Pelastetaan edes Maxim

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastetaan edes Maxim.


Vieras

#1

29.11.2014 10:26

Kysymys on prioriteeteistä. Lyhyen tähtäimen taloudellinen hyöty ei ole kaiken mitta. Suffelin mussuttajista täyttyvällä labyrinttikolossiteatterikeskittymällä on toki käyttäjänsä. Mutta jos haluaa kokea esim. Chaplinia, Truffauta etc. oikeasti, täytyy sitä kulttuuria varten olla samanhenkinen ja - mittainen esitystila. Vrt. Schubertin liedit Stadikalla... Rahan valtaa käyttävällä historiallisen rakennuksen omistajalla on myös vastuu. Rakennus on vain teknisesti hänen "omaisuuttaan". Arvoihin ei kenelläkään olen omistusoikeutta.


Vieras

#2

29.11.2014 16:34

Maximin lopettaminen on kulttuuriskandaali - se on estettävä!

Vieras

#3

30.11.2014 11:15

Kom med för att rädda Helsingfors finaste biograf Maxim!

Vieras

#4

30.11.2014 13:19

Tärkeällä asialla ollaan. Voitaisiinko senkin vuoksi addressista korjata nuo kirjoitusvirheet ja puuttuvat välilyönnit, ehkä se otettaisiin silloin hivenen vakavammin vastaan.

PV Lehtinen

#5

30.11.2014 14:32

Jos Maxim puretaan niin menetetään Helsingin viimeinen oljenkorsi "Elokuvan taloksi", jonka merkitys elokuvataiteen tyysijana on ymmärretty monissa muissa maissa, joissa on oikeasti elokuvakulttuuria. Niin ystävät, elokuvalla on muitakin arvoja viihteen ja kaupallisuuden ohella. Elokuvatalo vaatii vähintään kaksi salia, yhden salin teatterissa on liki mahdonta pyörittää kannattavasti elokuvateatteritoimintaa. Helsingissä on purettu jo kaikki muut usean salin teatterit lukuunottamatta Finnkinon pyörittämiä kahta kaupallista multiplex -teatteria. Pahin virhe oli purkaa reilu vuosikymmen sitten kolmen salin Nordia yökerhon tieltä Yrjönkadulla. Elokuvatekniikan rakentaminen takaisin on kallista puuhaa. mm. Oslossa asiat ovat hyvin: http://www.cinemateket.no/

Toivoisi Helsingin kaupungin päättäjien ymmärtävän Maxim -teatterin elokuvakulttuurisen arvon.

 


Vieras

#6

30.11.2014 14:46

Maxim on kulttuurilaitos. Ehkä Finnkino ei ole se paras kulttuurin vaalija, mutta Maxim on arvokas kuin Mannerheimin hevonen.

Siksi sitä ei voi uhrata Kultaisen Vasikan kunniapaikaksi. Heikentyvät pörssikurssi kyllä tulevat kaikkien tietoon ilman näin arvokkaita puitteita.
Vieras

#7 Adressin otsikko

01.12.2014 08:19

Hei adressin luoja! Otsikko olisi parempi ilman sanaa "edes". Saisi varmasti enemmän allekirjoittajia jos olisi selkeämpi. Edes ei tuo mitään lisä-arvoa.


Vieras

#8

01.12.2014 10:50

Allekirjoittanut tiomi -60 luvulla Maximissa platsarina useamman vuoden, opiskelun ohella. Joten elokuvateatteri on tärkeä minulle.

Vieras

#9

02.12.2014 17:22

Pidetään leffakulttuuri hengissä! Lapsuuteni leffateattereista lähes kaikki ovat jo hävinneet ja vaikka Maxim onkin ollut finnkinon jo pitkään, se on heidän teattereistaan ainoa jossa on ollut jonkinlaista tunnelmaa. Ikävää jos tämäkin häviää.

Vieras

#10

02.12.2014 18:37

#4: -  done.

 


Vieras

#11

02.12.2014 19:52

Pelastakaa edes Elokuvateatteri Maxim, Helsingissä Kluuvikadulla!

