Salo-lisän puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Salo-lisän puolesta.

mira kanto
Vieras

#1 moi

08.09.2010 19:16

työntekijöitä tarvitaan lisää..

ja lapsia ei saa viedä aikaisin, kui ei voi tehä semmotti, että ne työntekijät menee sopivasti sinne päiväkotii, ennen ku lapsien tulo alkaa tulla.

semmotti mä olisin suunnitellu sen...

et jos vaikka päiväkoti aukeaa klo 08.00  niin ne ohjaajat menisi sinne semmotti, että he on lapsia vastassa (:

et ne aikuiset olisi paikalla suunnillee 07.45-07.55

käy sääliks jos ei saada tämmötti tehtyy...

meinaa en ainakaa halua, että pikkulapsilla ei ole hoitopaikkaa ;(

Mari
Vieras

#2 Eikös niistä päivähoitopaikoista juuri ole pula?

08.09.2010 19:25

Eikös juuri viime viikolla kirjoiteltu lehdessä, että ensi vuoden alusta jäisi ilman hoitopaikkaa monta kymmentä lasta??!! Mitä tää salo-lisän poisto sitten tekee? Meillä ei ainakaan ole taloudellisesti enää varaa hoitaa kaksivuotiasta kotona, joten tässä tulee sitten yksi lapsi taas lisää hoitoon, kun mun on mentävä töihin!

Onks joku viisas laskenu, kuinka kova ryntäys tulee hoitopaikkoihin jos lisä poistetaan?? Tää on taas ihan älytöntä "säästämistä"...

ElinaSeitz
Vieras

#3 Re: Eikös niistä päivähoitopaikoista juuri ole pula?

08.09.2010 19:42

#2: Mari - Eikös niistä päivähoitopaikoista juuri ole pula?

Hei, näin on, selvittelin viime vuonna miten lisän leikkaaminen olisi vaikuttanut asiaan, ja pienellä otoksella (tekstarikyselyllä) vastaukseksi tuli, että 96 lasta olisi tarvinnut hoitopaikkaa, lisäksi tulee aamu- ja iltapäivähoidon tarvetta, kuljetuksia jne. Tosiasia on, että kotihoito tulee kaupungille huomattavan paljon edullisemmaksi kuin kunnallinen päivähoito. Olemme arvioineet, että päivähoidon kustannukset per lapsi/ kuukausi olisivat 800 euroa, kuntalisä on 200e/kk. Lapsia on nytkin jonossa, eikä paikkoja ole, perhepäivähoitajien määrä on vähentynyt ja vähenee kaiken aikaa, uusia hoitajia on vaikea saada.

Joten, näillä perusteilla on nyt yritettävä tolkuttaa sitä, että kuntalisän lakkauttaminen tulisi niin kalliiksi, ettei se kannata. Ei ole millään perusteella järkevää, että vanhempien on kannattavampaa olla työttöminä ja viedä lapset hoitoon, kuin se että lapsia hoidetaan kotona. Kuntalisän poistaminen vähentää vanhempien mahdollisuuksia valita omalle lapselleen ja perheelleen sopivin lasten hoitomuoto- sitä mahdollisuutta ei saisi vanhemmilta viedä!

Viime vuonna tästä asiasta, eli kuntalisän merkityksestä, oli eri puolueissa suuri yksimielisyys- toivotaan että se sama yksimielisyys asian tärkeydestä olisi olemassa tänäkin vuonna! Nimiä adressiin ja mielipiteitä esille, niin toivotaan että tämä esitys jää toteutumatta!

Sisko Korhonen
Vieras

#4 "Säästö" voi osoittautua näennäiseksi

09.09.2010 08:24

Toivottavasti Salo varautuu samalla kasvattamaan päivähoidon budjettia Salo-lisän lakkauttaessaan. Meiltä ainakin kun lähtee kaksi alle kouluikäistä heti päivähoitoon, jos ja kun Salo-lisä lakkautetaan.


Vieras

#5

09.09.2010 10:22

Niimpä! Mahtaa tulla taas "halvemmaksi" kunnalle järjestellä päivähoitoa lapsille. Kyllä tasan tarkkaan maksaa kunnalle enemmän kun sen 200euroa/kk per lapsi, jos ja kun tarvii alkaa noita hoitopaikkoja lisäämään!

mummi
Vieras

#6 salolisä

09.09.2010 10:42

Uuutisissa lasten psykologi juuri väitti että alle kolmivuotiaiden paras hoitopaikka on kotona vanhempien kanssa,jo lapsen kehityksenkin kannalta.Päiväkodeissa kun ryhmäkoot vaan suurenee,ei hoitajilla ole aikaa kaikille lapsille,heistä tulee jo lapsena syrjäytyneitä.

