Thyroid ja Armour Thyroid KELA-korvattaviksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Thyroid ja Armour Thyroid KELA-korvattaviksi.

Leena R
Vieras

#1

27.11.2010 21:06

Toivon tämän onnistuvan,koska en myöskään ole saanut tarvittavaa apua synteettisestä
thyroxin 25mikrog.lääkityksellä,annostus
1-1-2,vaikka tsh arvo lääkärien mukaan on ok.
Eva West/Vaasa
Vieras

#2 Re: Hei!

29.11.2010 01:54

#1: Leena R -  

Aivan sama täällä.Söin 1.5 vuotta tyroxinia,annos 1,25 aikuisen tablettia ( 125 mikrogrammaa).Piristyin mutta kaikki muut 40 vaivaa+läskit jäi.Nyt olen 2  kk syönyt Armouria ja kummasti on elämä muttunut.Matkaa on varmasti paljon jäljellä,mutta nyt on jopa toivoa normaalista elämästä mitä ei ole ollut koskaan.Minä ppian 50 v.Mutta sain taistella ennenkun sitten löysin lääkärin.Ja vaasassa on vain yksi joka Armouria kirjoittaa.Tästä eteenpäin.Tsemppiä Leena R ja muut.

Katja
Vieras

#3 26 vuotta väärin hoidettuna

03.12.2010 13:23

Olen sairastanut 26 vuotta kilpirauhasen vajaatoimintaa ja minua on läähitty T4 -hormoonilla.

Kerran vuodessa minulla oli kontrollikäynti lääkärissä. Joka vuosi kerron, että kärsin edelleen samoista oireista kuin ennen lääkityksen aloittamista.

26 vuotta minulle on kuitenkin aina kirjoitettu se sama resepti.

Kun olin siinä tilanteessa, että oli pakko ottaa ohjat omiin käsiin, ilmeni että on olemassa vaihtoehto.

Nyt elämäni on onnellista ja tasapainoista, tunnen olevani elossa taas.

Tätä samaa tunnetta toivon myös muille!
KatjaS.
Vieras

#4 Ei ollut apua thyroxiinista

11.12.2010 12:10

Vajaatoiminta todettiin keväällä 2005. Terveyskeskuksessa lääkäri vaihtui usein ja lääkitystä rukattiin sen mukaan miten kukin lääkäri "luki" arvoja, vointia ei juuri kyselty. Sain tarpeekseni kun eräs lääkäri totesi että olen liikatoiminnalla - lääkitystä pitää vähentää. Menin niin huonoon kuntoon etten meinannut päästä sängystä ylös. Sain masennuslääkitykasen. Lääkäri vaihtui taas ja sanoi ettei arvot ole olleet koskaan liikatoiminnalla. Lääkitystä nostettiin. Päätin hakeutua kunnon erikoislääkärille. Hän jaksoi valaa uskoa että kakki järjestyy kun saadaan arvot kohdilleen.
Lääkitystä nostettiin ja nostettiin lopulta söin 3,25 aikuisten tablettia (325 mikrogrammaa) arvot olivat hyvät, olo oli kohtalainen. Kuitenkin verenpaineet alkoi nousta, paino ei pudonnut, en jaksanut liikkua, liikunnan jälkeen lihasväsymys ja palautuminen oli huonoa, niveliä särki jatkuvasti, reumakokeissa ei ollut mitään, verenpaineet nousi jouduin käymään seurannassa ja kohta olisin saanut lääkitystä. Masennuslääkitystä en pystynyt lopettamaan.

Ajattelin että nyt on jossain muualla vika kun kilpirauhaslääkitys on kohdillaan, päätin hakeutua antioksidantti klinikalle, sieltä tarjottiin Armouria ja ajattelin että voisihan sitäkin vielä kokeilla.

Vaihto oli vaikea. melkein jo luovutin. Välillä tuli tykytyksiä välillä täytyi palata pienmpään annokseen ja nostaa todella hitaassti ja meninkin vajaatoiminnalle ennenkuin päästiin oikealle tasolle.
Siihen loppuivat kuitenkin nivelsäryt, turvotus alkoi laskea ensin kasvoista hävisi kummallinen pöhötys sitten muualta kehosta paino putosi -15kg kun vähän katsoi mitä söi ja jaksoin jopa vähän liikkua. Verenpaineet laski normaalin. Vihdoinkin tunsin olevani normaali. Pääsin eroon masennuslääkityksestä.
Kuitenkaan en saa korvausta tästä lääkkeestä joka palautti minut työ kuntoiseksi! Raivostuttavaa, palaanko thyroksiiniin ja jään sairaslomalle kun rahat loppuu enkä enään voi ostaa Armouria? Onko se yhteiskunnalle kannattavampaa kun syön thyroksiinia, verenpaine lääkettä, särkylääkettä ja masennuslääkettä joista saan korvauksen ja jään sairaseläkkeelle ja haen sossusta rahaa? Ilmeisesti näin täytyy tehdä, onhan Armour niin kallista ettei sille ole perustetta korvaukseen.
Vieras
Vieras

#5 Re: Ei ollut apua thyroxiinista

11.12.2010 13:31

#4: KatjaS. - Ei ollut apua thyroxiinista 

Ei anneta Katja periksi! Jaa linkki niin paljon kun voit.

