Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!.

jep
Vieras

#51 En ymmärrä parasemic:n pointtia asiaan ?

16.12.2010 19:55

Miksi minun tarvii maksaa ko. teostomaksu omista Teoksista vain sen takia, että haluan, että minulla on paljon kapasiteettia eli muistia esim: tietokoneessa, puhelimessa, kamerassa jne.
Miten nämä liittyy mitenkään jonkun Levy-yhtiön ja puhumattakaan Artistin tuloihin? Jos tekee surkeaa musaa niin siitäkö mun tarvii maksaa, että sitä tulee lisää ja mä en sitä kuuntele koskaan vaan käytän tallennuskapasiteettia muuhun tarkoitukseen, kuin musiikkiin.
Otan omia valokuvia ja maksan toisen painokelvottomasta musasta vain että saan ITSE tehdä valokuvia ja OMIA TEOSTOJA, kuka mulle maksaa siitä kun ne on mun teoksia ja mun koneella. Minullekkin tarvisi maksaa silloin Teosto:n maksuja aivan automaattisesti, koska olen tuon maksun jo kertaalleen maksanut muistin yhteydessä. Vai pitääkö tämäkin ostaa moneen kartaan, että saa tallentaa kuvia?
Luuletteko tosiaan että tämä kannustaa Suomen kansantaloutta kotomaiselle ostamiselle? Tähän asti olen ostanut levyt jne. Suomesta, mutta nyt suunta tulee muuttumaan. Sanon Suomelle ja Suomalaiselle musiikille täysin ei kiitos. Ostan musan muualta... hyvitysmaku.fi sivuston mukaan minulla on nyt oikeus ja kohtuus kopioida nyt myös kavereiden elokuvat, musat, kuvat ja paljon muutakin yksityishenkilönä? Lisääkö tämä siis levymyyntiä? Taisi mennä puurot ja vellit pahasti sekaisin nyt? Tässä pari linkkiä:
http://plommer.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55188-hyvitysmaksun-laajentaminen-ei-ole-perusteltavissa

http://www.hyvitysmaksu.fi/Teosto/hymysivut.nsf/0/4A97C820AEB197A4C225771A003E1BC0?opendocument

http://www.hyvitysmaksu.fi/Teosto/hymysivut.nsf/0/531AA21382200834C22573AF002A755B?opendocument

http://www.hyvitysmaksu.fi/Teosto/hymysivut.nsf/0/4A97C820AEB197A4C225771A003E1BC0?opendocument

Suunta jatkuu varmasti laskevana tuon esityksen jälkeen ja ota kantaasi tänne:
http://www.adressit.com/seis_hyvitysmaksun_laajentamiselle
Piri Aatti
Vieras

#52 Vähän myöhässä on tää adressi

16.12.2010 19:56


http://www.valtioneuvosto.fi/toiminta/paatokset/paatos/fi.jsp?toid=175625&c=0&moid=175628&oid=315725

Huono päätös myös minun mielestäni. Ehdottomasti musapuhelimet olisi pitänyt saada maksun piiriin.

KErtokaapa adressin allekirjoittajat mitä teette (jos teette...) työksenne niin tiedän mistä varastan
jep
Vieras

#53 Re: Re: Vastustan tätä adressia ja ihmettelen miksi olen yksin.

16.12.2010 20:01

Janne Reinikainen
Vieras

#54 Kaikki kopiointi lailliseksi

16.12.2010 20:50


On perusteltua laillistaa kaikenlainen kopiointi, koska joudumme maksamaan teostolle esim irtokovalevyistä, joita käytetään tiedostojen varmistamiseen tietokoneen kovalevyn rikkoutumisen varalta.

