Mielenterveyskuntoutujien kokonaisvaltaisten avohoidon palvelujen puolesta

mikko harinen
Vieras

#1 Suomiko hyvinvointivaltio?

07.09.2010 21:20

Jos ei ole täydellinen idiootti ja on edes hitunen ihmisyyttä jäljellä ei voi olla kiinnittämättä huomiota ja ihmetellä milloin miltäkin sektorilta tuleviin täydellisiin heitteillejättötapauksiin harva se päivä.

Markku Kemppainen
Vieras

#2 Money talks!

08.09.2010 11:19

Ikävää, ettei näillä nuorilla ja notkeilla poliitikon plantuilla ole mitään muuta arvoa kuin raha. Nyt elämme paljon vauraampia aikoja kun esmes 40 vuotta sitten, mutta silloin oli paljon inhimillisempään elämään ja ajatteluun varaa. Miksi ei enää ajatella inhimillsyyttä ja moraalia vaan ainoastaan rahaa rahaa rahaa rahaa rahaa rahaa jne loputtomasti?

Esko Limapuro
Vieras

#3 Kansakunnan sivistys

08.09.2010 17:43

Muinaiset Roomalaiset määrittelivät kansakunnan sivistyksen sillä kuinka he hoitivat mielisairaat ihmisensä. Sama pätee vieläkin. Helsingin kaupungin tekemä päätös kuvastaa sitä sivistyksen tasoa mikä siellä tänä päivänä vallitsee.

 

irene parkkinen
Vieras

#4 Ihmisyyttä,inhimillisyyttä.Onko sitä meillä ns. terveillä?

08.09.2010 20:56

Toivottavasti mielenterveyskuntoutujien avohoidon palvelu ei saa surkeaa ja onnetonta loppua. Se ei todellakaan olisi piristävää luettavaa. Toivon että meissä olisi sen verran vielä ihmisystävää jäljellä että ajattelisimme myös niitä jotka joutuvat painiskelemaan oman mielen syövereissä ypöyksin. He tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun käyttöönsä. Avohoidon yksiköitä on joka tapauksessa liian vähän tarjolla. Ei niitä pidä lakkauttaa, vaan lisätä moninaisella tavalla.

skitsofreniapotilaan omainen jo yli 40 vuotta
Vieras

#5 Älkää aina säästöjen varjolla leikatko ensimmäisenä puolustuskyvyttömiltä

08.09.2010 21:26

Voin kuvitella kuinka tämä tieto kuormittaa skitsofreniapotilaiden omaisia ja huonontaa niiden potilaiden tilaa, joita tämä uutinen koskee.

Helpointa on ottaa juuri puolustuskyvyttömiltä.  Mielenterveyspotilaathan tunnetusti eivät jaksa itse valvoa etujaan, eivätkä omaisetkaan loputtomiin jaksa.

Kuinkahan paljon jää KELAN etuuksia juuri mielenterveyspotilaiden osalta käyttämättä, kun ei loputonta paperisotaa jaksa eikä muista toimittaa kaikkia liitteitä perille.

 

 

 

RiittaH
Vieras

#6 kummallinen juttu

09.09.2010 05:21

On tämä Suomi ihmeellinen maa. Kaikenlaisiin kissanristiäisiin ja isopalkkaisten pippaloihin ja matkoihin riittää rahaa, mutta mielenterveyspalveluiden asiakkaat jäävät aina ilman. Kuntouttavaa toimintaa supistetaan joka paikassa, eikä muillekaan palveluille riitä rahaa. Laitospaikkoja vähennetään, hoitovastuuta siirretään enemmän ja enemmän omaisille ja sitten ihmetellään kun on jos minkälaista häiriötä turuilla ja toreilla.

Irma Hirsjärvi
Vieras

#7 KÄsittämätöntä

09.09.2010 11:31

että tällaisten palvelujen olemassolosta pitää edes taistella. Suomesta on hävinnyt suhteellisuuden taju: Yhdellä 50 000 euron hinnalla saa ostettua yhden korruptoituneen kansanedustajan tai vaikutettua yli  puoli vuotta satojen ihmisten ihmisten elämään ratkaisevalla tavalla.

