Kähärin alakoulu säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kähärin alakoulu säilytettävä.


Vieras

#1

13.08.2014 18:26

Ainutlaautisen kaunis puurakennus
kimmo

#2 Kähärin koulun puolesta

13.08.2014 19:01

Hienosti laadittu teksti.Meidän tyttö käy tätä koulua.Tässä koulussa on niin paljon hyvää,että toivottavasti se saa jäädä.Luokat sopivan kokoisia,turvallinen koulumatka ja mainiot opettajat.

Jani

#3

13.08.2014 19:10

Muutimme Raisiosta kesällä Koulukadulle, joka ei kuulu Kähärin koulun piiriin. Mutta ehdottomasti halusimme että poika saa aloittaa 1.luokan Kähärissä. Ihana koulu ja pihapiiri, toivottavasti vielä vuosiksi eteenpäin.


Vieras

#4

14.08.2014 09:08

Adressi on hyvin kirjoitettu ja perustelut täysin asiallisia
Old Kähäri

#5 Muistoja

14.08.2014 12:47

Turusta ei toista samanlaista koulurakennusta löydy.

Pieni ja kaunis koulu loi ihan omanlaisensa lämpimän ja turvallisen tunnelman siellä opiskellessani. Kähärin ala-asteella saadut ystävät ovat säilyneet vierelläni läpi elämän tähän päivään saakka. Olisikohan samanlaisia ystävyyksiä syntynyt paljon isommassa ja laitosmaisemmassa koulutalossa, jossa lapset joutuvat stressaavat paljon enemmän?

 

Ehdoton ei tämän hienon koulun lakkautamiselle!

 

 


Vieras

#6

14.08.2014 18:09

Lapsenlapsille turvattu koulupaikka lähellä kotia. Ei suureen yhtenäiskouluun!

Vieras

#7

14.08.2014 18:26

Pojanpojille rauhallinen koulu lähellä kotia!

Vieras

#8

14.08.2014 18:45

Koulun vanhana oppilaana ja kähäriläisenä toivon lämpimästi että koulutoimintaa jatkuu!!!!

Vieras

#9

18.08.2014 16:18

Mielestäni pienet koululaiset tulee humioida säästöjä suunniteltaessa, koska heillä ei ole yhtäläisia edellytyksiä liikenteen joukossa kuin varttuneemmilla. Isoissa kouluissa myös luokkakoot kasvavat liikaa, mikäli pienet koulut liitetään suurempiin yksiköihin.
Kimmo

#10 Nimiä listaan...

19.08.2014 19:21

Toivottavasti listaan ovat laittaneet Teräsrautelan ja Raunistulan koulujen oppilaiden vanhempia.On kai molemmanpuolinen hyvä,jos Kähärissä koulu saa jatkaa.

Koululaisen äiti

#11 Koulun puolesta

24.08.2014 07:16

Kähärin koulurakennus on kalliolle vanhaan hyvään aikaan hyvin rakennettu, eikä sitä ole myöhemminkään rakennusvirheillä pilattu. Siellä ei kärsitä sisäilmaongelmista kuten uudemmissa rakennusvirheiden pilaamissa koulurakennuksissa. Hyvä koulu aivan kaikin puolin!

Entinen ja ylpeä

#12

24.08.2014 15:09

Kävin koko alakouluni Kähärissä, enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Ehkä sekin kertoo koulusta jo tarpeeksi, että myös isäni kävi siellä ja halusi minunkin menevän kun aikani koitti. 

Kähärissä sain laadukasta opetusta, oli aine sitten mikä vaan. Koulussa viihtyi, vaikka välitunneilla ainoat leikkivälineemme olivatkin mielikuvitus, piharoskis ja sadekatos. Nyt koulun viihtyvyyttä on vain lisätty, joten en nää mitään syytä miksi lapset pitäisi siirtää sieltä jonnekin muualle. 

