Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä


Vieras

#601 AJATUS

25.01.2011 23:45

Suurin osa vanhoista ENSIHOITAJISTA meni muihin töihin, 3 jatkoi uudella yrittäjällä! Miksi näin???? Uusi yrittäjä kertoo että hakemuksia (52) tuli niin paljon et on vaikeuksia valita, kuitenkin tällä hetkellä sama yrittäjä hakee Tornioon 4 sairaankuljettajaa. Yritystä pyöritetään suurimmaksi osaksi tilapäisillä, joilla on varsinainen työpaikka muualla esim. Hamina, Kotka, Kouvola jne. Miksi TORNION ENSIHOITAJAT eivät kuulu nykyiseen yritykseen???

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2011 00:14


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2011 00:16



Vieras

#604 AJATUKSIA LISÄÄ...

26.01.2011 00:19

MG:n Ali Omar oli kertonut Tornion Sos Ter lautakunnalle että lääkintävahtimestari- sairaankuljettajia ei palkattu heille ollenkaan vanhentuneen tiedon ja tason noston vuoksi, muka korkeampaa tasoa kuin edellisellä yrittäjällä, tiedän kuitenkin tuttavan LVM/SK:n jolla on MG:n sopimus taskussa ja myös irtisanominen omasta tahdosta. Eli Ali valehteli suoraan lautakunnalle. Mietin vielä sitä et onkohan se Tornion ykköslähtö (T190) ihan varmasti, koko ajan, niinku vaikka nyt hyväksytyllä HOITOTASOLLA???!!!??? Ja vielä kuinka pysyviä HOITAJAT ovat, mikä on henkilökunnan vaihtuvuus yrityksessä,, keritäänkö kaikkia tulijoita testaamaan??????

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2011 00:25


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2011 00:28


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2011 00:45


Vastausta vailla
Vieras

#608 Matti ja Juha, miksi SPR ei valittanu?

26.01.2011 03:00

Tässä asiassa olen ihmetellyt useampaakin asiaa mutta ennenkaikkea yhtä. Miksikähän SPR ei tehnyt valitusta kilpailutuksesta, kun se kerran oli niin täysin väärin toimitettu. Olettais nimittäin että firma joka häviää kilpailun valittaa varmasti jos joitaki virheitä tapahtuu kilpailutuksessa. SPR on ollut aivan hiljaa, vain nilkit ovat räksyttäneet. Pyydän vastausta Matti Suopajärvi ja Juha Buska.
Matti Suopajärvi
Vieras

#609 RE: #608

26.01.2011 11:44

Nilkiksi nimittäminen nimimerkin takaa ja vastausten odottelu eivät oikein vastaa mun käsitystä rehdistä keskustelusta. Mutta vastataan nyt parilla rivillä...

Miksi SPR ei valittanut? En ole SPR, en osaa vastata järjestön ja entisen työnantajani puolesta.

Sen tiedän että esim. kilpailutustyöryhmän laillisuuteen liittyvä seikka huomattiin liian myöhään jotta siitä olisi voinut valittaa markkinaoikeuteen. Moni asia kilpailutuksessa taas oli sellainen ettei valituksilla niihin pysty vaikuttamaan.

Osa asioista, kuten työntekijöiden pätevyys & autojen ikä & työaikojen pituus, eivät ole tarkistettavissa ennenkuin toiminta alkaa. Osa sopimusasioista taas sellaisia että niitä ei pääse edes näkemään ennenkuin valittaa.

Osa kilpailutusasioista taas on sellaisia joista ei voi markkinaoikeuteen valittaa: Kunta esim. saa, jos haluaa, hakea aiempaa todellisuutta alempaa palvelutasoa, vaikka se tapahtuisi vahingossa.

Kuntalaisen ei ole pakko sitä hyväksyä. Eikä puutteita palvelussa.