T.Eva West/Vaasa

Kyrsii
Vieras

#6 Sama täällä

12.12.2010 15:22

On kuin lukisi omaa sairaskertomustaan. Olen vaihtanut jatkuvasti Thyroxin annoksiani ja oikeaa annostusta ei löydy,ainoastaan vaihdettu vahvempaan. Lääkäri ei tiennyt Armoudista mitään ja sanoi ettei sitä anneta koska Thyroxin on ainoa joka toimii?? Käyn jatkuvasti kontrollissa ja arvot on aina päin peetä.Köyhällä ei ole varaa hankkia Armoudia koska se on niin kallista. On kai vaan kärsittävä ja yritettävä sinnitellä masennuslääkkeitten avulla,syödä särkylääkettä ja kärsiä nivelvaivoja ym.
KatjaS
Vieras

#7 Re: Re: Ei ollut apua thyroxiinista

13.12.2010 10:05

#5: Vieras - Re: Ei ollut apua thyroxiinista 

Kiitos Eeva! Täytyy toivoa että oikeus toteutuisi ja kaikilla olisi mahdollisuus kokeilla lääkettä.

Hinnan lisäksi esteenä on todellakin lääkäreiden tietämättömyys vaihtoehdosta. Eräskin lääkäri oli samaa mieltä kuin "kyrsiin" lääkäri, sanoi että armourilla on vaan blasebo vaikutus ja thyroksiini on ainoa mikä toimii. Hah, joo blasebon takiahan tässä syödään kallista lääkettä, lähes ilmaisen lääkkeen tilalla. Keksisin kyllä montaa muutakin ostettavaa kuin lääkeet.

Eva West/Vaasa
Vieras

#8 Re: Sama täällä

14.12.2010 02:28

#6: Kyrsii - Sama täällä 

Hei.

Kallista on mutta minä ainakin totesin että kun mulla oli ensin 30mg:sia ja sitten kun annostus nostettiin ja pyysin 60 mg pillereitä niin olivat saman hintaisia,taikka peräti hitusen halvempia.Toki joudun osan puolittamaan mutta teen sen mielelläni jos on halvempaa.3 purkkia 60mg,eli 300 pilleria maksoi 112.72.Kova hinta.Mutta puolittamalla saa sen halvemmaksi.Tsempiä sulle.

 

Eva West/Vaasa
Vieras

#9 Re: Re: Re: Ei ollut apua thyroxiinista

14.12.2010 02:45

#7: KatjaS - Re: Re: Ei ollut apua thyroxiinista 

Mulla on onneksi hyvä lääkäri mutta mitä tapahtuu kun hän jää eläkkeelle? Kauhee ajatus.Mulla tää on ollut koko elämän mutta nyt vasta hoidetaan kun on aina ollut arvot rajoilla ja lääkäreiden mukaan terve kun pukki,vähäsen lihava vaan,just hyvä selitys.Vaikka olin puoli kalju ja vaivoija lähes 40 eri niin ei mitään vikaa.Sain jossakin vaihetta ruotsalaisen lehden käteen,äitin antaman  missä nainen kertoi semmoisen tarinan että tuntui kun itse olisin sen kertonut.Hän oli tullut ruotsista Karin Munsterhjelmin vastaanotolle kun oli kans saanut samaa tieto itsellen kun mitä nyt sitten lehdessä jakoi.Siitä lähti mun homma.Tokin pyysin ensin lääkäriltä Thyroxiinia jotta näkisin että onko vaikutusta ja onkos sitten sitä vajaatoimintaa.? Olin niin huonossa kunnossa että 25 mikrogramman pilleri oli liikaa,piti ottaa puoliska.Mulla meni vuosi ennenkun oli 1 aikuisen pillerissä eli 100 mikrogrammaa.Väsymys hävisi mutta kaikki muu vaiva+läskit jäi :(.Sitten löysin Ullan joka jo ekalla tapaamisella kertoi vaihtoehdon.Ja nyt olen tässä.2.5 kk Armourilla ja olo on ihan eri,mulla vaan menee kauan kun mun kroppa ei kestä nopeaa nostoa,pitää edetä samoin kun thyroxiinilla,ehdin sen jo kokea...Mutta lähdinkin sitten alusta kun aloitin Armourin,eli thyroxiin pois ja toista kehiin.Toki se suuri väsymys palasi mutta meni oh 4:ssä viikossa.Nyt täytyy sanoa että eiköhän tämä tästä.Oli jopa teatterissa,ja pysyin hereillä koko 3 tuntia :D,ei ennen olisi ollut näin.Kaikille tsemppiä ja hyvää joulua.Jos joku haluaa olla yhteydessä ja vaihtaa kokemuksia tästä aiheesta niin laittakaa s-postia tulemaan. eva.west@pp1.inet.fi

