KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Kirsi
Vieras

#226 Mira Tolvasen puolesta

10.12.2010 15:41

#225: Vieras - Re: Kissojen puolesta 

Vieras kirjoitit näin:

Mira Tolvanen oli yhdistyksen ensikoti, kunnes sanoutui itse irti tehtävästä 1.9.2009. Parin kuukauden päästä 1.11.2009 hän oli tulossa jo uudelleen ensikodiksi. Luottamus oli kuitenkin mennyt, joten hallitus päätti, että ei hyväksy uudelleen mukaantuloa.

TIEDÄTKÖ MIKSI MIRA EROSI ENSIKOTITOIMINNASTA JA MITEN TILANNE SEN JÄLKEEN MENI??!!

Mira kyllästyi puheenjohtajan kiusaukseen ja ulossavustukseen. Ja kuukausia kestäneen kiusanteon ja haukkumisen takia hän ei enää jaksanut olla missään yhteistyössä puheenjohtajan ja taloudenhoitajan kanssa, joten hän erosi ensikoti toiminnasta. Toki tuon kiusaamisen sivussa kissat tuhosivat kotia ja näin Mira joutui tosiaan vielä remontoimaankin.

Miran kiusaaminen johtui siitä, että hän uskalsi olla minun kanssani samaa mieltä sekä olla parista asiasta eri mieltä puheenjohtajan kanssa. Asiat joita Mira puollusti ja puheenjohtaja vastusti olivat mm: rahankeräysluvan laajentaminen koko Pirkanmaalle, lisälippaiden hankinta, rahankeräyksen järjestäminen sisätiloihin jatkossa, kissatalon hommaaminen ja KKY:n myyntituotteiden kehittäminen ja kilpailuttaminen (jotta niistä olisi jäänyt enemmän rahaa KKY:lle).

 Kun Mira lopetti ensikotina olemisen ei puheenjohtajaa kiinnostanut Miran ensikoti kissat lainkaan, eikä hän suostunut niitä esim. kotioon hakemaan. Kissat jäivät Miran kotiin hoitoon, mutta samantiän katkesi esim. Mustin ja Mirrin kautta tulevat "ensikotiedut". Rahahanat vaan kiinni ja kissat "hylättiin" Miralle. Joka virallisesti kuitenkin oli muka epäluetettava ensikoti. Jos hän sellainen olisi ollut, niin miksei kissoja haettu välittömästi pois? Ja miksei Miraa erotettu vaan hän erosi itse?

Mira tosiaan eläinrakkaana ihmisenä vähän myöhemmin päätti, että jatkaa kiusan  jne  pask... kestämistä ja jatkaa ensikotina, koska tiesi apua tarvitsevia kissoja riittävän. Mirahan oli toiminut täysin moitteettomasti ensikotina aikaisemmin jo pidemmän aikaa. Mutta puheenjohtaja päätti, ettei Mira ole enää "luotettava". Loutettavuudenhan Mira menetti olemalla eri mieltä puheenjohtajan kanssa sekä vielä kaiken huipuksi uskalsi kirjoittaa aamulehteen OMALLA NIMELLÄÄN, toisin kuin sinä vieras tänne. Lehtijuttu oli täysin totta, eikä siinä edes haukuttu ketään, vaikka aihetta olisi ollutkin.

Luotettavaksi ensikodiksi samaan aikaan puheenjohtaja valitsi alkoholistin, jonka hoidossa kissoja kuoli epämääräisissä merkeissä, eikä tätä henkilöä saatu kiinni puhelimella lainkaan. Mutta hän oli luotettava ensikoti ilmeisesti siksi, ettei väittänyt vastaan puheenjohtajalle, vaikkei kissoista ilmeisimmin huolihtinutkaan, koska hänet erotettiin reilu puoli vuotta myöhemmin ensikotitoiminnasta. Tämän henkilön "toiminta" oli koko ajan puheenjohtajan tiedossa, mutta hän silti katsoi Miran olevan se "epäluotettava".

Mikäli KKY:ssä riittäisi näitä "Mira Tolvasia" jotka oikeasti rakastavat kissoja niin paljon, että jatkuvasta kiusaamisesta ja haukkumisesta huolimatta haluavat toimia ensikotina 24h ja tekevät samalla vielä muutenkin paljon muuta aktiivityötä, niin kissoilla olisi asiat PALJON paremmin kuin nyt. "Mira Tolvasia" KKY nimenomaan tarvitsee ja paljon!

 

Kirsi
Vieras

#227 Re: Kauhea summa!

10.12.2010 16:24

#218: Todella pettynyt - Kauhea summa! 

Kyllä on totta, että KKY maksaa taloudenhoitajalle noin 16.000€ vuodessa SEKÄ PUHELINEDUN. En kyllä ymmärrä miksi taloudenhoitaja saa puhelinedun? Kenelle hän soittelee? Puheenjohtaja on puollustellut puhelinetuutta sillä, että taloudenhoitaja myy Katti-Matti-lehden ilmoitukset. No ilmoitusmyynnistä tuleva summa on järkyttävän pieni. Tähän syy on ilmeisesti se, ettei taloudenhoitaja osaa myydä, vaikka omien sanojensa mukaan on kaiken maailman markkinoinnin korkeakoulututkintoja suorittanut. Hukkaan on mennyt nekin opiskelut?

