Kristitty ei tuomitse rakkautta: homokielteisyys ei kuulu kirkkoon

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.10.2010 11:47


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.10.2010 15:30


Ilon kautta
Vieras

#3 Pro rakkaus

21.10.2010 16:56

Päinvastoin, tässä taistellaan Jumalan rakkauden puolesta!
kaikkitietävä
Vieras

#4 adressista

21.10.2010 16:56

Toivon näkyvvyyttä ja suosiota adressille, jota pidän muuten onnistuneena, mutta "me kristityt" on ehkä turha, koska myös ihmiset, jotka eivät pidä itseään uskovina tai edes kristittyinä, voivat aivan hyvin toivoa esitettyjä asioita. Kristinusko Suomessa ei onneksi ole vain "uskovien" asia. Lisäksi vielä on olemassa mielestäni arvokas kristillinen perinne, joka vierastaa omistavaa ja liian itsetietoista asennetta suhteessa uskoon.
Ismo Turunen
Vieras

#5 Jumalasta on kysymys

21.10.2010 17:13

Jonas Gardell, "Jeesuksesta" kirjassaan:

"Minun Jumalani on alistettujen Jumala, naisten Jumala, homoseksuaalien Jumala. Minun Jumalani on kiusattujen Jumala, kärsivien Jumala, voimattomien Jumala. – Julistan sodan sitä toista Jumalaa vastaa."
Sirpa Syrjä-Turpeinen
Vieras

#6

21.10.2010 17:49

Rakkaat ystävät! Kun Jumala on meitä näin rakastanut, tulee meidänkin rakastaa toisiamme 1Joh4:11
MS
Vieras

#7

21.10.2010 18:49

Piispat Wille ja Sakari tulivat 21.10.10 esille hyvällä tekstillä, joka kaikkien kannattaisi lukea.
kirkon ulkopuolella ihmettelevä
Vieras

#8 Onko raamattu pyhä kirja vai ei?

21.10.2010 20:16

Rusinat pullasta poimivat uskovaiset hyväksyvät raamatusta mukavat palat sellaisenaan, kun taas ikävät, nykyaikaiseen moraalikäsitykseen sopimattomia paloja tulkitaan, pohdiskellaan tai pyritään kokonaan unohtamaan.

Jos raamattua saa tulkita kuten haluaa tai lukea valikoivasti, kuten evankelisluterilainen kirkko kannustaa tekemään ainakin verkkosivuillaan, eivätkö silloin myös mm. homovastaiset, naisvastaiset sekä orjuus-myönteiset tulkinnat ole yhtä lailla oikeutettuja kuin suvaitsevammat tulkinnat? Oikeastaan ahdasmieliset tulkinnat ovat luonnollisempia, jos pitää itseään kristittynä ja raamattua pyhänä kirjana: siinä sanotaan selkeästi, että homous on jumalalle kauhistus. Vaatii paljon ylimääräistä tulkintaa, että raamatun ahdasmielisyys saadaan seliteltyä pois, joten todistustaakka on vapaamielisillä.

Totuus on, että kirkkoon kuuluvista vapaamielisistä kukaan ei ole lukenut raamatusta kuin ehkä rippikoulussa valitut palat, eivätkä he tiedä mihin uskovat. YLE:n homokeskustelu, vaikkakin oli surkeasti ja epäreilusti järjestetty, herätti monet nukkuvat jäsenet miettimään jäsenyytensä perusteluja.

Miten kukaan homot hyväksyvä tai homoja kunnioittava voi perustella itselleen kuulumisen järjestöön, jonka pyhä kirja mahdollistaa tulkinnan homouden kauhistuksesta?
Vieras
Vieras

#9 Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei?

21.10.2010 21:28

#8: kirkon ulkopuolella ihmettelevä - Onko raamattu pyhä kirja vai ei? 

"Totuus on, että kirkkoon kuuluvista vapaamielisistä kukaan ei ole lukenut raamatusta kuin ehkä rippikoulussa valitut palat, eivätkä he tiedä mihin uskovat. "

Tämä ei pidä paikkaansa, meistä ns. liberaaleista moni tuntee Raamattua hyvin, lukee sitä, tulkitsee sitä ja tietää mihin uskoo. Raamatun sanoma on enemmän kuin etiikkaa, se on sanoma Jumalasta joka rakastaa ihmistä, tuli  Jeesuksessa yhtä haavoittuvaiseksi kuin jokainen ihminen ja tarjoaa anteeksiantoaan.

Vieras
Vieras

#10 Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei?

21.10.2010 21:55

#8: kirkon ulkopuolella ihmettelevä - Onko raamattu pyhä kirja vai ei?

Lauseet, jotka alkavat "Totuus on..." kertovat usein aika paljon kirjoittajansa rautalangalla tuetusta maailmankuvasta.

kirkon ulkopuolella ihmettelevä
Vieras

#11 Re: Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei?

