Säästetään Hovinsuon Majavien henki Lappeenrannan Skinnarilassa

Olavi Saari
Vieras

#1 Virkamiehet vastuuseen

30.10.2010 18:34

Senaatti-yhtiöt ja Lappeenrannan kaupungin virkamiehet on saatava vastuuseen, kun he ovat pyytäneet jousimiehiä, näitä muutenkin verenhimoisia metsästäjiä tappamaan majavia.
Uskomatonta kun Senaatti- yhtiön päälikkö Pekka Lindgvist puhuu pelkkää paskaa, kun hän kertoo, että majavat ovat niin verenhimoisia, että ne hyökkäävät jopa lasten kimppuun, harvat ovat edes nähneet majavia, koska ne liikkuvat vain öisin.
Käykää hyvät ihmiset katsomassa Hovinsuota Skinnarilassa, niin näette miten Senaatti-yhtiöt, ovat raiskanneet, suon ja kaataneet kaiken puuston alueelta.He ovat koko ajan tuhonneet luontoa ja nyt nämä virkamiehet ovat myös tappamassa kaikki eläimet. Luonnosta pitää heidän saada vain mahdollisemman paljon rahaa ja sen kustannuksella, heidät täytyy saada hävittä myös kaikki eläimet.
Onhan tämä aivan uskomaton juttu kun tästä puhutaan muuallikin suomessa, onhan tämä majivien tappaminen saanut julkisuutta, myös valtakunnan TV ja lehdistössä.
Tulkaa kaikki luonnon eläimistä välittävät ihmiset mukaan, puolustamaan majavia, meitä on jo tuhansia ihmisiä, jotka ovat lähteneet mukaan, estämään majavien tappoja.
Riitta Kärmeniemi
Vieras

#2

30.10.2010 19:11

Ehdottomasti täytyy majavat säilyttää,eivät ne kenellekkään pahaa tee.Ovatko ladut tärkeämpiä kuin majavat,eivät varmasti.Tekevätkö majavat pahaa lapsille,eivät varmasti,lapset saavat niitä ihailla.Alueelle todella voisi perustaa nähtävyyden,eläimethän ovat Lappeenrannassa todella harvinainen näky luonnossa,nehän on kaikki melkein tapettu.
Vieras
Vieras

#3 Re:

30.10.2010 19:22

#2: Riitta Kärmeniemi -  

 Vastuuseen pitää saada ne henkilöt, jotka ovat liioitelleet majavien aiheuttamaa uhkaa. Paikan päällä käyneenä totesin, ettei ole mitenkään mahdollista, että vesi edes uhkaisi talojen pihoja. Veden pinta ei enää nouse. Mutta se näky siellä! Mitä on Senaatti-yhtiöt tehnyt alueella? Paikka on kuin pommituksen jäljiltä ja puita on sikin sokin sekä kaivantoja siellä täällä, joilla ei ole mitään järkevää selitystä. Yhtiö ja kaupunki tässä ovat vastuussa luonnonraiskauksesta!

Haber
Vieras

#4 Saimaan Jousi

30.10.2010 20:07

Majavien lahtarit ovat kuulemma Saimaan Jousen kilpa-ampujia. Sieltä ei taida alllekirjoituksia olla luvassa.
Vieras

#5 Re: Saimaan Jousi

31.10.2010 10:49

#4: Haber - Saimaan Jousi

Nämä 2 henkilöä, jotka olivat metsästämässä, jousilla majavia 28. 10- 2010

He oat saimaan jousen miehiä ***** ****Lappeenrannasta ja **** ******* Imatralta.

Nyt kaikki ihmiset puolustamaan, tätä majavien aluetta, tehdään siitä virallinen luonnonsuojelualue.

Tulkaa kaikki katsomaan paikkaa ja sen monipuolista eläimistöä.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.10.2010 19:07


Haber
Vieras

#7 Reaaliaikatietoa täältä Skinnarilasta

31.10.2010 22:08

Kävimme tänään majavien naapuruston kanssa padolla. Mieleen tuli Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikön yksi argumenteista, jonka mukaan majavat tapetaan naapuruston vaatimuksesta. Vieläkään ei tullut esiin yhtään nimeä, joka kannattaisi majavien tappamista. Toki meitä on moneksi, mutta hiljaa ovat olleet.

