Sysmän koulukeskuksen rakentaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Sysmän koulukeskuksen rakentaminen.


Vieras

#1

24.08.2014 18:25

Suunniteltu Olavin toimintakeskuksen Tontti on jo liian ahdas ja parkkitilaa ei jäisi lainkaan ei koululle eikä Olavin toimintakeskukselle?! Isossa pitäjässä paljon tilaa muuallakin esim. urheilukentän ympäsitö on kokonaan tyhjillään!
Olen sysmäläinen

#2 Kuunnelkaa käyttäjiä

24.08.2014 20:44

Toivoisin todella, että päättäjät kuulisivat käyttäjiä eli opettajia, oppilaita ja vanhempia asiassa. Heidät on nyt sivuutettu kokonaan. Heitähän asia eniten koskee.

Onko syytä tunkea koulu ahtaaseen koloon yläasteen pihaan, kun tilaa on paljon 200 m päässä Väihkylässä. Onko syytä ostaa kiinteistö, joka sitten puretaan ja rakentaa sille parkkipaikka, joka on jo olemassa. Peruste Kahvimyllyn koulukäytölle ei ole riittävä näiden muiden siitä aiheutuvien toimenpiteiden takia, ei siis maksa vaivaa. Tulee varmasti vähintään yhtä kalliiksi kuin Kahvimyllyssä olevien luokkatilojen sijoittaminen uuden koulun katon alle. Eikä varmuutta Kahvimyllyn ilmaongelmien poistumisesta ole, niinhän Väihkylänkin ongelmien ajateltiin poistuvan, kun "mopataan ja säädetään". Kahvimyllyä voisi käyttää muuhun vähemmän päätoimiseen toimintaan, kirjastoksi tai järjestökäyttöön tms. Tai käyttää Kahvimyllyä esim. valinnaisiin aineisiin, mikäli se saadaan terveeksi. Siinä ei pieni etäisyys pääkoulusta haittaa, kun siirtymä on vain 5 minuuttia.

Rakennetaan uusi koulu tyhjälle Väihkylän kentälle, jolloin saadaan myös jatkossa isot välituntipihat, joihin on hiljattain satsattu 160.000 €. Silloin koulun vieressä olevat luistelukenttä ja hiihtomaastot olisivat myös helposti käytettävissä. Välituntiliikunta on lapsille erittäin tärkeää, päivän aikana tulee 1-2 tuntia liikuntaa, johon hyvät välineet aktivoivat. Pienet pihat passivoivat.

On selvää, että uusi terve koulu tarvitaan ja päätöksiä tulee tehdä ripeästi, mutta parin viikon lisäaika ei projektia varmasti liikaa hidasta. Väkisin runnotut päätökset, joissa sivuutetaan käyttäjät, ovat lyhytnäköistä ja huonoa hallintoa. 

ihmettelijä

#3

25.08.2014 03:34

Tästäkin asiasta suurimman metelin nostaneet eivät kuitenkaan uskalla omalla nimellään adressiin osallistua.

Surullinen ihmettelijä

#4

25.08.2014 04:07

Lapsetko niitä parkkipaikkoja tarvitsevat? Ehkäpä kuitenkin niitä välituntivirikepaikkoja ja -mahdollisuuksia... Peruste taajaman elävöittämisestä rakentamalla lisää parkkipaikkoja kuulostaa naurettavalta. Miten ihmeessä kiireellä pitää tehdä näin kauaskantoisia päätöksiä? Avoin keskustelu ja Yksi Sysmä -henki on nyt kyllä unohdettu! Aikalisä ja reilu asian avaaminen myös meille veronmaksajille olisi enemmän kuin suotavaa.

Maalainen

#5 Re:

25.08.2014 04:39

#3: ihmettelijä -  

 ? Mistäs näin voi päätellä?

Osa on allekirjoittanut kauppojen kassalla, tämä kanava ei ole ainoa.


Vieras

#6 Re: Re:

25.08.2014 05:40

#5: Maalainen - Re:  

 No vaikka siitä että puolet allekirjottaneista ei halua nimeään näkyville, onko ne kauppojen listoihinkin kirjoittaneet jotain muuta kuin nimensä? 

Maija S.

#7 Re:

25.08.2014 07:50

#3: ihmettelijä -  

 Itse olen vahvasti Vanhempainyhdistyksen kanssa samaa mieltä ja olen yllyttänyt toimimaan, ja asiasta kävin tsemppaamassa S-Marketin pihassa nimiä keränneitä naisia, mutta en kirjoita adressia alle, etten missään tapauksessa järjestä itseäni jääviksi asian käsittelyssä tänään kunnanhallituksessa. Tärkeät kokoukset tulossa tänään. Maija Sinisalo, särkilahtelainen Sysmän kunnanhallituksen jäsen

Maalaisjärkeä Sysmään

#8 Maalaisjärkeä maailmalle tai edes Sysmään

25.08.2014 08:42

Tässä jälleen näkyy oikea Yksi Sysmä -henki. Yksi henkilö saa päättää miten toimitaan. Nyt kunnanhallitus oikeasti maalaisjärki käteen ja kunnon aikalisä kouluasiaan.

Kuten edellisissä mielipiteissä jo on perusteltu on kunnanjohtajan esitys yhtenäiskoulun paikasta väärä. Oikea paikka on Väihkylän kentälle tai jos rakennus sopii niin Kankilan tai neuvolan paikalle.

Samaan rakennukseen sitten suunniteltaa myös päiväkoti, sillä nykyinen päiväkoti ei tilana ole siihen sopiva. Jos ei vielä päiväkotia tehdä niin ainakin suunnitellaan sellaiset koulutila, jotka ovat helposti muunneltavissa päiväkodin tarpeisiin. Sillä selvähän on, että koulutilojen tarve Sysmässä pienenee koko ajan. Kiitos nykyisten päättäjien, jotka haluavat tänne vain vapaa-ajan asukkaita ja turisteja - ei lapsiperheitä.

 

äiti

#9 malttia kaikille

25.08.2014 13:26

Ymmärrän että homeiset koulut vaatii väistötilat, vaadin kunnalta asiallisempaa kohtelua jo sairastuneiden lasten vanhemmille. Kyse on ihan normaalista tilojen uusimisesta, kaikki vanha välillä repaa, ei siinä sen kummempaa. Mutta voisi kiireen keskellä muistaa perus asiat, lapset ja opettajat tarvitsevat puhtaat väistötilat ja tilavan asianmukaisen välituntitilan. Väistötila väihkylän kentälle lähelle välituntiliikuntapaikkoja. Kysyn miksi kunta ei nosta kouluasiaa avoimesti ykkosasiakseen vaan asiaa yritetään hätäisesti ja salaillen saada eteenpäin, ja sitten vanhemmat hädissään kerää jotain nimilistoja . avoimmuutta ja reippautta tähän yksi sysmä kuntaan kiitos ja kunnanjohtajalle silkkihansikkaat hankalissa asioissa. Vähän parempaa meininkiä eikä mitään paniikkia

Toinen äiti

#10 Takinkääntäjien adressi?

25.08.2014 20:52

Melkoista touhua on tämänkin adressin allekirjoittaneilla (ja kenties nimensä poistaneilla) kokoomuslaisilla kunnanhallituksen jäsenillä.

Ensin tuetaan oman koulun vanhempainyhdistyksen ehdotusta näyttävästi äitinä, ja sitten käännetään kokouksessa takki ja äänestetään vastakkaista ehdotusta...

Häpeisit edes!