Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä


Vieras

#901

26.03.2011 22:15

Kyllä näissä kilpailutus jutuissa on samaa ainakin se, että ainoa ratkaiseva tekijä on hinta ja asiantuntijoista ei ole voitu puhua kummassakaan tapauksessa. Kyllä pitäisi kaikkien sosiaali ja terveyslautakunnan jäsenten kattoa peiliin, etunenässä tietenkin Palosaaren ja Lohinivan. Kapraalin vastauksiin ja toimintaan olen kyllä ollut tyytyväinenkin, mutta Lohiniva tuntuu olevan Kaisun ja Tuijan kanssa täysin samoilla linjoilla eli oisko hän eri linjoilla Kapraalin kanssa. Syyllisiä löytyy monestakin puolueesta, keskustasta ja kokoomuksesta yhtälailla. Eivätkä vastaa sähköposteihin edelleenkään, tuskin edes lukevat niitä.. (Muutama on vastannut) Ja kuntapolitiikot tukkivat itsensä joka paikkaan, vaikkeivät ymmärtäisi mitään asioista. V....ttaa tämä kaupunki. Vielä jotku näistä päättäjistä toivovat, että heitä äänestettäisiin eduskuntaan! Asiat on hoitamatta ihan näissä pikkupiireissäkin, piiri pieni pyörii..ninnkuin tässä keskustelussa joku on aiemmin sanonut.


Vieras

#902 Re: Re: Kilpailutuksesta

26.03.2011 22:19

#900: Matti Suopajärvi - Re: Kilpailutuksesta 

Hyvä kirjoitus! Tornion päättäjätkin varmaan lukevat mielenkiinnolla. Tästähän ovat päättäneet suuressa viisaudessaan. 


Vieras

#903 Re: Totta puhuit Simo Pekka

27.03.2011 19:20

#898: Totuus esile - Totta puhuit Simo Pekka

Älkääpäs kirjoitelko täällä asioita jotka eivät pidä paikkansa ja eivät lisäksi liity tämän keskustelun aiheeseen millään tavalla. Tulee muistaa, että vaikka kirjoittaa nimimerkillä tai täysin anonyymina, voidaan kirjoittaja saada selville tarvittaessa. Joten eipä kannattane kirjoitella perättömiä väittämiä.


Vieras

#904 Re: Re: Totta puhuit Simo Pekka

28.03.2011 14:03

#903: - Re: Totta puhuit Simo Pekka 

Mitä siitä vaikka kirjoittaja saataiskin selville ?  Seuraukset ?  Sakkoa, linnaa, vankeutta ? Niinkö ? 


Vieras

#905

29.03.2011 00:23

Eiköhän tää jo riitä!? Jokohan noi suopajärvi ja buska on saanneet muita töitä ja antaa uuden yrittäjän jatkaa rauhassa! Ei medgroup oo sen torniolaisempi kuin spr, eli eiköhän hommat jatku samalla mallilla. Jos nyt pari vanhaa työntekijää ei päässyt töihin, niin syitä kannattaa etsiä itsestään!

Vieras

#906 Aukaiskaa jo silmät

29.03.2011 08:44

Jestas sentään! Asiattomaksi on kääntynyt tämäkin keskustelu! Onkohan otettu mallia kunnalispoliitikoista... Likaisella pelillä ja suhmuroinnilla luullaan saavansa oma tahto läpi.
Muistakaa,että syyllinen löytyy kilpailutustyöryhmästä,eikä sen ulkopuolelta.Syyllisiä eivät ole Matti tai Juha. Kilpailutuksen laatinut työryhmä kuvittelee nauttivansa poliittista koskemattomuutta. He ovat valtaan sairastuneita kunnallispoliitikkoja,jotka valitettavasti vielä päättävät asioistamme.

Vieras

#907 Re:

29.03.2011 10:26

#905: -  

 Pieni muistutus sinulle, 3 vanhaa työntekijää meni uudelle yrittäjälle. Kuulin juuri ja taas jutun nykyisestä ensihoito yrittäjästä Torniosta, Karungissa oli mies tippunut katolta, oli odottanut ambulanssia 45 min, ennen sinne meni 15 min.

mielenterveyshoitaja
Vieras

#908 Re: Aukaiskaa jo silmät

29.03.2011 16:57

#906: - Aukaiskaa jo silmät 

 Mitä vikaa siinä kilpailuttamistyöryhmässä on ?  Puun ja kuoren välissä sielläkin ollaan, kiitos kolmisen vuotta sitten tehdyn päätöksen, jonka mukaan ensih./sair.kulj. ei hoideta kaupungin omana työnä.  Tuon surullisen päätöksen takia mm. asiasta täällä jauhetaan.  Silmät on kyllä auki, tosin ne olisi ollut syytä pitää avoinna myös kunnallispoliitikoilla 3 vuotta sitten.  Kapraalin Ilkka esitti silloin, että asia hoidetaan kaupungin omana toimintana.  Nyt, kun on jo myöhäistä, asiaan yritetään saada muutosta, muutamien takinkääntäjien ja adressien voimalla.  Ei pojjaat, ei se näin mene, juna meni jo !!!