uusi salolainen
Vieras

#7 Menee sitä rahaa turhempaankin

09.09.2010 16:10

Uutena Salolaisena harmittaa, tuli valittua uusi kotipaikka osittan tämän lisän pohjalta. Tiedossa kun oli n. 6kk hoitovapaa...ei sitä 9kk ikäistä lasta raaski vielä hoitoon laittaa. Tosiaan moni tutkimus puhuu sen puolesta, että 9kk ikäinen vauva on liian pieni hoitoon. Töihin on jo ilmoitettu hoitovapaasta, kun ei tiedossa tällaista leikkausta ollut. Tuhlaa tämä kunta paljon turhempaankin rahaa! Johtajien palkkoja korotetaan, rakennetaan uutta kaupungintaloa ja tosiaan varmasti lisää lasten hoitopaikkojen tarvetta.

Tosin tarina kertoo, että Nokialla olisivat vanhemmat ryhtyneet taistelemaan kuntalisän puolesta sillä, että kaikki kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat uhkasivat laittaa hoitopaikkahakemuksen sisään, jos kuntalisä lakkautetaan. Ja edelleen sitä siellä maksetaan.

 

 

Ritva Sinervo
Vieras

#8

09.09.2010 16:46

Salolisä helpottamaan nuorten perheiden päätöstä hoitaa lapset kotona.

Kenen etua nyt ajatellaan!!

Samaan aikaan haetaan perhepäivähoitajia lisää!

TaPsA
Vieras

#9 Turha kuvitella, että...

09.09.2010 17:28

...Saloon saataisiin tarvittava määrä perhepäivähoitajia. Ei tuolla "palkalla" kukaan aloita noin vastuullista työtä.

...nyt pikkuressut noihin päiväkotikasarmeihin isompien tallattaviksi.

...tällainen esitys lisän poistamisesta on edes vakavalla mielellä tehty.

...esityksen tekijällä olisi sydän.

...tästä mitään säästöjä syntyisi. Luuleeko esityksen tekijä kaupunkilaisia täysin tyhmiksi ?

Jii
Vieras

#10

09.09.2010 18:43

Entäs jos kasvattaisitte kakaranne ihan omilla rahoillanne ja lakkaisitte valittamasta? Sitä paitsi lasten tekeminen keskelle väestöräjähdyksen runtelemaa maailmaa on pahinta, mitä voi tehdä, sitä ei ainakaan yhteiskunnan rahoilla saisi tukea.

Mites muuten ne lapset saadaan muualla maassa hoidettua kun ei ole Salo-lisää?

uusi salolainen
Vieras

#11 Ihmettelen

09.09.2010 20:52

Jii, montako lasta sinulla on?

Kohta tässä maassa on kaikki eläkkeellä, syntyvyyskin on laskussa... ja menee Salon kaupungin veronmaksajien rahaa paljon turhempiinkin kohteisiin kun lapsiin!

-SDJ-
Vieras

#12 Tuumasta toimeen

09.09.2010 21:13

Nyt ihan jokainen jolla on lapsia kotona hakemaan lapsilleen hoitopaikkaa vuoden alusta!

Näin saadaan kunnon ruuhkapommi sinne idiooteille jotka tällaisia Salo-lisän lakkauttamisia edes kehtaa ehdotella. Mistäs revitään ne hoitopaikat yli 600 lapselle kun juuri viime viikolla lehdessä itkettiin että lähes 50 lasta jäämässä ilman hoitopaikkaa...

 

Kaupunkin laskee tasan tarkkaan sen varaan, että asukkaan ottavat hartiat kyyryssä mitä vaan vastaan ja että lapset hoidettaisiin kotona edelleen ilman Salo-lisää.

Mie
Vieras

#13 Re:

09.09.2010 21:15

#10: Jii -  

 Tiedoksi, et kunnalle tulee kallimmaksi päivähoito kuin kotihoito alle 3-vuotiailla: päivähoito 800€/kk per lapsi ja kotihoito 200€/kk per lapsi. Jii, osaatko sinä laskea? Eli jos haluamme kasvattaa lapsemme kotona, säästämme yhteiskunnan varoja, eikö niin? Joten älä valita et kotiäidit kasvattais sun rahoilla lapset kotona, päinvastoin jos Salolisä poistuu, joúdut sinäkin maksamaan että mukulamme hoidetaan kunnallisessa päivähoidossa :P

Sapsu
Vieras

#14 Re:

