Hollolan lukio säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hollolan lukio säilytettävä.

Ällistynyt
Vieras

#26 Älkää viekö meidän koulua

13.10.2010 22:51

Minä itse hain Hollolan lukioon juuri siksi, että siellä on hyvä yhteishenki, ja kenelle tahansa opettajille voi uskoutua, jos tulee vastoinkäymisiä. Pienet opiskeluryhmät ovat opinnoille vain hyväksi, kun opettajalla riittää aikaa kaikille. Hollolan lukiossa opiskelu on ollut välillä jopa hauskaa ja ympäristöpainoitteisuus on tuonut erilaisia näkökulmia arkielämäänkin, en näe mitään syytä sen eväämiseen muilta.

Ei tässä ole kyse pelkästään tunnepohjaisesta ajattelusta. Ei muissa kouluissa tuoda ympäristöasioita näin hyvin esille, ja on vain opintojen eduksi, että oma koulu on lähellä opiskelijoita. Hollolan yläaste kun on yksi suurimpia yläasteita Suomessa, olisi outoa ajaa kaikki ne oppilaat Lahteen opiskelemaan, siellä kun niitä on jo omasta takaakin.
Kristiina Vanhala-Selin
Vieras

#27 lukion säilytys on arvovalinta, mutta joku yrittää karvata koko ajan vastaan

13.10.2010 23:05

Hollolan kunnassa lukio on kustannustehokas ja laadukas, ja se on päätetty jo moneen kertaan säilyttää viimeisen vuoden aikana, Silti taas joku yrittää lakkauttaa sitä. Samoin vedetään hatusta säästösummia, jotka ei pidä paikkaansa.

Ensin valtuustoryhmät päättävät säästää lukion säästöjä etsittäessä kovia säästöjä vuosi sitten, sen jälkeen asiaa puidaan Salpakankaan koulutyöryhmässä tämän vuoden kevät-kesällä, ja kun telan ja sivistyslautakunnan työryhmä edelleen on yksimielisesti lukion takana, laitetaan uusi sivistyslautakunnan työryhmä pohtimaan uudelleen lukioasiaa.
Saadaanhan sitä tällä tavalla asioita pohdittua. Seuraavaksi asiaa tietenkin puidaan talousarvioseminaarissa, sitten varmaan valtuustoseminaarissa tammikuussa...


Valtteri Ahonen
Vieras

#28 Re: Re:

13.10.2010 23:41

#25: Vieras - Re:

Olen samaa mieltä oikeastaan kaikesta ( toivottavasti tosin en tulevana äitinä).

Valmistuin Hollolan yläasteelta keväällä 2009. Olisin keskiarvoni puolesta päässyt mihin tahansa Lahden tai Suomen lukioon, mutta päädyin silti kuluttamaan juuri Hollolan lukion penkkejä. En ole joutunut katumaan päätöstäni, kiitos loistavan ilmapiirin, ammattitaitoisten opettajien ja elinvoimaisen kouluyhteisön.

Lisäksi pidän epäloogisena sitä, että sivistystoimi haluaa lakkauttaa kunnan korkeimman sivistyksen välittäjän, joka kaiken lisäksi voi varsin hyvin niin sisällöltään kuin oppilasmäärältään. Myöskään ajatus kasvavasta määrästä oppivelvollisuutensa vuosittain suorittavia nuoria, jotka käytännössä pakotetaan kouluun Lahteen, ei innosta.

Ymmärrän taloussektorin ongelmat, mutta en usko lukiosta säästämisen osoittautuvan pitkällä aikavälillä kunnan kannalta hyväksi ratkaisuksi. Toki omilla tuloillani ei kouluja pyöritetä, mutta toivon säästöjä revittävän jostain muusta kuin hyvätasoisesta ja moitteettomasti toimivasta lukiosta.

Jos tästä keskusteluketjusta jotain näkee niin sen, että ainakin oppilaat välittävät lukiostaan ja haluavat sitten joskus poistua valkolakit päässä juuri tästä betonilootasta Lahden massalukioiden sijaan. Toivottavasti tämä kertoo oleellisen.

