Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä


Vieras

#51

20.11.2010 21:28

Ei varmaan olisikaan mitään ongelmaa, jos olisivat valinneet vanhat työntekijät mutta halvimmalla tarjouksella ei saa parhaita työntekijöitä ja tarjousvaatimukset täyttyvät halvemmillakin henkilöillä. Sehän tässä kai kiikastaakin, jos olen ymmärtänyt yskän?
Matti Suopajärvi
Vieras

#52 Re: Pari kommenttia edellä oleviin (eli vastaus Ilkalle)

20.11.2010 21:53

Sopimusta ei tietääksein ole kirjoitettu. Ellei sopimusta ole kirjoitettu ei ole myöskään korvausvelvollisuutta. Tuo on kai aika itsestäänselvää.

Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palvelunhankinnoissa (jota noudatetaan myös tässä tapauksessa. kts tarjouspyyntö) kertoo:

17.2 "Kumpikin sopijapuoli saa purkaa sopimuksen kokonaan tai osittain, jos...on ilmeistä että olennainen sopimusrikkomus tulee tapahtumaan.

17.3 Olennaisena sopimusrikkomuksena pidetään mm. sitä, ettei palvelu vastaa sovittua ja virhe on vähäistä suurempi...

Nuo tosin tarvii ottaa huomioon vasta kun sopimus on kirjoitettu.

Lähde:
http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/01_julkaisut/08_muut_julkaisut/20100217Julkis/JYSE_2009_palvelut.pdf

Yo. sopimusta sovelletaan tarjouspyynnön mukaan tässä kilpailutuksessa.

--

Ilkka puhui korvausvelvollisuudesta jos sopimus irtisanotaan väärin perustein. Korvausvelvollisuus voi kaatua kaupungin maksettavaksi myös mikäli joku oikeusaste tulkitsee kilpailutustyöryhmän olleen asetettu vastoin KH:n hallintosäännön 14§:ä tai mikäli sen katsotaan asettaneen itse itsensä. Tällöin irtisanotut työntekijät voivat hakea ymmärtääksein 3-24 kk:n saamatta jäänyttä palkkaa - kaupungilta? Spekulointia, myönnän, mutta niin on myös spekulointi korvausvelvollisuudesta mikäli sopimus (jota ei ilmeisesti ole edes tehty) irtisanotaan uuden yrittäjän kanssa.

Kysyttävää?, m

--

Mitä tulee siihen että toiminta oli pakko kilpailuttaa alkukesällä niin en edelleenkään tiedä yhtään tapausta jossa joku olisi riitauttanut ja joku olisi saanut sanktioita nyt uuden terveydenhuoltolain tulon alla kun vanhoja sairaankuljetussopimuksia on jatkettu.Todistustaakka olkoot vastaanväittäjällä!

Kysyttävää?, m

---


Avun saanut
Vieras

#53 HERÄTYS

20.11.2010 22:18

Minusta on hienoa kuinka nopeasti sana on kulkenut ja nimiä
tulee koko ajan lisää.
Hienoa pojat kansa on teän asian takana.
elävä äänestäjä
Vieras

#54 kuntavaalin tulos

20.11.2010 22:19

Osasiko kukaan arvata miten tämä ns. sotku herättää tuntemuksia, onko vastaavaa Torniossa tapahtunut. Valitettavasti ollaan myöhässä jollei kaupunki ala maksaa sopimussakkoja. Koko homma olisi pitänyt hoitaa jo -01 - 02, siis ennen SPR:ää.Te poliitikot jotka osallistuitte mielenilmaisuun osoititte aivan kohtuullista kansalaisrohkeutta, onnittelut. I. K. ilmaisi faktan äänestystuloksesta, mutta valtuutettujen ja lautakuntien jäsenillä on liian korkea kynnys myöntää tietämättömyys asioista joita päättävät, vain esittelevien virkahenkilöiden mausta. Ei ole kiellettyä kysyä esim. suoritustasolta miltä maistuu, avartaisihan se. Toisaalta myös tekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa, kuten on tehty, eikä kukaan lyönyt. Muuten Matin löytämä "porsaanreikä" pitää tutkituttaa hallintoa valvovilla.Ajallisesti tämä on hankala, eduskuntavaalit tulossa, kuntavaali parin vuoden kuluttua. Jokatapauksessa palataan asiaan ennen numeron piirtämistä.
äänestäjä
Vieras

