Terveysneuvontaa ei saa lopettaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Terveysneuvontaa ei saa lopettaa.


Vieras

#26

19.11.2014 07:53

Tämä palvelu on varsinkin minulle, kauan ulkomailla asuneelle 9viikkoisen tytön äidille turvaverkko kun tiedän että saan samantien ammattilaisen arvioinnin mitä pitää tehdä. Muuten saattaisin paniikki tilanteessa kuormittaa jopa hätänumeron palvelua kun en tiedä mitä tehdä. Palvelun parempi markkinointi toisi lisäsäästöjä kaupungille, uskoisin että paljon lisää voitaisiin kotihoito ohjeilla säästää terveyskeskus ym palveluilta. Varsinkin nyt kun valtakunnallinen elektroninen sairauskertomus pankki ollaan lanseeraamassa niin tieto olisi myös saatavilla opastavalla ammattilaisille.

Vieras

#27

19.11.2014 07:57

Ei saa lopettaa!

Vieras

#28

19.11.2014 08:01

Olisin valmis maksamaan tästä palvelusta. Terveysneuvonnasta saamani apu on aina ollut nopeaa ja ystävällistä toisin kuin terveyskeskuksessa.

Anssi OK

#29

19.11.2014 08:16

Nyt kyllä lopetetaan harvinaisen hieno palvelu. Jossain jotain adressia johon vois laittaa nimen tai mielenosoitusta, jonne vois mennä?

Tuonne on pienen vauvan vanhemmat soittaneet aika monta kertaa kun itse ei yhtään tiedä pitäiskö lähteä päivystykseen vai silittää poskea ja sanoa tuitui. Tuonne ei ole tarvinnut jonottaa ja hyvät ohjeet on aina saatu. Kyllä terkkariltakin jotain nopeita neuvoja saa, jos vaan pääsee läpi. Mutta tuolla terveysneuvonnassa on vastaajilla enemmän aikaa neuvoa ja miettiä vaihtoehtoja yhdessä soittajan kanssa. Ja se ei ole pelkästään lapsen etu, vaan myös tärkeä tukijalka kokemattomille vanhemmille, kun saa rauhassa jutella asiantuntijan kanssa.


Vieras

#30

19.11.2014 08:23

Monen monta kertaa olen itse soittanut terveysneuvontaan ja kysynyt hankalassa tilanteessa apua ja neuvoja. Kuinka hätäkeskus tuleekaan olemaan ylityöllistetty ja tukossa, jos tämä ERITTÄIN toimiva ja elämää helpottava palvelu lopetetaan!
Valitse nimimerkki

#31 Otsikko

19.11.2014 08:26

Viimeksi soitin neuvontanumeroon kun en päässyt läpi omalle terveysasemalle 45 min "olette jonossa, odottakaa hetki sulkematta puhelinta" jälkeen

aina hyvän avun saanut

#32

19.11.2014 08:48

Paitsi lapsiperheille, myös vanhuksille ja kaikille pääkaupunkiseutulaisille hyvin tärkeä ja toimiva palvelu. Jos kotihoitoon kannustetaan ja esim. neuvolapalveluja supistetaan, niin jotain on tarjottava tilalle ja puhelinpalvelu on ollut erinomainen apu monelle.

Varsinkin terveyskeskustoiminnan poistuessa yhä useammasta lähiöstä ja keskittyessä vain muutamiin suuriin keskuksiin pääkaupunkiseudulla puhelinpalvelu, johon varmasti vastataan mihin aikaan tahansa myös yöaikaan on ehdottoman tarpeellinen ja nykyaikainen ratkaisu.

Terveysneuvonta puhelimessa on varmasti vähentänyt jonoa päivystyksissä ja myös turhia soittoja hätäkeskukseen. Tilastoista kyllä selviää, kuinka paljon on niitä tapauksia, joissa tuo konsultointi on ollut riittävää eli akuuttia hoitoa esim. päivystyksessä ei juuri siinä tilanteessa tarvita, vaan selviää kotihoidolla tai riittää tehdä ajanvaraus lääkärille myöhempään ajankohtaan.