Itse tarjouduin myynnin- ja markkinoinnin rautaisena ammattilaisena (eli 20 vuoden työkokemuksella) ilmoitusmyynnin tekemään, mutta ei se käynyt. Tosin minulle ei olisi tarvinnut maksaa palkkaa jos puhelinkulut olisi korvattu. Ilmoitusmyyntiä yli 8 vuotta tehneenä voin kertoa, että puhelinkulut olisivat olleet noin 50€ sekä ilmoitusten lukumäärä ja kate/hinta olisivat nousseet omasta toimestani. Mutta eipä kelvannut puheenjohtajalle.

Olen puhunut pankkialan ammattilaisen kanssa, joka itsekkin on mukana eri yhdistystoiminnoissa ja hän ei ymmärrä, että mitä taloudenhoitaja oikein tekee rahansa eteen. Kuulemma eri tilejä voi pankissa käydä ammattilaisen kanssa hoitamassa, mutta siihenkin riittää vuodessa tileistä riippuen noin 3-10 kertaa. Taloudenhoitaja myös maksaa ensikodeille niiden kulut kotoaan, mutta kaippa hänellä on ensikotien tilinumerot nettipankissa tallessa, joten eipä siihenkään voi viikossa mennä tuntia kauempaa. Joten tähän mennessä on mennyt vuodessa pankissa käyntiin maksimissaan 10 tuntia ja vuodessa ensikodeille menojen maksuun 52 tuntia, eli yhteensä 62 tuntia. Ilmoitusmyyntiin tuolla ilmoitusmäärällä menee korkeintaan 3 tuntia. Paperitöitä jne varmaan nyt jonkun verran tulee jäsenmaksuista ja muista, mutta eikai niihinkään nyt 50 tuntia enempää voi mennä. Eli yhteensä siis 115 tuntia vuodessa. Kun maksamme palkkaa 16.000€ niin sehän on sitten 140€/tunti+puhelinetu!!! Koska taloudenhoitaja ei suostu kertomaan, että mitä tekee palkkansa eteen, niin ei minun mielikuvituksella hänelle enää enempää töitä keksitä. TALOUDENHOITAJA VOI VAPAASTI KORJATA ASIAN JA PERUSTELLA PALKKANSA JA PUHELINETUNSA. Pankin alan ammattilainen veloittaa noin 20€/tunti, joten samaan rahaan pankin alan ammattilainen tekisi noin 800 tuntia. Lisäksi KKY maksaa varstotilasta vuokraa, jossa säilytetään taloudenhoitajan paperit. (te pilkun viilajat, on siellä myös KKY:n tavaraa, ei pelkästään taloudenhoitajan papereita).

Suureen ääneen on kokouksissa huudettu, että taloudenhoitaja on kullanarvoinen, koska tekee niin paljon ILMAISTA TYÖTÄ KKY:n eteen. Ihmettelempä vaan, että missä välissä hän vielä ilmaiseksi ehtii tehdä työtä? Vai maksammeko kenties 300€ tuntipalkkaa?

 

 

...
Vieras

#228 kiitokset oppositiolle

10.12.2010 16:37

Tähän asti asiallisesti perustellut kommentit heiltä, ja nimellään.

Olen todella hämmästänyt että tämä on tilanne, oeln aina luullut että KKY toimii vuosia ja rautainen alan ammattilainen.
Pj ei itse ole tainnut kommentoida tänne lainkaan, hallituksestakin vain joku nimetön.

Surullista.
Toiminnassa mukana
Vieras

#229 Nyt tynkähallitus perusteluja

10.12.2010 16:41

Kirsin viestit ovat erittäin asiallisia ja täyttä totta, uskaltaako tynkähallitus ottaa kirjoituksiin kantaa yhtä ASIALLISESTI ja vielä PERUSTELUIN haukkumisen ja mustamaalaamisen sijaan?

"rahankeräysluvan laajentaminen koko Pirkanmaalle, lisälippaiden hankinta, rahankeräyksen järjestäminen sisätiloihin jatkossa, kissatalon hommaaminen ja KKY:n myyntituotteiden kehittäminen ja kilpailuttaminen (jotta niistä olisi jäänyt enemmän rahaa KKY:lle"

Kiinnostaa miksi näitä ehdotuksia ei ole toteutettu, itse en näe järkeä esimerkiksi siinä, että keräyslupaa laajennettaisiin. TYNKÄHALLITUS, kertokaa miksi?

Ja saisimmeko pätevät perustelut taloudenhoitajan palkalle/pitämiselle? Se, että muissakin yhdistyksissä on palkallista väkeä ei ole perustelu, koska nyt on kyse TÄSTÄ yhdistyksestä ja selkeästi ilmaiseksi tai huomattavasti pienemmin kuluin tehtävästä työstä. Meneekö ihmissuhteet yhdistyksen perus ajatuksen edelle?

Uskallatko? Minä en koska pelkään
Vieras

#230 Re: kiitokset oppositiolle

10.12.2010 16:42

#228: ... - kiitokset oppositiolle 

 Kirjoitusasuista päätellen on puheenjohtava kyllä ottanut kantaa, ei tosin uskalla tehdä sitä nimellään. Hän sentään edustaa virallista kantaa toisin kuin me rivijäsenet.

tietoisuutta
Vieras

#231 tietämätön

10.12.2010 16:50

Vieras
Vieras

#232 Re: tietämätön

10.12.2010 17:24

#231: tietoisuutta - tietämätön 

Kiitos vinkistä! Linkki laitettu lemmikkipalstalle.