Vieras

#12

02.12.2014 22:09

Maxim on yksi viimeisiä perinteisiä elokuvateattereita Helsingissä ja sen historia on lähes yhtä pitkä kuin elokuva itse. Lisäksi kakkossali on suojeltu kohde, jonka hienosta miljööstä soisi pääsevän muidenkin nauttimaan kuin osavuosikatsauksiin osallistujien.

Vieras

#13

03.12.2014 20:39

Maxim on instituutio ja Helsingin sykkivä sydän. Emme halua lisää konttoreita!!!

Vieras

#14

04.12.2014 19:35

pitäähän helsingissäkin jotain kulttuuria olla.
suorat lähetykset metropolitanista uskomattoman
upeita maximissa katsottuina. kyllä niitä kokoustiloja helsingissä on ilman maximiakin!
aika huono tekosyy.
Andreas Pyy
Vieras

#15

07.12.2014 17:29

Elokuvan alkuperäinen koti on elokuvateatteri eikä missään muussa tilassa voi todella kokea elokuvaa niin kuin perinteisessä elokuvateatterissa, josta Maxim on täydellinen esimerkki. Maximin lakkauttaminen olisi äärimmäisen vastuutonta ja lyhytnäköistä toimintaa, sillä se tarkoittaisi pelkkää tietoista elokuvakulttuurin - ja ylipäätään kulttuuriperinnön - tuhoamista.

On puhdasta tietämättömyyttä ja sivistymättömyyttä lakkauttaa ainutlaatuiseen tarkoitukseen tarkoitettua elokuvateatteria, jotta sitä voisiin käyttää "osavuosikatsaustilaisuuksiin", joita voidaan tosiasiassa järjestää ihan missä tilassa tahansa. Mainitun kaltaisille tilaisuuksille on Helsingissä runsaasti tyhjiä tiloja.

Maximin lakkauttaminen olisi samalla tavalla katastrofaalinen toimenpide kuin se, että Ateneum lakkautettaisiin jotta sen tiloja voitaisiin käyttää joidenkin turhamaisten liikemiesten palavereihin.

Tietenkin on muistettava myös se fakta, että Maxim on kansalaisten keskuudessa erittäin arvostettu teatteri ja siellä järjestettävät näytökset keräävät jatkuvasti salit täyteen.

Lopuksi tärkeä muistutus: kirjoille on Helsingissä runsaasti koteja, niin myös konserteille ja maalaustaiteelle - pidetään siis elokuvankin kodit pystyssä.


Vieras

#16 Vieras

08.12.2014 07:14

Jokaisessa suurkaupungissa täytyy olla yksi vanha tyylikäs leffateatteri, johon turisti voi mennä leffaab.


Vieras

#17

19.12.2014 20:55

Maxim pitää EHDOTTOMASTI säilyttää!
Stadin flikka Kumpulasta

#18 Elokuvateattereita on jo liian vähän....

10.01.2015 20:43

50-luvulla, lapsuudessani äitini vei minua elokuviin joka viikko. Leffateattereita oli Helsingissä paljon. Kävimme Imatrassa, Joukolassa, Elyseessä, vanhassa Kinopalatsissa, Rexissä, Reassa, Alohassa, Meranossa, Orionissa, yms. yms. Lista jatkui silloin ties miten pitkälle....Maxim on yksi "vanhan ajan" teattereista, siellä on nähty monia leffoja vuosikymmenien ajan; pitääkö siis yksi Helsingin vanhimmista leffateattereista taas hävittää.

Leffafriikille kaikki teatterit ovat tärkeitä, historia toistaa itseään, olisinko samanlainen ihminen, jos en olisi nähnyt noita hienoja tarinoita valkokankaalta silloin lapsena. Vaikka rahaa oli silloin vähän, äitini osti meille liput ja taas haaveilimme katsoessamme ihania maisemia Pikku Heidissä, nauraessamme Pekkaa ja Pätkää, ihailessamme Sissiä keisarinnana, tai katsoessamme Doris Daytä ja Rock Hudsonia romanttisissa komedioissa Elyseessä Kalevankadulla....Äitini loi minulle mahdollisuuden nähdä kauas muihin maailmoihin valkokankaan kautta...... On ensiarvoisen tärkeää säilyttää edes yksi jäljellä olevista vanhanajan elokuvateattereista.