Eija Viitanen
Vieras

#8 "Heitteillejättö"

09.09.2010 18:01

On tosi surullista lukea, miten meidän yhteiskunnassa arvostataan ainoastaan tuottavuutta.

Niin upeaa ja monipuolista kuin Laturin toiminta on skitsofreniaa sairastavien parissa, ei kaupunki pysty järjestämään. Tässä käy samoin kuin on käynyt mm. vanhuspalveluiden Helsingissä ja aikoinaan koko valtakunnassa mielenterveyspotilaiden laitospaikkojen lopettamisen yhteydessä. Mitään ei tullut tilalle, vaikka luvattiin järjestää avohoidon palveluina lopetetut laitoshoidot. Mitä tässä sitten voi tehdä? Taitaa olla aika vähän keinoja, jos päättäjien arvot ovat ainoastaan rahassa, Surullista!

Arska
Vieras

#9 :))

12.09.2010 09:29

Sekopäät pois kaduilta!!!

Meno-Paluu
Vieras

#10 Kurjalisto yhteiskunnan tukipilari

19.09.2010 21:39

Jokainen yhteiskunta tarvitsee kurjalistonsa, jotta hyväosaiset tuntevat olevansa hyväosaisia. Heikompiosaisia on hyvä osoitella sormellaan ja hokea mantraa että jos et ole kiltti, ahkera ja kuuliainen niin päädyt tuonne.

Suomessa asiat ovat olleet liian hyvin jo pitkään ja nyt tämä epäkohta poistetaan EU:n direktiivin mukaiselle tasolle, joka seuraa kansainvälistä, ympäri maailmaa käytössä olevaa Globaalia käytäntöä: "Mulle kaikki heti ja nyt - olen tämän kaiken ansainnut ihan ite, kenenkään apua en ole ikinä millonkaan koskaan tarvinnu. Muille ei mitään, kunnei ne kerran tehny mitään ja apua ei heru"

Jos nyt muistan oikein niin nykyinen hallitus ja yhteiskunnan kahvikerma kauppasi itsensä valtaan luvaten ajaa ihmisten asiaa ja (pienten) työtätekevien etua. Mistä johtuu että rahat on loppu? Vaikea sanoa mutta veroja on laskettu ja maksuja on poistettu aika lailla että kassassa saattaa olla vajetta. Huono taloudellinen tilanne maailmalla ei paranna oloamme ja ajaa hakemaan säästöjä.

Koululaisten ruokaan ei ole varaa (?) vaan siitä piti säästää senttejä kuten julkisuudessa oli esillä. Pian sen jälkeen veljemme EU:ssa tarvitsivat miljardien rahat että selviävät ainakin hetken jotka kumma kyllä suomessa löytyivät nopeammin kuin kirstunvartija ehti sanoa A. Laina, laina jota emme ehkä ikinä saa takaisin? Ehkäpä vuohenjuustona, oliiveina tai muuten luonnossa? Jää nähtäväksi. No muutama miljardi sinne tänne ei heiluta suomen tasoista suurvaltaa. Ei oo rahaa? HAH! Rahaa on juuri siihen mihin sitä halutaan laittaa.

"Sivistyneinä" paheksumme antiikin kulttuureita epäinhimillisinä, joissa sairaat ja epämuodostuneet lapset heitettiin tuoreeltaan rotkoon. Toisaalta eipähän tule tällasia "heitteellejättöjä" ja miettikää millaset rahat yhteiskunta säästää heti kättelyssä! Entäpä omaisten kuormitus ja hyvinvointi? Homma voisi olla loppupeleissä hyvinkin armollinen.