MIKÄLI MUITA KESKUSTELUPALSTOJA ON ILMAN LINKKIÄ, NIIN VINKKIÄ SIITÄ TÄNNE, KIITOS!

Mukana oleva
Vieras

#233 Re: Re: Kauhea summa!

10.12.2010 17:45

#227: Kirsi - Re: Kauhea summa! 

Olen aivan järkyttynyt ja lähes sanaton! Mitä tuolla 16 000 eurolla saataisiinkaan aikaan, jos raha käytettäisiin konkreettisesti suoraan kissojen hyväksi? Sillä rahalla saisivat pennut rokotukset ja muutkin kissat terveystarkastuksen sekä parempilaatuista ruokaa, jopa lihaakin silloin tällöin. Pystyttäisiin ylläpitämään helposti myös kissataloa yllä ja vielä jopa jäisikin.

Jos KKYn toiminta olisi yhtään jäseniä ja ensikotejaan kunnioittavampaa ja arvostavampaa, ihmiset tulisivat varmasti myös enemmän mukaan lipaskeräyksiin tai muihin talkootöihin, minäkin. Ketä se innostaa mihinkään, kun käytös meitä kohtaan on hyvin ylimielistä ja haukkuja vaan saa? Varsinkin, jos uskaltaa kritisoida toimintaa ja omata omia ajatuksia. 

Hampaat irvessä ja korvat välillä haukuistakin punaisena on saanut työtä tässä yhdistyksessä tehdä, mutta onneksi kissat ja niiden hyvinvointi tuovat merkitystä ja motivaatiota, jotka kannustavat jatkamaan tynkähallituksen toimista huolimatta. Miten pitkälle se kuitenkaan riittää? Rahan takia tässä hommassa ei kukaan ole, sillä kyllä tämä kuluttaa paljon enemmän kuin mitä siitä saa korvauksia (ruuasta ja hiekasta sekä lääkkeistä ja eläinlääkärikustannuksista). Eikä se olekaan se kysymys, että pitäisi saada rahaa itselleen, vaan ainoastaan KISSOJEN HOITOON, mitä ne sitten kulloinkin tarvitsevatkaan.

Millä Rouva puheenjohtaja perustelee näin kalliin taloudenhoitajan pitämistä? Onko se todellakaan rahan väärti ja voisiko OIKEASTI asiat hoitaa inmillisemmillä hinnoilla? Palveluntuottajien kilpailuttamisella saadaan varmasti edullisempiakin asianhoitajia kuin nykyinen taloudenhoitaja. Suomi on markkinatalouden maa, jossa ammattitaitoisia tahoja on kyllä tarjolla. Minulla ei ole sinänsä mitään henkilökohtaista hampaan kolossa nykyistä toimijaa tai ylipäätään ketään kohtaan, mutta taloudenhoitajan palkkio on todella aivan liian hurja tällaiseen toimintaan.

Täällä joku kommentoi siitä, että jos nämä ristiriidat lopetettaisiin, niin sekin aika voitaisiin käyttää kissojen hyväksi. Totta toinen puoli, mutta jos toiminta on lähtökohtaisesti hunningolla, on oleellista saada perusasiat ja yleiset suuntaukset ensin kuntoon, että toimintaa voisi organisoida järkevämmin ohjaten rahat sinne, mistä niistä on eniten hyötyä toiminnan perusajatukselle eli kissojen pelastamiselle. Nyt tämän yhdistyksen rahapussin pohjalla on kaksi reikää:  yksi jumalattoman iso reikä, josta tuhlaantuu rahaa älyttömiä summia koko ajan ja joka on pois muulta perustoiminnalta, eikä sitä edes yritetä supistaa. Toinen reikä on paljon pienempi ja jota yritetään puolestaan kuroa alati vain pienemmäksi, mutta se haittaa jo koko yhdistyksen toimia ja ennen kaikkea kissojen hyvinvointia sekä hankaloittaa vapaaehtoistyöläisten mahdollisuuksia auttaa kissoja. Kumpaa reikää TE tämän palstan lukijat katsotte järkevämmäksi yrittää saada pienemmäksi?

Tämä on nyt vähän kuin hölmöläisen hommaa!?

