään ja katsoo samalla rahapussiinsa on samaa mieltä?

Yrittäjä
Vieras

#20 sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

31.08.2010 02:48

1. Miksi teille arvon parturikampaajat pitäisi antaa etu- ja erioikeuksia? En ymmärrä. Jokainen kantakoon samat korret kekoon. ALV-eriarvoisuus vääristää yrittäjien kohtelua ja markkinaa.

2. Suomesta löytyy iso joukko AAA-luokiteltuja hiusalan firmoja. Tuossa kun katselin tulostiloja, niin eivät nuo kovin kehnoilta näytä. Osalla tuntuu menevän loistavasti. Selityksenne sen sijaan ovat kehnoja.

3. Kun ALV laski, miksi niin moni jätti tämän huomioimatta hinnoissa. Kustannukset eivät varmasti ole lähteneet kasvuun, eivät vuokrissa tai muutoinkaan tarkasteluajalla. Turha valittaa kun on tortut housuissa.

4. Osa teistä selvästikin on enemmänkin päivähoidossa/harrastuksen parissa touhutessaan kampaajana/parturina. Kannattaisikohan harkita yrittäjäopintoja ennen hommaan ryhtymistä, että ei tarvitse valittaa näistä taloudellisista asioista.

5. Saisinko ensi kerralla myös kuitin ostoksistani? Tuntuu aika harvinaiselta usein...

Vieras
Vieras

#21 Re: Mitäs mitäs

31.08.2010 07:54

#13: Janis Petke - Mitäs mitäs

Oletko valmis maksamaan? Niitäkin asiakkaita löytyy, että kaikki mahdollinen pitäisi tehdä, kaikilla mahdollisilla aineilla ja kaikella ammatillisella kokemuksella ja sit ei saisi maksaa mitään! + tämän kaiken lisäksi itsenäinen kouluttaminen meidän alalla maksaa hunajaa... Muutaman tunnin "koulutuksista" saa maksaa satoja euroja. Olen menossa marraskuussa kahden päivän koulutukseen, joka maksaa 300€ + alv. Asiakashan nää tietty loppupeleissä maksaa. Oletko valmis maksamaan? Ei tää kyllä muulla alalla toimisi...


Vieras

#22

31.08.2010 09:47

Eikös alunperin alhainen alv ollut kannuste lisätyövoiman palkkaamiseen, ei hintojen laskemiseen.  Ainakin omin silmin seuranneena, kyllä minusta tämä on myös toteutunut. En voi suoralta kädeltä sanoa, että jokapaikassa, mutta ainakin pohjoisessa hiusalalla on ollut avoimia paikkoja useammin kuin ennen.

Kuluttajilla kaikki alvin laskut tuntuvat kuuluvan vain hintojen laskun piiriin, joka taas ei pidä paikkaansa. Moni kuvitteli aikanaan, ja vielä suoraan kysyikin, että "missäs tämän alvin laskun pitäisi näkyä kun ei hinnat näy muuttuvan.." Vielä alhaisimmilla hinnoilla, suhteessa työaikaan ja palkkaan, saataisiin tehdä tuplasti töitä jotta kulut saa katettua, ja sama tulee olemaan alvin nousun myötä kun joudutaan vähentämään työvoimaa koska hintojakaan ei voi pilviin nostaa tai vähenee asiakkaat suhteettoman pieneen määrään.Missä se tasapaino sitten on? Vuorokaudessa on vain 24tuntia ja jotta työskenneltäisiin lain luomissa puitteissa, ei ihan nuo tuplavuorot vielä onnistu..

Kyllä ne hintojen nousut ja asiakkaiden vähenemiset näkyvät yrittäjän palkkapussissa, palkkapussi meinaan laihtuu vaikkei se koskaan miljoonäriä omistajastaan olisi pystynyt muutenkaan tekemään..

 

eiköhän yritetä pysyä alhaisessa alvissa, niin meillä on töitä, työntekijöitä ja asiakkaita vielä vuosien päästäkin.. ! Väkisinkin tulee mieleen, keneltä on rahat loppumassa, kun hyvin on pärjätty tähän asti, ja nyt halutaan alvia nostaa..

suomalaiset on kateellista kansaa?
Vieras

#23 Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

31.08.2010 10:07

#20: Yrittäjä - sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

1. Yksi syy tähän "etuoikeuteen" (oletko tietoinen että moni muukin oli etuoikeutettu; mm. suutarit ym. käsityöläiset) voisi olla vaikkapa se että teemme huomattavasti surkeammalla katteella töitä kuin MONI muu yrittäjä. Jos muurari velottaa 60e/h parturi-kampaaja puolestaan n.30e/h. (huomioi tämä nyt keskiarviona) -Kohtuullista?   Harmittaako se kovasti että esim. koulutetut hierojat on niin "etuoikeutettuja" ettei maksa alv:a ollenkaan?! (jos heille tulisi nyt alv. maksettavakseen, se menisi suoraan hintoihin, ja sinä heidän palveluitaan käyttävänä maksaisit sen korotuksen)

Jos kampaamoalan (ja sen suutarinkin) alv jää 9% se vääristää korkeintaan muutaman kateellisen ihmisen sielun elämää.

