Haluamme terveen yläasteen Pirkkalaan!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Haluamme terveen yläasteen Pirkkalaan!.


Vieras

#1

29.08.2014 05:06

No eikö ne työmaanvalvojat ole valvoneet rakentanista aikanaan,että rakennetaa oikein,vastuuhan on työmaanvalvojien,jotka tulee asettaa vastuuseen ja korvausvelvolliseksi,ovathan he saaneet palkkaakin siitä työstä.

Pirkkala vauras ja hyvinvoiva kunta?

#2 Juuri tästä on kysymys

29.08.2014 06:13

#1: -  

 Nimenomaan ongelmat juontavat juurensa vuosikymmenien takaa. Laiminlyöntejä on ollut sekä rakentajan että kunnan puolelta. Ja jatkossa ja tällä hetkellä juuri kunta väistelee vastuutaan. Tämä rakennus ei "remontoimalla" parane. Se on pilalla. Sairastuneiden ja oireilevien ihmisten lukumäärä on uskomaton.    

niin yleisiä kun tässä maassa möhläily onkin ja rahan tuhlailu,lahjuksiinkin

#3 Terveempi koulu

29.08.2014 18:06

On aivan kauheeta,että vähäjärkiset saavat valtaa ja  pääsevätkin johtamaan ja päättämään tässä maassa asioista niin yleisesti.Pelkkää vahinkoa vain saavat aikaan ja pilaavat viattomien ihmisten terveydenkin.Tulisikin rakentaa kerralla kunnolla ja terveellisesti,tulisi halvemmaksikin.

Kuulema rahatkin ovat lainattu rakentamiseen Japanista,mitähän nyt siten lainaa saa,ilmeisesti Kiinasta,kun Venäjäkään ei anna lainaa.


Vieras

#4

30.08.2014 10:30

Olisi ollut mukavaa, että nuorimmainenkin olisi saanut käydä omassa kunnassa peruskoulun loppuun, mutta tarjolla ei ollut opetusta tiloissa, joissa tytär olisi pystynyt olemaan. Nyt siis bussilla naapurikuntaan kouluun, harmittaa! Sääli kaikkia, jotka kestävät olla tiloissa ja altistuvat samalla loppuiäkseen.

Vieras

#5

30.08.2014 12:41

Ensimmäinen nettiadressi, jonka olen koskaan allekirjoittanut.

Vieras

#6

31.08.2014 07:56

Lapsilla on oppivelvollisuus mutta myös oppimisen oikeus:) t. Riitta Kuismanen

Ässä

#7

31.08.2014 20:33

Meillä myös vaihdettiin Tampereelle kouluun heti seiskaluokan jälkeen. Tyttö nyt jo ysillä, onneksi pääsi pois tuolta. Kun koulun hometiloja alettiin purkaa, tapasin miehen, joka on paljon ollut vastaavissa hommissa. Sanoi, ettei ole koskaan nähnyt moista homemäärää.. Olin kirjeenvaihdossa kunnan terveystarkastajan kanssa tuolloin, enkä saanut juuta enkä jaata irti. Tiedättehän muuten, että jos on oireilun vuoksi joutunut vaihtamaan koulua, kunta kustantaa bussimaksut. 

Angry Dad

#8

01.09.2014 12:33

Pirkkalan teknisen lautakunnan pöytäkirjoja selailemalla ei varsinaisesti välity huoli oppilaiden altistumisesta terveysongelmille:

12.2. 2014, #29 Yläasteen ja lukion väistötilojen vuokrasopimuksen jatkaminen, Cramo Oy [1]:

"Pirkkalan kunta on vuokrannut Cramo Finland Oy:ltä vuokratilat yläasteen ja lukion sisäilmakorjausten väistötiloiksi ja sisäilmaongelmasta oireilevien opettajien opetustiloiksi."

"Yläasteen sisäilmaremontin valmistumisen jälkeenkin on oletettavaa, että koko yläasteen opetushenkilöstö ei pysty työskentelemään päärakennuksessa."

14.11. 2012, #193 Yläasteen sisäilmaongelmat [2]:

"Henkilöstöllä on ollut normaalia huomattavasti enemmän erilaisia hengitystieinfektioita, silmäoireita ja mm. äänen menettämistä."

