Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta.

Heljä Salonen
Vieras

#101 Jokelan lipputoimiston käyttö aamulla tärkeä

26.12.2010 16:38

Aamulla töihin menevät ovat kiitollisia, kun lipputoimistoa voi käyttää tarvittaessa lipunostoon ja myös pakkasilla lämmittelyn, kun junat ovat puolikin tuntia myöhässä. Miellyttävä asemapäällikkö hoitaa henkisen lämmittelyn.

Heikki Kaaranen
Vieras

#102 Pari kommenttia

27.12.2010 10:54


Luin viestiketjua ja haluan nostaa yleiseen tietoisuuteen pari asiaa, joista ei ole julkisuudessa vielä keskusteltu.

#1: VR on julkisesti todennut, että Jokelan aseman muuttaminen seisakkeeksi ei vaikuta liikenteeseen. Tätä on vaikea uskoa, koska silloin Jokela olisi ainoa seisake Keravan ja Riihimäen välillä, jolla R-junat pysähtyisivät. Paljon todennäköisempää on, että jonkin ajan kuluttua seisakkeeksi muuttumisen jälkeen VR perustelee taas kerran liikennemääriin vedoten, että R-junien ei tarvitse Jokelassa pysähtyä. Jäljelle jäävät vain H-junat. Kaikki tällä sivustolla käyneet tietänevät, mitkä seuraamukset tällä ovat niin jokelalaisten junankäytön kuin muiden asioiden suhteen. Tämän vuoksi Jokelan aseman muuttamista seisakkeeksi pitää viimeiseen asti vastustaa.

#2: Mikaela Vuorio on periaatteessa oikeassa siinä, että asemaa pitäisi elävöittää. Minun mielestäni se on kuitenkin vasta seuraavan vaiheen asia. Nyt keskustellaan siitä, onko Jokelassa kohta enää asemaa, jota elävöittää. Mikäli #1 toteutuu, voi elävöittämisen unohtaa saman tien, koska aseman käyttäjien määrä tullee rajusti laskemaan. Kukkakauppiaat ja suutarit aseman tiloissa tarjottavina palveluina voi toistaiseksi unohtaa, koska työmatkalaiset harvemmin niiden palveluita tarvitsevat (hyviä palveluita ne toki ovat, mutta...). Kahvilatoiminta saattaisi VR:n nykyisillä viitteellisillä aikatauluilla varsinkin talvipakkasilla olla kannattavaa.

#3: Tämä on kuuma peruna ja epäpoliittisilta henkilöiltä kielletty keskustelunaihe. Kaiken uhallakin listaan sen kuitenkin tähän. Lähivuosina keskustellaan varmasti paljon siitä, miten Kerava, Järvenpää ja Tuusula yhdistyvät. Historiallisesti tarkastellen Tuusula on emäpitäjä, mutta vanhat ajat eivät näissä keskusteluissa paljoa paina. Jos Tuusula menettää ainoan rautatieasemansa, se johtaa sekä kaavoitus- että muuttopaineisiin Keravalla ja Järvenpäässä, mahdollisesti jopa Hyvinkäällä. Jokela ei ole enää kiinnostava paikka hyvien kulkuyhteyksiensä takia (niitä kun ei ole...). Mahdollisten neuvottelujen lopputulosta en halua ennustaa, mutta sivuston vierailijat voivat itse tykönään miettiä, millainen poliittinen piirileikki tästä alkaa ja kuinka Jokelan siinä leikissä käy.

Kiitokset kaikille tähänastisille allekirjoittajille, joita on ollut ilahduttavan runsaasti!

Jokelalainen 14 vuotta
Vieras

#103 Eihän tässä ole mitään järkeä

27.12.2010 14:47

Alla on linkki hesarin sivulle 27.12.2010.

