Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta.

Arska
Vieras

#151 Kustannukset esiin!

05.01.2011 10:13

Pitää vaatia ja pitää saada todelliset kustannukset esille asemasta ja sen ylläpidosta. Miten ihmeessä voidaan piiloutua liikesalaisuuden taakse koko ajan? Kyllä asiantuntija pystyy päättelemään kustannukset ja jos asema on pidettävä lämpimänä ja henkilölle maksettava palkka siirrettäessä muualle, missä säästö? Siinä kysymys, johon pitää vaatia ja saada vastaus!
Heikki Kaaranen
Vieras

#152 Lisää julkisuutta - tällä kertaa televisiossa

05.01.2011 15:28


Arvoisat adressivierailijat!

Jokelan aseman lakkautuspyrkimyksistä, niiden estämiseksi tehdyistä toimista sekä liittyvistä kansalaismielipiteistä on tulossa TV-ohjelma 19.1.2011. Tarkempia yksityiskohtia sisällöstä, ohjelmasta ja muista seikoista kerron lähempänä ilmestymisajankohtaa.

Tässä vaiheessa voin todeta sen, että tämän adressin nopeasti keräämä nimimäärä ja kansalaismielipiteet ovat herättäneet laajaa, voisi kai sanoa valtakunnallista kiinnostusta. Se on teidän kaikkien adressin allekirjoittajien ansiota!

Siitä sulimmat kiitokset!
Jokela=Peräkylä
Vieras

#153

05.01.2011 18:04

#143: Heikki Kaaranen - Re:  

Kato kun reppana oot ite! Ja naurettavaa tuhlata televisioaikaa tollasee shittii. VR tekee oikein kun lakkauttaa Jokelan aseman.

Hemmin Tilla
Vieras

#154

05.01.2011 18:41

Arvoisa reppana, joka väität Jokelaa Peräkyläksi.

Kielenkäyttösi on ala-arvoista ja arvatenkin sinut on joskus poistettu junasta liputtomuuden takia Jokelan aseman kohdalla ja siksi osoitat kypsymätöntä antipatiaa yhtä pääradan vanhimpaan kuuluvaa asemaa kohtaan. Olisitko ystävällinen ja poistuisit nillittämään takaisin tuoppisi ääreen.

Toisekseen maantietosi on varsin vajavaista, sillä Peräkylä ei sijaitse Tuusulassa vaan Etelä-Pohjanmaalla tarkemmin Alajärvellä. Otahan kartta käteesi ja tutki - tai opettele kirjoittamaan täsmällisemmin.
Kirsi-Marja
Vieras

#155 Re: Lisää julkisuutta - tällä kertaa televisiossa

05.01.2011 19:01

Heikki Kaaranen
Vieras

#156

05.01.2011 20:37


Jokela=Peräkylä #153: No terve taas, palstanpiriste! Onko ollut huono päivä koulussa tai töissä kun tänne pitää tulla valittamaan? #154 tiivisti vastauksessaan ansiokkaasti kaiken olennaisen. Viestisi on vähän hämärä. Olisi ehkä kannattanut olla hereillä äidinkielen ja maantiedon tunneilla. Yleissivistys tekee ihmeitä, muttei se kaikkia auta.

#155: Kiitos kiitoksista. Ansio ei kuulu minulle, vaan kaikille adressin allekirjoittaneille. Olivat toimituksessa törmänneet tähän juttuun vähän toisessa yhteydessä ja sen vuoksi kiinnostuivat.
Jori Porspakka
Vieras

#157 TV paikalla Tiistaina 11.1.2011

06.01.2011 12:49

TV tekee jutun/raportin Jokelan rautatieaseman tiimoilta tiistaina 11.1-11 klo 7-9 ja syy tähän jutun tekoon on ilmeinen.

"Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta", kansanliikeen vaatimus on toteututtava !