 


Vieras

#33

19.11.2014 09:00

Ihan älyttömän hyvä palvelu, jota EI SAA lopettaa! Olen lapsiperheen äitinä soittanut useamman kerran, ja monesti tilanteessa, jossa ei olisi ollut aikaa (hätätilanne, mutta ei ihan ambulanssihätä kuitenkaan) tai mahdollisuutta (esim. yöllä) soittaa terveyskeskukseen, joka on auki vain virka-aikaan ja josta soitetaan takaisin joskus pitkälläkin viiveellä. Jos tämä loppuu, lisääntyvät turhat päivystyskäynnit ja soittelut ennestäänkin kiireisille terveysasemille, mikä ei varmasti ole taloudellisesti järkevää. Ja mikä pahinta, voi olla, että välillisenä vaikutuksena menetetään jossakin vaiheessa myös ihmishenkiä, kun ei kehdata heti hälyttää apua, vaikka syytä olisi (eikä kukaan ole neuvomassa, että nyt heti ambulanssi paikalle). Älytön säästökohde!

Vieras

#34

19.11.2014 09:27

Todella toimiva terveyspalvelu. Säästää tosiaankin ruuhkia terveyskeskuksissa. Erittäin tärkeää että vastaamassa on ammattitaitoisia ihmisiä.

Vieras

#35

19.11.2014 09:28

Yksi huonoimmistä säästökohteista ikinä!

Vieras

#36

19.11.2014 09:31

Nerokas ratkaisu jälleen, ensin tehdään niin nopeita "organisaatio uudistuksia2, että kukaan ei pysy perässä, ja sitten lopetetaan vielä neuvova puhelin. Säästöjä syntyy, kun kukaan ei kunnallisia terveyspalveluja löydä. Ne voidaan sitten tarpeettomina lakkauttaa.

Vieras

#37

19.11.2014 09:31

Minulla palvelu vaihtoi suunnitelman "taidanpa käydä nukkumaan" muotoon "taidanpa soittaa heti ambulanssin". Ikinä en olisi soittanut hätänumeroon tai lähtenyt päivystykseen.


Vieras

#38

19.11.2014 09:36

Toimiva ja kaikille osapuolille edullinen palvelu.
helsinkiläinen

#39 Re:

19.11.2014 10:08

#10: -  

 Perusongelma on, että terveysasemalla ei vastata puhelimeen. Ainakaan Helsingissä läpi ei välttämättä pääse edes saman päivän aikana, puhumattakaan siitä, että puhelimeen vastattaisiin heti.


Vieras

#40

19.11.2014 10:18

MIHIN soitetaan yöllä jos on sellainen hätä joka ei hätäkeskukseen soittamista vaadi? Kuka oikeasti kuvittelee että esim. Lastenklinikan päivystyksessä ehditään öisin puhelimeen vastaamaan??? Voi järjen köyhyys!
JannaS

#41 Oma kokemus

19.11.2014 10:24

Joitain vuosia sitten mieheni kärsi äkillisestä, hyvin voimakkaasta päänsärystä. Ilta oli jo pitkällä, kello oli ehkä jotain 23 paikkeilla. Soitin terveyspalvelunumeroon, kun emme tienneet oliko kyse vain stressistä/lihasjännityksestä vai mahdollisesti jostain vakavammasta, emmekä halunneet häiritä hätäkeskusta - ainakaan vielä tässä vaiheessa, kun ei ollut tietoa, oliko kyse vakavasta tilanteesta vai ei.

Muutamalla pienellä kysymyksellä ja testillä puhelimeen vastannut henkilö totesi, että välttämättä ei ole kyse mistään vakavasta, mutta että hän suosittelee silti neurologiseen päivystykseen hakeutumista. Lähdin viemään miestäni päivystykseen, jonne terveyspalveluiden henkilö oli jo soittanut ja ilmoittanut tulostamme. Saimme nopeaa palvelua päivystyksessä ja tilanne lopulta todettiin hetkelliseksi, vaarattomaksi verenkiertohäiriöksi aivoissa.