Puheenjohtaja valittaa myös työnsä paljoutta! Olisiko aika antaa nuorempien tulla remmiin mukaan auttamaan ja delegoida töitä. Ei kaikkea tarvitse yrittää tehdä itse. Uusia ajatuksia tänne kyllä selkästi kaivataan, sillä maailma muuttuu koko ajan ja elämme jo vuotta 2010. Kolmekymmentä vuotta sitten asiat ja toimintatavat olivat varsin erilaisia, eikä varmaankaan ollut helppoa tehdä tätä työtä. On meistä itsestämme kiinni, millainen tulevaisuutemme tässä yhdistyksessä on. Kukaan ei kiellä sitä seikkaa, etteikö nykyinen puheenjohtaja ja monet muut uranuurtajat olisivat tehneet aikanaan paljon hienoa työtä perustaessaan tämän yhdistyksen ja kehittäessään toimintaa nykyiseen muotoonsa, mutta nyt ollaan kyllä hyvin heikoilla jäillä ja aivan kaikessa. Tynkähallitus puree vain omaan nilkkaansa tällä tavoin toimimalla ja vahingoittaa eniten siten itse itseään.  KKY on yhdistys, eikä kenenkään henkilökohtainen temmellyskenttä tai yritys! Onko puheenjohtajalla / tynkähallituksella nyt mopo karkaamassa käsistä ja unohtunut koko yhdistyksen perusajatus? Me olemme kaikki samalla asialla - pelastamassa kissoja! Meillä on yhteiset päämäärät, joten miksi tynkähallitus ja erityisesti sen puheenjohtaja kokee meidät muut pahana, jotka haluamme kehittää toimintaa olemassa olevien resurssien pohjalta? Emme ole toistemme vihollisia, vaan olemme samassa veneessä, joten mitäs jo yritetään soutaa samaan suuntaan! Minusta puheenjohtaja voisi olla ylpeä siitä, että on näinkin paljon ihmisiä, jotka haluvat auttaa kissoja ja olla mukana kehittämässä toimintaa, jonka hän on aikanaan perustanut. Hänen työtään halutaan jatkaa ja vahvistaa/kehittää edelleen. Se ei ole pois häneltä eikä muiltakaan vanhemmilta toimijoilta. Voimme tehdä työtä kissojen hyväksi rinta rinnan toimien, ei toisiamme vastaan. Se on aina fakta, että nykyinen puheenjohtaja on tämän yhdistyksen perustaja ja ollut siinä myös vuosien ajan merkittävä toimija. Miksi ei voisi olla jatkossakin, jos yhteistyökykyä ja -halua vaan löytyisi?

Ovatko nämä ristiriidat lähteneet alun perin siitä perusajatuksesta, että nykyinen tynkähallitus pelkää yhdistyksen rahavarojen katoavan kuin kankkulan kaivoon, jos joku muu saa vallan? Näin luulen asian hyvin pitkälti olevan. Ei kukaan ole ottamassa täällä rahoja itselleen, eikä tuhlaamassa niitä päättömästi minnekään, vaikka uusi hallitus tulisikin tai sinne tulisi uutta verta. Kyllä rahojen käyttö pitää tarkasti suunnitella/miettiä ja myös hoitaa asiat siten, että tuloa on koko ajan niin paljon, mitä tarvitaan yhdistyksen pyörittämiseen menestyksellisesti. Toivoisin hallitukselta hieman luottoa täällä toimiviin nuorempiin ihmisiin ja heidän mahdollisuuksiin tehdä hyvää työtä yhdistyksen ja kissojen hyväksi. 

Valistustoiminta on tärkeä osa yhdistyksen työtä ja ennen kaikkea leikkauskampajat, joilla ehkäistään kissojen yletön lisääntyminen jo ennakkoon. Se vähentää kissojen sijoituksen tarvetta tulevaisuudessa ja voidaan yhä laajemmin keskittyä esimerkiksi valistavaan työhön tai muihin lisäpalveluihin, koska rahaa ei mene enää samassa määrin kissojen konkreettiseen hoitoon. Valistukseenkin on olemassa paljon eri keinoja, joita voitaisiin käyttää laajemmin hyväksi. Jäseninä on paljon ammattitaitoista ja työintoista porukkaa, kun yhdistyksen toiminta saadaan vaan avoimemmaksi ja yleisilmapiiriä työhön kannustavaksi.

Se mitä tänään tehdään, vaikuttaa aina huomiseen. Tehdään hyviä päätöksiä YHDESSÄ ja tasavertaisesti toimien! :)

 

Jäsen jo menneisyydestä
Vieras

#234 PUHEENJOHTAJA + TALOUDENHOITAJA

10.12.2010 19:23

Haluaisin kommentteja sekä puheenjohtajalta että taloudenhoitajalta täällä esiin tulleisiin asioihin. Varmasti molemmat heistä ovat jo kuulleet kannattajiltaan, että tälläinen adressi on ja varmasti ovat tätä lukeneetkin.

Puheenjohtaja: 1.Miksi et ole jo aiemmin ottanut osaa tähän keskusteluun?
2.Mikset halua toimintaan mukaan niitäkin, jotka eivät ole sydänystäviäsi, mutta joilta tulee hyviä ideoita ja jotka haluavat olla aktiivisesti mukana?
3.Mikset arvosta ensikoteja?
4.Miksi keräät itsellesi kaikki KKY:n dokumentit ja laput, etkä suostu jakamaan vastuutasi?
5.Miten perustelet taloudenhoitajan palkan?
6.Miksi KKY:n facebook-sivu on suljettu?
7.Mikset pidä kaikkia tasa-arvoisena?
8.Miksi teet diktaattorimaisia päätöksiä yksin?

Taloudenhoitaja: 1.Mitä työnkuvaasi oikein kuuluu?
2.Kuinka monta tuntia teit KKY:lle töitä vuonna 2009?
3.Miten palkkasi määräytyy?


VASTAUKSET JOUDUTTE ANTAMAAN MEILLE VIIMEISTÄÄN VUOSIKOKOUKSESSA MAALISKUUSSA, joten miksette vastaisi kysymyksiin jo nyt?




ei ropoakaan KKY,lle ennen uutta hallitusta
Vieras

#235 Re: Kauhea summa!

10.12.2010 19:34

#218: Todella pettynyt - Kauhea summa! 