Rakennuksessa itsessään ei ole mitään vikaa, niinkuin adressissa jo todettiinkin. Minulla itselläni on nyt mahdollisuus tähdätä opinnoissani korkealle, sillä sain niihin niin hyvän pohjan alakoulussa. 

Se, että Kähäri on pieni koulu ja rakennuksena vanha, ei tarkota etteikö se olisi hyvä ja laadukas opinahjo alakoululaisille lapsille. 

Äiti ja kolme Kähärin tulevaa koululaista

#13 Päättäjät lapsiperheiden puolella?

24.08.2014 20:26

Kähärin alueella asuu paljon lapsiperheitä, sekä alle kouluikäisiä että alakouluikäisiä lapsia. Säästöjä punnitessa tulee ottaa huomioon, kuinka paljon painoarvoa on näiden lasten nyt lyhyellä ja turvallisella koulumatkalla. Muualla uhkana saattaa olla jopa koulujen sulkeminen sisäilmaongelmien takia, näitä ongelmia Kähärin koululla ei ole ja päinvastoin koulurakennusta on kunnostettu ja uusia tiloja/laitteita hankittu aivan lähivuosina, kannattaako tätäkään satsausta heittää hukkaan, puhumattakaan kulttuurillisesti arvokkaasta kouluympäristöstä, jossa jo useat sukupolvet ovat käyneet samaa koulua. Kaikki yllämainittu huomioiden jos sulkemista todella säästösyistä harkitaan, tulisi olla päätöstä tehdessä jo olemassa seikkaperäinen selvitys, mihin kouluympäristöön pienet oppilaat siirretään pysyvästi koulutuksen tason siitä kärsimättä.

Äiti

#14 Megapäiväkotiko Kähäriin suunnitelmissa?

26.08.2014 17:05

Valtuuston kokouksen perusteella alkaa käydä ilmi, että koulu ehkä säilyisi Kähärissä "pienimmille koululaisille", jollapa ei tarkoitetakaan enää alakouluikäisiä vaan vain 1.,2. luokkalaisia! Liekö aikomus tuoda isompien oppilaiden tilalle päiväkoti-ikäisiä, ehkä eskarilaisia laajemmalta alueelta? 

3.-6. luokkalaiset, jotka jo kulkisivat itse turvallisesti Kähärin koululle, saatettaisiin aivan liian pieninä alttiiksi liikenteen vaaroille  kauas kotoa, tai sitten vanhemmat olisivat töittensä kanssa lirissä joutuessaan kuskailemaan lapsia kouluun kauas kotoa.  Liikenne ja maailma on nyt eri kuin mitä se oli 70-80-luvuilla!

Mitä mahtavat vanhempien työnanatajat tuumia uusista työaikapyynnöistä tai vaihtoehtoisesti lyhennetyistä työajoista eli kaupunkin pienenevästä verokertymästä näitten lasten vanhempien kohdalla?

Kähärin koulun sumppualue, jossa kapealla  Pietari Valdinkadulla  on vieläpä bussilinjat 61 ja palvelulinja , ruuhkautuisi täysin, kun eskari-ja päiväkotilapsia, joka ainutta tuotaisiin autokyydeillä koululle. Pihaan ajohan on täysi umpikuja, kun Kähärlän kujaa pitkin koulua saa lähestyä vain yhdestä suunnasta ilman läpiajoa, eikä kujalla onnistu edes autojen kohtaaminen, jos siinä on yksikin auto parkissa.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että suunnitelluilla muutoksilla aiheutetaan vain täysi kaaos ja kärsimys  aivan jokaiselle osapuolelle!


Vieras

#15

27.08.2014 04:19

Kähärin alakoulu palvelee kaupunginosaa, jossa on runsas väestöpohja. Koulun sijainti omakotialueen reunalla ja hyväkuntoinen vanha rakennus ovat jo sinänsä säilyttämisen arvoisia.