Ei ole haitaksi vaikka Jokelalaisia olisi runsaasti paikalla TV jutunteon aikana.
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#158 Re: TV paikalla Tiistaina 11.1.2011

06.01.2011 13:49

#157: Jori Porspakka - TV paikalla Tiistaina 11.1.2011 

Tuolta kannattaa ottaa mallia paikallaolon suhteen.

http://www.mikapoylio.com/gallery/thumbnails.php?album=6

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

 

 

Jesse
Vieras

#159 Kaikki paikalle!

06.01.2011 14:14

Ilman muuta kaikki paikalle silloin. On se ihme, jos ei joukkovoima vaikuta. Kemijärvellä muhii sama asia ja sielläkin on jo netissä liki 2200 kirjoittajaa ja paperissa ehkä n. 400 nimeä jo!
UGH istuva puhveli
Vieras

#160 Joo olen samaa mieltä Ugh

06.01.2011 16:02

VR on muutenkin menny takapakkia... todella paljon.mutta hinnat ei.että italiasta asti johan se nähtiin Finlandia talon seinässä voi se ilmasto yms. Uutta toim. johtajaa katsellessa ( onnea hänelle) huomasin sen nuoren olemuksen tv haastattelussa joka tähtää vain koviin tuloksiin... mutta ei näe metsää puilta...esim. Jokelan aseman suhteen ja muutenkin vois kehitellä ja käyttää mielikuvitusta esim. vaikka kesällä jolloin turistit saapuu, ottaa mm.
käyttöön Höyry veturi joka ennen puhis ja puhku mutta samperi meni ja ei pysähdelly...eikä muuten haitannu lumikinokset...siinä kun oli aura edessä.ja sitä paitsi tätä vois kokeilla talvellakin tosin vauhti ei yllä samaan tän päivän tekniikan kanssa , ja tietysti ilmasto kysymys ... mutta olis nostalgiaa ja menis tietyssä ajassa esim. h:ki- kuopio-helsinki niin voi matkansa aika tauluttaa... mutta tää helvetin kiire vie kaikki asemat ihmisineen ja aseman hoitajineen.... Mihin meillä on kiire, kysyn vaan.... Mutta Jokela pysyköön ja hoitaja sen mukana... näitä inhimillisiä tekijöitä tarvitaan... UGH olen puhunut....:-) Ps. olis kirveellä töitä ;-/ Hellurei ja hellät tunteet....! Niin ja sitä paitsi sanonta vanha . vanhat konstit parempia kuin pussillinen uusia!

Kevättä kaikille!
Madame Isadora
jvihinen@mail.com

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#161 Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 16:58

Jokelan asema on vajaakäytössä. Lipunmyynti voitaisiin jakaa kahteen osaan, muutama tunti aamulla ja muutama tunti iltapäivästä alkaen, jolloin tehokkuus kasvaisi kun iltapäivän paluumatkustajat voisivat käydä ostamassa lippuja myös. Tehotonta aikaa lipunmyynnissä lienee 9-14 välinen aika.Nykyään Jokelan lipunmyyjältä ei tietoa junien kulusta saa. Aikoinaan asemalla oli junansuorituspätevä lipunmyyjä, joka pystyi tiedottamaan junien saapumisista katsomalla asetinlaitetaulusta, jota ei enää Jokelan asemalla ole käytössä automatisoinnin vuoksi. Monet kuvittelevat, että Jokelassa on "Asemapäällikkö",mutta todellisuudessa Jokelan lipunmyyntiä hoitaa lipunmyyntikoulutettu asemamies. Nyt on sitten massahurmos saatu käyntiin kannattamattoman lipunmyynnin säilyttämiseksi. VR Oy joutuu ajattelemaan asiaa liiketaloudellisin periaattein. Kuinka moni Jokelalainen yrittäjä pitäisi yllä kannattamatonta liiketoiminnan osaa vain hyväntahdon osoituksena. Veikkaanpa, että ei kovinkaan moni.

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#162 Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 17:13

#161: Faktaa ei fantasiaa - Asiallista keskustelua toivotaan 

Faktaa on se, ettei kansalaisilla ole käytettävissään faktaa rautatieasioista muun muassa liikesalaisuuden takia. Emme siis voi tietää onko lipunmyynti kenties tappiollista vai eikö se VR:n mielestä ole tarpeeksi tuottavaa.