#55 Kuntavaalit

20.11.2010 23:25

Sanotaan että poliittien muisti on 6kk.Minä kyllä muistan nämä töppääjät vielä kahen vuoden päästä kunnallisvaaleissa.
Vieras
Vieras

#56 Re: kuntavaalin tulos

20.11.2010 23:25

#54: elävä äänestäjä - kuntavaalin tulos 

 

Ei voi joutua maksamaan sopimussakkoa sopimuksesta, jota ei ole olemassa. Sellaista lakia ei ole, joka pakottaisi tekemään sopimuksen vaikka tarjouskilpailu onkin pidetty. (okei, ehkä pohjoiskoreassa voi olla, en tiedä) Tässä ei ole mitään vaikeaa. Riittää että jättää sopimuksen tekemättä, jatkaa toistaiseksi vielä voimassaolevaa sopimusta ja asettaa sitten asiantuntevan työryhmän selvittämään onko toiminnan järjestäminen omana toimintana järkevää. IK kysyi työkaluja tähän. Tässä ne tulee. Tee valitus hallintosäännön rikkomisesta. Ottakaa sillä nojalla asia takaisin pöydälle, ilmoittakaa kilpailuun osallistuneille, että neuvottelut keskeytetään em. johtuen, jättäkää sopimus allekirjoittamatta. Tehkää SPR:n kanssa toistaiseksi voimassa oleva jatko, koska palvelu on turvattava vaikka asia on kesken. Asettakaa samalla työryhmä laskemaan oman toiminnan kannattavuus. Jos se kannattaa, rakentakaa oma järjestelmä, jos ei niin pitäkää nykyinen siihen asti, että SHP:n vastuulle siirtyvä toiminta alkaa. Tämä on tahtokysymys, ei tässä mitään juridista ongelmaa ole.
pettynyt
Vieras

#57 Äänestäjä

20.11.2010 23:31

Ei olisi uskonut että perustorniolainen ja vielä aika nuori terveyslautakunnan puheenjohtaja antaa asian mennä tähän malliin tässä nykyisessä ensihoidon keskusteluissa ja päätöksissä.Olisi aika jo tulla esiin ja kaikki jotka päätitte tästä tulisitte avoimesti keskusteluun mukaan.Uudet vaalit lähestyy,paikat ovat jaossa,täytyy kai vaihtaa perussuomalaisiin.
mää kysyn vaan
Vieras

#58 olisiko syytä miettiä mihin kajoaa

21.11.2010 00:46

Tiedon korkein aste on oman tietämättömyytensä tajuaminen.
Päättäjät kyllä osaa hommansa, tiedätte mitä teette..leikkauksia, säästöjä, jne. mutta kannattaako teidän todellakin ottaa käsiinne ensihoito? peruspalvelu, hyvinvointi??? jota käsittelette teidän taidoilla.
Miksi kaupunki ei kilpailuttais teknisiä puolia?? Kiinteistöt, korjaustyöt tms.? voisiko nämä olla helpompi määritellä rahassa??
Vieras
Vieras

#59 Re: olisiko syytä miettiä mihin kajoaa

21.11.2010 00:53

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.11.2010 00:55


Kollega
Vieras

#61 Piilokuluja

21.11.2010 01:00

Ensihoito on siitä monimutkainen asia, että siinä on piilokuluja ja säästöjä, joita ei pelkässä tarjouksessa näy. Taitava henkilökunta saa aikaiseksi säästöjä, huono taasen johtaa turhiin kuluihin. Tätä valitettavasti on vaikea ottaa huomioon, jos ei ole omakohtaista kokemusta alalta. Siksi pitäisi aina käyttää ammattilaisen apua, kun päätöksiä kunnan ensihoitopalvelusta tehdään.

Ei täällä mikään oikeesti pysy salassa
Vieras

#62 Kajottaisko vaikka

21.11.2010 01:03

Parkkihalliin, 400 000,- per vuosi maksetaan yritystukea vakuutusyhtiölle.

Mieki oon valmis vuokraamaan taloni Ronkaiselle ja Valtaselle niin, että ne maksaa mulle vuokraa siitä, että mie asun siinä ite.

Semmosella tasollahan noitten reppanoitten osaaminen on. Uutta keskustaa aletaan rakentamaan nyt, kun vanha on saatu tapettua. Miksi, kuka sitä on pyytänyt?

Koulu-uudistus tehtiin bulvaanin avulla, joka saikin sitten kenkää kun sitä ei enää tarvittu. Säästöjä ei tullut ja itse ilmoittivat, että eivät osaa laskea tuleeko vai ei. Aivan älyttömän fiksua ja perusteltua?