Toinen teostomaksu on esim tv-lupamaksu, jossa maksamme teostolle huomattavan osan lupamaksusta. Sitten teosto haluaa erikseen maksun jos esim kampaamo pitää radiota auki kampaamotilassa. Linja-auto, taxi yms sama juttu, ahneus on pohjaton, osin teoston johtajien bonusten tähden. Näin maksetaan moninkertainen maksu, koska tv-lupa rahoittaa radiota ja siten teostomaksua. Kaikenlisäksi nykyinen musiikki, joka soi joka kanavalta, on melkoista sontaa, josta ihmiset pakotetaan maksamaan teostomaksua. Olisi edes taidetta, niin ei tarvittaisi pakkomaksuja, kansalaiset ostaisivat hyvää tuotetta innolla.
Myöhässäkö?
Vieras

#55 Teoston tutkimus

16.12.2010 21:04

Myöhässä tässä ehkä olemme, mutta kun katsoo tätä tutkimustulosta:

http://www.hyvitysmaksu.fi/Teosto/hymysivut.nsf/0/B07E25752883DD58C225773B003F5894?opendocument

Niin huomio kiinnittyy lauseeseen:

"Omat, ostetut CD-levyt ovat yleisin tallennuksen lähde. Toiseksi yleisimmin
tallennetaan kavereilta tai perheenjäseniltä saatuja musiikkitiedostoja."

Tämä koskee sekä musiikkipuhelmia että ulkoisia kiintolevyjä. Jos yleisimmin tallennettu materiaali on jo kerran hankittua ja MAKSETTUA, niin ei siitä enää pitäisi mitään joutua maksamaan. Myöskin se, että vapautus maksuista on suunnattu vain yrityksille, ei mene jakeluun. Jos en tallenna yhtään tavua musiikkia tai muuta vastaavaa kiintolevylle, niin miksen voisi saada siitä vapautusta.

Jotenkin poliittinen vääntö ei pahemmin kiinnosta, mutta nyt alkaa vähän kiinnostamaan ja yleisesti ottaen en ole henkilökohtaisesti luovuttajatyyppiä :-)
Jyb
Vieras

#56 Re: Vastustan tätä adressia ja ihmettelen miksi olen yksin.

16.12.2010 21:10

#48: parasemic - Vastustan tätä adressia ja ihmettelen miksi olen yksin. 

p.s. Suurin osa ongelmissa olevista artisteista ei ole "taiteilijoita jotka haluavat elää muiden ihmisten kustannuksella" vaan tekevät normaalia työtä musiikin tekemisen lisäksi, koska tulot ovat jo ilman warettamista pienet koska levymyynti on pientä, keikkoja vähän, joista suurin osa klubeilla, sekä paitojen yms krääsän tekemiseen ei ole rahkeita, ainakaan riittävässä mittakaavassa.

Olisiko pieneen levymyyntiin ja keikkojen vähyyteen joku syy? Suurin osa ihmisistä kuuntelee huonoa musiikkia, sitä ei muuteta hyvitysmaksuilla.

Elektroniikka on Suomessa jo muutenkin kallista, on väärin nostaa hintatasoa entisestään "artistien" tueksi kuluttajan kustannuksella. Hyvitysmaksun tarkoitushan on kompensoida yksityistä kopiointia, ei warettamista.

Löre-
Vieras

#57 Virhe(kö?)

16.12.2010 21:23

"Ensi vuoden alusta lähtien hyvitysmaksua peritään siis myös ulkoisista kovalevyistä. Hyvitysmaksua ei peritä esimerkiksi muistikorteista, tietokoneista eikä matkapuhelimista, joita maksujen keräämisestä huolehtiva Teosto on toistuvasti vaatinut maksun piiriin" Näin on uutisissa (http://www.digitoday.fi/bisnes/2010/12/16/kasettimaksu-laajenee-ulkoisiin-kovalevyihin/201017519/66)
Luukuttaja
Vieras

#58 Turhaa hevivemputusta..

16.12.2010 22:13

Onneks on jo 5TBn edestä kovoja koneessa kiinni, joten ei varmaan tule tarvetta enää ostaa ulkosia yhtään enempää. :D DVD-levyt tilaan/ostan jo valmiiksi Saksasta..