Joukkovoimaan on uskottava ja Jokelan aseman puolesta taisteltava!
Alla on uutisotsikoita tämän päivän hesarin verkkosivulta ja kas kummaa, kun H-junia on jätetty välistä myös, toki muitakin lähijunia on jäänyt asemille. VR - voivoi - onko teemana "asiakkaista viis"! Lumisia ja kylmiä talvia lienee tulossa tulevaisuudessakin. Tervetuloa aamulla odottamaan junaa Jokelan asemalle, kylmään ja viimaan. Ohikiitävien junien tuoman jäätävän tuulahduksen antaessa säväyksen odottelulle. Talvella on paljon lunta ja junat voivat nimittäin olla myöhässä,



http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lumi+haittaa+junaliikennett%C3%A4+my%C3%B6s+VRn+lipunmyynti+kaatunut+/1135262634413

HS 27.12.2010;
"Junaliikenteen odotetaan takkuilevan myös maanantaina lumentulon takia. Runsaimmat lumisateet ovat nyt väistyneet, mutta heikkoja lumikuuroja saadaan edelleen maan etelä- ja keskiosissa. VR:n mukaan osa lähijunien vuoroista jää ajamatta ja myös kaukoliikenteessä on syytä varautua ainakin pieniin myöhästymisiin.

Myös VR:n lipunmyynti verkossa ja asemien automaateissa on kaatunut, eikä lipun ostaminen sähköisesti onnistu.

Maanantaiaamulta peruttiin kolme lähiliikenteen H-junaa Riihimäeltä Helsinkiin: kello 6.29 lähtevä H 224, kello 7.03 lähtevä H 228 ja kello 7.27 lähtevä H 222. "


enmuista
Vieras

#104 Yhteen sopivuus

27.12.2010 15:03

Ostakaamme(tulen omalla panoksellani mukaan ja siirrämme Haarajoen asemalle, sai junakäyttäjät tehdä vertailua...
Kirsi-Marja
Vieras

#105 VR toivoo kunnasta tai yrittäjästä Jokelan aseman pelastajaa

27.12.2010 15:40

Moni on lukenut tämän päivän Helsingin Sanomista otsikossa mainitsemani artikkelin. Artikkelissa todetaan mm., että VR etsii Jokelan asemalle toimijaa, jonka avulla asemarakennus säilyisi junamatkustajien odotustilana. Onpa taas mainio idea VR:ltä! Nyt heti ilmoittautumaan asiasta kiinnostuneet yrittäjät. Kahvila-, suutari- ja kirpputoriyrittäjät yms. keskusteluissa esillä olleet vaihtoehdot. Toki otatte mielellänne meidät matkaajat tiloihinne talviaikaan lämmittelemään ja odottelemaan alati myöhässä kulkevaa junaa. Tulee ahdasta, eikä kukaan välttämättä osta mitään, mutta VR:n idioottimainen toive toteutuu. Joku toinen hoitaa asiaa ja maksaa viulut. Niin ja avaattehan kauppanne viimeistään klo 6.00, koska töihin lähdetään tasaisesti 6 ja 9 välillä.

Tuusulan kunnanjohtaja taas on sitä mieltä, että kunnan toimialaan ei kuulu pitää rautatieasemia auki. Ei varmaankaan suoranaisesti. Eikä Tuusulan kunnassa olekaan enää kuin yksi osa-päiväisesti auki oleva rautatieasema. Toivon todellakin, että kunnasta nyt löytyy viisautta ja keinoja ratkaista tämä asia VR:n kanssa meille kuntalaisille suosiollisesti. Niin Hyvinkää kuin Järvenpääkin ovat mahdollistaneet asukkaillensa mm. useampia junavuoroja Helsinkiin ja Helsingistä. Me jokelalaiset olemme edelleen kaksi kertaa tunnissa viitteellisellä aikataululla kulkevan junan varassa. Ja tässä asiassa ei ole tapahtunut minkäänlaista muutosta parempaan suuntaan tai laajempaan tarjontaan vuoden 1978 jälkeen.