21.10.2010 22:31

#9: Vieras - Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei? 

Moni on varmasti lukenut, sitä en kiistä, vaikkakin suurin osa ei ole. Monilla on myös varmasti omat perustellut uskomuksensa, mikäs siinä, uskokoon kukin miten tahtoo. Kysymys on siitä, miten uskomukset perustellaan. Homoseksuaalien hyväksymistä tasaveroisina ei ole mahdotonta puolustella raamatulla, mutta se on huomattavasti vaikeampaa kuin lukea raamattua kuten fundamentalistit ja päätyä heidän ahdasmieliseen näkemykseensä.

Pääpointtini kiteytyy tässä: miksi kukaan homot hyväksyvä haluaa kuulua järjestöön, joka pitää pyhimpänä totuuden lähteenä sellaista kirjaa, joka sallii myös homovastaiset tulkinnat?

Raamattu on kuitenkin edelleen luterilaiselle kirkolle pyhä kirja, josta haetaan neuvoa siihen, miten itsen ja muiden pitäisi elää. Sitä saa ja pitääkin tulkita luterilaisen käsityksen mukaan henkilökohtaisesti pohtien, tarkastellen ja sangen vapaasti. Mitä tästä sitten seuraa, jos raamattua lukeva tulee siihen johtopäätelmään, että homous on kauhistus, kuten siellä kirjaimellisesti lukee? Onko tällainen tulkinta sitten kiellettyä? Miksi kukaan haluaisi olla osana tällaista kerhoa, joka sallii vuosituhansia vanhat ahdasmielisyydet ja barbarismit?

Todellinen homojen puolestapuhuja ei voi järjellä perustellen kuulua kirkkoon, joka perustaa oppinsa raamattuun. Toisaalta, mitään järkeä koko hommassa ei ole koskaan ollutkaan.

kirkon ulkopuolella ihmettelevä
Vieras

#12 Re: Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei?

21.10.2010 22:40

#10: Vieras - Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei? 

Pitää paikkansa, käyttämäni tökeröhkö ilmaus kertoo usein mainitsemastasi asiasta. Nyt olen kuitenkin pihalla, kun et ottanut kantaa itse asiaan vaan lähinnä kirjoitustyyliini. Kertoisitko missä ne rautalangat ovat?

marica
Vieras

#13 eduskuntavaaleissa

21.10.2010 23:20

http://www.adressit.com/sukupuolineutraali

Äänestämme sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Tämä adressi on avoinna vuoden 2010 loppuun, eli viimeinen mahdollisuus allekirjoittaa adressi on 31.12.2010. Välittömästi tämän jälkeen adressi toimitetaan jokaisen eduskuntapuolueen puheenjohtajistolle ja puoluesihteerille.

"Me allekirjoittaneet äänestämme vuoden 2011 eduskuntavaaleissa vain sellaista ehdokasta, joka kannattaa sukupuolineutraalin avioliittolain toteutumista Suomessa."
Vieras
Vieras

#14 Re:

21.10.2010 23:31

#7: MS -  

Sakari Häkkinen ei ole piispa, vaan Kuopion hiippakuntadekaani. Veljensä Seppo Häkkinen on Mikkelin piispa. Tekstistä itsestään samaa mieltä.

Vieras
Vieras

#15 Re: Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei?

22.10.2010 00:24

#9: Raamatun sanoma on enemmän kuin etiikkaa, se on sanoma Jumalasta joka rakastaa ihmistä, tuli  Jeesuksessa yhtä haavoittuvaiseksi kuin jokainen ihminen ja tarjoaa anteeksiantoaan.

Piispa Huovista lainaten: "Omasta puolestani haluan pitää kiinni siitä, että luterilaisessa kirkossa Jumalan sana on oikea tuomari."

On ääriliberaalia väittää Raamattua vain sanaksi jumalasta. Silloinhan Raamatunkin voisi kirjoittaa pienellä. Katekismuksesta selviää kuitenkin miten kirkko sen opettaa. "Jumalan sanana Raamattu tutkii ja koettelee meitä paljastaen itsekkyytemme ja epäuskomme. Se näyttää peilin tavoin, millaisia todella olemme."

Homot ovat osallisia pelastuksesta siinä missä kaikki muutkin. Homot voivat saada tekonsa anteeksi, kuten kuka tahansa, mutta ei siunausta liitolleen tai teoilleen, eihän syrjähyppyjä tai avioerojakaan siunata.

SMT
Vieras

#16 Sukupuolineutraali avioliittolaki

22.10.2010 07:06

Toivoisin myös, että kirkko ottaisi kantaa sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta - riippumatta siitä, pystyykö se tekemään päätöstä näiden liittojen siunaamisesta. Yhteiskunnan on taattava samat oikeudet kaikille.
Joni
Vieras

#17 Teologit, Raamattu ja homoseksuaalisuus

22.10.2010 08:26

Dosentti Kari Kuula kirjoitti 2005 Eksegeettinen ja raamattuteologinen selvitys Raamatun viittauksista homoseksuaaliseen.

