Ambulanssin säilyminen Kuhmoisissa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ambulanssin säilyminen Kuhmoisissa.


Vieras

#1

27.08.2014 09:38

On säilytettävä,se on kansalaisen perusturvaa!
Paremmin tietävä

#2 Ei pidä paikkaansa

28.08.2014 09:03

Ei pidä paikkaansa, että kuhmoisista oltaisiin viemässä ensihoitoyksikköä. Selvittäkää tosiasiat ennen kuin rupeatte keräämään adressia!  


Vieras

#3 Miten on?

28.08.2014 10:00

Allekirjoitan heti, jos asia on adressin tekstin tavoin. Kommentoija numero 2 kuitenkin väittää, että tosiasiat ovat jotain muuta. Saisiko suoria todisteita suuntaan tai toiseen?

Paremmin tietävä

#4 Faktat esiin!

28.08.2014 12:03

Ei ole mitään millä näyttää tämä toteen. Huhupuheiden puolesta on adressin lähettäjä lähtenyt liikkeelle. Mikäli tässä maailmassa jokaisen huhun perusteella lähdettäisiin kapinoimaan ja adresseja kirjoittelemaan, olisi mielenkiintoista huomata minkälainen merkitys ko adresseilla olisi päättäjiin/ kansalaisiin? Pyydänkin, että adressin lähettäjä selvittäisi faktat meille, ennen kun enempää allekirjoituksia tulee. Asia on tärkeä en väitä muuta, mutta jos asiasta ei ole vielä päätöstä eikä mitään asiakirjoja huhujen tueksi, niin pyytäisin malttia.. 


Vieras

#5 adressin laatija

28.08.2014 13:08

 

Tämän adressin aloittajana otan vastuun keräyksestä. Minuun otti Kuhmoisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja yhteyttä joka näiden asioiden kanssa tekee töitä. Myös vastineita kerätään tätä ko. asiaa vastaan.

 

Tietoa pidän luottamuksellisena jos kunnan luottamuksesta nauttivat ihmiset näin minulle kertovat. Keräys on luotu niin että Kuhmoisissa säilyisi vuodenvaihteen jälkeenkin ambulanssi. Näin on Pirkanmaan shp esitys olemassa asiasta, että Kuhmoinen on yksi monista paikoista joista vähennetään ensihoitoyksikkö.

Luodessani tätä adressia kysyin luvan ylemmiltä esimiehiltäni asiasta jotka sanoivat, että saan aloittaa nimien keräyksen. Tuskin antaisivat lupaa jos asia olisi ihan metsistä haettu.

 

Kuhmoisten sanomiin tulee asiasta tietoa, näin sanoi kunnan valtuuston puheenjohtaja joka näissä shp kokouksissa istuu. Epäilen, että hän ylireagoisi.

 

Hyvää ja turvallista syksyä! 

mökkiläinen

#6 Ihmisen hengen tai hädän hinta?

30.08.2014 05:26

Terveydenhuollon suhteen pitää kansalaisten yhdenvertaisuutta parantaa, ei heikentää. Peruspalveluista käydään säästökeskustelua lukuisissa pienissa kunnissa, varmasti myös Kuhmoisissa. Mielestäni sillä ei edes ole väliä, onko ambulanssin lakkauttamisesta  jo olemassa virallisia esityksiä tai päätöksiä. Keskustelua säästön kohteista käydään joka tapauksessa.

 

Adressi voi siis olla myös viesti päättäjille siitä, ettei asukkaiden peruspalvelua pidä heikentää. Vai kuka määrittelee hinnan infarktin saaneelle vanhukselle tai pyörällään pahasti kaatuneelle lapselle?  Jokainen ambulanssia ja ensihoitajia odottanut tietää, kuinka hitaasti aika silloin matelee. Minuuteilla on väliä. 

Adressin laatija mainitsi myös paikallistuntemuksen tärkeyden. Silläkin on merkitystä. Uskallan väittää, että kaikki navigaattoria joskus käyttäneet ovat myös joutuneet toteamaan, ettei laitteen tarjoama reittivalinta ollut oikea. Jokainen tekniikan pettämisen takia menetetty ihmishenki on liikaa.

Ymmärrän kyllä, että pienelle kunnalle on haastavaa huolehtia myös kesäasukkaidensa turvallisuudesta, koska emme Kuhmoisiin tuo veromarkkoja. Me kuitenkin tuemme kunnan taloutta  välillisesti käyttämällä  erilaisia palveluja Kuhmoisissa. Uskallan vielä väittää, että vapaa-ajan asukkaiden tuoma välillinen tuki on Kuhmoisissakin suuri. 

Toivon siis itsekkäästi saavani itselleni sekä läheisilleni avun myös vapaa-aikana Kuhmoisissa, jos apua tarvitsen. Olen myös periaatteessa sitä mieltä, ettei ihmisten eriarvoistumista pidä yhtään lisätä. Myös pienten kuntien  asukkailla on oikeus  perusturvallisuuteen ja -tarpeisiin liittyviin palveluihin, koska ihmisen elämälle tai inhimilliselle hädälle ei pidä laittaa hintalappua. Ensihoidon tasosta ei siis pidä Kuhmoisissakaan tinkiä.

