Äänestämme sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Marica K
Adressin tekijä

#1

20.10.2010 11:16

Lähes kymmenen maata on ottanut käyttöön sukupuolineutraalin avioliiton. Viimeisimpänä laki on tullut voimaan Islannissa, jossa maan naispääministeri virallisti suhteensa. Suomea ja Tanskaa lukuun ottamatta muut Pohjoismaat ovat siirtyneet sukupuolineutraaliin avioliittoon.

Jos sukupuolineutraali avioliitto otetaan käyttöön, koskisivat samat oikeudet ja velvollisuudet niin hetero-, homo- ja lesbopareja. Homo- ja lesboparit saisivat täyden adoptio-oikeuden eli voisivat adoptoida perheen ulkopuolelta. Nyt samaa sukupuolta olevilla pareilla on mahdollisuus perheen sisäiseen adoptioon.

Uuden avioliittolain myötä samaa sukupuolta olevat parit saisivat automaattisesti yhteisen sukunimen.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/07/sukupuolineutraali_avioliitto_voi_tulla_suomeen_vuonna_2012_1803432.html
Joohos
Vieras

#2 Jaahas

20.10.2010 18:00


Aika monessa niissä kymmenessä maassa taitaa pyyhkiä vähän huonosti tällä hetkellä.

En kyllä ole ymmärtämässä ollenkaan mihin homot ja lesbot tätä avioliittos tsrvitsee, kun parisuhteensa saa rekisteröidä kuka vaan.

Anonyymi

#3 Re: Jaahas

20.10.2010 18:17

#2: Joohos - Jaahas

Parisuhteen rekisteröiminen ei sisällä kaikkia samoja oikeuksia ja velvollisuuksia kuten avioliitto esim. adoptio-oikeus, yhteinen sukunimi jne. Ymmärrätkö nyt?

Maissa, joissa homoseksuaalien oikeudet ovat kunnossa, on pyyhkii ainakin paremmin kuin niissä missä on päinvastainen tilanne homoseksuaalien oikeuksien suhteen.

Marica K
Vieras

#4

20.10.2010 19:14

Oon kanssa sitä mieltä että paremmin pyyhkii kun esim monessa paikoin afrikassa missä voidaan tuomita kuolemaan ja muutenkin on rikos olla mitään muuta kuin hetero!

Oma käsitys kyllä vahvasti on niinpäin että paremmin on asiat niissä maissa missä ollaan suvaitsevaisempia, asiassa kuin asiassa.

Ja sitten tosiaan kuten jo vastattiin niin avioliitto on ihan eriasia kuin parisuhteen rekisteröiminen juurikin yllämainituista syistä.
Ei mun järkeen ainakaan mahdu yhtäkään syytä miksi kaikilla ei voisi olla oikeutta solmia avioliittoa.
Avioliitolla ei välttämättä ole mitään tekemistä uskontojen kanssa joten uskontoja tähän ei pitäisi sekoittaa.
Tällä hetkellä suomessa on monia jotka ovat solmineet avioliiton ilman että kuuluu kirkkoon tai mihinkään uskonnolliseen ryhmään.
Minulta ei ainakaan ole pois jos kaikki nais ja mies parit solmisivat avioliiton. Ennemminkin se oisi hyvä asia kun kaikki voisimme olla saman arvoisia, monet vanhempia ja rakkautta tarvitseva lapsi saisi hyvän, rakastavan ja turvallisen kodin!
Itse olen todella onnellisessa asemassa kun voin sanoa olevani naimisissa ja on ihanat lapset. Kyllä minä soisin tämän myös muille sitä haluavalle.
Kyllä maailmaan rakkautta mahtuu!
skaala
Vieras

#5 ata sitä, etRe: Ei adoptio-oikeutta

20.10.2010 21:10

#4: Marica K -  

 

En kannata adoptioikeutta kahdelle miehelle tai kahdelle naiselle.