"Sulo Kokkolasta"
Vieras

#10 Re: Re: Hei!

01.01.2011 12:20

#2: Eva West/Vaasa - Re: Hei! 

 Hei!

Oisko mahdollista saada lääkärin nimi, että pääsis myös itse kokeileen kyseistä lääkettä?

Vieras
Vieras

#11 Re: Re: Re: Hei!

03.01.2011 22:12

#10: "Sulo Kokkolasta" - Re: Re: Hei! 

Hei Sulo.Juu lääkäri on Ulla Slama ja ottaa vastaan Vaasassa Mehiläisessä,ja Seinäjoella,nyt en muista paikka (googlettamalla löytyy).mutta Vaasassa aina torstaisin.Mehiläisen numero Vaasaan on > 06-3275555.Soita ihmeessä ja tilaa aika ja tarkistus.Voin kertoa että on mahtava lääkäri.Puhuu sitten myös suomea.T.Eva .

VierasSulo
Vieras

#12 Re: Re: Re: Re: Hei!

07.01.2011 00:42

#11: Vieras - Re: Re: Re: Hei! 

 Hei!

Tuhannet kiitokset!:)

AMIE BJUGG
Vieras

#13 kaikki oireet sopivat

03.02.2011 14:00

Minullakin on melkein kaikki edellä mainitut oireet
kilppari

#14 kuka tätä ylläpitää?

08.03.2012 19:43

Tämä adressi pyörinyt täällä netissä jo kolmatta vuotta. Kuka ylläpitää nimien keräystä?
kuinka paljon nimiä pitää olla, ennenkuin se luovutetaan eteenpäin? Ja kenelle luovutetaan?
50-vee

#15 jo 30 vuotta sairautta takana....

09.03.2012 19:11

Olen jo 30 vuotta tasapainoillut tämän sairauden/lääkityksen kanssa ja todellakin kaipaan uutta tutkimustietoa ja asiaan paneutumista. Thyroxin lääkityksellä ei saa tasapainoa ja eikä se poista oireita. On jatkuva väsymys, nivelsäryt, univaikeudet, rytmihäiriöt, ylipaino...jne. Kuitenkin labroissa ok tilanne, jonka vuoksi asia jää potilaan kärsittäväksi.
Haluan kokeilla lääkärin valvonnassa armouria ja Kelan on ehdottomasti tultava korvauksin mukaan.
Aurinkoa :)

#16 Ilman kilppariakin voi olla onnellinen....

24.04.2012 14:45

Hmmm.....Olen 41-vuotias nainen, ja sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan 9 vuotiaana. Lääkitys oli Thyroxin 0,1mg 7tablettia/viikko. 26-vuotiaana sairastuin kilpirauhassyöpään ja minulta tietenkin poistettiin kokonaan koko rauhanen. Vuosi meni syöpäleikkauksen jälkeen, kunnes löytyi jälleen sopiva annoskoko, mikä ei ole lapsuudenaikaista tablettimäärääni paljonkaan suurempi eli otan 9,5 tablettia viikossa. Vointini on ollut vuosikausia normaali, lihomisineen ja särkyineen. En siis ihan pysty allekirjoittamaan sitä, että kaikki mainitsemanne oireet ja vaivat johtuisivat yksinomaan lääkityksestä. Asenne se on joka ratkaisee, ja lihomiseen vaikuttaa ruoan ja liikunnan määrä. Itse olen niin sanottu jojo-laihduttaja, ja välillä innostun liikunnasta välillä ei jaksa liikkua millään. Välillä on, hyvin harvoin kuitenkin, harmaita päiviä jolloin pikkasen masentaa, mutta sehän on normaalia! Suosittelen teille kaikille asennemuutosta ja piristävää energiahoitoa. Elämä on IHANAA kaikista kivuista ja säryistä ja läskeistä ja "huonoista" lääkkeistä huolimatta!!!

