Puolusta kulttuuria

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Puolusta kulttuuria.

huhuilta siivet

#1 Kultturiväki ei yhtenäistä


Voisiko joku täsmentää pitääkö huhut paikkansa, että tanssi- ja musiikkiopisto ovat molemmat ottamassa vähemmän tiloja tai perääntymässä hankkeesta?

Ulla Lehtinen

#2 Re: Kultturiväki ei yhtenäistä


#1: huhuilta siivet - Kultturiväki ei yhtenäistä 

Tämä on tyypillistä propagandaa, jota hankkeen vastustajat kunnanjohtajan johdolla aktiivisesti levittävät. Kulttuuriväki on yhtenä rintamana hankkeen takana. Sekä tanssi- että musiikkiopisto kuin myös Nurmijärven opisto ovat olleet alusta saakka mukana suunnitteluryhmässä ja opistojen tilatarpeet ovat edelleen hankesuunnitelman mukaiset. 


Vieras

#3


Tärkeä asia Nurmijärvelle saada sellainen monitoimitalo kulttuurin harrastamiselle. Asumme sentään "seitsemän veljeksen kunnassa"

Vieras

#4


Miksi ihmeessä adressin nimi on "Puolusta kulttuuria". Onhan tuolle Monitoimitalolle muitakin käyttäjiä kuin kulttuuriyhdistykset. Nyt osa allekirjoituksista jää pois, kun addressi on nimetty noin.

Paremmin valitulla nimellä se saisi enemmänkin kannatusta.

Sisu

#5 Re:


#4: -  

 Kulttuurin määrittelyä Wikipediasta: "Yhteisön tai koko ihmiskunnan henkisten ja aineellisten saavutusten kokonaisuus: tässä merkityksessä käytetään myös sanaa sivistys" Kulttuuri ei tarkoita vain taidetta tai yhdistyksiä vaan ylipäätään hengen viljelyä, kasvatusta, hyvinvointiin tähtäävää toimintaa. 

Irvikissa

#6 Muutama tarkentava


Alkuperäisessä hankesuunnitelmassa oli muistaakseni SB-Pro:n nimi mukana. Onko tämä taho pompannut pois kun heille ollaan suunnittelemassa laajennettua tilaa Arkadian lukion yhteyteen?

Jos on pompannut miten tehokkaasti saadaan iso sali vuokrattua tulevaisuudessa?

Alkuperäisistä tahoista taisi kaksi pompata pois kun alettiin puhumaan vuokra sopimuksen tekemisestä. Pitääkö tämä tieto paikkansa?

Onko mahdollista että vuokraaja tahot tulvat hakemaan vuokratuke/rahoitusta kunnalta isompien vuokrien takia. Tämähän on kaiketi mahdolllista?

 

 

Ding Dong

#7 Onks järkee?


Jos kunta torppaa lapsilta ja nuorilta mahdollisuuden monimuotoiseen taiteeseen, kannatta aloittaa säästäminen mielenterveyshoitoja varten. Siihen sitä rahaa sitten kuluu loputtomasti. Ainiin mutta yhteisöllisyyshän on ihan out nykyään. Tärkeintä on tehot, tehot, tehot ja läjäpäin rahaa, mitä siitä jos parit sukupolvet syrjäytyy ja potkii ostarit solmuun kun muutakaan tekemistä ei ole.