Yleensä myös epäonnistuneen yrittäjän tilalle voi tulla uusi yrittäjä. Näin ei ole rataverkollamme.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

 

 

     

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#163 Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 17:19

#162: Kalevi Kämäräinen - Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

" Yleensä myös epäonnistuneen yrittäjän tilalle voi tulla uusi yrittäjä. Näin ei ole rataverkollamme."

En sanoisi, että VR Oy on epäonnistunut, vaan autoilevat Jokelalaiset. Mitä sitten tulee siihen, että Englannin mallin mukaan otettaisiin kiskoille uusia yrittäjiä eli yksityinen toimija henkilöliikenteeseen, niin tulokset voisivat olla yhtä katastrofaaliset kuin Isossa Britanniassa.

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#164 Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 18:06

#163: Faktaa ei fantasiaa - Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

VR on kuitenkin yksinoikeusasemassa rataverkollamme, joten tällaisen yrittäjän toimiin pitää jollakin tavoin tarvittaessa voida puuttua.  

Britanniassa on tehty korjausliikkeitä alun virheiden jälkeen (lähinnä myös rataverkon privatisointi). Meidän ei ole täällä tarpeen toistaa muualla virheeksi havaittuja toimia.
 
 
Parantunut tilanne on myös kansanedustuslaitoksemme tiedossa. 
 
 
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Faktaa, ei fantasiaa.
Vieras

#165 Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 18:25

#164: Kalevi Kämäräinen - Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

"VR on kuitenkin yksinoikeusasemassa rataverkollamme, joten tällaisen yrittäjän toimiin pitää jollakin tavoin tarvittaessa voida puuttua."

 

VR:n toimintaa on vaikeuttanut, se että siitä yleensäkään on tehty Oy. Tulosta pitäisi tehdä, ja miten sitä muutenkaan tehdään, kuin vähentämällä henkilökuntaa. Tämä kaikki näkyy nyt myöhästymisten lisääntymisenä, kaluston heikkona kunnossapitona ja ihan yleisenä toiminnan heikentymisenä. Yksityisen toimijan tuloksenteko on vieläkin raadollisempaa, kuin nyky VR Oy:n, joka on ihan eri firma, kuin ennen vuotta 1995 toiminut VR. Poliittisten päättäjien suuntaan tässä tapauksessa pitäisi kohdistaa arvostelua, ei niinkään VR:n, joka tekee parhaansa tuloksentekopaineiden alaisena, joutuen kumartelemaan niin poliitikoille, kuin matkustajillekin. Ja niinhän se on, että kun toiselle kumartaa, niin toiselle pyllistää.

Heikki Kaaranen
Vieras

#166 Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 18:32

#161: Faktaa ei fantasiaa - Asiallista keskustelua toivotaan 

Eli tehdäänpä yhteenveto kommenteistasi...

Kun asetinlaitetaulua ei ole, et katso asiakaspalvelupistettä tarpeelliseksi. Vaikka VR hoitaisi hommansa hyvin, huonosti tai hyvin huonosti, sinulle ei kelpaa kilpailukaan (myöhempi kommenttisi). Ehkä olen tyhmä, mutten ymmärrä, mitä sinä nyt ajat takaa? VR:llä sinä ilmeisesti olet töissä, koska termit tuntuvat olevan hallussa. Mukavaa, että VR:nkin edustajat käyvät vierailulla.

Ja sitten asiaan:

Koska oletan, että VR on työnantajasi, suosittelen sinun lämpimästi tutustuvan nk. julkisen palvelun velvoitteeseen, joka koskee valtion hallinnoimista osakeyhtiöistä niitä, jotka huolehtivat yhteiskunnallisesti merkittävien toimialojen toiminnoista. Kyseinen dokumentti löytyy liikenneministeriön arkistoista ja myös netistä, aiemmissa kommenteissa ainakin oli linkki kyseiseen paperiin. On ollut ilmeisesti poliittinen valinta, että viime vuosien aikana liikenneministeriö ei ole tätä asiaa painottanut ja VR on saanut huseerata lähes miten haluaa.