 


Vieras

#7

30.08.2014 16:27

Pakko olla apu lähellä kun sitä oikeasti tarvitsee !! kyse on minuuteista !!!

Vieras

#8

30.08.2014 18:16

Ihmishenki on yhtä arvokas, on se maaseudulla tai kaupungissa. Maaseudulta on pitkät matkat, ehdottomasti ambulanssipalvelut säilytettävä!
Kysyn vaan

#9 Re: Ei pidä paikkaansa

01.09.2014 14:58

#2: Paremmin tietävä - Ei pidä paikkaansa

 

No, onkos herra paremmin tietävällä nyt jotain parempaa tietoa, Jämsän seudun nettisivuille putkahti jo uutinenkin asiasta?


Vieras

#10

01.09.2014 18:01

Tällaiseen asiaan pitää rahat löytyä, tämä on ainakin kymmenen kertaa tärkeämpi kun Kreikkan rahoitus.
TJH

#11 Asiallista tietoa aiheesta!

02.09.2014 05:27

Ihmishenki on tärkeä, oltiin maaseudulla tai kaupungissa, sitä ei ole kukaan tässä kiistänyt. Kiistana oli se, onko tämä uhka todellinen. Pyydettiin todisteita, jottei pidetä turhaan meteliä. Adressin laatija fiksusti vastasi omista tietolähteistään, ja joku vielä toteaa, että aiheesta on lehtijuttukin nettisivulla. Ei tällainen viestintä kuitenkaan saa epäilevimpiä tai laiskimpia kyynikoita liikkeelle. Pyydettiin suoria todisteita. Tässä siis linkki: http://urly.fi/gAb (lyhytosoite, koska adressisivusto ei näemmä salli yli 90 merkin yhtämittaisia merkkijonoja). 

Ja jos ja kun asia on näin merkittävä, kannattaa paiskata tieto adressista sinne lehden sivujen kommentteihin. Ei ole järkeä argumentoida juupas eipäs -väittelyllä ja Kreikka-heitoilla toivoen, että satunnaiset netin selaajat löytävät adressin ja kenties allekirjoittavat sen.


Vieras

#12

02.09.2014 17:24

toivottavasti adressi tavoittaa sen ikäryhmän joka ei käytä nettiä, mutta tarvitsee ambulanssia nuorempaa väkeä useammin.
Astetta tietävämpi

#13 Re: Faktat esiin!

05.09.2014 15:54

#4: Paremmin tietävä - Faktat esiin! 

 Kuulepas nyt sinä paremmin tietävä. Asiahan on niin, että pitää toimia ennen kuin päätöksiä tehdään. Kuhmoisista (kuten niiin monesta muustakin pienestä kunnasta) on kohta kaikki palvelut karsittu. Jos asiasta tehdään päätös, niin miten sinä sitten enään siihen tehtyyn päätökseen vaikutat, eiköhän se ole siinä vaiheessa ihan turhaa vinkumista?


Vieras

#14

05.09.2014 16:05

Mitenköhän käy Kuhmoisten lukion, jos päätös tehdään? Vaikea kuvitella, että vanhemmat päästäisivät lapsensa ratsastuslinjalle opiskelemaan paikkaan, jossa ambulanssia ei ole lähimaillakaan...


Vieras

#15

05.09.2014 20:31

Jopa pääministeri voi tarvita ambulanssia joutuessaan onnettomuuteen Kuhmoisissa.

Vieras

#16

06.09.2014 10:41

Kesämökkiläinen. Ambulanssipalvelujen saatavuus pitää taata tasapuolisesti ympäri maan.

Vieras

#17

06.09.2014 11:39

Ambulanssin sijainti kuhmoisissa on erittäin tärkeä asia Kuhmoislaisille,sekä vapaa-ajan asukkaille.

Vieras

#18

07.09.2014 11:38

Jos ambulanssipalveluiden tarjoaminen ei ole perusteltua maaseudulla, niin miksi ei voitaisi säästää myös kaupukialueella? Siellähän sairaalatkin ovat lähellä ja tiet hyväkuntoisia. Vai määräytyykö ihmisen arvo asuinpaikan mukaan?
Kustannukset?

#19 Kustannukset?

10.09.2014 17:47

Onko tarkkoja lukuja tiedossa mitä ambulanssipalvelu maksaa vuositasolla? Tarkat luvut auttaisivat varmastikin hahmottamaan millainen pisara meressä ambulanssi on verrattuna esim. erikoissairaanhoitoon tai täysin kiireettömään avohoitoon. Varmasti sairaanhoitopiirin sisällä on säästettävää muualta kuin palvelusta, jossa todella on kyse hengenhädästä. Sairaanhoitopiiri ei tunnu näkevän isoa kuvaa selkeästi.

Äänestän jatkossa toisin

#20 Re: Ei pidä paikkaansa

13.09.2014 19:12


Vieras

#21

13.09.2014 20:45

Tämä on kuntalaisille tärkeä saada säilymään.