Marja Marttinen
Vieras

#29 lukion säilyttäminen

14.10.2010 09:44

Hollolan kokoisessa kunnassa on lukio säilytettävä. Perusteena nykyisin hyvin toimiva edistyksellinen lukio ja suuri oppilaskunta- ja opettajamäärä sekä kohtuullisen hyvät ylioppilastulokset. Lisäksi on katsottava matkoihin ja muuhun ylimääräiseen kulkemiseen kuluva aika, kustannukset ja ympäristövaikutukset.
Matkalla yliopistoon
Vieras

#30 Lukio säilytettävä

14.10.2010 10:51

Mikäli Hollolan valtuusto päätyy lakkauttamaan viimeisenkin sivistyslaitoksen, niin harkitsemme vakavasti muuttoa paikkakunnalle, jossa lapsillemme on tarjota kunnon koulutusmahdollisuudet kodin lähellä.
Antti Hartikainen
Vieras

#31 Lukion vaikutus talouteen ei ole pelkästään negatiivinen

14.10.2010 11:16

Puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta asiaa tarkasteltuna Hollolan lukion lopettaminen ei välttämättä edes tule edulliseksi Hollolan kunnan kannalta. Lyhyellä aikavälillä varmasti saadaan säästöjä, mutta kuinka käy pitkässä juoksussa? Kaikki nyt ja heti -mentaliteetilla säästettäisiin kiinteistö- ja palkkakuluissa ynnä muissa, mutta lukio vaikuttaa kunnan ilmapiiriin ja houkuttelevuuteen - lukion lopettaminen tekisi näille asioille hallaa.

Kuinka nykyiset ja potentiaaliset lapsiperheet - jo nyt Hollolassa asuvat sekä muuttoa pohtivat - tulevat suhtautumaan lukiottomaan Hollolan kuntaan? Positiivisemmin, vai kenties negatiivisemmin? Entä minkälaisessa sosioekonomisessa asemassa olevat perheet karsastaisivat kaikkein eniten lukiotonta kuntaa? Sellaiset, joilla on kykyä tuoda eniten rahaa verotuloina ja liiketoiminnan ylläpitäjinä kunnalle.

Toki onhan siellä suhteellisen lähellä Lahdessa lukioita joissa olisi mahdollista käydä opiskelemassa. Vaan sepä ei ole lähimainkaan sama asia kuin kunnan oma lukio, jonne on lyhyt ja vähemmän stressaava matka mennä ja tulla sekä saa aamullakin nukkua pitempään jaksaakseen opiskella paremmin.

Tokkopa lukion lopettamisella mitään pitkän aikavälin hyötyä saataisiin - yhtä hyvin voisi kaivaa kuoppaa jalkojensa alle.
Vieras
Vieras

#32 Re: Pieni on kallista

14.10.2010 11:34

#9: Lahdessa lukionsa suorittanut - Pieni on kallista Lyhyen matkan päässä ?!?!? Jos asut Kirkonkylällä yms. muualla kaukana kaukana lahdesta, on mukava herätä monta tuntia aikaisemmin ennen koulun alkua. Plus Kela joutuisi maksamaan koulumatkatukia, sellaisille oppilaille joilla ei aikaisemmin ole ollut kyydityksiä. Ja on hyvin mahdollista, että joillakin oppilailla uusi koulumatka jäisi vähän liian lyhyeksi ja koulumatkat tulee silloin maksaa itse! Varsinkin jos on yksinhuoltaja ja usean lapsen perhe niin koulumatkojen kustannus voi aiheuttaa ongelmia. Tässä VAIN YKSI ESIMERKKI!

 


Vieras

#33 Sivistyslautakunta oikeassa?????

14.10.2010 11:42

Hollolan lukion lopettaminen tarkoittaisi oppilaiden siirtämistä uusiin lukioihin, perinteiden lopettamista ja aineiden/kirjotusten vaikeuttamista. EN TODELLAKAAN KANNATA HOLLOLAN LUKION LOPETTAMISTA! Sivistyslautakunta on laittanut alulle Hollolan lukion lakkauttamisen, ja Hollolan lukio tarjoaa Hollolassa korkeinta sivistystä. On melko yllättävää, että sivistyslautakunta haluaa karkottaa oppilaat heille jo tutusta opiskeluympäristöstä, ekologisesta koulusta, jossa on mahtava opettajakunta ja todella hyvä yhteishenki. Naurettava ajatus siirtää ihmiset opiskelemaan uusiin, suurempiin ja eri opetusmenetelmiä käyttäviin oppilaitoksiin. Matkakulut ja matkojen pituudet kasvaisivat, joillakin oppilailla jos tukia ei saisi. Hollola on toki kasvava kunta, mutta miksi he eivät saisi käydä lukiota omassa kotikunnassaan, budjetointi kannattaa sijoittaa uudelleen, koska muutenkin olisi paljon järkevämpää rakentaa uusi (perus)koulu, jotta sitä voitaisiin tarpeen tullen käyttää muihinkin tarkoituksiin, se myös työllistäisi ihmisiä, kun toisaalta lukion lakkauttaminen aiheuttaisi työpaikkojen vähenemisen! Kannattaisiko mietteä vielä hetken ??