Säilytetään siis edes MAXIM, sekä 1 & 2.


Vieras

#19

27.01.2015 18:15

Iso yhtiö, Finnkino, on valmis ylläpitämään pientä niche-elokuvateatteria. Täytyyhän edes sellaisen voida olla mahdollista tässä maassa!


Vieras

#20

17.02.2015 14:13

Helsingin vanha keskusta on osattava pitää elävänä siinä missä vielä mahdollista, eikä enää hävittää mitään hienoa, perinteistä ja hyvin toimivaa. Molemmat Maximit, 1 ja 2, ovat tärkeitä keskustan viimeisiä perinteisiä elokuvateattereita. Laatuelokuvien lisäksi Maximissa on rauha nauttia Metropolitan -oopperoista - ilman ruuankäryä ja muita häiriötekijöitä. Elokuvayleisö viihtyy samalla viereisessä perinteisessä Fazerin kahvilassa. Maxim elävöittää hiljennyttä keskustaa, edustaa kulttuuria, älkää ihmeessä hävittäkö kumpaakaan Maxim-salia! Kulttuurimaissa ymmärretään että perinteet ovat tärkeitä seuraavillekin polville, tärkeämpää kuin rahallisen hyödyn maksimointi kunkin ajan trendien perässä. Kulttuuria ja perinteitä ymmärtävä omistaja saa ansaitusti goodwilliä.

Vieras

#21 Maximin lopetus olisi kulttuuriskandaali

18.02.2015 15:13

abcdef

 

Tieto Maximin mahdollisesta lopettamisesta aiheutti aikamoisen järkytyksen. Se on erittäin toimiva ja tunnelmallinen teatteri ja molemmat salit todella tarvitaan. Ohjelmisto on jo pitkään ollut täynnä korkealaatuisia elokuvia, joten koko elokuvakulttuurin kannaltakin lopettaminen olisi tuhoisaa. Metropolitanista tulleet oopperaesitykset ovat huikeita. Ja sijainti Fazerin vieressä kaupungin keskustassa on erinomainen. Ei voi eikä saa olla niin, että kaikki teatterit muuttuvat yhä suuremmiksi ja kaupallisemmiksi.

   Maximin elokuvateatteritoimintaa ei siis saa lopettaa.

 

 


Vieras

#22 Re:

19.02.2015 12:53

#1: -   Jakakaa tätä adressia (linkkiä) mielellään ystäville niin tulee enemmän allekirjoituksia. Luulen etteivät ihmiset ole niin tietoisia tästä, muuten olsi tullut enemmän allekirjoituksia.. Maxim 1 ja 2 ovat kokonaisuus jota ehdottomasti tulisi säilyttää sellaisenaan..

 

EDU

#23

12.03.2015 02:43

moooviiieees. ei suljeta täytyy olla töitä


Vieras

#24

22.03.2015 19:59

Käyn siellä Maximissa MET oopperoita kuuntelemassa ja näkemässä. Tunnelma siellä on ainutlaatuinen ja henkilökunta mahtavaa.

Vieras

#25

28.03.2015 12:42

Syyni allekirjoittaa: Helsingistä on jo vuosikymmenien aikana tuhottu ja menetetty aivan liian monta sekä sinänsä erinomaisia että myös arkkitehtuurisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävää elokuvateatteria. Myös aiemmin varsin monilukuiset kaupunginosaelokuvateatterit on lopetettu.Ilmaiseehan tämä tosin koko maassa vallitsevan elokuvakulttuurin rapautumista ja alati lisääntyvää kaupallistumista ja pintapuolista viihteellistymistä, joten sikäli Maximia uhkaava kohtalo on johdonmukaista jatketta. Elokuvateatterin pelastaminen näin alkajaisiksi voisi olla jo muutama askel elokuvakulttuurin aseman kohentumiseen ....?

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…