Vieras

#8 Re: Muutama tarkentava


#6: Irvikissa - Muutama tarkentava 

 MUUTAMA TARKENTAVA VASTAUS

22.10.2014 10:50
Alkuperäisessä hankesuunnitelmassa oli muistaakseni SB-Pro:n nimi mukana. Onko tämä taho pompannut pois kun heille ollaan suunnittelemassa laajennettua tilaa Arkadian lukion yhteyteen?
VASTAUS: SP-Pro ei ole ollut monitoimitalon suunnittelussa mukana vaan oli yhtenä mahdollisena toimijana aikaisemmassa areenahankkeessa, joka päättyi rahoittajan vetäytymiseen.
Jos on pompannut miten tehokkaasti saadaan iso sali vuokrattua tulevaisuudessa?
VASTAUS: Monitoimisalin käyttövuoroihin ei ole laskettu liikuntajärjestöjen vuoroja ollenkaan, vaan sali tulee täyttymään nuorison, opistojen ja kulttuuriväen tilaisuuksista. Liikunta voinee soveltuvin osin saada salia käyttöönsä.
Alkuperäisistä tahoista taisi kaksi pompata pois kun alettiin puhumaan vuokrasopimuksen tekemisestä. Pitääkö tämä tieto paikkansa?
VASTAUS: Ainoastaan Kuvataidekoulu jäi pois, mutta tullee mukaan jatkossa Nurmijärven Opiston osastona.
Onko mahdollista että vuokraajatahot tulevat hakemaan vuokratukea/rahoitusta kunnalta isompien vuokrien takia. Tämähän on kaiketi mahdolllista?

VASTAUS: Näin on sovittu kunnan ja vuokralaisten välillä allekirjoitetussa esisopimuksessa.

UR
eräs harrastajan isä

#9 Mikä on tärkeätä?


Onko miellyttävämpää katsella ja kuunnella iltaisin koulun pihalla sätkät hampaissa kyhjöttäviä nuoria vai harjoituskassit olalla harjoituksiin matkalla olevia määrätietoisia tavoitteisiin pyrkiviä nuoria?

Juuri tästä vastakkainasettelusta on nyt kysymys. Kumpaan ryhmään kuuluvalla on suurempi todennäköisyys olla tulevaisuudessa meitä tulevia vanhuksia silloin tukeva veronmaksukykyinen ja hyvinvoiva aikuinen? Minä uskon tuolla harrastavalla nuorella olevan paremmat mahdollisuudet siihen.

Olipa harrastuksena laji kuin laji, se tarvitsee harjoituspaikkoja. Tässä hankkeessa jo suunnitteluvaiheessa muutaman opiston toiminnalla on turvattu riittävä käyttöaste mikä asia sinänsä on harvinaista. Monitoimitilalle on siis selkeä tarve ja edellisen perusteella käytön rahoitus ei voi olla ongelma. 

On valitettavaa, että poliittiset syyt uhkaavat sotkea tämänkin hankkeen.

 


Vieras

#10 Re: Re:


#5: Sisu - Re:  

 Olkoon noin, mutta ei suuri massa sitä kuitenkaan noin laajasti ajattele.

Mielipide muiden joukossa

#11 Marginaalista


Tätä kommentointia lukiessa tulee entistä epävarmempi olo. 

"VASTAUS: Monitoimisalin käyttövuoroihin ei ole laskettu liikuntajärjestöjen vuoroja ollenkaan, vaan sali tulee täyttymään nuorison, opistojen ja kulttuuriväen tilaisuuksista. Liikunta voinee soveltuvin osin saada salia käyttöönsä."

Eli kovin on marginaalinen käyttäjäryhmä, itse näen tanssi- ja musiikkiopiston toiminnan olevan monen tavan tallaajan rahapussin ulottumattomissa. Jos kyseessä olisi aidosti monitoimihalli johon kaikki ovat tervetulleita, allekirjottaisin. Toivon kunnan sijoittavan rahat enemmin suuren yleisön hyväksi. 

 

Kaikkea ei opi koulussa tai kotona

#12 Re: Marginaalista


#11: Mielipide muiden joukossa - Marginaalista 

 Käyttäjinä olisi suurelta osin lapset ja nuoret... Nurmijärvi on kasvava kunta, millaisia perheitä tänne muuttaa? Lapsiperheitä! Ihmettelen suuresti miksi asiaan ei ole panostettu aikaisemmin. Nykyään tanssi- ja soittotunnit ripoteltu pitkin kuntaa, onneksi sentään opettajia löytyy.

ja tuosta tavan tallaaja kommentista... Olen matalapalkkaisessa työssä, en tienaa edes sitä Rädyn määrittelemää summaa, silti molemmat lapseni käyvät kerran viikossa harrastuksissa, toinen tanssimassa ja toinen soittamassa. Edullisia harrastuksia ovat verrattuna esim. jääkiekkoon, ringetteen, ratsastukseen tai jalkapalloon...