Mainitsit kommentissasi aseman kannattamattomuuden. VR on tuominnut aseman kannattamattomaksi, mutta unohtaa samalla julkisen palvelun asettamat velvoitteet koskien yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden hoitoa. Toistuvista pyynnöistä ja jopa vaatimuksista huolimatta VR ei ole esittänyt julkisuudessa millä perusteilla asema on kannattamaton. Julkisuudessa esillä olleista luvuista voi päätellä jotakin aivan muuta. Kirjeisiin ja sähköposteihin ei vastata ja tiedotusvälineiden edustajille annetaan hyvin ynseitä ja ympäripyöreitä kommentteja. Eli lyhyesti sanottuna VR ei asemastaan johtuen voi toimia pelkästään liiketaloudellisia periaatteita noudattaen, vaan sen on otettava huomioon myös muut, yhteiskunnan kehitykseen liittyvät seikat.

Ymmärrän että mainitsemasi "massahurmos" harmittaa. Jospa VR:kin nyt ymmärtäisi, että on vaarallista alkaa tekemään liiketaloudellisia päätöksiä kevein perustein ja sidosryhmien kanssa etukäteen neuvottelematta. On faktaa, että nykyään myös yksittäisillä ihmisillä ja ihmisjoukoilla on käytössään erittäin tehokkaat tiedonvälityskeinot, jolloin kenenkään ei tarvitse olla yksittäisen yhtiön tarkoituksenmukaisesti jaeltujen tiedonrippusten varassa. Siinä voi käydä niin, että suurella vaivalla rakennettu brändi "jatkuvasta kesäkelistä raiteilla" saattaa kärsiä pahoja kolhuja. Jos et tiedä mistä puhun, lue vaikkapa nettilehtiä. Niin sanoma- kuin talouselämän lehdissä VR on saanut jo tukevasti nautittavakseen kyseenalaista julkisuutta.

Koska VR aloitti pelin nk. likaisella tavalla, on vastaus myös samanlainen. Etukäteen neuvottelematta tehty "päätös" on johtanut tässä vaiheessa siihen, että asian omakseen kokevat ihmiset ottavat kantaa. Jokainen voi vetää itse tykönään johtopäätöksiä tämän adressin nimimäärästä, joka muuten juuri ylitti 2500. Olen kuullut juttuja, kuinka aiemmin seisakkeiksi muutettujen asemien kohdalla VR on vastaanottanut "pari kirjallista valitusta", joille on lähinnä naureskeltu. Ymmärtänet, että tällä kertaa juttu ei mene ihan näin.

Koska en tiedä asuinpaikkaasi, niin ohessa ovat tiedoksesi ne yhteiskunnalliset vaikutukset, joita Jokelan aseman lakkauttamisella on. Tarkempia perusteluja taitaa löytyä jokaiselle väittämälle jo aiemmista kommenteista:

1. Tuusulan kunta joutuu käynnistämään uudelleen kaavoitusprosessin. Todennäköisesti tontit eivät mene Jokelassa jatkossa kaupaksi, koska liikenneyhteydet huonontuvat. Jokelan kasvuodotusten täyttymättä jättäminen näkyy kunnan verotuloissa miinusmerkkisenä: verot jäävät saamatta, mutta uusiin kaavoitus- ja maanhankitaprosesseihin sitä kuluu kunnallistekniikan rakennuksen myötä runsaasti. Pohjois-Tuusulan kehittämissuunnitelmat perustuvat tiettyihin faktoihin, joista yksi on se, että Jokelassa on asema ja junayhteydet pelaavat juuri niin kuin ne nyt pelaavat.