En tiedä miten hätäkeskus olisi tässä tilanteessa auttanut, olisiko sanottu, että menkää nukkumaan vai lähetetty ambulanssi. Jos olisimme lähteneet soittamatta päivystykseen, olisimme todennäköisesti menneet väärän päivystykseen - siihen omaan lähipäivystykseen, emmekä suoraan neurologiseen päivystykseen. Tilanne oli lopulta vaaraton, mutta huoli ja pelko olisi ollut paljon isompi. Nyt saimme asiantuntevaa palvelua ja apua ja mieli pysyi rauhallisena koko ajan.


Vieras

#42 Re: Re:

19.11.2014 10:26

#7: B - Re:  

 Meillä oli sunnuntai aamuna klo 6 pilkullinen 8 kk poika. Soitimme ja kysyimme lähdemmekö heti päivystykseen vai ehtiikö odottaa klo 8 jolloin aamuvuoro tulee töihin. Lastenklinikalle ei ole suoraa päivystysnumeroa! Neuvolaan saa soittaa klo 9-13 arkisin ja soittavat takaisin ehkä huomenna.

Olemme pienten lastemme ongelmien kanssa soittaneet lukuisia kertoja viikonloppuisin ja tai ilta ja yöaikaan. TODELLA tarpeellinen numero!!

Enimmäkseen on kyse lähdemmekö lääkäriin heti vai ehtiikö odottaa aamuun. Jos ei ole numeroa johon soittaa joudumme joka kerta jonottamaan päivystykseen varalta.

vieras

#43 Kirjoigttakaa alle myös Adressi :

19.11.2014 10:47

Vesistöjen Puolesta-Stop Talvivaara !

 

KIITOS !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.11.2014 10:47


perusoikeudet kuuluu kaikille

#45 Re:

19.11.2014 10:48

#1: -  

Maksullisena tällaista varmaan jo saakin - esim. yksityisillä lääkäriasemilla. Pitää olla kaikkien saatavilla, ei vain niiden joilla on varaa maksaa. Loppujen lopuksi palvelu varmasti säästää taloudellisia ja inhimillisiä resursseja.

Maksuttomana valtakunnalliseksi palveluksi!

Pienten lasten isä

#46

19.11.2014 10:49

Mikään toinen palvelu ei pysty korvaamaan terveysneuvontaa. Kenenkään (etenkään kuntien) kustannuksia ei säästä se, että puhelinsoiton sijasta ajetaan yöllä päivystykseen tapaamaan lääkäriä, jos sairaanhoitajan kanssa puhelimessa olisi saanut riittävästi apua / tietoa.

Nyt ollaan säästämässä todellista näennäissäästöä. Tämä palvelu on varmasti ihan kustannuksillakin mitaten edullisin mahdollinen tapa neuvoa terveysasioissa.


Vieras

#47

19.11.2014 11:06

Terveysneuvonta on hyvä, nopea palvelu ja se rauhoittaa, jos opastusta/ohjeita ei mistään muusta saa.

Vieras

#48

19.11.2014 11:20

Terveysneuvonnasta on ollut monta kertaa iso apu kun on pieni paniikki lapsen takia päällä mutta järki kertoo ettei hätänumero ole se oikea numero.

Olemme aina saaneet hyvät neuvot ja välttäneet turhat päivystysreissut muutamaankin otteeseen. Kerran saimme neuvon lähteä välittömästi päivystykseen vaikka muuten olisimme saattaneet odotella seuraavaan aamuun sillä emme tienneet mistä on kyse. Neuvo oli aiheellinen.

Vieras

#49

19.11.2014 11:26

Tämän palvelun lakkauttaminen tulisi varmasti kalliiksi!

Vieras

#50 Järjenköyhyyttä

19.11.2014 11:27

Törkeää lopettaa palvelu, joka on varmasti tuonut säästöjä päivystyskuluissa. Pääkaupunkiseudulla asuessa tuonne tuli soitettua puolenkymmentä kertaa, joista kerran piti lähteä samantien matkaan ja muilla kerroilla jäädä odottelemaan. Mistä muualta saa asiantuntevaa neuvoa yöaikaan tai viikonloppuisin? Päivystys tulee ruuhkautumaan sellaisista tapauksista jotka eivät tarvitse välitöntä hoitoa ja kiireelliset tapaukset kärsivät tästä.