On lämmitetty kävelykadun pienoismalli, jonka varrella ei ole mitään toimintaa. Vai onko siellä vielä se hautaustoimisto?

Perhana kun keksis jotain myytävää Tornion kaupungille, tekis varmaan elämänsä tilin. Jos ei ois niin rehellinen niin vois alkaa kyllä politiikkaankin mukaan. Vois sitten lupailla kavereille vakituisia työpaikkoja, jos lupaavat liittyä puolueeseen ja osallistua kenttätoimintaan vai mitä kommentoi xxx-lautakunnan pj?

 

Mie
Vieras

#63 Re: Kajottaisko vaikka

21.11.2010 01:31

#62: Ei täällä mikään oikeesti pysy salassa - Kajottaisko vaikka 

Olipa tuossa upea kirjoitus...just noin tyhmiä Torniossa olhaan:)) Huippukirjoitus, toivottavasti päättäjät lukevat tämän. Kyllä sakun kohdalla on tehty emämunaus, jota kannetaan hamaan tulevaisuuteen. Ja nyt ei voija sanoa ees vanhalla sanolla.. ei ole koskhaan niin hyvvää ollu etteikö parempaa tule tilalle. Sillä niin hyvää ei tule ko nykyinen saku!

Minna Tarkka
Adressin tekijä

#64 Aikakone

21.11.2010 01:32

Jos nyt päästäisiin ajassa taaksepäin, päätökset (kilpailutuksineen) voitaisiin tehdä suuremmalla viisaudella. Mutta, nyt on nyt ja asianosaiset voisivat halutessaan myöntää erheensä. Aina roiskuu, kun rapataan! Ja nyt olisi hyvä tilaisuus huomioida kuntalaisten ääni. Pelottavan tehokasta on tämän päivän tiedonkulku.

Toivon näkeväni adressissa useamman valtuutetun nimen tai, jos on eri mieltä, niin täällä tekstiosassa perustelut kantaansa. Se ei ole tyhmyyttä, jos huomaa tekeneensä virheen ja tunnustaa sen, mutta pään pensaaseen laittaminen ei näytä hyvältä!

Juhani Sirniö

#65 Re: Aikakone

21.11.2010 01:52

#64: Minna Tarkka - Aikakone 

 Nyt on nyt ja huomenna on sunnuntai. Maanantaina päättäjät voisivat tälle asialle paljonkin. Ei sellaista prosessia olekaan, jonka joutuu viemään loppuun vaikka huomataan, että alussa tuli virhe. Jos talon perustukset epäonnistuvat, ei ole pakko rakentaa loppuun asti ennen kuin alkaa korjaamaan?

Tämä prosessi on keskeytettävissä adressin kohdan 1. perusteella ja jatkotoimenpiteet ja korjaukset ovat mahdollisia kohdan 2. perusteella.

En jaksa uskoa, että tällä foorumilla tullaan näkemään enempää kommentointia poliitikkojen puolelta. Uskallusta puuttuu myöntää virheitä, halua puuttuu edes niistä keskustella ja mikä pahinta, suurimmalta osalta puuttuu ymmärrys, että virhe on edes tapahtunut ja loput eivät tiedä tai välitä koko asiasta.

Itse lasken kaikki, jotka jättävät nimensä pois listalta, noiden kahden viimeksi mainitun ryhmän joukkoon. Sen perusteella näyttää ettei ensi vaaleissa ole minulle kovin monta ehdokasta, joista valita. Kehotan muita toimimaan samalla tavalla.

Toivon myös, että tämän asian takia "kuppi täyttyy" muiltakin  ja jatkossa seuraamme tarkemmin minkä tasoista väkeä päästämme asioitamme hoitamaan.

Ilkka Kapraali
Vieras

#66 Vielä muutama kommentti

21.11.2010 05:24

Ajattelin jo, että en enää kirjoita tälle palstalle, kun alkaa tuntua siltä, että monen kirjoittajan mielestä koko jutun pääkonna olenkin minä. Siksi kerran vielä: olin AINOA, joka olisi halunnut sairaankuljetuksen järjestettäväksi kaupungin OMANA TOIMINTANA! Taisin kuitenkin olla "väärän" puolueen mies olemaan tuota mieltä. Kaikesta huolimatta vielä muutama kommentti.

