Terveysneuvontaa ei saa lopettaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Terveysneuvontaa ei saa lopettaa.


Vieras

#1


Laittakaa vaikka maksulliseksi

Vieras

#2


Liian toimiva palvelu lopetettavaksi!

Vieras

#3


Voiko kyseisestä numerosta myös hoitaa ajanvarauksen perusterveydenhuollon vastaanotolle? Jos ei, asiakas joutuu varausta varten soittamaan kaksi puhelua. Kunnassa on mahdollisuus hoitajalla aiemman potilashistorian perusteella katsoa, ohjataanko asiakas kiireettömään vai kiireelliseen lääkärinhoitoon, vai voiko asian hoitaa terveydenhoitajan vastaanotolla. Tarvittaessa puhelimeen vastalla hoitajalla voi olla jopa mahdollisuus aiempien tietojen perusteella tehdä potilaalle lähete laboratorioon tai ohjata peruslääkkeen reseptin uusimispyyntö potilasta hoitaneelle lääkärille. Ovatko nämä tiedot käytettävissä yhteisessä terveysneuvonnassa?

Ensi vuonna voimaan astuvan SOTE-uudistuksen mukaisia tarkkoja kuntayhtymien tarkkoja rajoja ei ole vielä päätetty varsinkaan Uudenmaan, Itä-Suomen ja Hämeen raja-alueilla. Näin ollen alueellista palvelusopimusta ei kaikissa tapauksissa voisi solmia viimeisen päälle yli puoleksi vuodeksi muuten kuin ehdollisena.

 

Asia on hyvä, mutta adressin tekijöiden kannattaa selvittää kaikki mahdollisuudet ja päätösten perustelut valmiiksi.


Vieras

#4 Soitanko sitten 112?


Mietin, että monessako tapauksessa soitto neuvontaan on ehkäissyt tarpeen soittaa hätänumeroon...


Vieras

#5 Re:


#3: -  

 Varmasti kaikki totta! Harmillista vaan usein on se ettei perusterveydenhuollon numerossa kukaan voi/ehdi vastata silloin kun "hätä" on NYT. Takaisinsoittopalvelu ei paljoa lohduta kun muksu valittaa kipua ja neuvoja tarvittaisiin. 

Meillä säästytty parilta jonottamiselta päivystyksessä keskellä yötä palvelunumeron ansiosta :)


Vieras

#6


Tarpeellinen palvelu ja varmasti edullisempaa hoitajan antaa neuvoja puhelimessa kuin lääkärin vastaanotolla.
B

#7 Re:


#3: -  

 Eikö kuvailemiesi asioiden osalta tälläkin hetkellä useimmiten soiteta terveyskeskukseen? Onko suora ajanvarausmahdollisuus ollenkaan tarpeellista terveysneuvonnassa, jos/kun asiana on akuutti terveyspulma, josta haluaisi tuntumaa, että onko lääkäri tarpeen vai ei. Mitä sitten, jos terveyskeskukseen pitääkin erikseen soittaa? Mieluummin jonotetaan sitten siinä vaiheessa lääkäriaikaa varten kuin jonotetaan, että saataisiin mitään vastausta. Terveysneuvontaan ei ole tarvinnut liiemmin jonotella ja ystävälliset vastaukset on saanut mutkattomasti. Valitettavasti en luota terveyskeskuksen kykyyn palvella yhtä hyvin.

Suurperheen äiti

#8


Lasten kohdalla epämääräiset paniikkisairastapaukset sattuvat usein keskellä yötä. Terveysneuvonta on säästänyt monelta turhalta keskellä yötä päivystykseen -reissulta kun eihän sieltä terveyskeskuksesta saa ketään silloin kiinni. Yhteiskunnan varoja ja vanhempien hermoja ja rahoja säästetään pitämällä palvelu edelleen toiminnassa.


Vieras

#9 Re:


#3: -  

Joskus tilanne on sellainen, että on ihan se ja sama pystyykö hoitaja tutustumaan aikasempiin tietoihin vai ei. Ja joskus potilaalla on niin vakava sairaus, että mitään tutustumista ei tarvita, jos soittaja pystyy kertomaan perussairauden "nimen".

Omat kokemukseni puhelinpalvelusta ovat muutama ohjeistus lähtemään oitis sairaalan päivitykseen ja muutama ohjeistus seuraamaan tilannetta seuraavaan aamuun. Ilman ohjeistusta olisin vienyt potilaan päivitykseen nököttämään joka ikinen kera. Soittamatta yhtään minnekään.


Vieras

#10


Mutta mitäs jos se neuvontanumero ohjaa lääkäriin ja terveysasemalla todetaan, että ei ole aikoja mutta pärjäät kyllä kertomasi oireiden perusteella huomiseen ja soita uudelleen jos ei tilanne silloin ole parempi? Jos neuvontanumerossa osataan tehdä arvio, kyllä siellä terveysasemalla osataan sama tehdä. Jos sillä puhelulla terveysasemalle tehdään arvio, opastetaan ja tarvittaessa varataan se aika lääkäriin tai hoitajalle, asia hoituu paljon yksinkertaisemmin.