Ymmärrän oikein hyvin myös sen, että nyt Jokelaan kotiaan rakentavat ihmiset tuntevat tulleensa petetyiksi. Luvattiin takki, mutta tulikin liivit. Toivottavasti Tuusulan kunta tonnejaan markkinoidessaan muistaa vastaisuudessa mainita, että ne (toistaiseksi) "loistavat" liikenneyhteydet toimivat nykyään kylmän seisakkeen varassa.

Heikki Kaaranen visioi mielipidekirjoitetuksessaan nro 102 tulevaisuutemme varmaankin aivan nappiin ja oikein. Se on masentavan totta.


Vieras
Vieras

#106 Missä olette?

27.12.2010 18:22

Tuusulasta pitäisi olla muutama kansanedustaja valittu, ainakin viime vaalien jälkeen oli lehdessä, missä ne nyt on kun tarvittais apua, ei ole näkynyt eikä kuulunut eikö Jokela kiinnosta. ( yhtä lukuun ottamatta) Vaalit lähestyy!
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#107 Mystinen VR-Yhtymä

28.12.2010 11:43


Eivätkös Jokelassakin matkustajamäärät kasva eivätkä vähene? Ja jos matkustajamäärät nousevat, eikö jo tällä tavoin toiminnan "tehostamistarve" kompensoidu?

Muun muassa asemien sulkemiset sekä täytenä kulkevien Z-junien väitetty tappiollisuus kertovat siitä, että VR:n toimintatavoissa olisi perusteellisen selvittelyn paikka. Valitettavasti vain liikenneministereidenkin tapana on ristiriitatilanteissa asettua VR:n eikä junamatkustajan puolelle.

http://www.soininvaara.fi/2010/09/24/miten-z-junat-voivat-olla-tappiollisia/

Terveisin Kalevi Kämäräinen
www.rautatiematkustajat.fi
Eila Nieminen
Vieras

#108 Asemarakennuksen tarpeellisuus

28.12.2010 12:11

Asemarakennus on ehdottoman tarpeellinen, koska useat junan käyttäjät tulevat muutaman kilometrin päästä ehkä jopa kävellen tai pyöräillen. Junat ovat tällaisina talvina pahasti myöhässä ja tarvitaan sisätilaa odottaa puolikin tuntia tai enemmän seuraavaa mahdollista junaa.
Heikki Kaaranen
Vieras

#109 Jokohan voisimme alkaa keskustella, VR?

28.12.2010 14:18


Tämän aamun lehdessä (K-U, 28.12.2010) kaikki varmaan huomasivat, että jokin aika sitten lähettämääni avoimeen kirjeeseen pyrittiin vastaamaan kieltämällä kaikki, luonnollisesti liikesalaisuuksiin vedoten. Kuinkahan kauan mahtaa kestää, ennen kuin VR ymmärtää ylimääräiset velvoitteensa julkisen palvelun tarjoajana?

Noihin velvollisuuksiin ei kuulu v****ilu, vaan asiallinen vastaaminen asiallisiin kysymyksiin. Myöskään jokelalaisten mielenilmaisua ei kannata kuitata "harmistumisena", kuten jutussa tehtiin. Voi olla, että moinen väheksyminen saattaa aiheuttaa jatkossa ikäviä yllätyksiä mm. imagon kärsiminä kolauksina. Arvoisa VR, yrittäkää nyt ymmärtää, että median hallinnointi ja valikoiva tiedottaminen ei palvele kenenkään etua. Siirtykää nykyaikaan ja huomatkaa, että nykyään myös asiakkaanne saavat äänensä kuuluviin yllättävän nopeasti ja laajasti.