pelastunut

#17 Armour Thyroid pelasti elämäni

18.01.2013 15:33

Hienoa, että löysin tämän Armour Thyroid adressin ja etenkin lääkärin, joka tunsi sen ja suostui jopa kirjoittamaan erikoisluvan ja reseptin sitä varten. Minulta poistettiin toinen kilpirauhanen v.2001 ja jouduin siitä johtuen Thyroxin lääkitykselle. Lääkityksestä ei kuitenkaan ollut paljoa apua ja voinkin todeta, että 10 vuotta meni elämästäni hukkaan Thyroxinin takia. Menetin elämäniloni täysin ja olisin halunnut kuolla. Aloin tutkia nettiä ja löysin artikkeleita Armour Thyroidista ja ajattelin, että olisi mukava kokeilla toisenlaista lääkitystä. Lääkäreitä, jotka "vaihtoehtoista" kilpirauhaslääkitystä suosivat, on todella harvassa. Olen nyt kohta vuoden syönyt Armour Thyroidia, kun löysin lopulta lääkärin, joka siitä jotain ymmärsi ja sain erikoisluvan hankkiakseni sitä. Olisin toiselta lääkäriltä saanut vaan masennuslääkkeitä, mutta en suostunut niitä syömään. Armour Thyroid pelasti elämäni! Olen saanut elämäniloni takaisin. T3 tasoni oli niin alakantissa, ettei lääkärin mukaan ollut ihmekään, että olin masentunut. Pari kuukautta syötyäni Armour Thyroidia T3 tasoni oli noussut normaalitasolle ja olokin oli jo mielettömän paljon parempi. Ihmettelen vaan miksi suurin osa lääkäreistä ei ymmärrä kilpirauhasvaivoista yhtään mitään, eikä Suomessa osata edes tutkia kilpirauhasarvoja, vaan ne pitää lähettää USA:han tutkittavaksi!!! Esimerkiksi T3- tasoa ei testata, ellei sitä erikseen pyydä (eikä varamaan aina silloinkaan). Toivonkin hartaasti, että Kela ottaisi nämä korvattaviin lääkkeisiin, sillä onhan parempi, että kilpirauhasvaivoja lääkitään kilpirauhaslääkkeillä ennemmin kuin masennuslääkkeillä. Suomessa määrätään muutenkin aivan liian herkästi masennuslääkkeitä. Toivon, että lääkintähallinto lopultakin ymmärää tämän asian!!


Vieras

#18

25.07.2013 12:53

35 vuotta pelkällä Thyroxinillä. Ei apua. Armour Thyroidista apu oireisiin. Opin tietämään tämän lääkkeen vasta, kun toinen henkilö neuvoi ja tilasi vastaanoton Osaavalle Lääkärille. Sitä ennen terveyskeskuslääkärit seuranneet veriarvojani, mutta kukaan ei kysynyt OIREITANI. Enkä itse ymmärtänyt, että oireeni johtuivat kilpirauhasesta. Luotin lääkäreihin.

Vieras

#19

25.07.2013 15:48

Olen joutunut ostamaan lääkkeitä velaksi jäätyäni työttömäksi. Käsittämätöntä, ettei Armouria saada Kela-korvattavaksi, vaikka ilman sitä terveyteni ja työkykyni olisivat todella huonot.

Vieras

#20

25.07.2013 16:05

ihan hyvä olla tämä adressi.

Vieras

#21

26.07.2013 12:13

Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja lihas- ja nivelkivut ovat vaan pahentuneet. Minulla ei ole varaa yksityishoitoon ja julkinenpuoli ei tunnista Armour -lääkitystä saati muita eritysihoitoja.

Vieras

#22

28.07.2013 18:12

Armour Thyroid korvattavaksi


Vieras

#23

29.07.2013 10:53

Tarpeellinen asia!
Toni

#24 =)

29.07.2013 18:08

Toivottavasti jotain hyötyä
Pirita

#25

06.08.2013 20:41

Olen syönyt thyroxinia varmaan 8 vuotta. Olen oireillut koko tämän ajan, kärsinyt mm. silmäoireista, valoarkuudesta, huimauksesta, kaatavasta väsymysestä ja voimattomuudesta. Tiedä vaikka ääniyliherkkyyteni olis osittain siitä? Sisätautilääkäri kertoi että ne ovat thyroxinin sivuoireita. Siis mitä? Olen syönyt saamatta vastinetta tuota mössöä lähemmäs kymmenen vuotta, ja lisäoireet päälle. Nyt vaihtoon Erfa thyroid, ja kyllä voin sanoa että mietityttää joutunko vararikkoon, mutta jos se tämä eläinperäinen tuo edes osan elämästäni takaisin niinsanotusti, olen valmis maksamaan. Pitänee sitten laittaa sossunluukulle papereita :D Sitä en ole tehnyt vuosikausiin. Zemiä kaikille kanssa "kärsijöille".

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko eläkeikää nostaa?