Mielestäni myöskään ostajan ei pidä hyväksyä puutteita. Ostajan valvontavelvollisuus on kirjattu sopimukseenkin. Miksi se että kuntalainen, veronmaksaja, yksi välillisesti palvelun rahoittanutkin, huomauttaa epäkohdista käännetään räksyttämiseksi, kun kyse on normidemokratiasta?



t:matti
Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2011 17:55


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2011 17:55


rampe
Vieras

#612 tyypillistä kepulle

26.01.2011 20:33

ollaan mukana tekemässä päätöksiä josta sitten polkaistaan tällainen rumba liikkeelle, säälittävää.
Vieras
Vieras

#613 Re: AJATUS

26.01.2011 21:28

#601: - AJATUS 

 Vastaus tähän tuli tämän iltaisessa a-studiossa. Esimerkkinä oli hessi, mutta sama meno on torniossa. Asiasta tulee olla oikeasti huolissaan. Torniossa tehdään ylipitkiä vuoroja osin kokemattomalla henkilökunnalla ja osin vieläpä ilman asianmukaisia lupia. Eli Torniossa ei ole jatkuvaa hoitotason valmiutta.


Vieras

#614

26.01.2011 22:09

Kyllä tuosta ohjelmasta tavallinen maalaismöykkykin ymmärsi millainen meininki noilla firmoilla on. Osa päättäjistä vaan tuijottaa omaan napaansa, kunnia kai menisi, jos myöntäisi virheen tehneensä näissä prosesseissa. Tällaisia päätöksiä vaan hutkitaan tutkimatta,sitten ei anneta piiruakaan periksi. Sitten asian käsittelyä jatketaan ei-julkisena ja otetaan itse markkinamies eli varatoimitusjohtaja kertomaan tilanteesta. Kuntalaisille ei edelleenkään kerrota mitään, äänestäjät eivät näitä tietoja kai ansaitse. Vastuulääkärillä on virkavastuu sopimuksen toteutumisen valvomisesta, ehkä hän on vienyt sopimusrikkomus asiat eteenpäin. Siinä tapauksessa ne kai ovat jääneet Kaisun pöydälle. Ilmeisesti jopa peruturvajohtajan asemassa oleva henkilö voi pitää sopivana, että joku sepittelee omiaan soster lautakunnalle. Yksipuolistako? Med Groupin mainos olisi tietysti löytynyt netistäkin, sen olisi voinut lähettää sähköpostissa viranhaltijoille Kaisulle ja talouspäällikölle, niin olisi palkkamenoissa säästynyt. Nämä siis olivat läsnä kokouksessa 11.1.2011.

Osallistuja Tehtävä


Palosaari Tuija Puheenjohtaja
Andersin Auvo Varajäsen
Dunder Annikki Varajäsen
Korteniemi Matti Jäsen
Kourilehto Gunnar Jäsen
Lummi Raija Jäsen
Luonua-Bajrami Miia Jäsen
Ojanperä Arvi Jäsen
Ollila Kosti Jäsen
Rauvala Kaisa Jäsen

Pelttari Pekka Kh:n puh.joht.
Norrkniivilä Kaisu Palvelualueen päällikkö
Halonen Merja Talouspäällikkö
Omar Ali Varatoimitusjohtaja

Mie en ainakaan unohda, ketkä kohtelevat äänestäjiään idiootteina.

Vieras

#615 kiitos teille ja taistelu jatkukoon

26.01.2011 22:14

Minä kiittelen Mattia ja Juhaa. Olen tyytyväinen kun pidätte meitä ajantasalla...

Jotkut vaan näyttävät luulevan, että tämä on yksin teidän taistelu. Ei, kyllä me olemme mukana.

EI siis yksin Tornion ongelma vaan laajalti koko maan. On vuosia tehty töitä, että enihoito on saatu hyvälle tasolle ja nyt yhden päätöksen takia sitä tietoisesti lähdetään laskemaan.
Vieras
Vieras

#616 Re: tyypillistä kepulle

26.01.2011 22:40

#612: rampe - tyypillistä kepulle 

 Yksi kepulainen täällä toivoo Rampelle ja hänen läheisilleen terveyttä ja onnettomuusvapaata tulevaisuutta!

Matti Suopajärvi
Vieras

#617 Ohjelmavinkki

26.01.2011 23:17

Pistetääs jo tähän valmiiksi, muistutan lähempänä. Toivotaan että päivä osuu heti kerralla, eivätkä Vanhanen & Kaikkonen änkeä väliin:).