Matti Suopajärvi myöntää (#52), että jotkin hänenkin ajatuksistaan ovat spekulointia. Onneksi ainakin Matti näyttää ymmärtävän, että spekulointeja ovat myös monet minun ajatukseni, ja niissä ajatuksissa olen yrittänyt miettiä, pohtia ja spekuloida, millainen realismi on olemassa saada päätös puretuksi. En ole lakimies, mutta sen verran tunnen oikeuskäytäntöjä, että arvelut, olettamukset yms. eivät riitä, jos asiassa joudutaan raastupaan. Pitää siis olla faktoja, ja ne ovat valitettavan vähissä. Ja senkin uskon (huom! uskon! siis spekuloin), että tehdyn päätöksen voi muuttaa ilman käräjöintiä vain, mikäli MedGroup siihen suostuu, ja siihen en usko (taas spekulointia!). Näitä spekulaointeja olen esittänyt, koska en ole halunnut herättää porukoissa ainakaan epärealistisia kuvitelmia, että päätös on noin vain helposti muutettavissa.

Kirjoittaja #56 esittää, että "tee valitus hallintosäännön rikkomisesta". Matti Suopajärven mukaan sellainen on jo tehty hallinto-oikeuteen. Tuostakin sanon edelleen, että senkään kortin todistusvoimaan en kauheasti usko, mutta hyvä, että tulee testatuksi ja toivottavasti tuottaa tuloksen.
Sama kirjoittaja jatkaa: "Asettakaa työryhmä laskemaan oman toiminnan kannattavuus." Se on laskettu v. 2007, jolloin tulos oli selkeä: oma toiminta huomattavasti halvempi kuin SPR:n. Laskelmat päivitettiin tänä keväänä ja tulos oli sama, sanonpa nyt toisinpäin: SPR:n tuottama palvelu huomattavasti kalliimpaa kuin omana tuotettu. Se olikin yksi syy, miksi olin omaan toimintaan siirtymisen kannalla. Pitää kyllä rehellisyyden nimissä sanoa, että MedGroupin tarjous oli sitten vielä omaakin toimintaa halvempi.
#56 toteaa vielä, että "Tämä on tahtokysymys, ei tässä mitään juridista ongelmaa ole." Kunpa olisikin niin! Minä en kyllä uskalla olla asiasta yhtä varma, vaikka tuota mieltä näyttää myös torniolainen kansantuomioistuin olevan tähän memnnessä 1348 äänen voimalla. Olen vain oppinut vuosien varrella, että valitettavasti läheskään aina se, mikä vaikuttaa oikeudenmukaiselta, ei olekaan lain mukaista.

Juolahtipa mieleen sellainenkin, että miltähän tämä helkkarinmoinen tulevan toiminnan haukkuminen mahtaa tuntua niistä seitsemästä (vai montako heitä on?) SPR:n palveluksessa olevasta, jotka on hyväksytty siihen ensi vuoden "rupusakkijoukkoon", josta ei ole kerta kaikkiaan mihinkään. Kirjoittelusta on nimittäin voinut päätellä, että huonoimmat on valittu.

Lopuksi haluan sanoa kirjoittajalle #46, että en todellakaan ole enää mikään nuori ja sehän voi olla "soronoo" minä hetkenä hyvänsä. Lupaan kuitenkin tässä julkisesti, että en tule syyttämään kuolemastani Tornion ensihoitaja-sairaankuljettajia. Opettamiseen en halunnut enää keskittyä, koska saavutin säädetyn eläkeiän. Olen koko kunnallispoliittisen urani ajan puhunut siitä, kuinka nuorille pitää antaa mahdollisuus. Omalta osaltani toteutin tuota filosofiaa jäämällä elkkeelle heti, kun se oli mahdollista. Ammattitaitoni uskon kuitenkin olevan vielä kuta kuinkin tallella. Siksi lupaankin antaa sinulle yksityisopetusta luetun ymmärtämisessä, sillä kirjoituksestasi päätellen se on sinulta pahasti hukassa. Ota yhteyttä, niin sovitaan aika!Toinen kollega
Vieras

#67 Re: Piilokuluja

21.11.2010 09:18

#61: Kollega - Piilokuluja 

Piilokulutiovat täyttä totta. Uusi yrittäjä on tarjouksessaan sitoutunut  suorittamaan ilmaiseksi ns. X-tehtävät. Niissä potilas voidaan hoitaa kotiin ilman kuljetusta päivystykseen. SPR on perinyt niistä könttäsumman kaupungilta. Täytyy olla todella ammattitaitoinen hoitaja, joka kykenee hoitamaan kotiin.   Nähtäväksi jää, kuinka paljon uudessa yrityksessä voidaan/saadaan hoitaa kotiin!! Tarkoitaa jatkossa mm. kohonneita päivystys/erikoissairaanhoidon kuluja. MUTTA ENSIHOITO ON HALPAA! Nuoren ja kokemattoman henkilökunnan palkkakulut ovat halvemmat. 