Tulin juuri koirien kanssa padolta (31.10.2010 klo 21:45). Siellä oli aikamoinen elämä menossa. Läiskivät häntiään meidät pelottaakseen. Hakukoirammekaan ei löytänyt jousipyssyväijyjiä. Joten hyvin menee tällä erää.

Padolla kävi koko päivän porukkaa, kiitos siitä. Voin vannoa, että jousipyssytyypit -- olkoonkin mitä tahansa kilpa-ampujia -- ovat siinä paikassa aikamoisissa teknisissä vaikeuksissa yöllä. He tarvivat melkoiset halogeenit, jotka me naapurit kyllä havaitsemme. Infrapunat ovat tietenkin mahdollisia.

Paha paikka on iltahämärä ja aamuvarhainen, jolloin majavat alkavat aktivoitua. Onneksi meidänkin perheemme käy koirien kanssa aamuvarhaisella lenkillä padolla ja tietenkin myös hämärän laskeutuessa. Ja päiväsaikaan ja pimeällä...
Vieras
Vieras

#8 Re: Reaaliaikatietoa täältä Skinnarilasta

31.10.2010 23:13

#7: Haber - Reaaliaikatietoa täältä Skinnarilasta 

Pidetään vaan vahtia yötä päivää, sanoisin näin että jos jousi tai pyssymiehet   tulevat majavin padolle tai tappaan niitä, niin saamme varmasti ne kuvattua videolle.

Olen tehnyt ja muutkin majavien puolustajit ovat tehneet ja pyytäneet apua kansanedustajilta, muutamat heistä ovat jo ottaneet yhteyttä Senaatti- yhtiöön ja ovat keskustelleet Lindgvistin kanssa, ja he ovat vaatineet metsästyksen keskeyttämistä.

Olemme myös kirjelmöineet YMPÄRISTÖMINISTERIÖÖN  että Lappeenrannassa Skinnarilassa, oleva hovinsuo, tulee ja siellä olevat majavat ja sen muut monipuoliset eläinlajit tulee säilyttää ja Hovinsuo tulee lailla rauhoittaa. Miksihän jousimiesten, jotka olivat majia tappamassa, niin heidän nimet on poistettu ?

Voisivat nämä Senaatti-yhtiöt ja muutkin kaupungin virkamiehet, jotka ovat sitä mieltä että majavat pitää tappaa, niin tuoda omat nimensä julkisuuteen.

Neljä henkinen perhe
Vieras

#9 Mekin kävimme

31.10.2010 23:35

Mekin Kävimme tänään illansuussa 3 lapsemme kanssa katsomassa paikkaa, emme olleet uskoa silmiämme, mitä senaatt- yhtiöt Lindgvistin johdolla olivat saaneet aikaiseksi, ennen niin kaunis puusto oli hakattu,täysin tyhjäksi, kun muistelen niin ainakin tuhat puuta oli kaadettu ja paikkakin oli kuin sodan jäljiltä ja nyt majavat, jotka ovat mailman parjaimpia rakentajia, johon ihmiset eivät pysty, niin nyt majavat yrittävät parantaa ihmisten aiheuttamia tuhoja.
Näimme siellä muutaman sorsan ja mikä oli erittäin hyvä, niin siellä oli myös sammakoita,puhumattakaan arvokkaasta pieneliöstä.
Tämä paikka tulee säilyttää ja siita pitää tehnä luonnonsuojelu alue.

Vieras

#10 WWF: "Monimuotoisuutta tuettava kosteikkorakentamisella"

01.11.2010 11:36

Lyhennelmä Elina Erkkilä (WWF) kirjoituksesta tuoreimmassa Maaseudun Tulevaisuudessa 29.10.2010:

"Paraikaa on käynnissä YK:n luonnon monimuotoisuuden teemavuosi. Vaikka vuosi onkin jo kääntynyt viimeisen neljänneksen puolelle, täytyy teeman, luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen, jatkua.

WWF tekee maanomistajien kanssa yhteistyötä rakentamalla kosteikkoja. WWF on kustantanut maanomistajille esimerkkikosteikkoja, jotka toimivat myös opetus- ja neuvontakäytössä.

Maanviljelijöillä ja metsänomistajilla tuntuu löytyvän intoa kosteikkojen perustamiseen. Nyt tarvitaan uusi työkalu, että myös näitä monimuotoisuusperusteisia kosteikkoja saadaan syntymään. Hienoa olisi saada uudistus jo loppuvuoden aikana – sopisi mukavasti tämän vuoden teemaankin!