"Yksi selvästi esiin nostettu ongelma on liikuntatila, jossa saneerauksen jälkeen liikunnanopettajilla on ollut poskiontelo-, silmä-, iho- ja keuhko-oireita."

Oppilaiden näkökulma loistaa poissaolollaan näistä selvityksistä, eikö terveellisten oppimistilojen järjestäminen (oireileville) oppilaille tulisi olla ensisijalla?

Esimerkiksi YK:n sopimus lasten ihmisoikeuksista [3], mihin Suomikin on liittynyt, vaatii mm. "Lapsen etu on asetettava ensisijaiseksi, kun päätetään lasten asioista. Vanhempien ja viranomaisten täytyy aina miettiä, miten heidän päätöksensä vaikuttavat lapsiin. Aikuisten pitää hakea ratkaisuja, jotka ovat lasten parhaaksi."

Tälläiset julkilausumat ja niiden tarve tulee helposti yhdistettyä kehitysmaihin, ei niinkään Suomeen ja yhteen sen vauraimmista kunnista.

[1] Kokouksen TEK:12.2.2014 18:00 pöytäkirja
[2] Kokouksen TEK:14.11.2012 18:00 pöytäkirja
[3] Yleissopimus lapsen oikeuksista

Mom

#9 Re:

03.09.2014 07:33

#8: Angry Dad -  

Tietääkseni useammat henkilöt ovat vaatineet kunnalta, että oppilaiden homeoiretietoja tulisi kerätä. Itsekin aikanaan aktiivisesti vanhempaintoiminnassa mukana olleena. Vaatimus vain on kaikunut kuuroille korville joka kerta.

Lastaan terkussa tai kouluterkussa käyttäessään vanhempien on syytä vaatia potilastietoihin kirjausta koulun sisäilmaongelmasta. Ja huomatkaa, että terkku ja kouluterkku ovat sitten eri organisaatioita. Siinäkin tapauksessa, että yksi ja sama lääkäri istuisi molemmilla jakkaroilla. Siis olisi lapsen koululääkäri ja omalääkäri. Yhdessä roolissa hänellä ei ole toisessa roolissaan saamiaan tietoja käytettävissään eikä tiedossaan. Koettu on!

 

Issee

#10 Oppilaiden oirekysely

03.09.2014 20:00

Suosittelen että koulun vanhempainyhdistys teettää oirekyselyn oppilaille. Näin saatte

faktaa pöytään. Kyselyyn tarvitaan esimerkiksi tilastotieteitä ymmärtävä tai markkinatutkimuksia tehnyt ihminen. Ei tarvitse olla verrokkiryhmää kyselyssä. Esimerkiksi Vehmaisten koulun vanhempainyhdistys ja Liisanpusiton koulun vanhempainyhdistys on teettänyt kyselyn.

Kannattaa tutustua myös vanhempainliiton ja THL:n materiaaliin.

Asiasta löytyy paljon tietoa ja koska kyseessä on maanlaajuinen terveysuhka.

Alla joitain linkkejä:

Sisäilma vanhempainliitto

abcdef abcdef

vanhempainliitto homekoululakko

THL sisäilman oirekyselyt

 

Kuulostaa tosiaan aika pahalta kun korjauksiakin on tehty eivätkä ne ole auttaneet.

Asia on paljolti vanhempainyhdistyksen aktiivisuuden varassa, varsinkin jos ongelma on iso.

Ei parane jäädä tuleen makaamaan, siitä vain hihat heilumaan!


Vieras

#11 Re:

05.09.2014 04:17

#7: Ässä -  

 Mistä löytyy muuten lisää tietoa tuosta bussimaksujen maksuista?


Vieras

#12 Re: Re:

05.09.2014 08:45

#11: - Re:  

 Ota yhteyttä koulun rehtoriin bussimaksuasiassa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.09.2014 06:05


Elina Ripatti

#14 Asiantuntemusta löytyy, jos on tahtoa etsiä

26.09.2014 06:06

Huonon sisäilman aiheuttama herkistyminen voi vaikuttaa siihen, missä ammatissa henkilö voi työelämässä toimia. Kuinka Pirkkalassa, jossa monet asiat, esimerkiksi terveydenhuolto, on hoidettu hyvin, voi olla näin huonosti hoidettu yläkoulu???