FST:n Spotlight keskittyy 24.2. (Matin nimipäivä) toiseen suureen yksityiseen sairaankuljetusyritykseen ja sen aikaansaannosten esittelyyn. Yritys ei siis ole HES.

m

Vieras

#618 Sairaaksi kilpailutettu sairaankuljetus

27.01.2011 00:35

http://yle.fi/ohjelmat/945079

Hyvää asiaa. Valitettavasti kuitenkin hyvin suppeasti käsitelty. Kuten tällä sivustolla olemme huomanneet: asiassa on paljon, paljon enemmänkin!
Juha Buska
Vieras

#619 esimerkki

27.01.2011 09:07

Vuonna 2000 kävin taistelua erään yksityisen ensihoitopalvelua tuottavan organisaation kanssa palkkasaatavistani. Silloin työnantaja ei esittämistäni laskelmista huolimatta suostunut maksamaan puuttuvia lomakorvauksia ja palveluvuosilisiä. Asiallisesti esittämiini palkkasaataviin sain vastauksena haukut sekä laskun (päivätty 11.9.2000 ja edelleen maksamatta) 1,5 vuotta aiemmin ensihoitotehtävällämme sattuneesta liikennevahingosta.

Liikennevahingon jälkeen tehdyssä asianomistajan (työnanatajani) kuulustelussa ei ollut mitään korvaus- tai rangaistusvaatimuksia ketään kohtaan ja onnettomuuden todettiin olevan olosuhteiden aiheuttama vahinko. Kuitenkin kun liikennevahingosta 1,5 vuotta myöhemmin aloin esittämään palkkasaataviani, minulle toimitettiin lasku arvoltaan 11 917,30 mk. Palkkasaataviini liittyen kävimme ex työnantajani kanssa lähes ns. "oikeuslaitoksen porteilla".

Tässäpä eräs esimerkki yksityisistä ensihoitopalvelun tuottajista ja heidän suhtautumisesta työntekijöihinsä.

Eräitä perusongelmia ensihoitoalalla ovat:

1. Bisneksen teko ihmisten hädällä 

2. Kuntapäättäjien asiantuntemattomuus ja sairaalloinen himo säästää perusturvallisuuspalveluissa

3. Ensihoitopalvelun tuottaminen varallaolovalmiudesta (=ei ole mahdollista jos tavoite on tarjota tehokasta ensihoitoa potilaille)

4. Yli-innokkaat sekä eduistaan piittaamattomat ja ymmärtämättömät työntekijät

5. Ammattijärjestön voimattomuus ja ehkä myös haluttomuuskin hoitaa yksityissektorin edunvalvontaa

6. Yksityisten ensihoitopalveluorganisaatioiden kattojärjestö (ei vähäisintäkään halua päästä eroon                     varallaolojärjestelmästä = kilpailuvaltti ja työntekijöiden kiristyskeino)

jänishousu
Vieras

#620 Re: Sairaaksi kilpailutettu sairaankuljetus

27.01.2011 10:44

A-studio, sairaaksi kilpailutettu sairaankuljetus (6:23):
>> Pitkillä työvuoroilla on saattanut olla myös vakavia seurauksia. Päijät-Hämeen ensihoidon vastuulääkäri kertoo, että Päijät-Hämeessä on epäily ylipitkästä työvuorosta johtuneesta vahingosta. "On epäily siitä, että oli työskennelty hyvinkin pitkä aika ja sitten tästä pitkästä työskentelyajasta johtuen ei oltaisi pystytty potilaalle tekemään niitä kaikkia tarpeellisia toimenpiteitä, jotka potilas olisi siinä tapauksessa tarvinnut". A-studion tietojen mukaan potilas kuoli tässä viime vuonna sattuneessa tapauksessa, jossa sairaankuljetuksen työntekijän epäillään tehneen töitä neljä vuorokautta peräkkäin.

#513 Ilmoitusasiaa 10.1.2011
>> Toimitin allaolevan kirjeen Tornion terveyskeskuksen johtavalle lääkärille sekä saatteeksi sosiaali- ja terveyslautakunnalle, sekä perusturvajohtajalle.
>> Kohta 5 työaikalain rikkominen
Lisäksi saamieni tietojen mukaan Med Group Oy teettää Torniossa yli 24 tunnin vuoroja.
Sairaanhoitaja teki työvuoron ykköslähdön hoitotason ambulanssissa yhteensä 56 tuntia.
Sairaanhoitaja teki työvuoron ambulanssissa yhteensä 72 tuntia.
Sairaanhoitaja teki työvuoron ambulanssissa yhteensä 48 tuntia.