Sata sivuinen tutkimus alkaa lauseella "Raamatussa homoseksuaaliseen käyttäytymiseen viitataan pelkästään kielteisesti" ja päättyy johtopäätökseen, että "luterilaisen kirkon suhtautuminen
homoseksuaalisuuteen ratkaistaan lopulta jollakin muulla perusteella kuin Raamatulla."

Kuula ehdottaa, että asia ratkaistaan kultaisella säännöllä: eli jos olisit homo, miten haluaisit itseäsi kohdeltavan. Näin teologit tulkitsevat Raamattua ev.lut kirkolle.

http://kotisivukone.fi/files/karikuula.kotisivukone.com/tiedostot/raamattu_ja_homoseksuaalisuus.pdf
Matti
Vieras

#18 vielä löytyy kiviä...

22.10.2010 08:51

"Katsokaa syömäriä ja juomaria, syntisten ja publikaanien ystävää" Kenestäköhän tämä herjaus sanottiin? Samaa miestä syytettiin toistuvasti jumalanpilkasta, ja sen synnin tähden hänet myös lynkattiin oikeauskoisten toimesta.

"Joka teistä on synnitön, se heittäköön ensimmäisen kiven" Tässä keskustelussa myös tämä näyttää luetun kirjaimellisesti. Kun se ensimmäinen synnitön on julkisesti kivensä heittänyt, kaikki muut voivat puhtaalla omallatunnolla viskellä kivillään eri tavalla itsensä kokevia lähimmäisiään.

Itkisin jos osaisin.
Juhani
Vieras

#19 Kysymys

22.10.2010 11:02

Kuuluuko Raamattuun sidotun omantunnon vapaus kirkkoon?
joku roti pitää olla....
Vieras

#20 Joo joo

22.10.2010 13:34


Onkohan perimmäinen kysymys se että rakastaako jumala lesboja homoja jne...tuskin?
Suurin hässäkkä tässä onkin se että kirkko ei ole valmis vihkimään näitä ryhmiä ja sehän just ketuttaa niitä.Kirkko kyllä harkitsee siunauksen antamista jonkin näköisenä myötmielisyytenä mutta alttarille taitaa homo- ja lesbopareillla olla vielä piiiiitkä matka.Vaikka homona kuuluisin kirkkoon eikä vihitä,niin johan se alkais vit....ja vielä lopuksi näille pareille huollettavia niin onneks olkoon.
En kannata näistä mitään perustakoot vaikka oman kirkon missä saavat bylsiä yllin kyllin.Ei luterilaisen kirkon tarvitse muuttaa peruspilariin eli raamattuun perustuvaa opetustaan oppejaan joidenkin vähemmistöryhmien takia.
Hyi helv...,onhan muutama homo ja lesbo ollut työ kaverinakin eikä se mua liikuta mitä edustavat mukavia veikkoja ovat olleet.
Kirkonpalvelija
Vieras

#21 Kyllä Jumala rakastaa homoja ja lesboja

22.10.2010 14:11

Jumala rakastaa jokaista katuvaa syntistä, mutta vihaa syntiä synnistä riippumatta.
Vieras
Vieras

#22 Re: adressista

22.10.2010 16:44

#4: kaikkitietävä - adressista

Tärkeä ja asiallinen huomio. Isot peruskysymykset ovat yhteisiä kaikille.

olen kristitty. En allakirjoita
Vieras

#23 Otsikko on huono

22.10.2010 18:52


Me kristityt ei sovi tähän.

Tämän allekirjoittavat pääasiassa ei kristityt ja muutama itseään kristittynä pitävä.

Säälin pappeja, jotka johtavat kansaansa harhaan.
Vieras
Vieras

#24 Papeiksi ilmoittavia allekirjoittamassa Raamatun oppia vastaan?

22.10.2010 19:34

Papin valan vannonutta sitoo mm.:
"En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja." ja
"Tahdon noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita."

Homon määritelmä on henkilö, joka harjoittaa homoseksuaalista kanssakäymistä. Olisiko ainakin pappien parempi pidättäytyä ilmoittamasta virkaansa täällä? Jos virka on ilmoitettu, silloin rikkoo tuota valaa ja kirkkojärjestystä. Yksityishenkilönäkin esiintyminen on kyseenalaista.
Veikkonen
Vieras

#25 Re: Sukupuolineutraali avioliittolaki

22.10.2010 19:43

#16: SMT - Sukupuolineutraali avioliittolaki 

 Kannatan samaa sukupuolta olevien liitoille yhtäläisiä oikeuksia mutta en kannata sukupuolineutraalia avioliittoa. Avioliitto tarkoittaa suomen kielessä miehen ja naisen laillistettua yhteiselämän muotoa. muille liitoille on keksittävä muu nimi.