Vieras

#909 Re: Re: Aukaiskaa jo silmät

29.03.2011 18:33

#908: mielenterveyshoitaja - Re: Aukaiskaa jo silmät 

 Muutama takinkääntäjä meni nykyiseen yritykseen.

Ei Jumala laiskoja elätä
Vieras

#910 Re: Re: Re: Aukaiskaa jo silmät

29.03.2011 22:12

#909: - Re: Re: Aukaiskaa jo silmät

Sehän voipi töihin menneillä olla perheet elätettävänä ja vaikka asuntolainaa?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

30.03.2011 09:02



Vieras

#912 Re: Re: Re: Re: Aukaiskaa jo silmät

30.03.2011 09:06

#910: Ei Jumala laiskoja elätä - Re: Re: Re: Aukaiskaa jo silmät 

 Kaikilla entisen yrittäjän työntekijöillä oli perheet ja lainat, valtaosalla myös selkärankaa.

Juha Buska
Vieras

#913 Huomenna 31.3. klo 21.00 YLE FST5

30.03.2011 14:52


Vieras

#914 Tänään 31.3. klo 21.00 YLE FST5

31.03.2011 17:10

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.03.2011 17:22



Vieras

#916

31.03.2011 21:42

http://www.uusisuomi.fi/raha/39966-megatulot-alle-kolmekymppisena-–-ota-heista-oppia

"Seuraavana alle kolmekymppisten listalla on terveydenhuoltoalalla toimivan Med Groupin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Kustaa Piha. Helsingissä kirjoilla oleva Piha (s. 1978) tienasi kokonaisuudessaan noin 1,6 miljoonaa euroa, josta ansiotulojen osuus oli noin 108 000 euroa"

Juha Buska
Vieras

#917 Päättäjille "ajanvietettä"...

31.03.2011 22:04

Pedro
Vieras

#918 Re:

01.04.2011 10:59

#916: -

Empä nyt lähtisi ottamaan Kustaa Pihasta oppia. Teinipoika, joka tekee rahaa ihmisten selkänahoista. Potilaat, työntekijät ja koko sairaankuljetus ala kärsii tällaisten kavereiden olemassa olosta. Olen kenties naiivi, mutta tällä alalla minun mielestäni väärä lähtökohta on lähteä tekemään rahaa. Kyseessä on kuitenkin ihmisten perusturvallisuus ja terveys. Ei poliisitkaan voisi olla siinä asemassa missä he nyt ovat, jos joka kunnalla olisi oma yksityinen poliisifirmansa. Miksi ensihoidon pitäisi toimia eri tavalla? Toiminnasta saatavat tuotot tulisi laittaa toiminnan laadun parantamiseen, ei konserninjohtajan taskuun.

 

Haluan tässä vielä korostaa sitä, että en lähde nykyistä tornion miehitystä moittimaan. Eihän se heidän vikansa ole, että tällainen työ tarjottiin. Jokaisen on jostain se kokemus raavittava ennenkuin itseään voi guruksi kutsua.


Vieras

#920

01.04.2011 12:48

Mielenkiintoista juttua Juha. Ei muuta kuin hakemus vetämään Länsipohjan kenttäjohtajan paikkaa silmällä pitäen.
Juha Buska
Vieras

#921 Otteita Vasinais-Suomen ensihoitopalvelun kyselytutkimuksesta...

01.04.2011 12:52

"11 MISTÄ NYKYISESSÄ JÄRJESTELMÄSSÄ OLISI PÄÄSTÄVÄ EROON?

Vastaavasti pyydettiin myös kommentoimaan, mitä nykyisestä järjestelmästä ei olisi aiheellista tuoda mukaan tulevaisuuden ensihoidon järjestämiseen. Yleisesti tavoitteena on siis tässäkin selkeä ja hyvin ohjeistettu, tasapuolinen ensihoitopalvelu, jossa määräävänä tekijänä on potilas, eikä kustannukset. Eniten mainintoja saanut seikka on edelleen kirjattu listaan ylimpänä, vähinten mainintoja saanut alimpana.