09.09.2010 22:27

#10: Jii -

Ihan periaattesta jo olen tätä Salo-lisän poistamista vastaan. Ja juuri siksi, että lapset eivät ole mitään pahaa tehneet, että heidän tarvitsisi kärsiä sellaisten omaan napaan tuijottelevien aikuisten tyhmempääkin tyhmempiä päätöksiä! Rahaa löytyy siihen, mihin sitä halutaan löytyvän. Esim. valtavan tarpeellinen kaupungintalo, johon toki tarvitaan nykyaikaista taidetta. Mitäs siitä, jos ne mitään esittämättömät viivat taululla tai mötikät patsaana lähtevät lapsiperheiltä ja vanhuksilta... Pitäähän kaupungilla kunnon kaupungintalo olla, kun tulee kaiken maailman edustustilaisuuksia. Vihreä Salo taitaakin tarkoittaa raakiletta, eikä niinkään ympäristöystävällisyyttä. Katsotaan vaan, miten kauan tämä kaupunki huohottaa, ennenkuin viimeinen hengenveto lähtee. Ei tänne ainakaan tulevaisuus lupaa mitään hyvää, jos kaupunki jatkuvasti ottaa lapsiperheiltä! Hehän sen tulevaisuuden tänne tekevät!!!

Eija V.
Vieras

#15 Salo-lisä

10.09.2010 06:48

Tuki on lapsiperheille tarpeen. Perheiellä on mahdollisuus olla lastensa kanssa heidän ollessa vielä pieniä. Lapset ovat hetken aikaa pieniä ja se on arvokasta aikaa viettää se heidän kanssaan.

mantu
Vieras

#16 salolisä

10.09.2010 08:32

Salolisää ei missään tapauksessa saa ottaa pois. Eihän pienituloiset lapsiperheet meinaa tulla toimeen näillä tähän asti saaduillakaan tuloilla. Aina ollaan ottamassa lapsiperheiltä kaikki pois. Päättäjillä ei taida olla pieniä lapsia.

marjo ylinen
Vieras

#17 Jostain muualta tarvis leikata kuin lapsilta!

10.09.2010 09:43

Kaupungintaloon kyllä riitti rahnaa???

Vieras
Vieras

#18 Re: "Säästö" voi osoittautua näennäiseksi

10.09.2010 10:21

#4: Sisko Korhonen - "Säästö" voi osoittautua näennäiseksi 

 Osa muun muuassa yksinhuoltajaperheistä tulee myös toimeentulotuen piiriin, josta on kaupungille myös kuluja.

Sapsu
Vieras

#19 Re: salolisä

10.09.2010 11:09

#16: mantu - salolisä

Voi heillä ollakin, mutta on heillä myös tulot aivan eri luokkaa! Varaa laittaa lapsi yksityiseen hoitoon (palkata hoitaja kotiin tms.)

Äippälomalainen
Vieras

#20 Säästöä?

11.09.2010 11:22

Eikö kunnallinen päivähoito maksa lasta kohden kunnalle enemmän kuin 200€??


Vieras

#21 Porvoossa sama tilanne

11.09.2010 21:14

Allekirjoita adressi myös Porvoolisän puolesta: adressit.com/porvoolisa

Kauheeta
Vieras

#22 Käyttäkää ehkäisyä

24.09.2010 22:54

Kaikki liikenevä raha pollisien virkojen täyttämiseen. Älkää te täyttäkö maata, jos ette kykene niitä elättämään.

 

Poliiseja tarvitaan turvaamaan meitä, johtuen löysästä politiikasta.

Äitee
Vieras

#23 Oiskos veroprosentin nosto paikallaan?

03.10.2010 13:11

Tuskin poliisien määrärahat on kiinni Salolisästä. Sikäli samaa mieltä, että sinne tarvittaisiin ehdottomasti lisää resursseja, kuten moneen muuhunkin palveluun.
Mutta paljon turhempiakin kohteita ylimääräiselle rahalle tiedän kuin Salolisä, joka on kuitenkin monelle lapsiperheelle tärkeä, jotta pystyy lapsiaan hoitamaan kotoa vähän pidempään kuin 9kk. Kaikkein eniten päiväkodeissa nämä pienet työllistävät henkilökuntaa. Jos Salolisä leikataan, niin saman rahan joutuu käyttämään (todennäköisesti) sitten päivähoitopalveluiden puolella. Mitäs jos nostetaan veroprosenttia, niin saadaan palvelut kuntoon? Mutta mihinkään turhaan esim. kaupungintalon taide, muutosjohtajien palkankorotukset yms. en veroeurojani sitten tahdo käyttää. Pitäisi käydä enemmän julkisuudessa keskustelua siitä, mihin kaupunki rahojaan tuhlaa.
Veikko Lindberg
Vieras

#24 Ei palkankorotusta

08.10.2010 18:05

Kansanedustajien tietoisuus tavallisen kansan elämiskustannuksista ei edellytä palkankorotusta.