Ihan samaa mieltä!! Nyt aukes/selvis kun kissanpojalle silmät! KKY;ssa haiskahtaa nyt ja pahasti manipulointi ja vilunkipeli toiminnassa, sekä noissa talouasioissa ja rahankäytössä.

Sanon vaan, että pitäisi selvittää kenen hallituksen jäseneen tuolla kallispalkkaisella rahastonhoitajalla on taustakytköstä, tuttu/ystävä tai ystävän jälkeläinen tai jotain muuta. Ei muuten ole mahdollista että noin huikeita summia maksetaan jos samalla kuitenkin valitetaan ja ruikutetaan kissoista aiheutuvia rahanmenoja!!!!

On tainnut jäädä "hallituksen hiekkalaatikko" siivomatta kun on alkanut haista... sekä taitaa alkaa olla ne hetket kun pitäisi ottaa se hiekkalapio kauniiseen käteen ja lapioida ne haisevat kikkareet pois.

köyhä lahjoittaja
Vieras

#236 Porukalla vuosikokoukseen 2011

10.12.2010 20:05

En ole koskaan ollut katastrofiyhdistyksen vuosikokouksessa, koska olen luullut, ettei minua siellä tarvita, kun kaikki yhdistyksessä toimii hyvin. Tämä keskustelu on aukaissut silmäni totuudelle. Sille mitä on jo kait vuosia tapahtunut selkäni takana. Lahjoitan vuosittain noin sata euroa vähistä rahoistani katastrofiyhdistykselle ja olen luullut rahojeni menevät kissoille, mutta jonkun rahamiehen taskuunhan ne ovatkin tainneet mennä? Nyt kyllä kirjoitusten rohkaisemana otan itseäni niskasta kiinni ja maaliskuussa marssin vuosikokoukseen tätä yhdistystoimintaa ihmettelemään. Toivottavasti en ole ainoa ihmettelijä siellä.

Vieras

#237 tilivelvollinen

10.12.2010 20:25

Taloudenhoitaja on selvitys-/tilivelvollinen yhdistykselle jäsenien niin vaatiessa ja alan ammattilaisena hän kyllä pystyy/osaa/pitää kirjata tekemänsä työ tunnilleen minkä perusteella (ja onko yleensä perusteltua tuollaiset summat millään!!!) hän rokottaa tuollaisen summan vuodessa. Ihmetyttää myös tuo puhelin etu?!? Niinkuin olisi isompikin porho. Ensikodit, jotka sitä varsinaista työtä tekevät, heillä EI OLE MITÄÄN ETUJA, esim.kaikki puhelut joita he joutuvat soittamaan tulee runsaasti saadakseen neuvoja kissojen hoidossa ja tukea kokeneemmalta ensikotilaiselta etc., niin ne kulut menee omasta pussista, eikä niitä kukaan korvaa. Ensikodit saavat niistä kuluistaan (jotka yhdistys maksaa)rahansa pois kuitteja vastaan ja niin pitää mennäkin, pitää olla rehellinen ja tarkka mutta, niin pitää olla kaikkien. Taloudenhoitajankin tulisi olla samassa asemassa, tasavertainen muihin nähden saisihan hänkin omat kulunsa pois samalla tavalla ja tästä jäisi dokumenttia joka olis jäsenien nähtävissä. ONKO NIITÄ DOKUMENTTEJA EDES OLEMASSA koskien taloudenhoitajan palkkaamista ja palkan perustetta??
Mutta nyt täältä on saanut lukea varsin omituisia, ei kerrota eikä selvitetä. Käsittämästöntä on, että tämä taloudenhoitaja tuntuu olevan aivan erityisessä asemassa ja paljon paremmassa, suorastaan kaikkien yläpuolella joka sanelee oman palkkansa niinkuin kansanedustaja arkadianmäellä. Joko pj,tä on kusetettu oikein olan takaa tai sitten on jotain muuta hämärää tässä jutussa.
MUTTA ihan kunnossa asiat eivät taida olla, eivätkä taida kestä päivänvaloa.

JOS HÄN KERTA ON NIIN KULLANARVOINEN JA TEKEE NIIN PALJON ILMAISTA TYÖTÄ YHDISTYKSELLE NIIN MINKÄ HITON TAKIA HÄNELLE SITTEN MAKSETAAN PALKKAA JOS HÄN SEN TEKEE ILMAISEKSI???????? ENSIKODEILLE EI TIPU ROPOAKAAN JA HE SITÄ ILMAISTA TYÖTÄ SITTEN VASTA TEKEVÄTKIN!!!



Tuollainen hallitus (tynkä) joutaa pois "virastaan" jos ovat noin huijattavissa noissa palkka-asioissa (täällä on tullut useissa kommenteissa ilmi, että halvemmallakin saa saman) tai jos tietäen ovat palkanneet niin se on sitten sitäkin raskauttavampaa.
tuomo
Vieras

#238 tunteita

10.12.2010 20:29

Päätös jättää eläimet ulos on epähumaania ja vaikuttaa ajattelemattomalta. Niiden PITÄÄ OLLA JOKA SEKUNTTI sisällä elämässään, ei "ssada olla"
puolesta
Vieras

#239 Re: Mira Tolvasen puolesta

10.12.2010 20:42

#226: Kirsi - Mira Tolvasen puolesta 

Totta puhut Kirsi.   Mira oli ja on edelleen luotettava ensikoti, jolle annetaan kissoja hoitoon tänäkin päivänä..  Ensikodiksi häntä ei enää saanut nimittää eikä ruokalaskuja makseta, Mira maksaa kissojen ruokia omasta pussistaan.Yksinhuoltajana se ei ole varmaan helppoa. 

