Puolusta kulttuuria

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Puolusta kulttuuria.


Vieras

#26

07.11.2014 20:59

Tällä hetkellä ajankohtainen puheenaihe ja hanke on M O N I T O I M I T A L O !

Siis monen toimijan talo, monen toiminnan talo, monen hyödyksi, monen viihteeksi. Nurmijärveläisiä on monta, ja monelle se talo olisi tärkeä, nyt ja tulevaisuudessa vuosikymmeniksi eteenpäin.

Liputan tälle!!!


Vieras

#27

07.11.2014 21:13

Monitoimitalo, ilman muuta!!! Joissakin asioissa täytyy epäröidä, tässä ei.

Tasapuolisuutta

#28 On se kumma

10.11.2014 11:36

Meilllä lapset harrastavat liikuntaa ja musiikkia. On se kumma kun monen näkökulmasta marginaaliliikuntaa varten rakennetaan yhä uusia jalkapallo- ja lätkäkenttiä/halleja, mutta kulttuuria varten ei. Futis ja lätkä ovat toki suosittuja etenkin poikien keskuudessa, joten en halua ottaa näiltäkään lajeilta mitään pois.

Mutta kulttuurin lisäksi myös monet tyttövaltaiset urheiluharrastukset (kuten hevosharrastus) ovat jääneet ilman vastaavia tiloja. Yksi ratsastusmaneesi ja kunnan osittain tukema pätevä ratsastuksenopettaja keskeiselle paikalle ei paljoa maksaisi ja varmasti käyttäjiä riittäisi. Maneeseissa riittää yksinkertainen rakenne ilman energiaa syövää lämmitystä/jäähdytystä.

Suosittelen myös aikuisille nuoruuden musiikkiharrastuksessa uudelleenaktivoitumista. Näin tiedän omassa ystäväpiirissäkin muutamien tehneen, eikä musiikkikoulun opetus edes ole kallista, ilmeisesti luokkaa 60-70€ lukukausi. Löytyy ryhmiä ja yksityistunteja. Onko parempaa keinoa saada ajatukset töistä ja arjesta pois kuin hyvä harrastus, olkoon liikuntaa tai kulttuuria, mieluiten molempia?


Vieras

#29 Kynäilijä

10.11.2014 17:36

Tätä ei voi kannattaa: yksi hieno ja kallis talo sulkee muiden pienten tanssisalien ovet kunnan eri kylistä. Taas ajellaan ympäri kuntaa kuskaamassa lapsia harrastusten pariin. Hajautetut harrastetilat, jotka eivät ole ihan luksusta, toimivat paljon paremmin, koska lapset pystyvät kulkemaan itse lähiharrastuspaikkoihin. Numijärvi on pinta-alaltaan suuri kunta ja välimatkat aivan toista luokkaa kuin jossain Keravalla. 

Ja jos joku ei ole vielä huomannut, elämme poikkeuksellisen kovia ja vaikeita aikoja. Jos rahaa ei ole, sitä riitä sitten ole.

 


Vieras

#30

10.11.2014 19:41

Kyllä se vaan tarvitaan, eikä varmastikaan tarkoittane sitä, ettei missään muualla kunnassa sitten enää olisi tapahtumia kuin vain monitoimitalossa. Sitä ei tarvitse pelätä. Tiedän, että esim. musiikkopistolla, johon itselläni on eniten yhteyksiä, on käytössä tällä hetkellä todellakin aivan liian vaatimattomat tilat. Asiasta ovat vuosia kärsineet sekä oppilaat että opettajat. Lopetan siis kommenttini samoin sanoin kuin aloitinkin: Kyllä se vaan tarvitaan!

incognito

#31 Re: Kynäilijä

10.11.2014 20:17

#29: - Kynäilijä 

 Hei kynäilijä! Ei huolta, monitoimitalo ei supista toimintaa muilla Nurmijärven kylillä eikä salien ovia suljeta. Päinvastoin, Kirkonkylän ja Rajamäen opistotoimintoja kehitetään edelleen ja näissä koko kunnan taideopetuksen kehittämishankkeissa opistojen keskusyksikköjen sijoittaminen saman katon alle on hedelmällistä. Klaukkalassa on suuri paine tilojen ja toimintojen yhteenkokoamisessa, nykyiset tilat ovat väliaikaisia ja osin hyvinkin puutteellisia. Monitoimitalo tulee myös monin tavoin palvelemaan koko kunnan väkeä esim. esitystilojen kautta. 

v*tutti

#32 Re: Kynäilijä

11.11.2014 07:46

#29: - Kynäilijä 

 Muistan omilta nuoruus vuosiltani toivoneeni yhtä paikkaa missä olisi käynyt. Useampana iltana viikossa harrastaessani oli erittäin raskasta joka kerta mennä eri kohteeseen tanssimaan. Yhtenäpäivänä viikosta oltiin vanhassa kelan talossa, toisena arkadian yläkerrassa, kolmantena siinä teboilin vieressä ja neljäntenä ja viidentenä missä milloinkin. Sitten siinä yritit itse muistaa mennä milloin mihinkin oikeaan paikkaan ja sitten iltapimeällä ala-asteikäisenä toivoit pimeässä räntäsateessa vanhempienkin viellä muistavan mistä milloinkin piti tulla hakemaan. Eikä ollut edes kivoi kännyköitä keksitty et ois voinu soittaa missä on. Ja vanhemmat oli iloisia kun vihdoin löytivät oikean paikan missä kiukuteltiin sitten kaikki. Jos monitoimitalo voisi siis edes vähän auttaa myös yhdenmukaistamaan paikkoja missä harrastetaan uskoisin sen olevan monen muunkin mielestä parempi vaihtoehto.

 

KANNATAN, vaikka en kyseisessä kunnassa enää yli kymmeneen viimeiseen vuoteen ole edes asunut.


Vieras

#33

11.11.2014 07:55

Asialla on todellinen kiire.

Vieras

#34

11.11.2014 19:28

Olen todella iloinen, että näin moni on osallistunut monitoimitalon tukemiseen. Se tuntuu tosiaankin tarpeelliselta, monen suulla sanottuna! 


Vieras

#35

12.11.2014 17:47

Tämä hanke on juuri sellainen, joka tulee toteuttaa mahdollisimman pian.