Lisäksi K-U:n jutussa jäi kummastuttamaan se, että aseman lakkautusperusteet ovat muuttuneet. Ensin puhuttiin kannattamattomuudesta ja lipunmyynnin pienuudesta (16.12.2010). Nyt syynä onkin yhtäkkiä uusi lipunmyyntijärjestelmä, joka on kovin kallis eikä sitä voi siksi Jokelan asemalle laittaa. Nyt en ymmärrä. Varmaankin VR ostaa laitteensa tukussa eikä yksittäin, joten yksittäinen laitteisto ei voi olla kovin kallis. Internet-pohjainen tuo systeemi varmasti on ja netti ei nykyaikana kovin paljoa maksa, ellei yhteyksiä halua välttämättä laittaa kultaisin kaapelein. VR:n tietoliikenneyhteyksiä (kattaen mm. kuulutusjärjestelmät) hoitaa pääosin tietääkseni Riihimäellä teknistä toimipistettään pitävä Corenet, ja runkoyhteydet kulkevat, kas kummaa ratojen kanssa samoilla linjoilla. Tämäkään ei selitä kalleutta: jos on kerran oma verkko ja omat liityntäpisteet, niin ei se ainakaan kalliimmaksi tule kuin yhteyksien vuokraaminen vaikkapa Soneralta. Järjestelmän tarvitsemat uudet palvelimet asennetaan joka tapauksessa samaan tietoliikennetilaan kuin aiemmatkin ja sen homman hoitaa VR:n yhteistyökumppani Logica. Tuskin VR tässä vaiheessa on kilpailuttamassa kaikkia järjestelmiään. Tai jos ovat, niin aika riskipolulla homman kanssa sitten taas mennään.

Keski-Uusimaan jutussa esitetyistä arvioluvuista voi jokainen tehdä omia johtopäätöksiään. Jos eurolla ostaa ja kympillä myy, niin kate on kohtuullinen. Tuo samainen suhdeluku pätee Jokelan aseman ylläpitokulujen ja vuosittaisen lipunmyynnin välilläkin. Juuri tämän vuoksi kyselin avoimessa kirjeessä, millaiset ovat asemakohtaiset tunnusluvut. Niitä VR ei halua kertoa, koska suurilla asemapaikoilla tuo samainen erotus on mitä ilmeisimmin monikymmenkertainen. Sen rinnalla Jokelan "vain" kymmenkertainen erotus on ilmeisesti merkki kannattamattomuudesta.

Jos VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro tai joku muu johtoportaan henkilö käy visiitillä tällä sivulla, niin muutaman viikon kuluessa saattaa tulla kutsu vierailla Jokelassa. Täällä päin on ollut tapana keskustella isoista asioista kuntalaisilloissa ja tehtyjä päätöksiä on näissä tapahtumissa puitu, muutettu ja joissain tapauksissa jopa peruttu. Virallinen kutsu tullee omia teitään, mutta tässä vaiheessa uskallan jo toivottaa VR:n edustajat tervetulleiksi. Lopuksi vielä muistutan, että em. tilaisuuksissa on tapana vastata esitettyihin kysymyksiin eikä kiemurrella kuin mato koukussa. Avoin ja rehti kommunikaatio onnistuu niin kunnan kuin muidenkin tahojen edustajilta. Optimistina uskon, että VR:n johtoporras siihen myös kykenee.

Heikki Kaaranen
Vieras

#110 Viitaten kommenttiin #109

28.12.2010 17:18


Jos joku ei sitä tiennyt, niin Corenet on aikanaan perustettu VR-konsernin ja TDC Songin yhteisyritys. Omistuspohjasta johtuen (ja kuten sivujen uutisista näkyy), Corenet hoitelee valtaosan VR-konsernin tietoverkkoasioista. Erillisenä yhtiönä se tarjoaa palveluita myös muille halukkaille. Valikoimaan voi tutustua osoitteessa Corenet.fi.

Yrityksen päämaja on Vilhonkadulla Helsingissä ja tekninen päätoimipiste sekä verkkovalvomo Riihimäen vanhoilla veturitalleilla.

Läheinen yhteistyö tällaisen toimijan kanssa aiheuttaa sen, että VR:n tietoverkkoyhteydet ovat varmasti edullisempia kuin kuluttajaliittymät (suhteellisesti tarkasteltuna). Oma asiansa on, että kuinka paljon yhtymä on hassannut uuden lipunmyyntijärjestelmän ohjelmistoihin, päätteisiin ja palvelimiin. Toivottavasti se toimii ainakin paremmin kuin konduktöörien jo vuosia kiroamat "matolaatikot", joista mm. lipun tulostuminen kestää tolkuttoman pitkään.
Pasi Karttunen
Vieras

#111 Ei ole mitään järkeä sulkea asemaa !!!