2. Junaliikenteen todennäköinen harveneminen neljästä vuorosta tunnissa kahteen vuoroon tunnissa. En millään jaksa uskoa, että R-junat jatkossa pysähtyvät seisakkeeksi muutetulla asemalla. Tämä johtaa vähempiin junankäyttäjiin ja kasvavaan autoliikenteeseen. Keski-Uudenmaan tieverkon surkeahko tila on tunnettu tosiasia. Tässä käy niin, että yhden ja saman ministeriön alla siirretään rahaa taskusta toiseen. Minkä minimaalisen voiton VR mahdollisesti saa, sen samainen ministeriö menettää uusiin ja tällä kertaa pakollisiin tieinvestointeihin.

3. Keravan ja Järvenpään liityntäliikennejärjestelyt ja niiden aiheuttamat kustannukset. Mitä vähemmäksi jää Jokelassa pysähtyvien junien määrä, sitä useampi joutuu hoitamaan itsensä Keravan ja Järvenpään asemille, mikäli junaa haluaa työmatkoihinsa käyttää. Kerava ja Järvenpää eivät ole varautuneet siihen, että tuusulalaiset kansoittavat noiden paikkakuntien parkkipaikat. Kerava ja Järvenpää joutuvat tekemään lisää liityntäliikenteen pysäköintipaikkoja samalla, kun Jokelan vastaava alue (pari vuotta sitten rakennettu) on tyhjillään huonojen kulkuyhteyksien takia. Jos vähän ajattelet, niin huomaat että tässä tapauksessa VR:n saavuttamat mahdolliset säästöt maksatetaan moninkertaisina keravalaisten ja järvenpääläisten kunnallisveroissa.

4. Jokelaan muuttaneet ovat valtaosin tulleet tänne hyvien julkisten kulkuyhteyksien mainostamisen perusteella. Jos ja kun yhteydet huononevat, jokainen junaa käyttämätönkin alkaa tuntea sen kukkarossaan, kun kiinteistöjen hinnat alenevat. Kiinteistövero toki on ja pysyy ja eikun kasvaa, mutta asuntojen myyntihinta saattaa olla jatkossa ikävä yllätys.

Kun olet saanut tämän tekstin luettua, niin mietipä vielä kerran tuota julkisen palvelun velvoitetta ja asemien lakkauttamisen mahdollisia seuraamuksia myös yhteiskunnallisella tasolla. Asiat eivät ole niin yksinkertaisia, että VR tuosta vaan lakkauttaa aseman ja saavuttaa sillä säästöjä. Loppupeleissä niin sinä kuin minäkin maksamme VR:n tuottaman "säästön" jossain muussa muodossa.

Parhain terveisin,

Heikki Kaaranen

P.S. Normaalisti en vaivaudu vastaamaan näin pitkästi nimettömiin kirjoituksiin, mutta tekstistäsi päätellen taidat olla täällä käymässä ihan VR:n asialla, niin saat vähän pidemmän selityksen. Ehkäpä asia menee perille vähän paremmin?

 

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#167 Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 18:34

#165: Faktaa, ei fantasiaa. - Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

Poliittisten päättäjien pitäisikin luoda ne toimintatavat, joilla VR:n toimiin voidaan puuttua.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

 

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#168

06.01.2011 18:36

#166: Heikki Kaaranen - Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

"Kun asetinlaitetaulua ei ole, et katso asiakaspalvelupistettä tarpeelliseksi."

Näin sitten livettiin siitä asiallisesta keskustelusta.

 

"Koska oletan, että VR on työnantajasi, suosittelen sinun lämpimästi tutustuvan nk. julkisen palvelun velvoitteeseen, joka koskee valtion hallinnoimista osakeyhtiöistä niitä, jotka huolehtivat yhteiskunnallisesti merkittävien toimialojen toiminnoista. Kyseinen dokumentti löytyy liikenneministeriön arkistoista ja myös netistä, aiemmissa kommenteissa ainakin oli linkki kyseiseen paperiin. On ollut ilmeisesti poliittinen valinta, että viime vuosien aikana liikenneministeriö ei ole tätä asiaa painottanut ja VR on saanut huseerata lähes miten haluaa."