Kannattaa suosia etelän firmoja
Vieras

#68 Esimiehen pätevyys

21.11.2010 10:59

Nykyään kaikkialla vaaditaan esimieheltä enemmän kuin peruskoulutus, esim. ylempi ammattikorkeakoulututkinto, yliopistotutkinto, hallinnon erikoistuminen jne. Molemmat Meri-Lapin alueelle poliitikkojen toimesta päässeet ensihoitoyrittäjät viis veisaavat esimieskoulutuksesta tai edes ensihoidon työkokemuksesta kentällä. Valitaan esimieheksi vasta valmistuneet sairaanhoitajat! Torniossa varsinkin tilanne nöyryyttää kokeneita ensihoidon ammattilaisia. Mutta kuten uusi esimies asian ilmaisee: Kokemuksella ei ole mitään tekemistä ensihoidon kanssa!

heidi
Vieras

#69 spekulointia

21.11.2010 11:58

Jos nyt tämä spekulointi jatkuu... Olisi varmasti kaikkein viisainta niiden valitun 7 kylmästi jo nyt irtisanoutua tai jättää vastaanottamasta työ. Silloin tämä uusi firma olis ongelmissa... mistä kokemus ja paikallistuntemus.

Ja Ilkka ei kukaan sinua syyllistä, ethän yksin tee politiikkaa
sivusta seurannut
Vieras

#70 Re: spekulointia

21.11.2010 12:39

#69: heidi - spekulointia 

Olen samaa mieltä Heidin kanssa kenenkään ei tulisi ottaa vastaan työtä, silloin uudelle yrittäjlle tulisi vaikeuskia ja ongelmia. Ei kannata pelätä työttömyyttä kyllä tältä alueelta hyville hoitoalan henkilöille työtä löytyy.Uskomatonta että esimieheksi on valittu vastavalmistunut sairaanhoitaja. Tämä henkilö ei kyllä ole aivan selvillä kuinka isoihin saappaisiin hyppää. Nuoruudella ja kauneudella ei johdeta vaan kokemuksella ja ammattitaidolla!

Huomio!
Vieras

#71 Re: Vielä muutama kommentti

21.11.2010 12:42

#66: Ilkka Kapraali - Vielä muutama kommentti "Pitää kyllä rehellisyyden nimissä sanoa, että MedGroupin tarjous oli sitten vielä omaakin toimintaa halvempi. " 

Tämä bulvaani-organisaatio saa kunnilta ns. etukäteismaksua sijoittajatahojen kautta ja siksi pystyy tekemään ns. edullisia tarjouksia kuntiin ensihoitopalvelusta. Tutkikaa taustat? Ja kyläpolitiikot ovat juonessa mukana! Uskon vahvasti tähän. 

piilosilla...
Vieras

#72 Tuija, Eeva ja Kaisu....

21.11.2010 12:51

come out and play, Tuija, Eeva ja Kaisu come out and play, Tuija, Eeva ja Kaisu come out and playyyy...
Matti Suopajärvi
Tornio

#73 Re: Vielä muutama kommentti

21.11.2010 12:52

#66: Ilkka Kapraali - Vielä muutama kommentti 

Korostan vielä että sopimusta ei ole tehty.

<i>"Juolahtipa mieleen sellainenkin, että miltähän tämä helkkarinmoinen tulevan toiminnan haukkuminen mahtaa tuntua niistä seitsemästä (vai montako heitä on?) SPR:n palveluksessa olevasta, jotka on hyväksytty siihen ensi vuoden "rupusakkijoukkoon", josta ei ole kerta kaikkiaan mihinkään. Kirjoittelusta on nimittäin voinut päätellä, että huonoimmat on valittu.</i>

Seitsemän nykyistä vakituista. joiden tuntoja kykenevät tarkasti kertomaan vain asianomaiset kollegat itse.

Jos jossain kirjoitteluissa on vähätelty valittujen kollegoiden osaamista, tai joku niin on rivien välistä ymmärtänyt, niin hän on VÄÄRÄSSÄ. Kaikki valitut kollegat oat ammatillisesti huippuosaajia ja minulle rakkaita työtovereita. Piste!