28.12.2010 17:54

En löydä yhtään hyvää syytä miksi asema pitäisi lakkauttaa, hyviä syitä säilyttää toiminta löytyy helposti. Täälläkin niistä on mainittu jo useita ja itsekin mainitsen kertauksen vuoksi pari. Asemaa hoitava Hokkanen on arvatenkin yksi, onhan mies parasta mahdollista mainosta VR:n muuten ryvettyneelle maineelle. Kun junat eivät kulje ja jos kulkevat ovat myöhässä. Suomessa kun tämä talvi on ihan uusi ilmiö. Toisena voisi mainita asemaa käyttävien ihmisten suuren määrän ja heidän palvelunsa myös kylminä talvipäivinä. Jos pakkasta on ulkona 20 astetta, niin olisipa kiva tietää kuka VR:n johtajista olisi valmis seisomaan pihalla palelemassa. Selittämässä kuinka mukavaa on matkustaa junalla, kun vieressä on hyväkuntoinen asemarakennus jossa olisi niin haluttaessa lämmin ja mukava odottaa junaa. Enkä muuten usko aseman sulkemisella edes säästettävän montaa euroa, mutta varmasti se vaikuttaa VR:n maineeseen ja sitä kautta jää euroja tulematta.
Vieras
Vieras

#112 Re: Eriarvoisuuttako?

28.12.2010 18:33

#83: burbot - Eriarvoisuuttako? 

Lisäksi vielä VR:n lippuautomaatilta ostetusta lähilipusta ei saa rahoja takaisin jos esim. juna on myöhässä ja joutuu lähtemään muilla keinoin. Kokemusta on.

Risto Häkkinen
Vieras

#113 Asemalle tarvetta

28.12.2010 20:36

Tämä adressi osoittaa, että asemallemme on selvä tarve! Allekirjoittaneita on yli 2000, joista yli puolet ovat suositelleet (sivun yläosassa "Jaa Facebookissa") tätä adressia omilla Facebook-sivuillaan! Lisäksi keskustelu on on ollut vilkasta.

Allekirjoituksista ja muusta toiminnasta voimme päätellä, että tietoa on mennyt myös päättäjillemme. Toivottavasti sanomamme menee riittävällä terävyydellä myös VR:n johdon tietoon!

Niin tässä kuin myös muissa asioissa tietoa, keskustelua yms. on Jokelan omilla Facebook-sivuilla. Tervetuloa mukaan! http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=5431253258
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#114 Re: Jokohan voisimme alkaa keskustella, VR?

28.12.2010 22:19

#109: Heikki Kaaranen - Jokohan voisimme alkaa keskustella, VR? 

Muuttuvat perustelut eivät ole mitään uutta VR:n toiminnassa. Oheisesta linkistä löytyy Kemijärven yöjunan lakkauttamiseen liittyviä käänteitä (osa jatkolinkeistä ei enää toimi).

http://www.rataverkko.fi/

Järjestelmämme todella on valitettavasti niin alkukantainen, ettei kansalaisilla ole mitään tehokasta toimintakeinoa esitettyjä väitteitä vastaan, vaikka ne voidaan osoittaa paikkansapitämättömiksi. Kuten olen aiemmin todennut, liikenneministeritkin yleensä asettuvat ristiriitatilanteissa VR:n puolelle. Aiempien kokemusten perusteella vasta reissu eduskuntatalon rappusille alkaa vaikuttaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

 

   

Heikki Kaaranen
Vieras

#115 Re: Re: Jokohan voisimme alkaa keskustella, VR?

28.12.2010 22:38

#114: Kalevi Kämäräinen - Re: Jokohan voisimme alkaa keskustella, VR? 

 

Saattaapi sitten tulla sellainen reissu eteen. Pitääpä katsoa.