Minä taas en oleta mitään. Julkisen palvelun velvoite ja tuloksenteko ovat ristiriidassa toistensa kanssa. Ennen vuotta 1995 VR hoiti julkisen palvelun velvoitetta, niinkuin pitikin. Silloin kuljetettiin mm. Matkatavaraa pikajunissa, kuin myös rahtia ja yms. Vuoden 1995 jälkeen on ajettu alas suuri määrä toimintoja, jotka kuuluivat VR.n palveluun. Miksi? No siksi että VR muuttui liikelaitokseksi. Valtion rahoitus VR:lle on kutistettu lähes olemattomiin ja silti vaaditaan julkisen palvelun velvoitteiden noudattamista. Miten kävi postille? Ilmeisesti toivotaan VR:lle samaa lopputulemaa. Suosittelen edelleen poliitikkojen prässäämistä, enemmän kuin VR:n.

Heikki Kaaranen
Vieras

#169 Re:

06.01.2011 18:44

#168: Faktaa ei fantasiaa -  

Näinhän tekstissäsi lukee:

"Aikoinaan asemalla oli junansuorituspätevä lipunmyyjä, joka pystyi tiedottamaan junien saapumisista katsomalla asetinlaitetaulusta, jota ei enää Jokelan asemalla ole käytössä automatisoinnin vuoksi. Monet kuvittelevat, että Jokelassa on "Asemapäällikkö",mutta todellisuudessa Jokelan lipunmyyntiä hoitaa lipunmyyntikoulutettu asemamies."

Ei tässä ole kukaan lipeämässä yhtään mihinkään. "Asemapäällikkö" on hyvän asiakaspalvelun henkilöitymä ja siksi hänet on nostettu monessa kommentissa esille. Sinä puhuit alkuperäisessä kommentissasi VR:n liiketaloudellisista periaatteista ja minä vastasin, mihin ne yhteiskunnallisella tasolla johtavat. Julkisen palvelun velvoite tarkoittaa, että yhteiskunnalliset asiat on otettava yhtiön toiminnassa huomioon. Mikäs tässä nyt niin keskustelusta lipeämistä on?

 

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#170 Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 18:47

#165: Faktaa, ei fantasiaa. - Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

Taisin tämän jo kertaalleen laittaa, mutta pannaanpa kertauksen vuoksi uudelleen. Maailma on tuon jälkeen Britanniassakin muuttunut, mutta yhä vain myös matkustajia kuullaan mahdollisten lakkauttamishankkeiden yhteydessä eikä junaoperaattori saa yksipuolisesti muuttaa edes asemien aukioloaikoja.  

 
Me tässä tasavallassa taas joudumme keräilemään nimiä paperiin kuten aikoinaan Suuressa adressissa tsaarille, joka ei viitsinyt lähetystöä edes vastaanottaa. Kyllä voisi päättäjiltämme odottaa parempaa.     
 
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Heikki Kaaranen
Vieras

#171 Re:

06.01.2011 18:57

#168: Faktaa ei fantasiaa -  

Poliitikkoja prässätään jo, ja kohta prässätään enemmän. Ikävä kyllä VR on ottanut hoitaakseen palvelun ja velvoitteet, ja asiakkaat näistä hyvässä uskossa maksavat. Samoin ratavarren kunnat ja kaupungit tekevät omia, varsin kauaskantoisia päätöksiään. Sen vuoksi VR on joutunut tulilinjalle. Suoritusta ei paranna yhtiön lähes ala-arvoinen esiintyminen tiedotusvälineissä sekä aiemmin mainitsemieni seikkojen "unohtuminen" säästöpäätösten yhteydessä.

Ihan hyvä että olemme Loppiaisen kunniaksi samaa mieltä edes jostakin asiasta, eli tuosta poliitikkojen roolista. Olenkin ihmetellyt, miksi Tuusula, Kerava ja Järvenpää ovat olleet asiasta hyvin hiljaa. Tämä näennäisesti pieni asia, eli Jokelan aseman alasajaminen, saattaa olla vaikutuksiltaan kauaskantoinen.