Kaikkea ei opi koulussa tai kotona

#13 Re: Onks järkee?


#7: Ding Dong - Onks järkee? 

 Pelkään myös että juuri noin tulee käymään... Mielenterveys- ja päihdepuolen palveluiden tarve kasvaa, joten mikä säästö...?

kulttuurin ystävä

#14 kuka on ensimmäinen nimekäs esiintyjä monitoimitalon salissa?


monitoimitalon sali tulisi kulttuuriohjelmistollaan palvelemaan laajaa joukkoa kuntalaisista. Esittävän taiteen vaatimukset on aivan toista luokkaa kuin liikunnassa. Jalkapalloa seurataan jalkapallokentällä, lätkää jäähallissa, uimakisoja uimahallissa jne. Nurmijärvellä estraditaiteelle ei ole soveltuvaa, ja kulttuurielämystä aidosti tukevaa tilaa. Kulttuuritoimijoiden on täytynyt aina yrittää mukautua olemassa oleviin tiloihin ja rakennella erilaisin virityksin jos jonkinlaisia liikuntasaleja estradiksi. Silloinkin usein kovan vaivan jälkeen vähintäänkin akustiikka tai onnettomat katsomopaikat häiritsevät katsojan elämystä. Tai paremman puutteessa kulttuuritoimijat lainaavat naapurikunnan tiloja ja kuntalaiset hakevat elämykset muualta. uskon, että saliin saadaan järjestettyä todella laadukasta ja monipuolista ohjelmistoa, joka palvelee kuntalaisia laajasti. Osviittaa voi vaikka hakea Martinuksen ohjelmistosta http://www.vantaa.fi/fi/kulttuuri/kulttuuritalot/konserttitalo_martinus/ohjelmisto kyseessä ei siis ole marginaaliporukka, vaikka liikuntaa ei tähän saliin ympätäkään.

 

jännityksellä odotan, kuka on ensimmäinen nimekäs esiintyjä monitoimitalon salissa. Olisiko se Vesa-Matti Loiri, Jari Sillanpää, Katri-Helena, Cheek.. Melkeinpä ihan sama, aion varmasti olla katsomossa, silloinkin.

jj lehto

#15 Järjetöntä tuhlausta.


Marginaaliryhmän ihmiset haluaa tässä omia etujaan toteuttaa muiden kustannuksella. Nurmijärvi on iso kunta, ei koko kunta pääse nauttimaan kulttuuritalosta jos se johonkin tehdään. Kulttuurille on myös aikansa ja rahansa joskus parempina aikoina. 12 miljoonan euron hanke 40 000 ihmisen kunnalle tarkoittaa 300€ per naama ja tuplana se summa veronmaksajille. Miten tuohon ylipäänsä saadaan 12 miljoonaa tuhlattua? Järjetöntä touhua.

Kulttuurin vuoro

#16 Re: Järjetöntä tuhlausta.


#15: jj lehto - Järjetöntä tuhlausta. 

Olihan kunnalla varaa käyttää yli 5000000 EUR harjoitusjäähalliin - se jos mikä on marginaaliryhmien käyttöön ja harrastuksille, jotka ovat ainakin vämävaraisempien lapsiperheiden ulottumattomissa...


Vieras

#17


me perus suomalsiet täällä ainakin vastustamme ne rahat pitää laitta maan puolustukseen ja veteraaneille eikä mihinkän kydyriin!!!!!!!!!!!!1

Nurmijärveläinen

#18 Re: Järjetöntä tuhlausta.


#15: jj lehto - Järjetöntä tuhlausta. 

 Mihin ihmeen marginaaliin viittaat? Et taida tietää, miten sankoin joukoin täällä lapset ja nuoret harrastavat ja tarvitsevat myös asiallisia vapaa-ajan tiloja.  Seniorit tulevat myös olemaan monitoimitalon suuri käyttäjäryhmä.Taloon tulee siis paljon toimijoita ja toimintaa sekä päivä- että ilta-aikaan. Kyllä nyt on niin, että monitoimitaloa tarvitaan ja kiireesti. Ei enää sitä loputonta siirtelyä ja pallottelua. Ne "hyvät ajat" kun ovat jo 25 vuotta siirtyneet aina jostain kumman syystä eteenpäin.

pöllö

#19 Monitoimitalo ei ole vain rakennus.


