Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!.

Digital Beat
Vieras

#151 Re:

13.04.2011 11:06

#141: Taitelijoiden puolella -

Samaa mieltä.

Olen amatöörituottaja, joka tekee rojaltivapaata musiikkia ja siten en

kuulu Teosto(mafiaan).

Miten ihmeessä minun pitäisi maksaa kyseinen pakkomaksu muille artisteille?

Rojalteja tulee ehkä satanen tai pari vuodessa. Sekin menisi sitten hukkaan.

Musiikintuottaminen kysyy usein aika paljon tallennustilaa varsinkin nauhoitettaessa ja tuotettaessa.

Rahastusta
Vieras

#152

15.04.2011 17:03

Miski tyjasta tilasta pitaisi maksaa. Jos ostan puhelimen ja maksan artistin kappaleesta joidun myos maksamaan extraa tilasta joka on puhelimella. Tassa ei ole mitaan jarkea.

Vieras

#153

09.05.2011 19:10

Vielä ehtii allekirjoittaa! Adressi aiotaan luovuttaa eduskunnalle tiistaina 10.5.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.05.2011 17:17


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.05.2011 18:33



Vieras

#156

01.12.2011 14:12

Äänestän protestiksi Soinia jos Arhinmäki nostaa kasettimaksua

Vieras

#157

01.12.2011 15:58

Ajatus on hyvä mutta Teostomafialla on sisäpiirin mies, Jukka Liedes, Opetusministeriössä tekemässä myyräntyötä ja kun Liedes jotain valmistelee, siitä tapaa tulla laki ohi, yli tai ali Eduskunnan tahdon. Keinolla millä hyvänsä joka tapauksessa.

Liedes onkin juristi.
-.-

#158 Hyvitysmaksun pitäisi olla perustuslain vastainen

02.12.2011 15:09

Sakotetaanko sinua kaupassa siitä, että sinulla on MAHDOLLISUUS varastaa? Ei ainakaan minua. Entä joudutko maksamaan joka vuosi ylinopeussakon, koska sinulla on auto, jolla on MAHDOLLISUUS ajaa ylinopeutta? Et taida.

Entä sitten, jos sinulla on laite, jolla on MAHDOLLISUUS kopioida tekijänoikeuksien alaista materiaalia, joudutko maksamaan? Valitettavasti kyllä joudut... ja joka vuosi tätä kasettiveroa laajennetaan ja korotetaan.

Ymmärtäisin, että hyvitysmaksussa olisi ideaa, jos tosiaan yksityinen kopiointi olisi sallittua. Mutta - kiitos Lex Karpelan - ei aina ole. Uudistetussa tekijänoikeuslaissa sanotaan, että kopiosuojauksen kiertäminen ei ole sallittua. Siinä meni viimeinenkin peruste hyvitysmaksulta.

Oikeastaan tuon hyvitysmaksun voisi poistaa kokonaan, niin kuin tuon kopiosuojauspykälän. Ne ovat modernin digiyhteiskunnan kehityksen jarruja. Jopa puolet tyhjän CD-levyn hinnasta tulee hyvitysmaksusta, mitä järkeä? Tai sitten: DVD-elokuvien toistaminen on laitonta Linux-käyttöjärjestelmillä, koska kopiosuojaus puretaan silloin murtamalla se; ei ole mitään syytä, että tämä olisi laitonta, koska onhan DVD-elokuvasta maksettu täysi hinta, kun se on ostettu kaupasta.

On outoa, että muusikot perustelevat hyvitysmaksua toimeentulollaan. Hekin ovat vain yrittäjiä. Vai pitäisikö perustaa uusi supermarket-vero, jotta leipureiden toimeentulo taattaisiin, kun leipä ostetaan nykyään marketista eikä leipomosta? Tai uusi vero, jolla taattaisiin puhelinmyyntiyritysten tulot? Tai uusi vero, jolla taataan Yrjö-yksityisyrittäjän toimeentulo?

Olisi myös kiinnostavaa tietää, kuinka monta prosenttia hyvitysmaksusta jää muusikoille käteen, ja mikä osa menee Teostomafialle. Taitavat jäädä myös nuo pienet muusikot alakynteen tuossa hyvitysmaksun jaossa.
Pekka

#159 Täysin suhteetonta!

10.12.2011 17:19

Tämä Hyvitysmaksu keskustelu on saanut aivan käsittämättömät mittasuhteet.

Jos kännykän hintaan tulee pari-kolme euroa lisää sen takia, että siihen voi kopioida laillista musiikkia, niin heti on muka Nokia menossa nurin ja köyhiltä rahat loppu.

Ja kuinka usein se uusi kännykkä tuleekaan ostettua? Ehkä yks kännykkä per kaksi vuotta? Kauhee kulu. Tai kovalevy, montako ostat vuodessa?

Oletko koskaan lainannut kirjastosta levyä ja kopioinut sen itsellesi johonkin? Hyvitysmaksu mahdollistaa tämän.

Eniten ärsyttää se mutu-tiedon määrä, jota täällä(kin) paasataan. Ottaisitte ensin asioista selvää, ennen kuin alatte esittää omia mielipiteitänne faktoina.

Esim. kannattaisi ottaa selvää mihin, kenelle ja missä suhteessa raha jaetaan.

Kaikki rahat eivät mene musiikkipuolelle, vaan mm. AV-puoli (tv-ohjelmat, leffat) saa myös korvauksia. Myös vaikkapa äänikirjojen tekijät saavat osan tuista.

Teostohan kylläkin kerää rahat, mutta tilittää ne Opetusministeriölle, joka taas jakaa ne eteenpäin. Ja Teosto ei ole tilityksen suurin saaja. Rahoja tilittävät eteenpäin mm. Kopiosto, Teosto, Gramex, Esek, Kirjailijoiden edistämiskeskus, Suomen Elokuvasäätiö ja Kuurojen liitto.

Eli RAHAT EIVÄT MENE LEVY-YHTIÖILLE!

Tukien avulla moni uusi bändi saa mahdollisuuden tehdä uutta musiikkia.

Hyvitysmaksua perivät seuraavat EU-maat: Belgia, Espanja, Hollanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liettua, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari ja Viro.
Masa

#160 Pekalle

10.12.2011 22:37

Mitähän väliä sillä on kuinka usein kännykän ostaa jos kokee, että toi hyvitysmaksun periminen kalliista älypuhelimesta on väärin? Varmaan aika moni on tuota hyvitysmaksun laajentumista vastaan eikä itse hyvitysmaksua.

Tuosta tekstistäs saa vähän sellasen käsityksen, että jos ei ny kopioinnista maksa niin sitten ainakin hyväntahdon eleenä. Kyllä minä ainakin itse lahjottaisin mielummin sen muutaman euron hyvitysmaksun vaikka UNICEfille jos tuo maksu katsotaan lahjoituksena\tukena.
Pekka

#161 Masalle

11.12.2011 01:13

#160: Masa - Pekalle

Kysymys ei ole mistään lahjoituksesta, vaan hyvitysmaksu mahdollistaa yksityisen kopioinnin.

Siten jokainen voi kopioida laillista musiikkia, elokuvia ja esim. tv-ohjelmia yksityiseen käyttöön.

Vaikkapa kirjastosta tai kaverilta lainatun levyn.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sen saisi ladata nettiin, jolloin miljoonat tahot voisivat imuttaa sen.