Valoa tunnelin päässä on jo onneksi näkyvissä: lähes kaikki poliittiset puolueet ovat valmiita lisärahoitukseen ainakin vaalien alla, kun asiaa taannoin, oliko YLE:n toimesta, kysyttiin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.01.2011 18:57


Kalevi Kämäräinen
Vieras

#173 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:04

#172: Faktaa ei fantasiaa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

Miten lie nimeni tuossa ylhäällä näkyy, vaikka siteerattu teksti ei olekaan minun. Kirjoittajan johtopäätöksen suhteen tosin viittaan viestiini #170.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

 

 

 

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#174 Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:10

#166: Heikki Kaaranen - Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

"1. Tuusulan kunta joutuu käynnistämään uudelleen kaavoitusprosessin. Todennäköisesti tontit eivät mene Jokelassa jatkossa kaupaksi, koska liikenneyhteydet huonontuvat. Jokelan kasvuodotusten täyttymättä jättäminen näkyy kunnan verotuloissa miinusmerkkisenä: verot jäävät saamatta, mutta uusiin kaavoitus- ja maanhankitaprosesseihin sitä kuluu kunnallistekniikan rakennuksen myötä runsaasti. Pohjois-Tuusulan kehittämissuunnitelmat perustuvat tiettyihin faktoihin, joista yksi on se, että Jokelassa on asema ja junayhteydet pelaavat juuri niin kuin ne nyt pelaavat.

2. Junaliikenteen todennäköinen harveneminen neljästä vuorosta tunnissa kahteen vuoroon tunnissa. En millään jaksa uskoa, että R-junat jatkossa pysähtyvät seisakkeeksi muutetulla asemalla. Tämä johtaa vähempiin junankäyttäjiin ja kasvavaan autoliikenteeseen. Keski-Uudenmaan tieverkon surkeahko tila on tunnettu tosiasia. Tässä käy niin, että yhden ja saman ministeriön alla siirretään rahaa taskusta toiseen. Minkä minimaalisen voiton VR mahdollisesti saa, sen samainen ministeriö menettää uusiin ja tällä kertaa pakollisiin tieinvestointeihin.

3. Keravan ja Järvenpään liityntäliikennejärjestelyt ja niiden aiheuttamat kustannukset. Mitä vähemmäksi jää Jokelassa pysähtyvien junien määrä, sitä useampi joutuu hoitamaan itsensä Keravan ja Järvenpään asemille, mikäli junaa haluaa työmatkoihinsa käyttää. Kerava ja Järvenpää eivät ole varautuneet siihen, että tuusulalaiset kansoittavat noiden paikkakuntien parkkipaikat. Kerava ja Järvenpää joutuvat tekemään lisää liityntäliikenteen pysäköintipaikkoja samalla, kun Jokelan vastaava alue (pari vuotta sitten rakennettu) on tyhjillään huonojen kulkuyhteyksien takia. Jos vähän ajattelet, niin huomaat että tässä tapauksessa VR:n saavuttamat mahdolliset säästöt maksatetaan moninkertaisina keravalaisten ja järvenpääläisten kunnallisveroissa.

4. Jokelaan muuttaneet ovat valtaosin tulleet tänne hyvien julkisten kulkuyhteyksien mainostamisen perusteella. Jos ja kun yhteydet huononevat, jokainen junaa käyttämätönkin alkaa tuntea sen kukkarossaan, kun kiinteistöjen hinnat alenevat. Kiinteistövero toki on ja pysyy ja eikun kasvaa, mutta asuntojen myyntihinta saattaa olla jatkossa ikävä yllätys."

 

= = = = =

Nämähän ovat vain olettamuksia, eivät faktaa. Jokelan aseman seinään voidaan laittaa lipunmyyntiautomaatti, Monellako seisakkeella on näin? En mitenkään usko, että junavuorot Jokelassa vähenevät. Tiedä sitten mistä tälläisiä olettamuksia kehitellään. Sitä paitsi, kyllä autoilevat ihmiset, jotka Jokelasta tontteja ostavat, pääsevät liikkumaan kuten tähänkin asti. Koko Jokelan keskustahan on suunniteltu autoilukäyttöön vastoin alkuperäistä puutarhamaisuutta.