Maailma on jo muutenkin rikkonainen ja hajanainen, ettei sitä enää laeilla tarvitse alkaa enempää rikkomaan.

En myöskään hyväksy mitään keinohedelmöityksiä, missä lapsella ei ole aikuiseksi tultuaan oikeutta tietää omaa taustaansa.

Aikuisella ei voi olla suurempaa oikeutta hankkia lapsi, kuin lapsella oikeus juuriinsa.

 

Marica K
Vieras

#6

20.10.2010 21:34

Eipä taida olla olemassa mitään todistetta että samaasukupuolta olevat kasvattaisi lapset huonommin tai he kärsisivät.
Maailman rikkonaisuushan pienenisi kun hylätyt lapset saisi vanhemmat! Rakastavat ja välittävät vanhemmat.
Adoptio on pitkä prosessi eikä vahinko raskauksia synny.
Ikävää että on ihmisiä jotka antaisi lapset elää yksin vailla kotia ja vanhempia vaikka heille koti löytyisi.
Sol
Vieras

#7

21.10.2010 14:13

On täysin tekopyhää vedota siihen, ettei lapsi saisi tietää juuriaan vanhempien ollessa homoseksuaaleja. Ties kuin moni lapsi elää yksinhuoltajan kanssa, eikä välttämättä tunne millään tavalla toista vanhempaansa. Heterot pettävät reilusti homoja enemmän, joten varmasti on myös paljon lapsia, jonka vanhempi ei olekaan oikea vanhempi. Veri ei ole vettä sakeampaa, sukulaisuussuhteet syntyvät tavasta ja traditiosta, ei geeneistä. Ihmisen geenitaustalla on korkeintaan kolmasosa tekemistä ihmisen persoonan ja identiteetin kanssa, joten taustaan vetoaminen on tekosyy ja oikeiden mielipiteiden välttelemistä.

Homoliitossa lapsi todella halutaan ja kasvatetaan avoimeksi ja avarakatseiseksi ihmiseksi, joka osaa ajatella muitakin kuin itseään. Ilmeisesti muutos vaan pelottaa liikaa näitä vastustajia, kun eivät siedä parempaa maailmaa. Maailma on täynnä murheellisia, vihaisia, epäonnistuneita ihmisiä, jotka ovat syntyneet muka-onnelliseen, todellisuudessa riitelevään, hakkaavaan, kaiken latistavaan heteroperheeseen. Missä näiden lasten oikeudet ovat olleet? Missä ovat nämä lasten oikeuksien puoltajat, kun heteroperheen vihainen viisivuotias kiroilee ja huutaa ja hakkaa muita lapsia, koska ei ole koskaan muuta mallia nähnyt? Näitä lapsia on ja paljon, joten jos marginaali haluaisi kasvattaa rakastettuja lapsia, niin miksi tämä pitää kieltää?

Homovanhemmilta tulee yhtä paljon homoja/heteroita lapsia kuin heterovanhemmilta. Homous ei ole tarttuva tauti, vaan osa identiteettiä, joka syntyy ja kehittyy monesta syystä. Jos joku on ja saa olla onnellinen, se ei ole keneltäkään millään tavalla pois.
Hakim Attar
Vieras

#8 Kiitokset adressista

21.10.2010 20:36

Kiitokset adressia kerääville suvaitsevamman ja yhdenvertaisuutta arvostavamman yhteiskunnan edun ajamisesta.
Marica K
Adressin tekijä

#9 Laittakaa adressista tietoa eteenpäin

21.10.2010 23:16

Nimiä ei tunnu tulevan paljon vaikka asian puolella on varmasti suuri osa suomalaisista!
Laittakaa esim. facebookiin, keskustelupalstoille tietoa adressista =)
anna-maija honkonen
Vieras

#10 Hei rakkautta

22.10.2010 21:56

Jos ihmiset rakastavat toisiaan ja ovat sitoutuneet toisiinsa, niin annamme heille mahdollisuuuden olla yhdessä rauhassa.
jäbä
Vieras

