Pro Kirkkoharju

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Kirkkoharju.

Oikeus ja kohtuus
Vieras

#26 Olaus Petri (1493-1552).tuomarin ohjeet v.1616

27.09.2010 09:56

Olaus petri oli lakikirjan isä ja näin hän kirjoitti ohjeita tuomareille:

"9: Mikä ei ole oikeus ja kohtuus ,se ei saata olla lakikaan"

"13: Yhteisen kansan hyöty on paras laki, ja sentähden mikä havaitaan yhteiselle kansalle hyödylliseksi,se pidettäköön lakina,vaikka säädetyn lain sanat näyttäisivät toisin käskevän"

Nämä ohjeet sopii nykyaikaankin oikein hyvin.

vapaan väylän varrelta
Vieras

#27 Onko näin?

27.09.2010 12:31

Vasta silloin, kun valkoinen mies on kaatanut viimeisen puun.

Vasta silloin, kun valkoinen mies on myrkyttänyt viimeisen joen.

Vasta silloin, kun on tuhottu viimeisetkin harjulan seljänteet.

Vasta silloin, kun on tuhottu Kangasalan keskustan keuhkot.

Vastako silloin, valkoinen mies tajuaa, että rahaa ei voi syödä?

- intiaanien vanhaa viisautta- mukaillen

Kari Kannus
Vieras

#28 Toivottavasti maalaisjärki voittaa

27.09.2010 16:58

Mitä asioita ja keidenkä asioita ajamaan  me kangasalalaiset olemme palkanneet kaavoittajat ja valinneet eri kaava-asioista päättävät toimielimet? Haluammeko heidän ajavan maanomistajien ja suurten rakennusliikkeiden taloudellisia intressejä sekä joidenkin henkilöiden visioita "kaupunkimaisesta" Kangasalasta vai haluammeko heidän laativan suunnitelmia ja kaavoja, joissa säilytetään Kangasalan arvokkain "omaisuus" eli harjut ja järvet mahdollisimman monien kuntalaisten ulkoilu- ,liikunta- ja virkistysalueina ja osoitetaan rakennuspaikkoja sieltä, missä ne eivät pilaa korvaamatonta luonto- ja virkistysympäristöä. Uskon, että suurin osa kangasalaisista on jälkimmäisen toimintatavan kannalla. Tämän asian pitäisi kaikkien kunnan kaavoituksista vastaavien viranhaltijoiden ja toimielimien ymmärtää ja toimia sen mukaisesti päätöksiä tehdessään. Toivon ja jopa uskon, että suurin osa rakennusliikkeistä ymmärtää Kirkkoharjun arvon kangasalaisille ja ovat sen vuoksi hyvin passiivisia tonttimaan hankkimisessa Kirkkoharjusta, jolloin koko käsittämätön suunnitelma kerrostalojen rakentamisesta Kirkkoharjuun kaatuu omaan mahdottomuutensa viimeistään siinä vaiheessa. Toivottavasti järki voittaa jo paljon aiemmin eli Kirkkoharjuun ei enää kaavoiteta lisää kerrostalotontteja tai muitakaan sitä tärveleviä kaavoja esim. tiehankkeita.

epätietoinen
Vieras

#29 jaa mistä

27.09.2010 18:05

Voisitteko antaa esimerkin mistä korvaavia alueita osoitetaan?

Kari Kannus
Vieras

#30 Korvaavia alueita löytyy, jos niitä aktiivisesti haetaan

27.09.2010 20:57

Kyllä Kangasalta aivan varmasti vielä löytyy sopivia tontteja muualtakin kuin Kirkkoharjusta eli pelloilta, niityiltä ja metsäalueilta. Niitä pitää tosin aktiivisesti etsiä ja kartoittaa ja ottaa yhteyttä maanomistajiin näillä alueilla. Nämä muualla kuin Kirkkoharjussa sijaitsevat tontit olisivat todennäköisesti halvempiakin.

kUNTALAINEN
Vieras

#31 vähäpätöinen?

27.09.2010 21:44

Jos alue olisi kunnan omistama, olisi alue rakennettu jo aikaa sitten!! "Hyvävelijärjestö" kyennyt tähänkin asti tekemään pienimuotoisia kaavamuutoksia kysymättä keneltäkään yhtään mitään, silloin kuin on oma taloudellinen etu kyseessä.