1 Varallaolojärjestelmä
2 ”Operatiivinen säätäminen, keikan sinksaamiset”
3 Ensihoidon epätasapuolisuus alueiden välillä
4 Bisnesajattelu ensihoidossa yleensä
5 Epätasa-arvo työntekijöiden välillä
6 Byrokratia
7 Yksityiset ambulanssiyritykset
8 Epäpätevien työntekijöiden käyttäminen
9 Kuntarajat
10 ”Turhat kuljetukset”
11 Pelastuslaitoksen palopäällystö
12 Pelastuslaitos ensihoidon toimijana"


"13 MITEN ENSIHOITOPALVELU TULISI JÄRJESTÄÄ VARSINAIS-SUOMESSA – AMMATTILAISTEN ÄÄNI

Kyselyn päätteeksi annettiin vielä mahdollisuus kertoa näkemyksensä siitä, miten ensihoitopalvelu tulisi tulevaisuudessa järjestää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, tai tietyssä osassa sitä. Myös muuta huomioitavaa pyydettiin kirjaamaan vastauksiin. Vastaukset olivat monipuolisia, ja moni oli huomannut perustellakin näkemyksensä. Alla vastaukset on listattu alkuperäisessä muodossa.

...-L4 järjestelmä joka paikkaan. Se selkeyttää kenttää, on vain yksi pomo joka tarpeen tullen johtaa jos monia eri palveluntuottajia.

-L4 sairaanhoitopiirin palvelukseen ettei tule jonkun organisaation suosimista.

-Tiukka valvonta ja pelimerkkejä puuttua laimnlyönteihin ja sooloiluihin joita varsinkin yksityispuolella on paikasta riippuen. Esim. lääkehoidon osalta aika villiä toimintaa, lääkkeitä annetaan vaikka ei lupia yms,

-Vastuulääkärit kirjoittavat HoTa lupia vaikka henkilö ei täytä kriteereitä, tähän tiukka valvonta.

-Hoitoyksiköt ei kuljeta kuin A ja B potilaita.

-Voittoa tavoittelevat organisaatiot eivät mielestäni saisi hoitaa kiireellistä ensihoitoa. Kiireettömät sairaalasiirrot on asia erikseen.

-Hoitohenkilöstön testaus pitäisi yhdenmukaistaa ja ottaa mukaan myös näyttökoe perinteisen teoria osuuden lisäksi.

-Siirtoautoja tulisi olla sijoitettuna siten että edellä mainittujen hoitoyksiköiden kanssa samaan talliin olisi kiinnitetty vähintään yksi siirtoauto, joka tarvittaessa kuljettaisi hoitoyksikön hoitaman potilaan josta tulee kiireetön kuljetus.

-1 min lähtövalmius kaikille ambulansseille.

-Kouluttamattomat henkilöt pois sairaankuljetuksesta.

-Perus- ja hoitotason sairaankuljettajat tekevät tentit, jos tenttiä ei ole suoritettu niin ei myös voi työskennellä!!

-Paras vaihtoehto olisi sellaine, jossa shp järjestäisi koko sakutoiminnan itsenäisesti ilman kilpailutuksia

-Alueellinen hoitoyksikkö ei voi olla yhdenkään palveluntuottajan järjestämä vaan shp:n.

-Alueellisten hoitoyksiköiden/lääkintäesimiesten henkilöstö järjestäisi myös säännölliset perus ja hoitotason koulutukset joihin on jossain määrin pakko osallistua jotta velvoitteet pysyy voimassa.

-Jokaisella alueella välittömässä lähtövalmiudessa olevia hoitotason ja perustason yksiköitä asukasmäärän mukaan. Erilliset yksiköt sairaalasiirtoihin, jotka eivät olisi hälytysvasteessa mutta jotka tarvittaessa voitaisiin liittää suuronnettomuuksiin.

-Ensihoitopalvelun tulisi olla mahdollisimman tasapuolinen, kaikkien saatavilla tulisi olla myös hoitotasoinen yksikkö mahdollisimman nopeasti. Kaikkien kiireellisiä (A,B,C) tehtäviä suorittavien yksiköiden tulisi olla välittömässä valmiudessa. Pitkät kuljetusmatkat huomioiden pitäisi alueen äärialueilla säilyttää riittävä määrä yksiköitä.

-Ensihoidon vastuulääkäri koko aikaiseksi ja hänelle alaiseksi ensihoidon vastuu hoitaja.

-Varsinais-Suomen hoitotason testauksiin tulisi liittää käytännön testaukset. Pelkkä teoriatiedon tieto ei riitä, vaan se pitää osata yhdistää myös käytäntöön.

-Hoitotasolle päästäkseen pitäisi olla työkokemusta perustasolta ~2 vuotta.

-Hoitotason testauksessa tulisi olla myös käytännön koe..."

(http://www.veksu.fi/page29.php)


Vieras

#922

01.04.2011 17:52

Onneksi täällä ei päätetä länskän kenttäjohtajia..........

Vieras

#923 Re:

01.04.2011 20:53

#922: -

...ja onneksi et sinä....

Hoitaja
Vieras

#924

03.04.2011 14:46

Kansanedustajaksi pyrkivä Dan Koivulaakso kirjoitaa täyttä asiaa ensihoidosta, kilpailutuksesta ja varallaolosta: http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/nakokulma/2509500/sairaaksi-kilpailutettu-sairaankuljetus