Sysmän koulukeskuksen rakentaminen

Sysmän kunnanhallituksen päätettäväksi tulee esitys maanantain 25.8.2014 kokouksessa uuden yhtenäiskoulun rakennuttamisesta Yhteiskoulun tontille, Olavin toimintakeskuksen parkkipaikalle.

Esityslista on laitettu esille perjantaina 22.8.2014 http://www.sysma.fi/dynasty/kokous/20141098-7.HTM

Sysmän Vanhempainyhdistys toivoo aikalisää ennen päätöksen tekoa. Päätös on erittäin iso ja vaikuttaa vuosikymmenten päähän tulevaisuudessa. Tämän vuoksi katsomme, että päätöstä tulevan Yhtenäiskoulun sijainnista ei tule tehdä näin pikaisella aikataululla kuulematta laajasti asianosaisia esim. opettajia, oppilaita ja vanhempia.

Vanhempainyhdistys toivoo uuden koulukeskuksen rakentamista Väihkylän koulun tontille.

Esityksessä meitä huolettaa mm. seuraavat seikat:

1. Yhteiskoulun tontti on ahdas, jolloin välituntiliikuntamahdollisuudet hyvin eri-ikäisille (0-9lk ja lukio) oppilaille tulevat pakosti olemaan kovin rajalliset.

2. Saadaanko puukoulusta korjaamisen jälkeenkään sisäilmaltaan terveellinen ja turvallinen?

3. Miten puukoulussa voidaan taata esteettömyys? Eli miten onnistuu esim. pyörätuolia käyttävän oppilaan opiskelu?

4. Taloudelliset seikat. Onko taloudellisesti järkevää tuhota olemassa oleva Olavin toimintakeskuksen parkkipaikka ja ostaa purettavia rakennuksia parkkipaikaksi, joiden kustannuksista ei ole tietoa? Ja samalla jättää hyödyntämättä Väihkylän koulun alueelle rakennettu lähiliikuntapaikka, johon on panostettu merkittävästi verovaroja.

Allekirjoita tämä, jos haluat, että uuden koulukeskuksen sijaintipaikkaa ei päätetä vielä ma 25.8.2014 vaan eri vaihtoehtoja punnitaan huolellisesti ja avoimesti eri suunnitelmien pohjalta.

 

 

 

 

 


 

 

 


Sysmän vanhempainyhdistys ry    Ota yhteyttä adressin tekijään