 

2. 90% näistä "yrityksistä" on toiminimellä työskenteleviä "yrittäjiä", jotka toimivat niiden AAA-luokiteltujen yritysten tuolivuokralaisina,ja maksavat KOHTUUTTOMIA tuolivuokria, esim. pk-seudulla tonnin molemmin puolin, pelkästä penkistään... (ja turha todeta että hullu on se joka maksaa. Tuolihinnat on suunnilleen samoissa joka liikkeessä, ei ole monella varaa valita)  siihen muut velvoitteet päälle, joita jokainen yrittäjä maksaa, huolimatta firmansa koosta, oli sitten AAA tai Ö ryhmää, voi laskea äkkiä kuinka monta päätä saa leikata jo siihen tonniin... saati sitten sen tuolivuokra yrittäjän oma palkka joka pitäisi tienata... ja tosiaan siitä 30e:sta maksetaan sitten vielä alv. ym. sivukulut. KEHNOJA SELITYKSIÄ?sinulla kärjistämistä, vailla mitään käsitystä koko alasta. "osalla tuntuu menevän loistavasti"... varmasti joka alalla on niitä joilla loistavasti pyyhkii. haloo.

 

3. Kustannukset eivät ole lähteneet kasvuun? Missä päin mahdat yrittää, ja millä alalla?Kyllä täällä on noussut ihan kaikki hinnat. Ihan ilman yrittämistäkin saisi maksella enemmän kuin verrattuna parin vuoden takaiseen... Onnekas olet.

 

4. kuten sanottu, tällä alalla SUURIN osa työllistää itse itsensä, ei itsensä lisäksi muita, tienaa juuri vain sen oman elantonsa, eikä ole mahdollista edes kääriä mitään voittoja. Ei välttämättä ole vaihtoehtoja kuin olla yrittäjänä,jos haluaa alalla pysyä, vaikka palkkatyö olisi alunperin houkuttanut enemmän. Jos oma kk liksa on n.1500e/kk jota "firmastaan" voi nostaa ulos (tottakai jollain menee paremmin, mutta suurin osa todellakin elää pienituloisena, voi kysyä onko se mielestänne arvon yrittäjä, inhimillinen ansio yli 40h viikko työstä?Jatkaisitko omalla alallasi täysipäiväisenä yrittäjänä vaikka korvaus olisi naurettavan minimaalinen? Jos teet niin, varmaan nautit työstäsi suunnattomasti.

(toki mielestäsi varmasti tämä työ on niin kevyttä henkisesti ja fyysisesti, verrattuna kaikkeen muuhun yrittämiseen, ettei tästä juuri kannata maksaakkaan... ja kun ihan on itse sössitty niin mitä sitten valittamaan. Parturi-kampaajat on hyvätuloista porukkaa?)

stupid
Vieras

#24 ratkaisu

31.08.2010 10:24

Nostetaanpas kaikki parturi-kampaajat yhteisestä päätöksestä vaikka 20% hintoja jos alv. muutos astuu voimaan.Saadaan vähän kipurahoja. Tarttee tehä vähemmän duunia, ja asiakkaat maksaa mielellään....

vitun itkijät
Vieras

#25 katkerat suomalaiset!

31.08.2010 11:04

Ihmettelen suunnattomasti suomalaisten katkeruutta! Mielestäni asiassa liikutaan hyvällä asialla tavallisten kansalaisten näkökulmasta. Monelle pienituloiselle parturissa käynti on arjen luksusta, josta nyt jo joutuu maksamaan suhteellisen paljon. Nyt kun hinnat nostellaan alv. korotusten myötä alkaa hinnat olemaan sillä tasolla , ettei pienituloisilla olekkaan varaa tähänkään luksukseen. Porvari hallitus nostaa joka saatanan veroa ja tavallista kansalaista kustaan linssiin joka asiassa! Ja nyt kun joku ryhmä vihdoin tajuu alkaa tekemään vastarintaa, niin eiköhän katkerat suomalaiset jo ole puoltamassa näitä kansamme suur kusipäitä arkadianmäeltä! Ja korotus kun menee läpi , niin eiöhän taas nämä aikaisemmin asintiimoilta itkeneet jatka sitä saatanan valitusta, mutta nyt kampaamoiden tiskeillä (ompa kallista tämä hiusten leikkuu jne...) Herätkää jo pikkuhiljaa vitun kateelliset kusipäät!