Täältä tullaan!
Vieras

#116 Ääni kuuluviin ja VR järkiin!

28.12.2010 23:29

Ei muuta kuin kovalla asenteella VR:n ja edustajiemme puheille ja selvä viesti sinne, minne se kuuluu. Matkustajien asioita ja tahtoa on kuunneltava! Kemijärveltäkin lähtee varmaan porukkaa ja jos Nivalan Heikki vetää porukkaa, niin eiköhän ala tapahtumaan!
Krista Jännäri
Vieras

#117 VR vauhdittamassa peruspalvelujen alasajoa Tuusulassa?

29.12.2010 01:32

Jokela on Tuusulan ainoa rautatieasema. Ja palvelee samalla myös koko pohjoista osaa Nurmijärven kuntaa. Jos lipunmyynti ja asemarakennus suljetaan, seuraa siitä ennen pitkää se, ettei Jokelassa, eli käytännössä koko Tuusulan kunnan alueella tulevaisuudessa jonkun ajan kuluttua enää seisahda junatkaan.

Mistä löytyvät nyt ne kunnalliset päättäjät Tuusulassa ja vaikuttajat KUUMA-seudulla, jotka nousevat estämään sen, ettei julkisen liikenteen käyttäjiä taluteta kuin pässiä narussa hyväksymään hiljaa se, että VR:n palvelut romahtavat liki nollaan pääkaupunkiseudulla Tuusulan osalta.

Jokela on kasvava ja kehittyvä taajama, jonka asukkaista suurin osa käy työssä tai opiskelee muualla pääkaupunkiseudulla. Bussiyhteyksissä ei ole kehumista ja rautatieasema on käytännössä ainoa henkireikä maailmalle niille lähistön asukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta tai halua istua henkilöautoissaan lisäämässä moottoriteiden aamuruuhkia.

Jokelan aseman sulkemisesta kärsivät eniten juuri ne, joilla on vähiten varaa vaihtoehtoihin. Nuoret, lapsiperheet, vanhukset ja pienituloiset. Mutta näyttää siltä, ettei VR:n kallispalkkainen suunnittelija punakynineen piittaa hiukkaakaan, odotellaanko Jokelassa talvipakkasella junaa lämmitetyssä asemarakennuksessa vai kyhjötetäänkö kinoksessa odottamassa sitä yhtä myöhässä olevaa junaa kymmenestä, joka pysähtyy pelkälle seisakkeelle.

Piitataan siis itse itsestämme. Minä en ainakaan lakkautusta purematta niele. Pienellä miettimisellä uskon VR:n löytävän tehokkaammankin tavan säästää ja tehdä tulosta kuin sulkemalla Tuusulan ainoan rautatieaseman.

Joku raja taloudellisten voittojen maksimoinnilla ja tavallisten kansalaisten palvelun minimoinnilla pitää olla. Ja jotain järkeä siinä, missä säästetään ja miten.

Krista Jännäri
Vieras

#118 Re: VR vauhdittamassa peruspalvelujen alasajoa Tuusulassa?

29.12.2010 01:36

Kirsi-Marja
Vieras

#119 Re: Re: Re: Jokohan voisimme alkaa keskustella, VR?

29.12.2010 09:02

#115: Heikki Kaaranen - Re: Re: Jokohan voisimme alkaa keskustella, VR? 

Siihen reissuun löytyy tarvittaessa matkaseuraa! Uskon vakaasti, että me jokelalaiset teemme kaikkemme aseman ja lipunmyynnin säilyttämiseksi.

Odotan edelleen tukea myös Tuusulan kunnan johdolta!

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#120 Ministeri ja ministerin tyyli

29.12.2010 09:41


Esitänpä konkreettisen esimerkin nykyisen liikenneministerin “hallitsemistyylistä”. Oheisen kirjoituksen alla on kaksi viestiäni, jossa penään näkemyksiä myös ministerin omaan alaan kuuluviin kysymyksiin, kun hänellä piisasi aikaa kirjoitella peruskoulun erinomaisuudesta. Kaipaamiani vastauksia ei ole vieläkään kuulunut.

http://www.karjalanmaa.fi/mielipide.php?id=1295

Jos mitään ei tehdä, VR todennäköisesti saa tässäkin touhuta mitä haluaa Vehviläisen siihen puuttumatta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen
www.rautatiematkustajat.fi
Pirjo Jormanainen
Vieras

#121 Palvelu vain huononee....