Vieras
Vieras

#34 Re: Lukio säilytettävä

14.10.2010 11:42


Vieras

#35

14.10.2010 14:22

Aivan naurettava ajatus. Lukion lakkauttamisesta ei seuraisi kuin haittaa kaikille asianosaisille. Tajuavatkohan sivistyslautakunnan asiaa esittäneet ihmiset, millainen uskottavuudenmenetys on tapahtunut pelkästään ehdottomalla jotain tällaista? Ei varmasti herää myötätuntoa päättäjiä kohtaan kovin monessa kuntalaisessa.

Vieras

#36

14.10.2010 14:31

Aivan naurettavaa tämä lukion lopetuspäätös! Miksi lopettaa Hollolasta lukio? Ilmapiiri on todella mahtava ja opettajat ovat osaavia. Lähetetään vaan kaikki nuoret lukio opiskelijat pois Hollolasta ja lähetetään Lahteen tuhansien opiskelijoiden joukkoon jossa oppilaat jäävät vähemmälle huomiolle. Mikäli lukio lopetetaan muutan kokonaan pois Hollolasta ja lähden opiskelemaan jonnekin muulle paikkakunnalle. Peruskoululaisille uusi koulu johon mahtuvat niin ylä- ja alakoululaiset samaan oppilaitokseen! Lukio pitää säilyttää!
Lakkutamisen poulesta olevat tiilliseinälle riviin
Vieras

#37 Äly Hoi , Älä Jätä !

14.10.2010 16:14


On aivan käsittämätöntä että puhutaan Hollolan lukion lakkauttamisesta. Onkohan tässä asiassa taaskin pukki kaalimaan vartiana, ja mihin ihmeen kummaan noi esitetyt laskelmat perustuvat eivät ainakaan kustannuslaskentaan todellisilla arvoilla. En tiä mistä Herra Ruotsalanen ja kumppanit on moiset laskelmat saanut. Esitetyt laskelmat ovat aivan tuulesta temmattuja musta tuntuu ja minä tiedän menetelmällä annettuja. Olisi varmaankiin jokaisen Hollolalaisen kiva nähdä ne todelliset säästöt jos niitä edes on.Säästetään senttejä ja tuhlataan eroja on joku viisas sanonut. Asiat esitetään vain polittisesta näkökulmasta. Minkähän aatetaustan omaavat ihmiset asiaa oikein ajaa? Eikös kunnan päätarkoitus ole kehittyä ja parantaa palvelujaan niin kuin yritystoiminnassakin ja saada lisää hyvätuloisia veronmaksajia kuntaan joilla hyviä palveluja rahoitetaan.
Ei pyhä sylvi kuntalaiset; äänestäkää seuraavissa vaaleissa oikeat ihmiset oikeille paikoille, ettei kunnan mainenyt ihan ryvettyisi koulutusasioissa tulevaisuudessa. Saakohan lakkauttamisen puolella olevat jotain tuloa Lahden puolelta ja ovat marionetteja Lahden suuntaan ?


Vieras

#38

14.10.2010 16:20

Ei mitää lukioo, mielummin sählyhalli

Vieras

#39 Näkökulma...

14.10.2010 16:49

Vesikansasta nuoret ymmärrettävästi suuntaa Lahden alueen lukioihin (ja muihin oppilaitoksiin) alakoulun jälkeen. Huonot (surkeat) kulkuyhteydet kuntakeskukseen jo pelkästään aiheuttavat sen ettei oman kunnan lukioon suuntaaminen toiselta puolelta Hollolaa ole mahdollista.
Ylioppilas
Vieras

#40 Re: Pieni on kallista

14.10.2010 16:51

#9: Lahdessa lukionsa suorittanut - Pieni on kallista

Niin miksiköhän ne Hollolalaiset haluaisivat Lahden suurin rupu lukioihin, joissa opetuksen

taso ja laatu ei vastaa Hollolan lukion tasoa kuuna päivänä. Vahinko etteivät

Lahtelaiset tiedä paremmasta........

Gaude amus igi tur
Vieras

#41 Lukoin lakkauttaminen

14.10.2010 17:01


Onko kunnanjohto epäonnistunut kunnan johtamisessa, kun pitää puhua lukion lopettamisesta ? Hävetkää koko porukka !

Otetaan säästot kunnan virkamiehien palkoista ja lähetetään kilometritehtaalle tuottamattomat konttorirotat ja niillä säästyneillä euroilla rahoitetaan lukion toimintaa, vaikka
valtiohan sen suurimmaksi osaksi maksaa.


Jokainen kunnanvirkamies tuntekoon piston sydämessään tekeekö tuottavaa työtä vai työllistävätkö vain toisiaan ........



Sivusta seuraava
Vieras

#42 Lukion lopettaminen

14.10.2010 17:13


Eikös me yhdessä kuntalaiset päätetä, että lakkautetaan
kokonaan se sivistystoimen osasto Hollolan kunnasta.