Yksityisten maanomistajien saama muutaman kymmenen euron neliöhinta on ollut lähinnä pelkkä vitsi. Omistus suhteen muututtua alueiden arvot ovat välittömästi aivan toiset. Alueet usein jo valmiiksi suunniteltuja ja kaupattuja jatkojalostettavaksi. Hyvänä esimerkkinä mm. Lamminrahkan "pienehkö" kallion louhinta/teollisuusalue. Todella kamalan oloinen vuosien projekti josta louhittiin kalliota ????m3 jolla arvoa oli 10??? ???€. Tuloksena n.10 hehtaarin alue jota ei edes saada kaupaksi. Ja pieni maanomistaja kostui näistä "ennalta suunnitelluista" kaupoista muutaman sata satatuhatta.

En voi hyvälläkään tahdolla puoltaa adressia, kerrankin kun kyseessä on pienomistaja, eikä tuo hyvävelijärjestö.

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#32 Kirkkoharjun säilyttäminen ensisijaista

28.09.2010 09:22

Pro Kirkkoharju haluaa säilyttää Kirkkoharjun kaikille avoimena upeana mäntyharjuna eikä ota kantaa siihen, kuka nettoaisi ja kuinka paljon, jos sen saisi rakentaa. Olipa maa siis kunnan tai yksityisen, harjun suojelu on tärkeintä!

Kalevi Korpela
Vieras

#33

28.09.2010 10:22

Harju suppa-alueineen on ollut hieno! Valitettavasti Kangasalan päättäjät ovat jo päässeet turmelemaan kokonaisuutta - toivottavasti nykyisille asukkaille ja jälkipolville jätetään edes nykyinen alue rakentamatta $$$$

Tapsa
Vieras

#34 Taloja rakentamaan

28.09.2010 13:25

Riittävästi on jo rauhoitettuja alueita. Lahtiselle kiitos asiallisesta selvityksestä. Sopimukset on pidettävä. 

Vieras
Vieras

#35 Re: vähäpätöinen?

28.09.2010 13:34

#31: kUNTALAINEN - vähäpätöinen? 

 Samaa mieltä olen kanssasi. Kunta maksaisi vain roposia. Rakentamaan.

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#36 Sopimukset näytille

28.09.2010 15:21

Kyllä kunnan on ensin tuotava sopimuksensa julki ennenkuin mitään rakentamista edes suunnitellaan, koska kunta ei voi tehdä salaisia sopimuksia. Jos toistuvista pyynnöistä huolimatta sopimusta ei saada julkiseksi, voi olla aihetta pyytää eduskunnan oikeusasiamies selvittämään, onko kunta menetellyt oikein salatessaan tärkeän kaavoitusta koskeva sopimuksen.  

Jos sopimus saadaan esille, niin sitten vaan tarv. uudet sopimusneuvottelut käyntiin. Järkevä maanvaihto on aina puolueeton, hyvä ratkaisu. Jos kunnalla on esim. Pikonkankaalla Valimon alueella omaa maata, niin sinne ollaan kaavoittamassa rakennusoikeutta oikein kunnolla. Siitä vaan vaihtokauppa aikaiseksi ja valtakunnallisesti arvokas Kirkkoharju saadaan säästetyksi.  

Olisi todella hienoa, jos Kirkkoharjun tuhoamista kannattavat uskaltaisivat laittaa mielipiteensä julki koko omalla nimellään.

Kari Kannus
Vieras

#37 Kiitos rohkeille ja ryhdikkäille!

28.09.2010 20:24

Löytyyköhän Kangasalta Kirkkoharjun kerrostalorakentamista kannattavia henkilöitä, jotka uskaltavat esittää mielipiteensä omalla nimellään???

Jos tällaisia henkilöitä tulee esiin esim. tällä keskustelupalstalla, niin kunnioitan heidän suoraselkäisyyttään suuresti ja kiitän heitä siitä näin jo etukäteen!


Vieras

#38 ratkaisu

28.09.2010 21:42

Kaava vahvistetaan->tarjouskilpailu maista->kunta tekee parhaan tarjouksen->kunta kaavoittaa uudelleen omistamansa alueet puistoksi tai rakentaa jos niin haluaa...

