Suomeen tarvitaan luonnonvaraisten eläinten hoitoloiden verkosto


Vieras

#1 Valtio on jo vuosia laiminlyönyt luonnonvaraisten eläinten hoidon

07.11.2014 17:17

Asiaan täytyisi viimein saada muutos.

Tuossa muutama linkki, jotka pohjaavat aihetta:

Pöllöt putkaan

Heikkokuntoiset eläimet saavat rakkautta vapaaehtoisvoimin

Pääskyjen keinoemo ei lomaile kesällä

onkohan nainen tossakin kaiken takana vielä

#2 ai että miten viisaita muka ollaankin

07.11.2014 17:24

Turhaa hourimista. Eläimet ovat, kuten ihminenkin,osanneet elää miljoonia vuosia ilman hoitolaitoksia.

Tyhmä eläin kuten ihminen, jos lähtee ohjailemaan toisten elämää ja kehitystä,siitä kun ei tule yhtään mitään,ei veikkonen teidän järki riitä siihen alkuunkaan,pelkkää vahinkoa luonnolle tapahtuu vain ja kiusaa toisille ihmisille ja riistoa saadaan aikaiseksi.Kaikenlaisia rahankerääjiä,kun ei ole lakiakaan,joka kieltäisi tommosen.


Vieras

#3

07.11.2014 21:51

Edelliselle kommentoijalle:

ikävä kyllä maailma on muuttunut suuntaan, jossa yhä useammin luonnonvaraisen eläimen ahdinko on ihmisen tuotosta. Siiliperhe on saattanut jäädä orvoksi emon jäädessä auton alle; joutsen on saattanut nielaista rannalle lojumaan jätetyn siiman; tässä näin äkkiseltään pari esimerkkiä ongelmista, joita ei luonnonvaraisilla eläimillä ole "miljoonia vuosia" ollut.

Ihmisen aiheuttamia ongelmia, ihmisen on myös kannettava vastuu.

Erittäin hyvä adressi, aion itsekin ottaa asiaa kantaa myös muita väyliä pitkin ja pyrkiä asiaan myös konkreettisesti vaikuttamaan! Kiitos!


Vieras

#4 Tärkeä, laiminlyöty asia!

08.11.2014 04:57

Asia on saatava kuntoon: norppia kuolee vuosittain edelleenkin pyydyksiin, metsäkauriit jäävät "pussiin" pienelle puistikkopläntille keskelle moottoriteiden verkostoa kun kaikki viherkäytävät raivataan, kissa tapppoi ruisrääkkäemon ja pesäpoikaset jäivät vaille hoivaa ja kuolivat. Tässä viime kesän konkreettisia esimerkkejä. Allekirjoitan ja jaan.

vieras

#5 Kansalaisaloite?

09.11.2014 06:03

Tämän olisi voinut toteuttaa myös kansalaisaloitteena.

ei tunnu kovinkaan järkevältä

#6 suomalaista hullunmyllyä

09.11.2014 08:03

Siirryttäisiinkö somessa hoitamaan eläimiä sairaaloissa ihmisten sijaan.

Onhan someen tuotu afriikasta aivan mahdottomia otusia elätettäväksi,joille on tyhjennetty jo pian satojatuhansia suomalaisten asuntoja ja alistettu pakolla se kaikki hyväksymään.

Kaarina Davis

#7 Re: Kansalaisaloite?

09.11.2014 08:13

#5: vieras - Kansalaisaloite? 

Hieno idea! Lähtisitkö aloitteen vireillepanijaksi? Vai kuka lähtisi?

"Kansalaisaloitteen vireillepanijana voi olla yksi tai useampi äänioikeutettu Suomen kansalainen." (-> Minä en ole, joten en voi aloitetta tehdä. Sen vuoksi aloitin tämän adressin. ;)

Ohjeet kansalaisaloitteen tekemiseksi

 

Anitta

#8 Kyllä

09.11.2014 16:42

Todella hyvä idea! Suomessakin on uhanalaisia lajeja. Ihmisten asumusten laajeneminen on vienyt luonnonvaraisilta eläimiltä niille luontaisia asuinalueita.

Alussa kommentti, jossa puhetta, että miljoonia vuosia eläneet...kyllä. Mutta eivät ole joutuneet asumaan nykyaikaisen liikenteen, asuimiston ja tehdas alueiden seassa...Luonnolliset reviirit pienentyneet, ja me nyky ihmiset olemme suuri uhka juurikin lv-eläimille. Jos ei liiallisen metsäksyksen kautta (luvaton/salakaadot) Niin autoliikenteemme niittää vuosittain hurjan suuren määrän metsän eläimiämme, Myös nykyinen yhteikunnan osa kansalaisistamme...kiduttaa-tappaa tarkoituksellisesti luonnonvaraisten eläinten kantaa. Esim. Lapset pelasivat kadun varressa jalkapalloa, mutta pallona oli siili, joka oli tiine. Lapsen potkaistua siilin autotielle, synnytti se elävät, ennenaikaiset poikaset ajoväylälle. Ajoväylä melkoisen vilkas ja kohta bussi ajoi emon ja osan synnyttämistään poikasten päälle. Lintuja ja linnunpoikasia "ristiinnaulitaan" puunrunkoihin. Ammutaan ilmakiväärillä, ihan ja vain huvin vuoksi.