 Olen 20-vuotias nuori nainen ja olen kotoisin nurmijärveltä klaukkalasta. Nuoresta asti olen harrastanut musiikkia ja tanssia mikä on ollut mahtavaa, että siihen on ollut mahdollisuus. Kuitenkin aina kaikki isommat tanssiesitykset on jouduttu esittämään vantaalla martinussalissa ja erilaiset teatterit koulun auditorioissa tai jumppasaleissa. Musiikki esitykset pienissä ahtaissa saleissa jossain pienessä paikassa, jonne oli välillä vaikeata löytää. Tämä monitoimitalo antaisi mahdollisuuden ja oikeanlaiset tilat niin tanssijoille, soittajille, laulajille, teatterille, operetille ja erilaisille konserteille, joita pystyttäisiin ehkä tämän avulla esittämään lisää. Minusta on väärin viedä tämä hieno mahdollisuus kuntalaisilta pois uudestaan ja uudestaan. Kunta satsaa paljon urheiluun, mutta mihin tämä taide puoli on jäämässä. Nurmijärvellä on paljon taiteellisia lahjakkuuksia, jotka tarvitsevat tilat kipeästi.  Itse lähdin opiskelemaan pois eri kuntaan siitä syystä, että mahdollisuudet musiikin ja taiteen suhteen olivat paremmat. Toisaalla oli paremmat tilat ja välineet. Jos monitoimitaloa ei rakenneta uskon sen olevan suuri virhe ja menetys kunnalle.


Vieras

#20


Hanke on tärkeä.
vieras

#21 Puollusta myös vesistöjä,ilman vettä ei ole elämää


Kaikki mukaan allekirjoittamaan

Adressi : Vesistöjen puolesta -Stop Talvivaara !

Uraani on ,vesiliokoinen,hajuton ,mauton ,tappava myrkky. _KIITOS !


Vieras

#22


Monitoimitalo tarvitaan, ei ole perusteluita, miksi sitä ei tarvittaisi ja miksei siihen voisi juuri nyt investoida. Hanke on odottanut jo liian kauan. Uudenlaiset mahdollisuudet tulevat monitoimitalon myötä kuntaan ja kuntalaisten käden ulottuville. Monitoimitalo on positiivinen asia, ei luovuta siitä!


Vieras

#23


Entisenä Nurmijärveläisenä silloin viiden pienen lapsen äitinä tiedän kuinka olemattomasti oli esiintymis ja harjoitustiloja lapsille. Kuitenkin lapsiperheiden lukumäärä on jatkuvassa kasvussa. Heille on tarjottava muutakin kuin vain urheilua. Herätys Nurmijärveläiset!!
Kulttuurikasvatuksen puolesta

#24 Kulttuuritalo tervetuloa Nurmijärvelle!


Kyllä on jo aikakin saada kuntaan oma kulttuuritalo. Tanssia ja teatteria harrastavien lasten huoltajana odotan kuumeisesti päivää, jolloin voin seurata nurmijärveläislasten esityksiä Nurmijärven omissa esittävän taiteen esityksiin soveltuvissa ja ajanmukaisissa tiloissa. Tunnen suurta ylpeyttä nurmijärveläistä verta sykkivissä suonissani, kun istun tämän tulevan kulttuuritalon katsomossa, jossa näkee ja kuulee hyvin. Silloin aploderaan esityksille ja kulttuuritalon toteutumiselle! Bravoo! Toivottovasti voin kokea tämän todeksi ennen kuin oma jälkikasvuni varttuu ja jättää taakseen Nurmijärven, ilman omaa kulttuuritaloa.    


Vieras

#25


Pitääkö meidän Nurmijärven kuntalaisten, aina mennä
muualle,kuulemaan musiikkia ja näkemään tanssia ja teatteria. 30 vuotta kulttuuripalveluja odottanut!

Kommentoi adressia