Mel
Vieras

#59 Loppu häväistykselle

16.12.2010 22:20

Kyllä nyt pitää saada kerta kaikkiaan loppu tällaiselle vapauden raiskaamiselle. Omien digikuvien ja kotivideoiden levylle polttamisesta, siirtämisestä tai laitteella pitämisestä jne. ei kuulu penniäkään millekään mafia kerholle ja rikollisjärjestölle! Ei ole mitään järkeä että jos joku naapurustosta ryöstää pankin niin kaikkia rankaistaan, tenavia myöten – tämä jos mikä on rikollista toimintaa jolle pitää saada loppu. Ei kuulu oikeustasavaltaan eikä hyvinvointiin saati sitten vapauteen tallaiset rikolliset menetelmät. Itseltä menee boikottiin jokaisen ”taiteilijan” tuotteet jotka nimensä tuommoiseen häväistykseen laittoivat, samoin niiden jotka moista tukevat.
parasemic
Vieras

#60 Ei yllätä

16.12.2010 22:28

Tän takia juuri en ruvennut mitään artisteja luettelemaan, koska alkaa flame että musiikki joka ei ole radiosoitossa niin paljoa, ja muutenkaan mainstreamissa, on kuuntelematta pask**, eikä ole julkaisemisen arvoista.
Kuten sanoin, en näe näitä hyvitysmaksuja hyväksi ratkaisuksi, mutta kertokaa parempi vaihtoehto. Jos joitain häiritsee tukea suomen musiikkiteollisuutta niin paljon että pitää tilata ulkomailta kovalevynsä ym. niin siitä vaan.

Voisin olla hyppimässä barrikaadeilla teidän kanssanne niien muutamien eurojeni tähden, mutta pitää osata ajatella sitä omaa napaa, tai tässä tapauksessa lompakkoa, pidemmälle. Mielipiteeni voi toki muuttua, jos tämä vedetään täysin överiksi, mutta tällä hetkellä vaikuttaa ihan järkevissä mittasuhteissa olevalta idealta.

Hyvin kaksinaismoralistista huutelua täällä muutenkin, koska luultavasti suurin osa niistä, jotka vetoavat siihen että haluavat säilyttää OMIA tiedostojaan ja OMIA teoksiaan ulkoisella kovalevyllä, tulevat käyttämään niitä myös ostetun tai waretetun musiikin ja muun median säilöntään.
Jokainen voi katsoa peiliin ja miettiä onko ladannut musiikkia laittomasti netistä, ja jos vastaus on "kyllä", niin on täysin perusteetonta valittaa koko säädöksestä kun vika löytyy omista tekemisistä, sekä poistua täältä huutelemasta lapsellisia näkemyksiään. Jos taas vastaus on "ei" niin odottaisin vähä aikuismaisempia perusteluja, kuin "ketä kiinnostaa jos huonoa musiikkia tekevät ei voi enää julkaista levyjä".
Mel
Vieras

#61 Re: Ei yllätä

16.12.2010 22:44

#60: parasemic - Ei yllätä 

 

Kyse on siitä millä periattella toimitaan. On niitä joilla luvatonta materiaalia on mutta heidän tekemisitään ei saa rankaista niitä joilla sitä ei ole. Oletko nyt sitten myös sitä mieltä että muistakin rikoksista rankaistaan kaikkkia, myös niitä joilla ei ole siihen mitään osuutta? Heitämpä omille silmillesi; se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven. Mitä nyt sitten olette heittelemässä kaikkien silmille kiviä joidenkin tahojen tekemisitä? Tuen taiteilijoita ostamalla heidän tuotteita en jollain pakkomaksulla. Sitten vielä ollaan maalamassa että kun puolustat oikeudenmukaisuutta ja vapautta niin olet rikollinen. Tämä osoittaa kuinka sairaasta näkökulmasta on kyse. Kohta on kamerat kaikien kodeissa (paitsi niiden jotka sitä asiaa ajavat) ja jos niitä ei halua on rikollinen, terroristi yms. Jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan, paitsi kun tietyt rikkaat ja vaikutusvaltaiset haluavat lisää rahaa. Hei mitempä olisi; 'olet syntynyt vero/maksu'? Kun nyt mitä suurimmalla todennäköisyydella tulet jossain vaiheessa elämäsi aikana tekemään jotain laitonta, ehkä, niin maksat siitä etukäteen - teit tait et. Ups ehkä ei olisi pitänyt mainita, saavat vielä oikeasti päähänsä jotian yhtä mielipuolista.
Kestämätön ratkaisu
Vieras