Elina Erkkilä"

Senaatti-kiinteistöjen ja Lappeenrannan kaupungin tapa hoitaa YK:n monimuotoisuusvuoden sanomaa on metsästysjousi.






Vieras
Vieras

#11 Re: Mekin kävimme

01.11.2010 11:43

#9: Neljä henkinen perhe - Mekin kävimme

Ote "Neljän lapsen äipän" (Minna Kilpiä) kirjoituksesta:

"Siinä hetken kerkeän rauhoittua kun huomaan jälleen veden humppaavan oikealla. Lahdella päin vesi tekee laineita ja kurkistelen mihin suuntaan se on menossa. Joo tänne tulee ja näenkin sen jo siinä kymmenen metrin päässä. Majava ui kohti minua, koivu suojaa viritystäni. Majava pysähtyy hetkeksi oikealle puolelleni jonne ei pääse vielä ampumaan. Mietin huomasiko se minut. Ei tainnut, sillä se jatkaa uimista kulkien eteeni. Kokoan ajatukseni. Minna, tässä on tilaisuutesi. Ihan rauhassa vaan, mihinkään ei ole kiire, aikaa on, etsi piste, keskity.

Nuoli menee mihin pitääkin. Ainakin minusta tuntui siltä. Parit voltit siinä vedessä minusta vasemmalla ja näen verta. Ainakin olen osunut mutta miten. Majava menee kierimä uinnilla kohti pengertä noin 30 metriä. Autan siimaa jotta se ei vaan tarttuisi mihinkään oksiin. Sitten iskee hirveä sählinki ja paniikki. Majava viskoo volttia. En pääse rantaa pitkin menemään, mitä teen?

Ajatukset risteilevät tuhat kuumina kekäleinä. Irrotan kelan ja tökkään sen oksaan. Juoksen jousen ja varanuolen kanssa kohtaan missä majava vielä hetki sitten teutaroi. Jään ihan hölmönä siihen jalansijoilleni. En ole uskoa näkyä. Majava kellottaa vatsa pystyssä nuoli kyljestä miltei ulkona siinä vedessä, elottomana. Hetki on sanoinkuvaamaton. Seison paikallani jonkin aikaa ja kelaan mielessäni tapahtunutta kunnes alan etsiä keppiä, jolla vedän majavan rantaan. Ihmettelen siinä saalistani ihan pöllähtäneenä. Tästä olen unelmoinut pitkään.

Soitan kotiin ja mieheni naurahtaa, ihan totta. Kannan repun, jousen ja majavan yhdellä kertaa autolle. Majavan paino 16 kg ei tunnu siinä huumassa painoltakaan. Mielessä käy, että on se hyvä kun tuli lisättyä paunoja pyssyyn. Mietin myös sitä, että miten siinä metsästystilanteessa ne paunat eivät tunnu missään vaikka kotipihalla tauluun ammunta teki hieman tiukkaa. Kotiin on kiva mennä. Suolistan majavan, jonka jälkeen laitan lapset nukkumaan. Minua ei nukuttanut pitkään aikaan. Yöllä mietin vielä että niitä täytyy olla useampikin siellä."

http://www.jousimetsastys.fi/wp/2007/12/19/neljan-lapsen-aippa-syyspuuhissa/

 

Pertsa
Vieras

#12 Onko tämä tosiaan se paikka?

01.11.2010 12:55

Katselin LPR:n sivuilta ilmakuvia etsien sitä majavien asuinpaikkaa (en ole paikkakunnalta/lla). Onko tämä tosiaan se risukko joka on nyt majavien pilaama? Hakkuuaukea keskellä metsää ja ihmisnaapurit tosiaan satojen metrien päässä? Näyttäisi suhteellisen helposti pengerrettävältä alueelta, jos majavat yrittävät nostattaa vedenpintaa kovasti. Ainoa ongelmatalo jonka huomaan on tuolla luoteessa rannalla, etelan asutus lienee korkeammalla.

http://kartta.lappeenranta.fi/Web/Default.aspx?layers=Opaskartta&lon=Ilmakuva%202009&cp=73070,58901&z=0.5&language=fin
Pohtija
Vieras

#13 Mitä tällä addressilla tehdään?

01.11.2010 12:57

Onko tämä vain turhaa poskenlouskutusta vai aikooko joku ihan viedä addressin jollekulle joskus?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.11.2010 12:58


Jarmo
Vieras

#15 Miksi alue taytyy tyhjentaa - oikea syy?