Vieras

#11


Itse olen käyttänyt tätä palvelua ensinnäkin silloin, kun olen miettinyt, että pitäisikö lähteä kiireellisesti lääkärille, joko päivystykseen tai yksityiselle lääkäriasemalle. Lisäksi olen käyttänyt palvelua, kun oma arvioni on ollut, että ei ole aihetta lähteä ainakaan kiireellisesti lääkäriin, mutta olen kaivannut hoito-ohjeita. Lähes 100% soittokerroista on ollut terveyskeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella, iltaisin ja viikonloppuina. Palvelun avulla on jäänyt monet päivystyskäynnit käymättä ja säästytty pahimmillaan tuntikausien jonotuksilta!  

Palvelun asiantuntevuuteen ja palveluhalukkuuteen on voinut aina luottaa, sääli että tämä lopetetaan. En todellakaan usko, että oman terveysasemani puhelinpalvelut voivat päästä edes lähelle käyttökokemuksiani. 


Vieras

#12


Jos näin pienellä panoksella saa ihmiset pysymään terveinä, hoitamaan sairaita lapsia ja muita omaisiaan oikein, valtakunnan tulisi olla iloinen. Nyt ruuhkautetaan terveyskeskukset -ja minnekäs soitat keskellä yötä kun vauva tukehtumassa tms?

Vieras

#13


Tämä palvelu on ainakin Espoossa ainut keino saada ihminen puhelimen päähän silloin kun tarvitsee. Takaisinsoitto-järjestely kun vaikuttaa suunnitellun pelkästään ajanvarausta silmälläpitäen ja ainakaan minulla ei ole aikaa jatkuvasti kyttäillä puhelinta.

Vieras

#14


Tämä on ehdottoman tärkeä palvelu, jota ei saa lopettaa! Itse olen saanut joka kerta hyvät neuvot ja ohjeet nopeasti ja asiantuntemuksella, vaikka keskellä yötä. Välillä on tarvittu ambulanssi, välillä annettu toimivat ohjeet ja välillä neuvottu lääkärin vastaanotolle, olipa sitten kyseessä vauva tai vanhus, lapsi tai aikuinen. Hienoa jos jossain terveyskeskus toimii yhtä tehokkaasti. Meillä päin terveyskeskukseen terveydenhoitajalle voi soittaa aamulla klo 8-9 ja iltapäivällä klo 12-13. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta soitetaan ehkä vasta tuntienkin kuluttua takaisin. Terveydenhoitaja pohtii pitäisikö lääkärille varata aika vai ei. Jos hänen mielestään pitää, vapaan ajan löytymiseen saattaa kulua viikkokausia. 


Vieras

#15


Hyvä ja tärkeä palvelu. Ei saa lopettaa.

Vieras

#16


Monta kertaa saanut hyvät neuvot ja säästänyt lääkärissäkäynnin sitä enemmän tarvitsevalle. "Vaivani" ovat hoituneet asiantuntevasti ja nopeasti.
Ei saa lopettaa!

Vieras

#17


Erittäin hyvä ja tärkeä adressi. Terveysneuvonnan avulla on monta hyvää neuvoa saatu ja vältetty varmuuden vuoksi tehtäviä Jorvin käyntejä.

Vieras

#18


Terveysneuvonta on terveydenhoitoa johon jokainen on oikeutettu.

Vieras

#19


As a new Finn I find this an incredibly VALUABLE service. Why put an end to a service that is both needed and used?

Vieras

#20


itselle ollut tarpeellinen, kun lapset olivat pieniä.

Vieras

#21


Terveysneuvonta on hyvä tuki ja turva, kun arvio täytyykö mennä päivystykseen vai voiko vielä odotella. Tai voiko joitakin kahta lääketta ottaa yhtäaikaa.

Vieras

#22


Ei saa lopettaa!! Pelastanut jo monessa tukalassa tilanteessa.

Vieras

#23


Olen saanut apua terveysneuvonnasta lukuisia kertoja. Mistään muualta ei saa heti vastausta, jos tarvitsee hoito-ohjeita, tai neuvoa, pitääkö hankkiutua lääkäriin vai ei. Ei saa lopettaa!!!

Vieras

#24 Re:


#18: -  

 Juuri näin. Palvelu johon jokainen on oikeutettu. Ja koska mikään muu numero ei tällä hetkellä vastaa heti, tämä on aivan korvaamaton.


Vieras

#25


Ei näennäissäästöjä, enemmän maksaa kun nyt joka soittaja tunkee terveyskeskukseen.

Kommentoi adressia