#62 Mihinkähän maahan sitä muuttais? Vai pitääkö vaihtaa planeettaa?

16.12.2010 23:03

Musiikkia tai videota ei tarvitse edes tallentaa mihinkään kun ne streamataan Youtubesta tai Spotifysta yms.

Kohdistusperusteet on mielivaltaisia sekä hyvityksen maksajien että saajien osalta. Typerä asetus joka vahingoittaa elinkeinoelämää ja lisää turhaa hallinnollista kuormaa.

Uskomatonta kakkaa.
foobar
Vieras

#63 Re: Ei yllätä

16.12.2010 23:04

#60: parasemic - Ei yllätä 

Ei ihmisiä voi syyllistää siitä, että ostavat sieltä, missä on halpaa. Meidät opetetaan tähän lapsesta asti. Kapitalismi ei edes toimi, jos ihmiset ostaisivat kartellihintaan jostain muista syistä. Olen aika varma, että ihmisten päätös ostaa ulkomailta haittaa nimenomaan suomalaisia kodintekniikan alan myyjiä huomattavasti enemmän kuin yksittäistä bändiä jossain kellarissa. Sen takia tällaiset "haittaverot" ovatkin tosi nerokas tapa tappaa suomalainen tietotekniikan maahantuonti ja myynti liikkeiden kautta, jotka tarjoavat kuluttajalle suojaa. Vielä kun saatte maksut EU-tasolle asti, niin joutuu ostamaan tavarat pian jostain EU:n ulkopuolelta ja kyllähän sen tietää, millaiset ostoehdot siellä päin ovat. Kannattaa juu palauttaa 20 euron tuote, kun postitus on 5 kertaa niin paljon. Minä en ainakaan ole sellainen kulttuuripersoona, että tuntisin pahaa oloa siitä, ettei joku bändi vaan kannata. Mitäs valitsivat huonon duunin, vessoja siivoomalla kyllä tienaa. Jos joku haluaa tukea tätä, niin lahjoitukset on keksitty.
Epätietoinen
Vieras

#64 Mikä oli se EU direktiivi johon tässä asetuksessa viitataan?

16.12.2010 23:04

Lukisin mielelläni sen EU direktiivin, jolla tätä asetustat aina perustellaan, joten sattuisiko kukaan tietämään sitä tarkasti. Tekijänoikeusdirektiivin jostain 2000-luvun alusta löydän Googlettamalla, mutta onkos se mihin viitataan?
parasemic
Vieras

#65 Re: Re: Ei yllätä

16.12.2010 23:04

#61: Vieras - Re: Ei yllätä 

Ensinnäkin luvaton lataaminen ei ole oikeastaan rikollista, vaan kyseisten tiedostojen jakaminen.

Toiseksi, painotan sitä etten näe edelleenkään tätä hyvänä ratkaisuna, mutta näen hyvänä asiana, että jollain tapaa yritetään (suhteellisen pienellä haitalla) pelastaa musiikkiteollisuudesta se mitä pelastettavissa on. Asia vaan nyt on näin, että kohta kellään ei ole varaa julkaista musiikkia, joka ei ole tehty mainstreamia varten, ja tämä tilanne tulisi estää kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Kiven heittäjäksi en voi ryhtyä, koska olen ladannut musiikkia, joskaan en suomalaista musiikkia tai ylipäätään mitään mitä suomessa kaupasta voi ostaa.