Toisissa kulttuureissa, joissa sairaiden hoito oli jätetty omaisten hoidettavaksi sairaat ja epämuodostuneet laitettiin inhimillisesti keskitysleireihin eristyksiin, pois silmistä. Vanhassa testamentissa "saastaiset" asetettiin asumaan erilleen, viikingit ynnä muut keskitysleirejä harrastaneet kulttuurit piilottivat sairaansa vastaavasti piiloon erilleen muista - onkohan suomessa muinoin hoidettu asiat samoin? Meillä ainakin puhutaan peräkammarin pojista... No suomessa huollettavat kiersivät taloissa kukin vuorollaan, heillä teetettiin työtä ja syötettiin kaikki vanha ja pilaantunut ruoka, varmaan kuten muuallakin on tehty.

Takavuosina meille tarjottiin vaihtoehto kun olimme neuvolassa. Eräästä testistä, joka oli otettu muistaakseni sikiövedestä oli löydetty jotain, joka viittasi vammaisuuteen. Meille tarjottiin aborttia, jota tosin silloin ei hennottu sanoa suoraan, vaan se piti itse oivaltaa ja kysyä. Kuinka armollista, rotkoonheitto onnistuu nykyisin lääkärinpöydältä jo ennen syntymää. Säästyy kipia ja tuskaa ja vältetään vaikeat moraaliset kysymykset. Piste i:n päälle, lapsi kun syntyi niin terve oli, ei ole tullu tähän mennessä mitään vastaan mistä hoitolan väki varoitteli. Siitä on nyt 17 vuotta. Mitähän sitä nykyään puuhataan, kun tuo oli 17 vuotta sitten? Seulonta on varmaan parantunut vuosien varrella, jolloin osataan täsmälopettaa kaikki "elinkelvottomat". Ja jos joku meni pieleen, niin ei se mitään, jälkeenpäin ei voi tietää kun lapsi ei syntynytkään...

Päätösten tekijät, jotka katsovat vain hintaa, eivät pysty hinnoittelemaan ahdistusta, pahaa oloa tai masennusta psykooseista puhumattakaan varsinkaan kun useat käsitykseni mukaan eivät ymmärrä lainkaan mitä se on.

Miksi aina ajatellaan rahaa? Sitä ajatellaan siksi, että olisi jotain mistä jakaa. Kun pahnan pohjimmaiselle antaa jotakin, niin kaikkien siinä välissä olevienkin pitää saada jotain ja vähän aina enemmän kuin se edellinen. Sehän se vasta maksaakin...

Vieras
Vieras

#11 Re: :))

19.09.2010 21:41

#9: Arska - :)) 

Poliisiasia? Ota yhteyttä oikeaan virastoon, niin toiveesi saattaa toteutua. Gestapo hoiti homman kunnialla - onko tämä sitä mitä haet?

Eeva Helameri
Vieras

#12

25.09.2010 15:55

Helsingin kaupungin päättäjät einät ymmärrä mitä päätävät


Vieras

#13 Myös Alvi ry:n Casa Franca ajetaan alas!

07.10.2010 18:25

Ei voi olla totta!
EN mene sinne
Vieras

#14 Re: Suomiko hyvinvointivaltio?

27.04.2011 04:26

#1: mikko harinen - Suomiko hyvinvointivaltiHoit

Hoitoa korvataan myös ulkomailla, paitsi että Majakka ry:ssä istuu Mervi Turha Juuri , kävijoitä 1-2 päivässä, vastuuhenkilöt olleet linnassa petoksista, toimii ilman lupia kuulemma kosmetologina ja pappina , ei koulutusta kumpaankaa, liian raskas rakenne, huono vanhusten kohtelu, asiakkaille valehdellaan päin naamaa , rahat meni "taulu TV " hankkimiseen, lisäksi siellä pedofiileja, puheejohtaja 75 vuotias ja poika ystävä 15 vuotias, en usko MT sektoriin, Turha Ruohon Juuri siellä istuu kuin tatti ja kertoilee pyllyjuttujaan ja aloitti ryhmän "kuka käyttää kondomia", lestadiolais kesännviettoon oli menossa. Kiitos , Timo Soini , pelasta meidät pedofiileiltä ja miksi tälläisiä paikkoja täytyy ylläpitää, Majakka ry riitelee jopa talyhtiön kanssa, vaikka on kaupungin tontilla, eikä näin ollen saa esim. pitää karaokea jos taloyhtiötä se häiritsee. Uskonlahko meininkiä , 2 Majakkalaista tehnyt itsemurhan, nyt vissiin maailman loppu Mervi Juuren mukaan niin lähellä, että harkitsee itsemurhaa, menköön hoitoon??Eihän yhdistyksiin ole pakko mennä, väärentävät kävijätilastoja ....