Kari Hirvi
Pirkkala

#15 SÄTEILYARVOT VARMAAN MYÖS LIIALLISET :(

29.09.2014 23:02

Aiheesta nostatte hälyn....

NOSTAKAA ihmeessä häly myös koulussa vallitsevista säteilyarvoista.

Niihin kuuluvat JOKAISEN paikalla olijan päällä pidetyt kännykät, katolla olevat kännykkä ja digimastot, Lukion iPadit, WLAN-Modeemit, jotka ovat päällä tuottaen langatonta säteilysaastettaan.

NÄMÄ MYÖS VOIVAT TEHDÄ VASTAAVIA OIREITA MITÄ JO ENTUUDESTAAN VALITTAMANNE SISÄILMAN HUONOLAATUISUUS....

AINAKIN NÄMÄ LISÄKSI PAHENTAVAT ASIAA vaikka saisitte hyvän ilman taattua.

 

Joten jos välitätte vähänkään jälkikasvustanne tai naapurin muksuista OTTAKAA SELVÄÄ MITEN SAIRAS SUOMI ON suhteessa kännyköihin, WLANiin ja muuhun säteilysaasteeseen ja tehkää vaatimuksia terveellisten olojen puolesta silläkin saralla.

www.sahkoailmassa.fi

Tuossa yksi ilmainen tiedon lähde ja netti on pullollaan lisää kun jaksatte kaivaa.

Opettakaa myös että terve ravinto, mitä ikinä se onkin, pilaantuu heti jos laitatte sen mikroaaltouuniin.

Myös eri lisäaineet; mm. keinotekoiset makeutusaineet (myös sukraloosi) , eri arominvahventeet, joista tunnetuin E621 (mono-)natriumglutamaatti MUTTA myös monet muut arominvahventeet olisikohan olleet E620-640 alueelta ellei laajemmalti, ovat yhtälailla haitallisia

JA monessa paketissa jossa lukee, että EI SISÄLLÄ NATRIUMGLUTAMAATTIA, on sitten HIIVAUUTE, joka VOI SEN SISÄLTÄÄ tai muita ikäviä arominvahventeita,

JOTEN vaatikaa vain puhtaampi kouluruokakin samalla.

 

Tämä olisi addressin aihe kaikkine aiheineen...

Mutta Mulla vaan ei ole voimia ihan kaikkeen. Oon kouluni käynyt enkä uusiin uskaltaisi astua nykytilassa mihinkään... en sitten ruoan saati säteilyn vuoksi (ruokavalio poikkeava ja SÄTEILY SATTUU FYYSISESTI joissain laitteissa)

Joten kyselkääpä nuoriltanne hieman missä yhteyksissä heillä on pääkipua,migreeniä ja muuta huonovointisuutta...

Tekijöitä voi olla siis USEAMPIKIN sen huonon sisäilman lisäksi.

Olen iloinen, että sain käydä kouluni siinä VANHASSA tilassa olevassa koulussa.

Sen huononkin ilman kesti kun ei ollut NYKYISTÄ SÄTEILYSAASTETTA tässä määrin olemassa vielä.

Tai en ollut silloin ehtinyt vielä herkistyä sille samassa määrin mitä nykyisin.

 

Vaikkette eläytyisi esittämiini asioihin tai omistaisi ko. vaivoja tai lapsia kyseisillä vaivoilla,

voitte harkita,

MITÄ VOITTE TEHDÄ SEN ETEEN, ETTETTE KOSKAAN TULISI NÄITÄ VAIVOJA OMISTAMAAN?

Onko vielä liian myöhäistä?

 

(jos löytyy "sukulaissieluja", jotka tykkäisivät avautua joskus samoista asioista,

vaikka sitten mailitse, niin voivat laittaa tänne asiallista palautetta:

hypnotic.kari(at)gmail.com

En väitä kykeneväni vastaamaan kaikille, saati heti.

Tiedän myös tutun, joka voi mittailla maksusta säteilyarvoja ja myy myös eräitä tuotteita, jotka saattavat helpottaa hieman säteilystä kärsiviä jollain tavoin.

Mutta tuo on tietysti sivuseikka, enkä itse taida hyötyä siitä mitään, ellen päädy kutsuja järjesteleen... Se tietty muuttaisi asian.