29.12.2010 10:00

Ihmettelen sanomattomasti tätä ajatusta Jokelan aseman lakkauttamisesta. Itse käytän junaa päivittäin työmatkaan ja lippujen saatavuus on avainasemassa.
Automaatti ei mitenkään korvaa lipunmyyntipalvelua. Tuo ainokainen, joka seisoo asemarakennuksen vieressä, on helposti rikottavissa eikä arkiaamuna ole aikaa ihmetellä automaatin ääressä. Junassa taas on hankalaa hakeutua lipunmyyntivaunuun.
Toinen asia on se, että Jokela on koko ajan kasvava taajama eli lipun tarvitsijoita tulee jatkossa vain lisää. Outoa säästämistä.
Pisara meressä
Vieras

#122 Nippelihommia

30.12.2010 09:48

VR:lle on paljon tärkeämpää taistella verissäpäin pienten, jopa tuottavien, ei kuitenkaan tappiollisten, asemien lakkauttamisesta kuin vaikka Pisara-radasta. Hämmästyttävää toimintaa ja ihme, jos ei omistaja jo vedä johtopäätöksiä johtajien ammattitaidosta! Luulisi imagotappionkin olevan jo aivan eri luokkaa, kun aina pieniä lyödään.
Matti Koskinen
Vieras

#123 Pieni on kaunista

30.12.2010 11:07

Älkää hävittäkö kaikkia perinteitä. Jokelan aseman pitäisi kuuluua suojelun piiriin.
Jori Porspakka
Vieras

#124 Jokelan palvelut alas ajon kohteena, tekijöina Tuusulan kunta ja VR

30.12.2010 15:10



Tuusulan kunnan alueen nopeimmin kasvavan taajaman Jokelan peruspalveluja ollaan leikattu ja nähtävästi sama linja jatkuu jos kunta ei herää toimimaan Jokelan aseman puolesta, ihan oikeesti.

Pari vuotta sitten vietiin yöpäivystysambulanssi, jonka toiminta alueenaan oli Pohjois-Tuusula Jokela Kellokoski sekä Nurmijärven Nukari ja Hyvinkään Kaukas eli yhteensä kyseessä oli noin 8000 kansalaisen terveys tai jopa henki

Yksikään Tuusulan valtuutettu/kansanedustaja ei vastustanut yöpäivystysambulanssin lopettamista Jokelasta.
Ja jatkoa seurasi leikkauksissa, kesällä 2010 lopetettiin terveyskeskus ja sosiaali palvelut kesäksi Jokelasta ja Kellokoskelta.

Ja nyt VR on viemässä ”tuhkatkin pesästä” päätöksellään lopettaa Jokelan aseman palveluineen, ja siirtämällä sen seisakkeiden häviävään ryhmään.

Adressiin aseman lopettamista vastaan on kertynyt jo liki 2100 allekirjoitusta, pääosin
Jokelan kylän asukkaita, Tuusulan kunnan päättäjien on vastattava kuntalaisten ”hätähuutoon” ja toimittava Jokelan aseman säilyttämiseksi - kaikin keinoin.

Ei riitä kunnanjohtajan puhelinkeskustelut VR:n kanssa, vaan todelliset neuvottelut
kunnan taholta, päämääränä Jokelan aseman säilyttäminen.
---
Jori Porspakka
Jokela

Julkaistu Keski-Uusimaa lehti 30.12.2010


Kivimiehen sukua
Vieras

#125 Ekonomistit ei tajuu

31.12.2010 15:57

Asemapäällikkömme on tehnyt vuosien varrella VR:n hyväksi todella arvokasta työtä.