01.11.2010 13:13

Skinnarilan majavien todellisesta havityssyysta, onko se tas kerran rahanahneus? Alueen pohjoisreunallehan on asemakaavoitettu teknologiakylan tyylista (ks. linkki alla). Majavien paikallaolo voi aiheuttaa ongelmia joko rakentamisvaiheessa huonosti kestavan maaperan takia tai sitten yritysten mahdollisten laskuvesiputkien asennuksen yhteydessa... mitenkahan kaupunki tahan kommentoi? http://kartta.lappeenranta.fi/Web/Default.aspx?layers=Ajantasa-asemakaava&lon=Ilmakuva%202009&cp=73039,58923&z=0.5&language=fin
Vieras
Vieras

#16 Re: Miksi alue taytyy tyhjentaa - oikea syy?

01.11.2010 14:20

#15: Jarmo - Miksi alue taytyy tyhjentaa - oikea syy? 

 Nuohan ovat parkkipaikkoja jotka sen hakkuuaukean alueelle tien eteläpuolelle pukataan!


Vieras

#17 Hyviä kysymyksiä

01.11.2010 14:28

Majavien pesä on "haravan" alakärjestä vasempaan 100 m. Ilmakuvasta näkyy hyvin mitä Senaatti on muulle osaa Hovinsuosta tehnyt. Se on avoraiskio, jolla ei ole jäljellä yhtään puuta (joten lasten päälle ei raiskiolla edes teoriassa voi kaatua puita).

Tarkastin alueen veden ollessa korkeimmillaan, että millekään kiinteistölle ei ole vaaraa. "Haravan" kahvan kohdalta menevä sähkölinja voidaan suojata helposti muovittamalla haapapuunrunkojen alaosat. Kostunut latupohja jäätyy ja sopii edelleen hiihtoladuksi.

Majavat ehkäisevät padollaan ojituksen aiheuttamaa ravinnevirtaamaa Saimaan Märkälänlahteen. Tuo teknologiakylän kaava on mielenkiintoinen. Siihen lienee kaavailtu parkkipaikkoja. Laajennus tuonne tuntuu kuitenkin utopistiselta. Nytkin Kareltek on vajaakäytössä.

Kaupungin kommentit asiasta kyllä kiinnostavat.

Vieras

#18

01.11.2010 15:55

Näiltä Senaatti- yhtiön sälleiltä ja kaupungin virkamiehiltä on aivan turha, enää odottaa mitään kommentteja, hehän ovat kuin kusi sukassa ja seisovat tupposet suorina.Tulimme pari tuntia sitten kahden lapseni kanssa suolta, ei siellä näkynyt majavien tappajia, jotain muuta näimme, aivan upeeta.

Seisoimme hiljaa majavan padon (siis majavien kodin lähellä) ja näimme kun majava tuli poikasensa kanssa uimaan siihen aivan lähellemme, katseltuamme jonkun aikaa toisiamme,kun liikahdin, niin ääni sanoi maville että nyt lähetään ja voimakas hännänisku veteen ja majavat menivät pesäänsa.
Se oli aivan uskomaton luonto elämys, kun näimme elävän luonnon eläimen elossa, on tätä majaavaa mukampi katsoa elävänä eikä tapettuna verisenä, jotka tappajat roikottavat suu virneessä, kuin suurenkin uroteon tehneenä.

Aijomme käydä joka päivä ihailemassa, näitä kauniita eläimiä ja myös muitakin suolla viihtyviä eläimiä ja liikumme hiljaa että emme häiritse luontoa ja sen eläimiä.
Tästä suosta pitää tulla luonnonsuojelualue.
olen jo käynyt ministeriössä
Vieras

#19 älä pohdi

01.11.2010 16:03

Älä turhaan pohdi ja ole huolestunut,kirjoita vain nimesi adressiin,niin adressi viedään,oikeusasiamiehelle, eduskuntaan ja ympäristöministeriölle.
Milloi pidämme tiedotustilaisuuden
Vieras

#20 hämmästynyt

01.11.2010 16:25

En ollut uskoa silmiäni,kun kävimme porukalla katsomassa, emme todella olleet tietoisia, miten luontoa on raiskattu, senaati-yhtiöiden toimesta, tämän eläinten vihaajien Pekka Lindgvistin toimesta,kun sanoo että tappakaa metsästäjät majavat, niin Erkki Kiukas ja jousimiehet huutavat hurraata, että nyt päästän tappamaan majavia, mikä ukko tämä oikein on joka on tapattamassa suolla olevia ja pesiviä eläimiä.