En lähtisi vertaamaan tätä marginaalista hinnankorotusta ulkoisissa kovalevyissä mihinkään dystopiaan täydellisestä yksityisyydensuojan menettämisestä, vaikkakin siihen ollaan poliittisesti menossa, mutta se ei liity tähän mitenkään.

abcdef
Vieras
Vieras

#66 Re: Paperi hyvitysmaksun piiriin!

16.12.2010 23:10

#39: - Paperi hyvitysmaksun piiriin! 

Ehdottomasti! Kyllä tuli teinivuosina nuotteja printtailtua läjäpäin, nuottikirjat kun olivat melkoisen kalliita ja yhden kipaleen nuotit saadakseen olisi useimmiten pitänyt ostaa koko kirja. Jos koko nuotteja oli edes saatavilla. Tunnustan olevani pimputtelustani velkaa Suomen Artisteille ainakin 100 000 000 euroa ja vaadin paperia HETI hyvitysmaksun piiriin!

 

Menen nyt sohvalle itkemään ja odottamaan poliisia. Pitihän tämän rikoksen joskus tulla julki.

parasemic
Vieras

#67 Re: Re: Ei yllätä

16.12.2010 23:15

#63: foobar - Re: Ei yllätä 

Et nyt ymmärrä, ettei minua voisi vähempää kiinnostaa saako jotkut kellarissa soittavat pitkätukat rahaa musiikistaan riittävästi, että voisivat elää sillä, vaan se, että heillä on silti sen tuottamiseen ja julkaisemiseen mahdollisuus, vaikka isojen levy-yhtiöiden edustajat eivät näkisikään heissä miljoonamyyntipotentiaalia. Tämä mahdollisuus käytännössä katoaa siinä vaiheessa kun pienet levy-yhtiöt joutuvat konkurssiin warettamisen ja yleisen musiikin myymisen vähenemisen seurauksena, ja koska ei riitä rahaa jolla tukea näitä.

Suomen elinkeinoelämään tämä ei kovastikaan vaikuta, koska koko pieni hintalisä on unohdettu jo ensi vuonna, koska hinnat laskevat kokoajan. Vain erittäin pieni osa ihmisistä on valmis tilaamaan tuotteen halvemmalla ulkomailta koska postikulut ja takuuasioiden ongelmat.

Mel
Vieras

#68 Re: Re: Re: Ei yllätä

16.12.2010 23:15

#65: parasemic - Re: Re: Ei yllätä 

 

Heitin tuon vertauksen koska pikkusormi ollaan siinäkin asiassa annettu ja koko kättä ollaan jo viemässä, kuten tässäkin asiassa. Molemmissa tapauksissa on myös kyse epäoikeudenmukaisuudesta. Nettirikollisuuden (sisältäen livattoman lataamisen) nojalla ollaan yksityisyyden suojaa heikennetty ja heikentämässä edelleen, joten epäsuorasti nämä todellakin liittyvät toisiinsa, vaikkei paras vertaus olekaan. Lisäksi liioittelen himan tarkoituksella jotta asian alyttömyys on selkeämmin nähtävissä. Pienestä kakasta kun tulee iso kakka kun hieman lisää volyymiä - ja yleensä silloin (viimeistään) se lakkaa olemasta hauskaa tai ok. Näissä asioissa kun on jo nähtävissä lumipallo vierii ilmiötä...
parasemic
Vieras

#69 Re: Re: Re: Re: Ei yllätä

16.12.2010 23:23

#68: Mel - Re: Re: Re: Ei yllätä 

Yhdyn tähän. Tämä on huono tapa hoitaa asia, jos tätä aletaan laajentamaan myös esim. kännyköihin ja tietokoneisiin. Mutta vielä tässä vaiheessa mielestäni asia on aikalailla positiivinen, kunhan teosto oikeasti myös käyttää niitä rahoja musiikkiteollisuuden tukemiseen.