Uhkia löytyy paljon eläimillemme, joten vielä, kun lajeja on, olisi meidän aika alkaa vaalimaan niitä.

Kaarina Davis

#9 Jokainen ihminen voi vaikuttaa ja auttaa

09.11.2014 17:53

abcdef

Anitta: Aivan jär-kyt-täviä esimerkkejä! Ei hyvänen aika. Paljon riittää tehtävää ennen kuin maailma on parempi paikka.  :(

Yksi konkreettinen teko auttaa eläinystäviämme on jakaa tätä adressia eteenpäin. Tämän kautta asiaa voi saada julkiseen keskusteluun ja päättäjien tietoisuuteen. Kiitos!

Jos haluaa adressin aiheesta jatkolukemista, tein koosteen luonnonvaraisten eläinten hoitajien haastatteluista blogiini: Vielä luonnonvaraisten eläinten hädänalaisuudesta

Seppo Lehikoinen

#10 Re: ai että miten viisaita muka ollaankin

09.11.2014 22:02

#2: onkohan nainen tossakin kaiken takana vielä - ai että miten viisaita muka ollaankin 

 Onpas siinä matalamielinen ja sekava provo!

Ihminen on velvollinen huolehtimaan avuttomista ja hädänalaisista eläimistä niin kuin apua ja hoivaa tarvitsevista lajitovereistaankin.

Ja kaikille ihmisen ylivertaisuutta korostaville halua sanoa, että rakkaus ja huolenpito eläimiä kohtaan ei ole millään tavalla ihmisiltä pois.


Vieras

#11

10.11.2014 15:19

Oikeaa asiaa.
Hyvin ymmärtämätöntä toimintaa jatketaan yhä uusien, eläinten ikiaikaisia kulkureittejä katkaisevia valta-ym teiden rakentamisessa.
Eläinten kulkureitit tunnetaan oikein hyvin, yleisimmät kolaripaikat yms. mutta siitä ei mitään oppia oteta ,alikulku rakentamisvaiheessa ei maailman kallein "Olkiluoto" olisi.
Työseen luonnossa työskentelevä

#12

10.11.2014 20:29

Kyllä näyttää olevan hurja tarve toisenlaisille hoitolaitoksille, joissa näille luonnosta vieraantuneille viherpipertäjille opetetaan luonnon luonnollista kiertokulkua ym.   Huhhuh

Seppo Lehikoinen

#13 Re:

10.11.2014 20:44

#12: Työseen luonnossa työskentelevä -  

Eli siis jos sinä joudut liikenteen uhriksi ja vaikeroit jossain ojassa tuskissasi, niin sinut pitäisi jättää sinne luonnon ravintoketjua rikastuttamaan. Tai kun olet hukkumaisillasi, niin rannalla olijat voisivat vain kaikessa rauhassa seurata, kuinka luonto hoitaa omansa?!

Sitähän siis tarkoitat?

Vai oletko mukamas jotenkin arvokkaampi?


Vieras

#14 Re: Re: ai että miten viisaita muka ollaankin

11.11.2014 07:58

#10: Seppo Lehikoinen - Re: ai että miten viisaita muka ollaankin 

 

Luonto toimii oikeassa elämässä eri tavalla kuin ihminen luulee. Betonikorsuasukit luulevat että luonto on olemassa ihmisen iloksi...   


Vieras

#15

11.11.2014 11:14

Luonnonvaraisilla eläimillä on myös oikeus tulla kohdelluiksi samalla tavoin,kun muutkin ihmisten kanssa elävät eläimet.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.11.2014 06:12Vieras

#17

17.11.2014 06:25

Kannatan lämpimästi! Tällä olisi myös työllistävä vaikutus, toisi useampaan kuntaan uuden työpaikan tai pari, jos ihmispuoltakin halutaan ajatella.
Kohtako viedään ripahiiretkin hoitoon?

#18

19.11.2014 08:39

Ovatko nuo adressin laatijat nyt ihan tosissaan?
Olen täysin eri mieltä tuosta yhteiskunnan varoin pyöritettävästä hoitolatoiminnasta.
Suomi on korviaan myöten veloissa - pitäisikö tätä varten vielä lisätä velkataakkaa? Kuka sen loukkaantuneen poron sieltä kivisen tunturin laelta kustantaa helikopterilla Rovaniemelle erikoiseläinsairaalaan ja kuljettaa takaisin... Lieneekö nyt liikaa katsottu ämerikkalaisia eläinsairaalavideoita?