Näen että heidät on valittu uudelle toimijalle sen suunnitellun tulevan toiminnan vahvaksi rungoksi.

Työpaikkahengestä sen verran että tämä pikkuruinen kiista ei ole vaikuttanut työyhteisömme henkeen millään lailla hajoittavasti. Tämä työpaikka on yhteishengeltään ollut paras missä olen ikinä työskennellyt. Piste.

Itse katson että tehty työ koituu myös valittujen parhaaksi.

 

kysyttävää?: m

 

 

 

 

 

 

Jarmo Kari
Vieras

#74 Ei hinta ja laatu kulje käsi kädessä

21.11.2010 12:57

Olen useamman kerran viimevuosien aikana joutunut turvautumaan tähän SPR:n sairaankuljetukseen lähiomaiseni vuoksi. Palvelu on ollut aina erittäin laadukasta, asiantuntevaa ja ystävällistä.

Miten voin luottaa, että palvelu säilyy jatkossa vähintäänkin nykyisellä tasolla ?

Olen antanut itseni ymmärtää, että uusi palveluntuottaja on omassa rekrytoinnissaan valinnut noin puolet nykyisistä ensihoitajista, mutta jättänyt nämä vankimman ammattitaidon omaavat ensihoitajat valitsematta.

En epäile yhtään etteikö nämä valituksi tulleet ole ammattitaitoisia omassa työssään, mutta kyllä ne kokemusvuodet tuovat suurta lisäarvoa.
Alalla kuin alalla kokemusvuosien lisääntyessä laajenee kokonaisnäkemys ja ammatillinen osaaminen.
Varsinkin tällaisessa työssä, jossa työskennellään pareittain on kokeneemmalla työntekijällä paljonkin annettavaa työparille, vaikka molemmat ovatkin alan ammattilaisia.

SosTer-lautakunnan pöytäkirjasta ilmenee että Päätösperusteena on ollut kokonaistaloudellisesti edullisin hinta. Kyllä mielestäni tällaisessa asiassa, jossa loppupelissä voi olla ihmishenki kyseessä, päätösperusteena tulisi olla ammattitaito,kokemus ja paikallistuntemus.

Kyllä kaupungin olisi pitänyt vaatia edes uudelta palveluntuottaja, että nyt SPR:n irtisanomat työntekijät olisivat olleet etusijalla tämän MedGroupin värvätessä työntekijöitä.

Paljonkohan muuten oli tarjouksissa eroa versus SPR/MedGroup ?

Jos tarvitsen esim. työkalua johonkin kerran tai kaks niin ehkä hankin sen halvimman, mutta jos tarviin sitä päivittäin niin kyllä todennäköisesti hankin sen laadukkaimman vaikka budjetti vähän kärsisikin, mutta tod. näköisesti kannattaa pitemällä tähtäimellä (Tämä nyt oli ehkä huono vertaus, mutta vertaus kuitenki)

Muutama vuosi sitten olin tekemisissä edellisen vaalikauden luottamushenkilöiden kanssa, toki usea heistä remmissä edelleen. Huomasin silloin että kyllä ns. kansalaisaktiivisuuus kannattaa, mutta kannattaa todella olla hereillä, sillä kyllä jäi sellainen maku että asioita valmistellaan hyvinkin "salassa" ja tuodaan siten lautakunnan päätettäväksi ilman että asiaan ehtii paremmin tutustua. Luottamushenkilöt luottavat välillä liikaa valmistelevien virkamiesten ja -naisten esittelemiin asioihin, heille tuodaan nokan eteen papereita joissa on lukuja ja laskelmia. Mutta ymmärtävätkö he oikeasti mitä ne kertovat, uskalletaanko kyseenalaistaa vai mennäänkö massan mukana?

ps. pitäisköhän esim. perusturvajohtajaksikin palkata henkilö jonka saa halvimmalla?
Juha Buska
Vieras

#75 Re: Vielä muutama kommentti

21.11.2010 13:06

#66: Ilkka Kapraali - Vielä muutama kommentti "Lupaan kuitenkin tässä julkisesti, että en tule syyttämään kuolemastani Tornion ensihoitaja-sairaankuljettajia."  Ilkka. Ihan kokemukseni mukanaan tuoma huomio; ei kukaan ole vielä kuoltuaan, ainakaan tähän mennessä, tullut syyttämään minua. Ei edes uniin. Onnekseni.

Kommentoi adressia