Tätä voidaan aika suoraan verrata siihen, että valtiot antavat tukea esimerkiksi vaikeuksissa oleville lentoyhtöille koska niiden pystyssä pysyminen on tärkeää yhteiskunnalle, vaikka ne rahat tulevat loppujen lopuksi suoraan veronmaksajilta.

abcdef
Timo Karjalainen
Vieras

#70 Re: Vähän myöhässä on tää adressi

16.12.2010 23:47

#52: Piri Aatti - Vähän myöhässä on tää adressi 

KErtokaapa adressin allekirjoittajat mitä teette (jos teette...) työksenne niin tiedän mistä varastan

Teen ohjelmistosuunnittelu- ja tietoturvakonsultointia yksityisyrittäjänä. Mitähän ajattelit yritykseltäni varastaa? Itselläni on tapana ostaa musiikki paikallisesta levykaupasta. Levyhyllyssä on n. 300 CD-levyä ja muutama DVD. En pidä oikein kohtuullisena, että joutuisin maksamaan varmuuskopiointiin käyttämistäni ulkoisista kovalevyistä kasettimaksua vaikka soitankin noita kolmeasataa kaupasta ostettua CD:tä usein tietokoneen kautta. No, yrityskäyttöön onneksi EU-oikeuden mukaan saa ostaa tallennusmediaa ilman tekijänoikeusmaksuja.
foobar
Vieras

#71 Re: Re: Re: Ei yllätä

17.12.2010 00:17

#65: parasemic - Re: Re: Ei yllätä 

 

Käsittämättömän sosialistinen ajatusmaailma. Meinaatko oikeasti, että esim. ulkoisten kiintolevyjen hyvitysmaksuilla pelastetaan Suomen mainstreamin ulkopuolella oleva musiikkiteollisuus. Mitä aineita oikein vetelet, annatko suosituksia tännekin?

 

Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että olen jo pitkään ostanut hyvitysmaksun alla olevan tallennusmediani ulkomailta. Ja kyllä vaan kannattaa, hinta on ihan naurettavan pieni esim. kirjoittamista tukevissa CD/DVD-levyissä. Postitus Suomeen on yllättävän halpaa ja nyt jatkossa hankkikaamme kiintolevymmekin sieltä tai sitten ostakaa erikseen kehikko & ohjain ja sisältö sisäisenä levynä, johon maksu ei pure. Jos tuntuu, että tekisi mieli tukea jotain marginaalista levy-yhtiötä tai bändiä säästyneellä rahalla, lahjoittaa sen suoraan. Turhaan Teosto välissä kuppaa!

 

Toinen argumenttisi on, että alalla X menee huonosti, joten lisätään hyvitysmaksua tuotteeseen Y, jotta X:ää saadaan tuettua. Muuttujiksi X valitsit kotimaisen marginaalimusiikin ja Y:ksi tallennettavan median. Ajattelin itse tutkia miesten masturbaation vaikutuksia parinmuodostukseen seuraavat 40 vuotta. Kai minunkin pitäisi saada tärkeästä marginaalialueen perustutkimuksesta hiukan kompensaatiota vaikka esim. naisten meikkiteollisuudelta. Jokaisesta huulipunasta mulle hiukan almua vänkkäämisen tutkimiseen. Vaikka omakohtaisin kokemuksin, ostelen netistä sillä aikuisviihdettä. Voi hyvää päivää
yks juntti
Vieras

#72 Vääränlainen adressi

17.12.2010 00:28

Tämä on sikäli huono ja virheellinen adressi että tuon järjettömän maksun poistoa pitäisi vaatia ei sen laajennusta vastaan. Muutkin tekevät työtä palkkansa eteen. Miten kohdennetaan raha artisteille ja miksi sellainenkin joutuu maksamaan joka ei kopio musiikkia jne...? Erittäin epäoikeudenmukainen riistomaksu. Vai laitetaanko näyttöihin ja tulostimiin katselumaksu joka tilitetään valokuvaajille?
parasemic
Vieras