Lisäksi työajoissa on hyvä muistaa, että Torniossa toimintaa "pyöritetään suurimmaksi osaksi tilapäisillä, joilla on varsinainen työpaikka muualla esim. Hamina, Kotka, Kouvola jne." Näin todellinen työaika voi olla jotain muuta, kun mitä Matti on kertonut ja kaikkia ylityksiä ei ole havaittu - ja tokkopa tuossa vanhassa viestissä on kaikki tiedossa olevatkaan, mutta käyvät esimerkistä. Ja lisäksi olivat vielä ne muut sopimusrikkomukset...

Mihinkähän toimiin Matin kirjeen johdosta on ryhdytty? Johtavan lääkärin (tai perusturvajohtajan) toimista ei taida olla tullut tietoa - olettaisin että Matille kirjelmöijänä tulisi ilmoittaa. Ainakin viranomaisen on vastattava käsittelyn etenemistä koskeviin tiedusteluihin, mikäli Matti asiaa sattuisi kyselemään (yhteystiedot: http://www.tornio.fi/Palvelualueet). Sosiaali- ja terveyslautakunnan osalta tilanne on selvä. Pöytäkirjoista näkee, että kirjettä ei ole tuotu tiedoksi. Eikö puheenjohtajan tulisi saattaa lautakunnalle tiedoksi osoitettu kirje koko lautakunnan tietoon?

Toivottavasti asianosaiset katsoivat ohjelman. Luulisi vastuun painavan.

vuorotyöläinen
Vieras

#621 halvin tekee ...

27.01.2011 15:48

Kapu oli oikeassa, kun esitti, silloin, kun piti esittää, että sairaankulj. hoidetaan kaupungin omana työnä. Jos näin olisi toimittu, asiaa ei olisi tarvinnut kilpailuttaa. Kapu jäi muistaakseni yksin, muut olivat toista mieltä (kepulaisetkin), jotka asiasta nyt meuhkaa. Ikäväähän tässä on se, että työpaikka meni monelta, mutta ... tällaisia ovat kapitalismin " kukkaset" . Siis kädet pystyyn, mitään ei ole tehtävissä, vaikka kuinka pahalta tuntuu. Suurimmat syylliset ovat päättäjät, jotka eivät saaneeet suutaan auki, silloin, kun olisi pitänyt. Kunnallisvaalit ovat seuraava foorumi, jossa voimme vaikuttaa, ettei vastaaviin tilanteisiin tulevaisuudessa jouduta.

Vieras

#622 kysyttävää ?

27.01.2011 17:39

Älä sie Matti essiinny, niiku kaiken tietäsit. Vaikka omasta alastasi oletkin aika hyvin perillä, niin mielestäni koulutuksesi on liian vaatimaton laittamaan juttujesi perhään tuon kysyttävää sanan. Tullee tunne, että piät ossaa keskustelijoista tolloina. Terv. ekonomi
MP
Vieras

#623 Re: kysyttävää ?

27.01.2011 20:02

#622: - kysyttävää ? 

Jatka vain kaima samaa linjaa "kysyttävää".

Matti Suopajärvi
Vieras

#624 sivuraiteilla

27.01.2011 20:50

Pitkissä suhteissa rakkaistakin alkaa löytyä ärsyttäviä piirteitä. Ensimmäisestä tekstistäni lähtien olen signeerannut noin ja sitä olen pitänyt tyyliseikkana ja persoonallisena tapana, eikä se liity suoritettuun koulutusasteeseeni tai suorittamatta jääneeseen uimamaisterin tutkintooni millään muotoa. Edes Stephen Hawking ei signeeraa kuten minä - vaikka varaa olisi.

Ketään tänne kirjoittanutta en ole tollona pitänyt, edes mielessäni. Olen yrittänyt parhaani mukaan vastata jos kysytty on ja kirjoittaa tekstini niin että asiaa tuntemattomatkin pääsisivät jyvälle mistä on kyse. En todellakaan oleta että kukaan voisi etukäteen tietää kovinkaan paljoa ensihoidon kaltaisesta erikoisalasta. En minäkään tiedä mitään vaikkapa dvb-t antennien asentamisesta ja toiminnasta...enkä valitettavan monesta muustakaan asiasta.

Olikin jo pitkä aika viimeisestä (6 viestiä), joten kiva kun ekonomi muistutit minua kirjoittamaan loppuun:

ky...syttävää:)?, m

Vieras
Vieras

#625 Re: sivuraiteilla

27.01.2011 21:25

#624: Matti Suopajärvi - sivuraiteilla 

 Tsemppiä Matti ja menestystä opintielle!