Ovat jo niin sivistyneitä, että eivät tarvitse lukiota enää....

Josko vaikka kiertokouluun pääsisivät. Onkohan ne käyneet lukiota koskaan ?





Rahkonen
Vieras

#43 Re: Hollola kansalaisadressien luvattu kunta

14.10.2010 17:22

#1: Täylyn tämän sanoa - Hollola kansalaisadressien luvattu kunta

Eiköhan supistuksen kohde pitäisi olla joku muu kohde kuin lukio ja nuoret.

Nuoriin ja opiskelumahdollisuuksiin tulee kunnassa panostaa. Ne muutes maksaa

sitten ne meidän eläkkeet ja pitää yllä yritystoimintaa kun meistä aika työelämässä

jättää. Mitä paremmin koulutetut ihmiset kunnassa, sen paremmin kunta pärjää.....

Mitäs jos ne 200 perhettää jättää muttamatta kuntaan . Jokainen laskekoon mitä

verotuloissa menetetään.

Vanha sananlasku sanoo : toiselle kun kumartaa nii toiselle pyllistää

 

pena
Vieras

#44 Re:

14.10.2010 17:26

#38: -

Ot varmaankin duunari, jolta jäi kansakoulu kesken.

Sitäpatsi Hollolassa on jo urheilu halli jossa voi pelata sählyy.....

Sörselssön
Vieras

#45 Lukion lopettaminen

14.10.2010 17:34


Minä ainakin muutan yrityksen kirjat pois Hollolasta ja kehotan
muita yrittäjiä, joita tunnen suuren joukon tekemään samoin jos lukio lakkautetaan Hollolasta...

Kerätköön eurot sivistystoimelta !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

14.10.2010 18:37


Firma paperilla naapurikuntaan
Vieras

#47 Re: Lukion lopettaminen

14.10.2010 18:40

#45: Sörselssön - Lukion lopettaminen

Tuo (painostus)keino yrityksen omistajilta olisi loistava!!!

Mummo
Vieras

#48 Hollolan lukio on säilytettävä

14.10.2010 19:14


Kolmen jo lukionsa käyneen nuoren äitinä en voi kuin ihmetellä Hollolan suunnitelmia sulkea pidetty toimiva lukio. Sivukylien koulut suljetaan, ja sitten pitää lopettaa lukio, että nuoremmille oppilaille on tilaa. Tämä on aivan uskomaton suunnitelma.

Paljonko rahaa tällälailla säästyy? Lahti ei ota Hollolan opiskelijoita ilmaiseksi, eihän. Paljonko pitää maaksaa opetuksesta oppilasta kohden Lahden kaupungille? Entä kouluterveydenhuolto, millaiset kustannukset siitä tullee maksettavaksi Lahdelle?

Eikö ole parempi säilyttää opettajien ja muun henkilökunnan työpaikat omassa kunnassa? He ovat myös veronmaksajia.



lakkautusehdotuksiin kyllästynyt äiti
Vieras

#49 Re: Hollola kansalaisadressien luvattu kunta

14.10.2010 20:18

#1: Täylyn tämän sanoa - Hollola kansalaisadressien luvattu kunta 

 Kai sitä kansalaisadressia pitää väsätä, kun kaikki toimivat palvelut ja systeemit sekä koulutkin aiotaan "lakkauttaa".  Lapsemme olisi toki päässyt Lahden lukioihin reilusti, mutta halusi itse hakea Hollolan lukioon ja on siitä kovasti mielissään, että pääsi sinne. Aloituspaikkoja oli vähennetty Hollolasta ja keskiarvoa nostettu aikalailla, joten ei sinne kaikki halukkaat edes olisi päässet, joutuivat hakemaan jo suoraan Lahteen ja pääsivätkö edes sinnekään. Ihan turhaa puhetta se että käyhän nyt jo Lahdessa lukiota hollolalaiset. Olisi pidetty aloituspaikkamäärä korkeammalla ja keskiarvo aiemmalla tasolla niin olisi ollut Hollolaan 1.sijalla hakeviakin enemmän. Annettaisiin työrauhaa lukiolaisille ja lopetettaisiin koko keskusteltu lukion lopettamisesta ja tehtäisiin hyvä päätös sen jatkumisen puolesta

ajatusta harkitseva
Vieras

#50 Re: Lukion lopettaminen

14.10.2010 20:26

#45: Sörselssön - Lukion lopettaminen 

 Jee, hyvä Sörselssön !!! ja vuokratkaamme asuntomme mahdollisille tuleville kunnan elätettäville ja itse muuttaisimme vielä vaikka Lahteen. Loppuvat veromarkat Hollolalta nopeasti.