Miran lehtikirjoitus oli vain pieni raapaisu KKY:n pinnasta, sillä ei ollut mitään merkitystä, varrattuna näihin viesteihin.

Koska Mira saa vieläkin kissoja hoitoon, on siitä saanut moitteet jo sijoittajakin. Näin törkeästi PJ toimii, ei kenellekään anneta sitä arvoa joka heille kuuluu.

Mira Tolvanen
Vieras

#240 Olen kuullut...

10.12.2010 20:48

että kerran aikaisemmin on valittu joku muu puheenjohtajaksi kuin Terttu Kanervo ja sitä kesti vain muutaman kuukauden. Terttu järjesti heti pian itsensä takaisin valtaistuimelle.

Edellisessä kokouksessa Terttu Kanervo ei olisi millään halunnut suostua lappuäänestykseen uudesta puheenjohtajasta tai yleensä hallituksen jäsenistöstä.
Hän tokaisi: "minusta tämä hallitus tässä on aivan toimiva ja saa jatkaa".

Onneksi lappuäänestys toteutettiin ja saatiin toinen puheenjohtajaehdokas. Seuraavaksi kuitenkin Terttu kävi keskustelua uuden ehdokkaan kanssa ja sai hänet luopumaan ehdokkuudesta. Taisi oven takana tapahtua jopa uhkailua.

Ylimääräistä vuosikokousta ei Terttu Kanervo halua järjestää - arvaatte varmaan miksi.
Mutta onneksi jäsenille voi laittaa tiedotteen asiasta ja toivoa mahdollisimman monen osallistumista...

Vieras
Vieras

#241 Re: kiitokset oppositiolle

10.12.2010 21:03

#228: ... - kiitokset oppositiolle 

 Mukavaa että olet ymmärtänyt oppositiotakin. Nimellä kirjoittaminen ei oikein onnistu, siitä saa potkut koko yhdistyksestä. siksi täällä kaikki, jopa PJ:kin kirjoittaa nimimerkillä.  Pj kyllä kirjoittaa ja paljon.

KKy on alan ammattilainen ja kiitos siitä kuuluu myös PJ:lle, mutta...... Koska hänellä ei ole kykyä keskustella ihmisten kanssa avoimesti ja asiallisesti, tämä kaaos on syntynyt. (KTS esim.keskustelu Mira Tolvanen)

KKY on hyvä yhdistys ja jos johto olisi enemmän ihmisläheinen ja huomioisi ensikotien tärkeyden paremmin, yhdistys toimisi loistavasti. Tämän hallituksen kanssa se ei onnistu.

Kyllä hallituksesta otetaan kantaa suuntaan ja toiseen neljän eri henkilön voimin. Tosin kaksi ja kaksi , eri mieltä

Oppositio siis haluaa että kissat otetaan kaikki talteen, on ne sitten puolivillejä tai  puolikesyjä tai vaikka kesyjäkin jos ei ilmoittaja halua sitä paikalliseen löytöeläinkotiin. KKY:ltä siihen löytyy resursseja , vaikka usein PJ sanoo soittajille toista.  Apua tarvittaisiin kesällä, (kesäkuusta lokakuuhun) jolloin suurimmat pentumäärät löytyy.  Se on totta, että isoissa laumoissa on aina joskus tauteja, mutta siksi kissatila tai talo olisi välttämätön olemassa.

 Ainakin paikka jossa on karanteenitila, ettei kissoja tarvitsisi laittaa suoraan ensikoteihin tai kuormittaa paria kolmea ihmistä kymmenillä kissoilla.

Tästä asiasta on valitettu paljon, mutta saatu vain epääviä vastauksia. Tämkin  on vain yksi asia, mikä hiertää.

Mira Tolvanen
Vieras

#242 kissatalosta

10.12.2010 22:33

Kissarutto tuskin on este kissatalon perustamiselle.

Tiedämme että toimivia kissataloja on olemassa!

Puheenjohtajan negatiivinen asennoituminen kissatalon perustamiseen on suurin ESTE asian toteutumiselle. Olemme kissatalotoimikunnan kanssa asettaneet itsemme naurunalaisiksi juoksemalla innokkaina katsomassa eri vaihtoehtoja kissataloksi.

Ensikodit ovat ensiarvoisen tärkeitä ja yhdistyksen toiminnan peruspilareita. Kissatalon lisäksi halukkaat voivat toki hoitaa kissoja kotonaankin.
Hallituksen tulisi suhtautua ensikotien viesteihin vakavasti jotta yhteistyö koituisi kissojen hyväksi. Ensikotien hiipuminen kommunikaatiovaikeuksien takia on surullista.

Johtajuudessa on usein kysymys sosiaalisista taidoista ja ne tuntuvat nyt olevan hukassa. Hienoa että tämä kanava avaa ihmisten silmiä ja jakaa tietoa kansalle.

Itse en koe olevani mitenkään sen erikoisempi ensikoti kuin kukaan muukaan. Tilanteeni on vain esimerkillisesti esillä, koska kirjoitan omalla nimelläni.
Useat meistä tekevät aivan yhtä arvokasta työtä kissojen eteen.