#11 Infoa adressista

25.10.2010 18:03

Sattuneesta syystä olen viimeisen parin viikon ajan lukenut todella paljon keskusteluja tästä aiheesta netistä ja lehdistä. Missään en ole nähnyt viittausta tähän adressiin? Tietoa tästä pitäisi nyt levittää nopeasti ja laajalle. Löysin tämän vahingossa kirjoittaessani nimeni toiseen adressiin.
marica K
Vieras

#12

29.10.2010 18:05

Hienoo että on saatu vilkastumaan ja nimiä lisää. Laittakaa silti vielä tietoa eteenpäin!!

Vastustetaan sukupuolineutraaliutta

#13 Re: Re: Jaahas

17.11.2010 18:32

#3: - Re: Jaahas 

 

Ei missään tapauksessa pidä sallia sukupuolineutraalia avioliittoa. Homous ja lesbous on vaikea seksuaalinen poikkeavuus normaalista. Kyllä avioliitto on ainoastaan miehen ja välinen asia. Vielä pitäisi adobtio-oikeuttakin hakea homoille - huh huh?
Jaakk0S
Vieras

#14 Ei keinotekoista vanhemmuutta poikkeaville

27.11.2010 20:19

Eipä homoilla taida olla lapsen oikeudet-asiaan muuta vastausta kuin että "ei ole homojen huonompaa vanhemmuutta puoltavaa tutkimusta" (ylläri ylläri koska koko maailmanhistorian ajan vaietun ilmiön käsittely on tieteen mielessä täysin lapsenkengissä), ja toisaalta verraten siihen että syntyperheen asiat voisivat olla paljon huonomminkin.

Kaiken pervoilun suhteen on aika yksimielistä, että ihmisoikeuksien nimissä sitä sallitaan ja sulatetaan--siis ei tuomita--kunhan muiden oikeuksia ei loukata. Homojen adoptio-oikeudessa on kuitenkin kysymys päätöksestä joka tietoisesti tuottaa poikkeaville vanhemmille keinotekoisesti lapsia. Ja silloin tottavie loukataan syntyvän lapsen oikeusia. Lapsi tietoisesti määrätään kasvatettavaksi poikkeavassa perheeseessä vailla valinnan mahdollisuutta, ja hänet laitetaan tietoisesti eriarvoiseen asemaan.

Eli tämä sallimiskriteeri ei täyty ja that's the end of story. Loppu aiheen käsittely on sitten säälintunteiden ja lapsen saantiin liittyvien tunteiden kanssa painiskelua joka ei muuta kylmiä tosiseikkoja.
Eepu
Vieras

#15 Re: Ei keinotekoista vanhemmuutta poikkeaville

20.12.2010 21:01

#14: Jaakk0S - Ei keinotekoista vanhemmuutta poikkeaville 

"Lapsi tietoisesti määrätään kasvatettavaksi poikkeavassa perheeseessä vailla valinnan mahdollisuutta, ja hänet laitetaan tietoisesti eriarvoiseen asemaan."

mikä onkaan tärkeintä?  kaikkien "oikeus" olla "normaali", vai Pyrkimys yhteiskunnan moninaisuuteen ja vapauteen...ja kasvavaan kykyyn osata osoittaa hyväksyntää, kunnioitusta ja veljellisyyttä ihmisten erilaisuuksista huolimatta?

Vastaus siihen taitaa löytyä suomen lakikirjasta.

Uskon että suurimmat ongelmat lastenkasvatuksessa ei liity vanhempien sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen, vaan yleisesti surkeaan kommunikaatiokykyyn.

Vieras

#16 Re: Laittakaa adressista tietoa eteenpäin

20.12.2010 22:34

#9: Marica K - Laittakaa adressista tietoa eteenpäin 

hei laita linkki mihin pääsee suoraan äänestykseen niin levitän, kiitos