Matti Kallioniemi
Vieras

#39

28.09.2010 23:07

Kangasalan Sotaveteraanien kahvitustilaisuudessa kaikki veteraanit ja läsnäolijat ilmoittavat tukevansa Pro Kirkkoharjua
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#40 Hienoa veteraanit!

29.09.2010 11:08

Parempaa tukea ei Pro Kirkkoharju voisi saada! Sitten vaan veteraanien nimet adressiin - joko itse tai tarvittaessa lähiomaisen ja lasten avustamana. Lapsilla on ainakin nettiyhteydet ja koneet olemassa. Ytimekäs tukikirjoitus Kangasalan Sanomiin ja omaehtoiset yhteydet kunnan päättäjiin olisi hieno yllätys.
Juha Huttula
Vieras

#41 KAAVA-ALUETA ON LÖYDETTÄVÄ MUUALTA

01.10.2010 15:10

- MAHDOLLISESTI TULEVA KANGAALALAINEN
Lassi Hinkkanen
Vieras

#42 Maastopyöräily

01.10.2010 18:26

Älkää nyt tärvelkö hyvää harjua millään taloilla, onhan siellä asemantien toisella puolella tilaa vaikka kuinka paljon.

Vieras

#43 tosiasiat ratkaisee

01.10.2010 21:05

Maanomistaja on luovuttanut merkittäviä alueita kaavaa vastaan. "naapurin" maita on toki kiva suojella. Kunnalla ei ole taloudellisia resursseja lunastaa maita oikeaan hintaan. Hyvällä suunnittelulla paikalle saadaa tyylikäs asuinalue ja harjua riittää vielä virkistykseenkin.
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#44 Kirkkoharju ei riitä kaikkeen

02.10.2010 11:29

Jotta kaikilla kuntalaisilla olisi mahdollisuus tutustua kunnan ja Sorolan perikunnan v. 1992 tekemään sopimukseen, on nyt tehty virallinen pyyntö ja valtuustoaloite, että kunnanvaltuusto asettaa ao. sopimuksen yleisesti nähtäväksi ja tarkasteltavaksi. Demokratian nimissä on välttämätöntä, että kuntalaisilla on oikeus tietää mihin ym. sopimus meitä kuntalaisia velvoittaa ja mihin ei.

Jos sitten katsotaan järkeväksi lunastaa ao. alue kunnalle yleiseen virkistys- ja liikuntakäyttöön, niin sitä ei ole pakko tehdä pelkästään rahalla: kunnalla on merkittäviä maanomistuksia itselläänkin ja maanvaihto rakennusoikeuksineen lienee yleinen tapa järjestellä ja ohjata kunnissa rakentamista järkeville paikoille. Tulevassa Ilmoninmäen kaavassa (nykyinen lukion alue) kunnalla on isot alueet hallussaan ja mikään ei estäne maanvaihtoa esim. sinne. Samoin Pikonkankaalle Kirkkoharjun eteläpuolelle (Valimon alue)ollaan suunnittelemassa isoa kerrostaloaluetta (1000-2000 asukasta!) ja sieltäkin löytynee runsaasti sopivaa vaihdettavaa.

Eikä rahakaan ole poissuljettu vaihdon väline, ainakaan osittain. Ei kunta niin köyhä ole kuin useasti annetaan ymmärtää. Esim. uimahalli maksoi jotain 12-13 miljoonaa euroa. Nyt voisi olla vuorossa pieni satsaus harjuluonnon ja luontoliikunnan puolesta.

Nykyisestä ao. kaavahankkeen piirustuksista näkee, miten ylös ja järkyttävän korkeana (4-kerroksiset talot ylimmäksi harjua!) nämä suunnitellut 10 kerrostaloa on aiottu rakentaa. Matka ylimmän kerrostalon seinästä kunnan valaistuun hiihtolatuun (joka on kunnan pääliikuntareitti Näkötornilta kohti Kyötikkälää) on vain muutama kymmenen metriä! Kaikki tietävät, että kaavan toteutuessa se olisi entinen hiihtolatu, koska massiivinen asutus näin lähelle latua lisää ladullakävelijöiden määrää merkittävästi. Hienoina viikonlopun pakkaspäivinä ladun käyttäjiä on enemmän kuin tuhat! Arkisinkin hiihtäjiä on satoja. Kuka ei usko, käyköön itse katsomassa. Tämäkö kaikki haluttaisiin pilata?