Sieltä Hovinsuolta on Senaatti- yhtiöt kaataneet kaiken puuston, ennen kasvoi komeita puita, nurin on mennyt toista tuhatta runkoa ja koneet olivat myllänneet tuhonneet, koko alueen, nyt majavat ovat ruvenneet korjaamaan, tämän Senaatti.
- yhtiön tekemiä vahinkoja, jotka olivat hyvin törkeitä luontoa kohtaa,siinä ei ole taaskaan ajateltu muuta kuin rahaa.

Missä ovat Lappeenrannan virkamiehet kaupunginjohtajan johdolla, tulkaa julkisuuteen, pidetään avoin yleisötilaisuus, jossa ovat virkamiehet, metsästäjät jousineen ja me jotka puolustamme ja tulemme puolustamaan majavia ja muitakin luonnoneläimiä.

Vieras
Vieras

#21 Re: älä pohdi

01.11.2010 17:18

#19: olen jo käynyt ministeriössä - älä pohdi 

 Jos ihmisille sanotaan että pohtimiseen ei ole tarvetta, niin silloin sitä varsinkin on!!!

Jarmo
Vieras

#22 Veden noususta

01.11.2010 17:29

Katsokaapas karttaa:

http://kartta.lappeenranta.fi/Web/Default.aspx?layers=Ajantasa-asemakaava&loff=Ajantasa-asemakaavan%20viivat&loff=Ajantasa-asemakaavan%20t%C3%A4yt%C3%B6t&lon=Ilmakuva%202009&cp=72930,58829&z=0.25&language=fin

Pato on siis haravamaisen ojituksen lansipuolella olevassa purossa. Uranuksenkatu on oikealla alhaalla, Pienniemenkatu vasemmalla alhaalla. Ne majavat ovat ymmartaakseni allastaan tekemassa siihen valiin jaavaan kolmiomaiseen metsaplanttiin. Alueen korkeuskayrat on mitattu kun se oli pelkkaa metsaa, joten niiden oikeellisuus on vahan niin ja nain. Kuitenkin, viimeistaan vedenpinnan noustessa 78 metrin korkeuskayran yli ovat talot oikeasti vaarassa, ehka jo 77.5:ssa tai 77:ssa. Ennen sita vesi varmaankin levinnee koko pohjoiselle hakkuualueelle, joten talojen perustusten vettyminen on oikeasti aika epatodennakoista. Nain on varsinkin jos pihoja on nostettu niinkuin nykyisin suht usein rakennusvaiheessa - tietaako kukaan onko talleen tehty tuolla?

Ja majavalammen vedenpintaa voisi hyvinkin saadella pistamalla padon lapi pitkan laskuvesiputken jos vain tahtoo, sita keinoa kaytetaan toisella puolen rapakkoa aika paljon, varsinkin Kanaatassa.
Vieras
Vieras

#23 Re: Veden noususta

01.11.2010 18:21

#22: Jarmo - Veden noususta

En ole korkeuskäyriä tutkinut, mutta kaikki alueen talot olen kiertänyt kun veden pinta on ollut korkeimmillaan. Millekään talolle ei ole majavista veden takia vaaraa. Jos joku paranoidi pelkää puiden kaatoa, laittakoon muovituksen puihin.

MH soitti padolta vähän klo 16 jälken ja hän oli saanut valokuvattua (uskokaa tai älkää englanniksi shooting) majavan poikasineen uintiharjoituksissa.

Tulin padolta juuri viisi minuuttia sitten (18:10) ja siellä oli aika rauhallista. Joku pulinasta ja väreilystä päätellen meni ohi. Koira tutki tienoon nokka tuhisten eikä puskissa piileksinyt ketään, tällä kertaa.

 

Vieras
Vieras

#24 Re: Re: Veden noususta

01.11.2010 18:49

#23: Vieras - Re: Veden noususta 

Entäpä mikä on veden pinta keväällä lumien sulettua?

Vieras
Vieras

#25 Re: Re: Re: Veden noususta

01.11.2010 18:53

#24: Vieras - Re: Re: Veden noususta

Tuskin se sitä puoltatoista kahta metriä nostaa vedenpintaa tuo kevät. Ovat ne majavat olleet siinä jo pitkään eikä ongelmia ole ollut.