LOPETTAKAA MAJAKKA

#15 Re: Money talks!

31.10.2011 22:18

#2: Markku Kemppainen - Money talks!

NOLLABUDJETTI KOKO TERVEYDENHUOLLOSSA ENSI VUONNA, JOTEN KUN EI OLE VARAA MUUHUNKAAN , EI TARVITSE OLLA VARAA MIELISAIRAIDEN HOITOONKAA, VIRALLISTA HOITOA TÄMÄ EI OLE MAJAKKA RY, EI TIEDÄ KENELLÄ ON EPILEPSIA, MIELENTERVEYS-JA KEHITYSVAMMAPALVELUT VOIDAAN YHDISTÄÄ TAI MIELENTERVEYS TAI PÄIHDEPALVELUT , MAJAKKA NOSTAA KOLMINKERTAISIA PALKKOJAAN , KÄVIJÖITÄ 1-2 PÄIVÄSSÄ, HIHHULOIVAT TOISTEN HAUTAJAISISSA, YLISTELEVÄT JAMMU SILTAVUORTA SEKÄ 2 SEKSUAALISESTA HYVÄKSIKÄYTETTYÄ LAPSENA KERTOILEE JUTTUJAAN MAJAKKA RY SSÄ TEUVO PAKKALANTIELLÄ 1 A , SEKÄ KALTOINKOHTELEVAT TALOSSA ASUVIA VANHUKSIA, JOTTA SAISIVAT VALEHDELLA JA PYYDELLÄ LISÄÄ RAHAA .. RAHASTAVAT RETKILLÄ KAUPUNGIN ILMAISKOHTEISIIN

hmdla

#16 Re:

30.11.2011 19:34

M3

#17 Natzitko täysin mielisairaita kansainvälisinefinanssisalaliittoteorioineen vaiko sittenkin oikeassa?

25.04.2020 10:40

 

 

Yleensä nazit niitä hulluja ja siellä hullujen huoneessa... tiedä sitte hommasivatko ''foliohattujen kansainvälinen foliosto salaliitto'' ne sinne vai ei  ...?

 

Vaiko ihan EU ku menivät eun varpaille astumaan ...

Tai väärälle henkilölle víttuilemaan ...

 

Tosin ku tekee hullun testin ''nazille'' F:*48 diaknoosi muutes ...

 

Ja kysyy mikä mielen masentaa niin se on se jutku se ...

 

Tai muste väri läiskä testi... niin täynnä jutskeja ja griidy goofyja tai muita rafwateja ... ja rastapopouloshan se sieltä löyty ...

 

Tai värien näkemisestä ... ''homot hyökkää'' ... heh ;)    (L.S.D. testi ei oikein sovi nazeille)

 

Tai miks sei palikka testi onnistu ... niin se on se ku jutski ostanu halvan palikka testin ciinasta ja pihdannu pennosia taas ... aha '()'___???

 

Ja maalaus harjoituksessa ja itsehillinnässä oli tietenkin swastika taas taiteiltu (卐)taululle ... mikäpä muukaan oikeen omaperäistä

 

Tai pressan sijasta tuliki hitler (kysyttäessä potilas diaknoosi F:*48lta kuka suomen presidentti on?) eikä suinkaan niinistöä tai halosta

 

(voi vinde mikä logiigga)

 

ps:* siltavuori oli muute kuulemma huhujen mukaan nazuja ja urbaani legenda kertoo että tuomittu niuvaan racsismista eikä suinkaan pedo bear F:*09 (9v.tä tsiikailevat fiilit pedot) käytöspohjaisena vaan harhaisena nazuna salaliittoteorioineen ...

vähän niinku jos epstein ki oiski ollu natzeja... hymmm