 

"Tuusulan kunta joutuu käynnistämään uudelleen kaavoitusprosessin. Todennäköisesti tontit eivät mene Jokelassa jatkossa kaupaksi, koska liikenneyhteydet huonontuvat."

 

Tästäkö se olikin huoli, eikä lipunmyynnin säilymisestä Jokelassa. Missähän ovat muuten hyvät kulkuyhteydet Tuusulan keskukseen Jokelalaisille. Ai niin Tuusulahan on suunniteltu autoilijoille.

Heikki Kaaranen
Vieras

#175 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:19

#172: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

Jokelan aseman seinässä on lipunmyyntiautomaatti, joka on enimmäkseen hajalla ja kovilla pakkasilla toimimaton. Kun se asemalle vuosi pari sitten asennettiin, kunnalliset tahot (en valitettavasti muista nimiä), kysyivät VR:ltä, että ollaanko asemaa lakkauttamassa. Vastaus oli että ei olla lakkauttamassa, automaatti vain parantaa palvelua. Nyt ollaan sitten tässä tilanteessa kuin ollaan. Eli summa summarum: automaatin tullessa voitiin OLETTAA palvelun jatkuvan. TOSIASIA on kuitenkin ihan jotakin muuta.

Lainaamasi kohdat 1-4 ovat hyvin helposti pääteltävissä, koska vastaavanlaisia tapauksia on ollut meneillään pitkin Suomea. Jossain määrin samanlaisen ilmiön aiheuttaa myös esimerkiksi ohitustie. Jos on vähänkään tutustunut kunnalliseen päätöksentekoon, kaavoituksen valmisteluun ja seuraa paikallisia ja maakunnallisia asioita lehdistä, niin päätyy väistämättä noihin johtopäätöksiin. Jokainen niistä on OLETUS, ja todella hartaasti toivon etteivät ne muutu FAKTOIKSI. Siksi tämä adressi on perustettu, keskustelu on vilkasta ja asiaa otetaan esille julkisuudessa. Kemijärvestä ja muista paikkakunnista en tiedä, mutta Jokelassa on aikojen saatossa totuttu siihen, että vain paikkakuntalaiset osaavat auttaa itse itseään. Muita asiat eivät välttämättä tunnu kiinnostavan riittävässä määrin.

Jokelan kaavoissa on tiettyjä puutarhamaisia osia (ja tähän liittyy myös osa keskustasta), mutta on täällä katujakin autojen liikkua. Niinpä niitä taitaa olla jokaisella muullakin paikkakunnalla. Olisihan se hienoa pärjätä kokonaan ilman autoa, mutta se ei valitettavasti onnistu. Jos auton käytön saa minimoitua (johon juuri mainio junaliikenne auttaisi), niin se olisi jo paljon.

"En mitenkään usko, että junavuorot Jokelassa vähenevät. Tiedä sitten mistä tälläisiä olettamuksia kehitellään.":

Jokelassa pysähtyvät nyt R-, H- ja T-junat. Välillä Riihimäki-Kerava R-junat pysähtyvät Hyvinkäällä, Jokelassa ja Järvenpäässä. Kaikki nämä ovat asemia. H- ja T-junat pysähtyvät samalla välillä lisäksi seisakkeilla, joita ovat Nuppulinna, Purola, Saunakallio ja Kyrölä. Jos Jokelan asemasta tehdään seisake, se on samanlainen seisake kuin kaikki muutkin mainitut. Seisakkeiden kohdalla kukaan ei puhu enää matkustajamääristä ja tästä on hyvin lyhyt matka tehdä päätös, että R-junat eivät enää pysähdy Jokelassa, eli puolet tunnittaisista junavuoroista poistuu.