Pro Kirkkoharju -liikkeen ei ole tarkoitus suojella vain "naapurin" maita. Sen ainoa tavoite ja tahto on säilyttää valtakunnallisesti arvokas Kirkkoharju meidän kaikkien virkistys- ja maisemakäytössä, mutta niin, että maanomostajien oikeuksia ei mitenkään poljeta. Siksi ehdotin Kangasalan Sanomissa 28.9.2010, että sopimusneuvottelut kunnan ja nykyisten alueen omistajien kanssa käynnistetään uudelleen niin, että Kirkkoharjun tämäkin osa säilyy ja maanomistajat saavat korvaavaa rakennusmaata riittävästi sellaisilta alueilta, joihin rakentaminen hyvin soveltuu.
Harri Virta
Vieras

#45 Re: Kirkkoharju ei riitä kaikkeen

04.10.2010 11:21

#44: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Kirkkoharju ei riitä kaikkeen  

Pekalla on hyvät perustelut Kirkkoharjun suojeluun, me emme tiedä miten Kirkkoharju suodattaa sadevesiä Suoramajärven, Kirkkojärven, Vesijärven ja muiden sen alapuolisten vesistöjen pintavesiä ja pitää niistä huolen. Pekan huoli on aivan oikeutettu. Kaikki vaikuttaa kaikkeen myös peruskallion pintakerroksissa! 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.10.2010 15:43


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.10.2010 15:52



Vieras

#48

04.10.2010 22:44

Keskustassa ei ole montaa hyvää rakennuspaikkaa. Jos keskustaa halutaan kehittää niin asukkaitakin tarvitaan. Talojen arkkitehtuuriin tulee panostaa niin kuin muillakin alueilla. Pikonkangas ei ole keskustaa vaan osa nauhataajamaa ja se rakennetaan Mäntyveräjän alueesta riippumatta. Hyvällä suunnittelulla saadaan niin talot kuin murtsikkalatukin sopimaan alueelle.
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#49 Mikä on keskustaa?

05.10.2010 09:41

Edellinen keskustelija yllä (#48) antaa ymmärtää, että nykyinen Mäntyveräjän kaavahankealue (655) olisi kunnan keskustaa (matka kirkolle ehkä noin 2km), mutta Pikonkangas ei (osa nauhataajamaa, matka kirkolle ehkä 2.5km). Keskustan juuri hyväksytyn osayleiskaavan mukaan kumpikaan alue ei siihen kuulu, joten Mäntyveräjä ja Pikonkangas ovat tässä suhteessa täysin vertailukelpoisia. Ja yllä ehdottamani maanvaihtoalue Ilmonin mäki (nykyisen lukion alue) on jo keskustaa (matka kirkolle ehkä noin 800m).

Pikonkangas ja Ilmoninmäki tietenkin rakennetaan Mäntyveräjästä riippumatta: kyse onkin siitä, että esim. näistä alueista löytyy runsaasti sopivaa maanvaihtoaluetta. Ja muitakin varmaan löytyy. Kunnan nykyiset ja tulevat maanomistukset tuntee parhaiten kunnan johtavat viranhaltijat ja toivottavasti myös valtuuston jäsenet.

Olisi todella hienoa, jos Kirkkoharjun pohjoisrinteen tuhoamista kannattavat uskaltaisivat meidän harjun säästämistä kannattavien lailla kirjoittaa mielipiteensä omalla nimellään.



Pekka Sjöman
Vieras

#50 Rakentaminen

05.10.2010 18:35

Rakentaminen on kaikkien etu ns. pitkässä juoksussa. Saadaan asuntoja keskustaan, työtä ja veronmaksajia. Kunnalla ei ole riittävästi vaihtomaita vaikka kaikki antaisi. Sopimus ei ole salainen asiakirja. Etsikää. Kirjoitan omalla nimelläni. Kirjoittavatko muut "omalla nimellään"? Vai kirjoittavatko vain jonkun nimen. Kaikki on mahdollista. Kirjoitanko minä omalla nimelläni. Oikeasti. Entä sinä?