#73 Re: Re: Re: Re: Ei yllätä

17.12.2010 01:07

#71: foobar - Re: Re: Re: Ei yllätä 

Missään nimessä ei toi yksinään tee paljoa mitään vaikutusta, mutta jotain on pakko tehdä asialle.  "Marginaalimusiikki" ei ole mikään pieni turhanpäiväinen asia, toisin kuin sun hanskaanhakkaamistutkimukset. Jos et ymmärrä pienten levy-yhtiöiden tärkeyttä musiikkibisneksessä, voit vaikka painua v*ttuun. Voidaan laskea yhden käden sormilla menestyneet suomalaiset bändit jotka eivät ole tehneet ekoja levyjää pienten levy-yhtiöiden alla ja sen jälkeen vasta nousseet suosituiksi.

Ymmärrän kyllä jos sua ei kiinnosta p*skan vertaa mikään tämmönen ja asuisit mieluummin jossain veroparatiisissa jossa ei tarvitse maksaa edes veroja, mutta tommosten laitteiden hinnoissa on jo niin paljon ilmaa ettei sillä ole suuntaan tai toiseen mitään väliä lisätäänkö muutama euro hintaan jolla avustetaan täysin k*sessa olevaa suomalaista musiikkibisnestä. Valittaisit ennemmin siitä että hinnasta 90% on pelkkää brändin nimeä ja veroja.

Tietenkin on väärin että "rikollisten" aiheuttamia rahallisia tappioita maksatetaan kansalaisilla (paitsi että poliisien palkat maksetaaan veroina), mutta joskus on pakko tehä asialle jotain.

abcdef
Vieras
Vieras

#74 Re: Re: Vähän myöhässä on tää adressi

17.12.2010 02:16

#70: Timo Karjalainen - Re: Vähän myöhässä on tää adressi 

 

http://www.edri.org/edrigram/number8.21/private-copy-levy-ecj-ruling On 21 October 2010, the European Court of Justice (ECJ) decided that private copying levies on blank CDs, MP3 players and other digital media are allowed under EU copyright law only when charged on goods sold to individuals but not to companies. Tuon mukaanhan 'teostomaksun' periminen yrityskäytöön myydyistä tallennusmedioista olisi laitonta. Nykytilanne, jossa maksu peritään ja sen takaisinmaksamista pitää anoa, lienee siis laiton.
Roni Kantola
Vieras

#75 Kyllä siitä vois mun puolesta pari euroa riipasta

17.12.2010 03:12

...kun kerran muut korvaukset vaikuttavat olevan niin kaukana (kuten yleensäkin "tuottamattoman" työn lisä - ts. että saatu palkka riippuisi työn vaikeudesta, raskaudesta ym.)

Muutama euro ei ole myöskään yleensä paljon ostajalle, mutta se voi olla paljon artisteille.

Hybridimallit myöskin toimivat usein hienommin ja niissä on joustavuutta (joskin aukkoja ja epäloogisuuksia)

Mutta kun tutkin Wikipediasta näitä maksuja, niin kyllä ne vaikuttavat liian suurilta. En sitten tiedä miten asia edes oikeasti on - näinkö se on: "4 euroa, jos muistia enintään 512 Mt; 7 euroa, jos muistia yli 512Mt ja enintään 1 Gt; 10 euroa, jos muistia yli 1 Gt mutta enintään 20 Gt; 12 euroa, jos muistia yli 20 Gt mutta enintään 50 Gt; 15 euroa, jos muistia yli 50 Gt mutta enintään 150 Gt; 18 euroa, jos muistia yli 150 Gt mutta enintään 250 Gt; 21 euroa, jos muistia on yli 250 Gt."