Meidän nuorempien ehdotuksia ei oteta huomioon, vaikka varojen keruuta voisi ideoidemme avulla tehostaa.

Ilman näitä kommunikaatiovaikeuksia voisimme iloisella mielin seisoa pakkasessa lipas kädessä.

Mitä kissa sanoisi jos kysyisimme hänen mielipidettään tästä asiasta...?
Hän varmasti toivoisi tehokasta valistustyötä kaupungissa ja maaseudulla, koska ihmisten tyhmyydestä kissat lisääntyvät aivan liiaksi....silti jokainen kissa on arvokas ja ansaitsee hyvän elämän.







mamma
Vieras

#243 Mä oon kyl ihan pihalla

10.12.2010 22:40

Mä en ymmärrä lainkaa miks rahoja makuutetaan tilillä, ku sillä vois tehdä ihan oikeetakin auttamistyötä just ny kissojen eteen. Mitä hyödyttää kerätä rahoja, jos kerta niitä ei käytetä siihen minkä vuoksi ne on alunperin kerätty? outoo toimintaa mikä herättää epäilyksii. Täähän on ihan kauheeta et tällästä tapahtuu tämmösessäki yhdistykses jonka luulis toimivan kissojen eduks mut ei.
Taina
Vieras

#244 ei jäsen

10.12.2010 22:44

Voisiko joku vuosikokouksessa ollut jäsen kertoa, kuinka paljon viime vuoden tilinpäätöksessä on kissoihin laitettuja kuluja (ruoka, eläinlääkärit, hiekka ja muut)?

Kissoja oli näiden täällä olevien puheiden perusteella 300-500, joten paljonko niihin meni kuluja? Olisi mielenkiintoista tietää, mikä tässä oikein maksaa, ja kuinka paljon kun sitä rahaa pihtaillaan kuin se olisi jo loppunut.

Vieras
Vieras

#245 Re: kissatalosta

10.12.2010 22:53

#242: Mira Tolvanen - kissatalosta 

Kissatalohan nimenomaan auttaisi juuri vähentämään tautien leviämisriskiä. Vaikka kissatalo olisikin olemassa, sen tarkoituksenä olisi olla ensi sijaisesti laskupaikkana, kunnes huostaanotettujen kissojen terveys on tarkistettu eikä pitempiaikaisena majapaikkana. Kotiolosuhteissa aremmat ja villimmätkin kissat kesyyntyvät parhaiten, kun niillä on mahdollisuus lähempään ja pitempiaikaiseen kontaktiin ihmisten kanssa. 

Olen ymmärtänyt, että eri yhdistyksien ylläpitämään yhteiseen kissataloon voisi olla kiinnostusta, mutta KKYn nykyinen puheenjohtaja on suututtanut useimmat tahot, ja he eivät siksi ole innokkaita tekemään yhteistyötä KKYn kanssa. Yhteisen kissatalon etuna olisi laajemmat hoitoresurssit (enemmän siis hoitohenkilöitä) ja vastuun jakaminen sekä varojen kerääminen isompana yhteisönä.

Kissat eivät onnekseen mieti menneitä tai tuleviakaan kovin pitkälle, sillä ne elävät hetkessä. Ruokaa masu täyteen ja taas mennään!:D

jk
Vieras

#246 lakipykälät

10.12.2010 23:25

Tämän mukaan KKY ottaa vastaan juurikin lyötökissoja, vaikka kunnalla on sopimus ihan eri tahon kanssa.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pUiZCz-OU7wJ:www.kissojenkatastrofiyhdistys.net/wordpress/wp-content/uploads/2010/05/ensikotipaketti2.doc+ENSIKOTIPAKETT&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi

Miksi vaikeuttaa asiaa? Eikö kannataisi keskittyä sinne, missä sitä apua tarvitaan vielä enemmän, jos on pakko jostain vähentää?

" Löytökissa on siis kissa jonka historiasta ei ole varmaa tietoa. Rekisteriin ei tarvitse ilmoittaa kissaa joka on jo koko kesän tai useamman kuukauden pyörinyt tietyssä paikassa ilman omaa kotia tai josta tiedossa oleva omistaja ei ole kiinnostunut"

Aa ei tarvi vai?? Huhhuh...jos kissa on pyörinyt useamman kuuakuden tietyssä paikassa, se voi silti olla jonkun lemmikki!! Hieman vastuuta nyt tuohon säätämiseen."

"Valitettavasti Yhdistyksellä ei ole resursseja villien kissojen pitoon. Kesyttelyyn menee aikaa vähintään 2 aktiivista vuotta, joka maksaa ylläpitokustanteita. Sen lisäksi kissa ei todennäköisesti ole koskaan onnellinen ihmisen seurassa, eikä sitä voi vapaaksikaan päästää -kissa ei selviä Suomen talvesta hengissä. Lopetus on ainoa ratkaisu. Älä kuitenkaan tee hätäistä päätöstä, ja muista 15 vrk huostassa pito määräys. Asiasta voi aina keskustella yhdistyksen edustajan kanssa, jos ei tiedä, mitä pitäisi tehdä."