Luonto antaa ja luonto ottaa - sen kiertokulku pitää huolen siitä, että toisen kuolema on toisen leipä.

ville

#19 Luonnollistako?

28.11.2014 10:27

Kyllä on eläinaktivisteja määkimässä susien puolesta, kuinka olisi luonnotonta niiden kantoja hoitaa metsästämällä. Miten samalla logiikalla päädytään siihen, että luonnonvaraisten eläinten hoitaminen jossain hoitokodissa on luonnollista? Samaan aikaan kehitysvammaisten hoitokoteja suunnitellaan lopetettavaksi säästösyistä! Hävetkää senkin ajattelemattomat imbesillit!

Sivistynyt kohtelee hyvin heikompiaan

#20 Hohhoijaa!

05.12.2014 13:51

Ei voi olla totta, että täällä ollaan jo ihmisten haavoittamille eläimillekin kateellisia! Hävetkää "ihmiset"!  Esim. siilit loukkaantuvat usein pahasti mm. ihmisten puutarhanhoidossa käyttämistä siimaleikkureista. SAA LEVITTÄÄ TIETOA, ETTÄ KAIKKI VARMISTAISIVAT siimaleikkuria käyttäessään ettei ko. heinikossa ole siili!

Ehdottomasti tarvitaan maanlaajuinen verkosto hoitamaan näitä eläimiä! Inhimillisyyden kasvaessa eläimiä kohtaan osa siitä lisääntyneestä inhimillisyydestä kohdistuu tiukan paikan tullen meihin ihmisiinkin. - Opettakaa myös lapsenne kohtelemaan eläimiä hyvin! Se tietää teillekin vähän parempaa vanhuutta kuin jos meillä kasvaa tunneköyhät, kylmät robottilapset, joilta puuttuu täysin kyky empatiaan.

Sivistynyt kohtelee hyvin heikompiaan

#21 Rahaa on!

05.12.2014 14:01

Ja mitä tulee rahoihin:
Niin kauan kuin Suomella on varaa jättää pyytämättä alennuksia EU-jäsenmaksuihin (jotka juuri nyt kaksinkertaistettiin meille), avustaa jäsenmaksuissa meitä rikkaampia maita kuten esim. Britanniaa ja syytää kymmeniä miljardeja euroja ulkolaisille talousrikospankkiireille, meillä on varaa hoitaa täällä niin vanhukset, psyykkisesti sairaat nuoret kuin eläimetkin!

Suomen köyhtyminen ei ole ihan sitä, mitä Katainen, Stubb ja hallituksessa Suomen alas ajaneet ministerit tahtovat esittää. He ovat tämän tehneet ja aivan tarkoituksella. Heidät on joko lahjottu tai uhkailtu, koska niin täysin älyvapaata ovat heidän tekonsa olleet jo 20 vuotta ja viimevuodet on ollut sellaista rimanalitusta ettei aiemmin olisi osannut kuvitellakaan.

- Eiköhän hoideta meidän vastuullamme olevat niin vanhukset kuin eläimet (niitä toisiinsa vertaamatta, jokainen elämä on arvokas) ihan kunnialla hautaan saakka silloin, kun niiden oikea aika on lähteä! Kyse on vain tahtotilasta, halutaanko kaikki rahamme antaa rikkaimmille (ja vielä Suomen ulkopuolelle) vai riittäisikö rahaa myös heikoimmilla olevien hyvään elämään!


Vieras

#22

03.01.2015 22:46

Hyvä ja kannatettava ajatus. Eläinuhreja tulee lisää tulevaisuudessa esim: tuulivoimalat aiheuttavat lintukannalle tuhoa, linnut eivät osaa väistää pyöriviä lapoja.
Ana

#23 Kannatettava ajatus

03.01.2015 22:49

Eläinuhrit vain lisääntyvät, ihmisen toiminta vilkastuu, kierre kiihtyy kunnes katkeaa katastrofiin. Esim tuulivoimalan lapoja eivät linnut osaa väistää. tuulivoimalat eivät kuulu luontoon joten niitä ei linnuille ole olemassa. Tämä vain yksi esimerkki.

Leena

#24

04.01.2015 00:46

Hieno ajatus, mutta eläintenhoitajien lisäksi tarvitaan myös erikoistuneita eläinlääkäreitä. Villieläinten hoitoon erikoistuneita eläinlääkäreitä ei valitettavasti kouluteta Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Nykyiset villieläinlääkärit ovat siten saaneet koulutuksensa ulkomailla.


Vieras

#25

05.01.2015 13:51

Oikeasti tärkeä asia!