"Kky ei varsinaisesti toimi omistukissojen hoitolana, mutta jos itse katsot hyväksi ottaa hoitokissan niin nyrkkisääntö on 7-8e/vrk. Siitä voit itsellesi tilittää 2-3e/pvä ja loput sitten kattaa ruoka-, hiekka- ja materiaalikulut ja ne maksetaan yhdistyksen tilille. Tätä hinnoittelua on hyvä toteuttaa myös silloin kun omistaja tulee noutamaan löytyneen kissansa.
"
Katriina Jäntti
Vieras

#247 Järkyttävää!

10.12.2010 23:41

Asianhan pitäisi oli päivänselvää, että 'ketään ei jätetä' myöskään eläinten maailmaa ajatellen. Voiko vietää hyvällä omallatunnolla jouluaan, jos tietää, että omalla päätöksellään teki mahdolliseksi sen, että jossain kovassa pakkasessa kissa ei pääse mihinkään sisälle ja naukuu nälissään ja kylmissään?
vieläkö mahdollisuus sopuun?
Vieras

#248

11.12.2010 01:05

Mikseivät adressin perustaneet ja kky:n päättäjät istu nyt samaan pöytään ja keskustele asiasta? olisiko NYT viimeinen mahdollisuus sopia?

Siru
Vieras

#249 Mikrosirut löytökissoille

11.12.2010 01:06

Vähän menee asian sivusta, mutta viime keväänä otatin (sisä)kissoilleni mikrosirut eläinlääkärissä. Onnessani lähdin KKY:ltä varmistamaan, että onhan heillä sirunlukija. Ei kuulemma ole eikä tule, koska kukaan ei koskaan kissojaan siruta. Pesulta ja Boondocksilta sirunlukijat kyllä löytyy. Eikö sirunlukijakin olisi jo tätä päivää? Kuulemma koiria ei enää kuukauden päästä tatoida ollenkaan, joten kissatkin seuraa varmaan perässä. Eikä kissani mustista korvista tatuointi näy, vaikka se onkin aikanaan laitettu. Jospa taloudenhoitajan palkalla ostettaisiin tälläinen?
Kirsi
Vieras

#250 Hallitukselle vastaavat ohjeet kuin ensikodeille?

11.12.2010 01:35

#246: jk - lakipykälät 

Pitäisikö KKY:n jäsenten laatia Hallituspaketti hallituksen jäsenille, kuten ensikodeillekkin on laadittu?

 

Hallituksen jäsenksi voi hakea ja voidaan valita kuka vain jäsen, jolla on halua auttaa jokaista apua tarvitsevaa kissaa ja joka itse on kissarakas. Jäsenet vaativat säännöllistä yhteydenpitoa ja avoimmuutta, koska heitä sinä hallituksessa edustat. Joten hallituksen jäsenenä olet velvollinen tiedottamaan jäsenille tulevista kokouksista, jotta he voivat kertoa ajatuksiaan ennen kokousta ja nämä voidaan käydä kokouksessa läpi. Lisäksi tietenkin kerrotaan käsitellyt asiat ja tehdyt päätökset. Hallituksen jäsenellä olisi hyvä olla kotonaan kissa tai kissoja, jotta hän ymmärtää asiat kissojenkin näkökulmasta.

Hallituksen jäsenen pitää luonnollisesti olla kiinnostunut kissoista ja kaikesta niihin liittyvästä. Hallituksessa on hyvä olla mukana jäseniä ensikotipuolelta ja muiltakin aloilta, kuten esim. atk-asioista tietävä ja myyntihenkilö. Mitä useamman eri näkökannan asioihin hallitus niitä käsitellessään saa, niin sitä helpommin päädytään parhaimpaan päätökseen. Vaikka eri näkökantoja tuleekin, eivät ne ole henkilökohtaisia loukkauksia, vaan mieleipiteitä.

Lisäksi hallituksen jäsen tarvitsee reippaasti ihmistuntemusta ja vastaanottavaisen asenteen, jotta kykenee ottamaan kaikkien ideat harkintaan objektiivisesti kissojen parasta ajatellen ja ettei loukkaannu palautteesta. Palautteen tarkoitus on parantaa toimia, ei haukkua. (Haukkuminen on sitten taas jo eri asia ja jos siihen mennään, niin jotain hallituspaketin ohjeita on jo todennäköisesti hallitus rikkonut). Hallituksen jäsenen pitää ymmärtää, että esim. ensikodilla voi pahassa tilanteessa mennä hermo, eikä pari voimasanaa aina ole niin vakavasti otettavia. Joten hyvät hermot ja ymmärtäväisyyttä hallituksessa tarvitaan.

Vuosikokous järjestetään kahdesti vuodessa, jotta jäsenet varmasti pääsevät käyttämään äänestysoikeuttaan eri asioissa. Tällöin myös saadaan juoruilta katkastua siivet ja lopettettua hyvässä hengessä mahdolliset kinastelut. Hallituksella ei ole mitään pelättävää "palliensa puolesta", vaikka vuosikokouksia 2 järjestetäänkin. Koska hyvää hallitusta tuskin kukaan haluaa vaihtaa.

Jäsenille perustetaan oma foorumi, missä voi käydä läpi kky:n asioita ja hallituksen päätöksiä avoimesti. Hallitus vastaa siellä omilla nimillään. Jollei uskalla sanoa mielipidettään julkisesti, ei hallitukseen kannata hakea.

 

Eikös me jo tällä päästäisi pitkälle?