Arvokas elämä laitospalveluja tarvitsevalle vanhukselle


Vieras

#1

29.11.2014 20:53

Asia on puolustamisen arvoinen ,kun tänäpäivänä on tullut kovatarvot valtaan ,jossa huonompiosainen jää yhteiskunnan rattaisiin.
Piia

#2 Nyt on aika

30.11.2014 07:28

Nyt on aika saada tämä asia kuntoon ja kaikki allekirjoittamaan adressi, koska vanhuus koskettaa jossain vaiheessa meitä kaikkia. Kansa kaduille näyttämään, että vanhusten arvokkas elämä on meidän kaikkien asia. 


Vieras

#3

30.11.2014 14:05

Hyvä asia.

Vieras

#4 Vanhuksille on ennenkaikkea annettava myös oikeus arvokkaaseen elämään.

30.11.2014 15:04

Täällä Tuusulassa on valitettavasti menossa erikoinen vanhainkodin lopetus. Tuuskoto on remontoitu muutama vuosi sitten ajanmukaiseksi, jossa vanhukset ovat viihtyneet. Mutta kunnan päättäjät (valtuutetut) ovat päättäneet hätistää heidät yksityisen säätiön vuokratiloihin ja epäilen, että sopimuksessa kunta sitoutuu lunastamaan tilat, kalliiden vuokralla olemisen jälkeen.

Myös Tuuskodon omaiset ovat vastustaneet omaistensa "pika siirtoa" säätiön tiloihin.

 

On todennäköistä, että Tuuskodon lopetusta seuraa myös sen maiden pilkkominen myyntiin ja jopa gryndereille,

koska vanhainkodin maat sijaitsevat Tuusulajärven rannalla.

Myös Tuuskodon vanhukset tarvitsevat avokkaan elämnsä illassa.

 

 

Jori Porspakka Tuusula

 

Antti Holopainen, Lahti

#5 Nimien keruulla on kova kiire

01.12.2014 17:29

Lain eduskuntakäsittely jatkuu tällä viikolla siten, että lakiesitys tulee suureen saliin. Ensi viikolla tapahtuvat äänetykset laista eli lakiesitys joko hyväksytään tai hylätään. Eläkeläiset ry lähti hankkeeseen mukaan levittämällä tietoa nimien keruusta jäsenjärjestöissään puheenjohtajiensa kautta. Lahden Eläkeläiset ry hyväksyi tänään kokouksessaan seuraavan vetoomuksen:

abcdef abcdef

Lahden Eläkeläiset ry

Kannanotto hyväksytty 1.12.2014 johtokunnan kokouksessa

LAHDEN ELÄKELÄISET RY VAATII ARVOKKAAN ELÄMÄN EDELLYTYSTEN SÄILYTTÄMISTÄ LAITOSPALVELUJA TARVITSEVIEN VANHUSTEN HOIDON JA HUOLENPIDON PERUSTEENA

 

Lahden Eläkeläiset ry tuomitsee hallituksen esityksen vanhuspalvelulain 14 §:n muuttamisesta siten, että käsite ”arvokas elämä” poistetaan laitoshoidon kriteereistä. Vanhuspalvelulaki, johon arvokkaan elämän turvaaminen laitoshoitoa tarvitsevilla vanhuksilla on kirjattu, astui voimaan 1.7.2013. Arvokas elämä käsitteen poistamista laista perustellaan hallituksen esityksessä 300 miljoonan euron säästöillä laitoshoitokustannuksissa, kun laitosten toimintaperiaatteissa ei laitoshoidossa edellytetä arvokkaan elämän säilyttämisen periaatetta.

Lakiesitys on ihmisarvon vastainen ja mahdollistaa laitoshoitoa tarvitsevien vanhusten kohtelun puhtaasti lääketieteellisenä objektina.

Emme voi hyväksyä lakiesitystä ja vaadimme sen hylkäämistä. Kehotamme samalla kaikkia vanhusten ihmisarvoa puolustavia allekirjoittamaan vetoomuksen ”Arvokas elämä laitospalveluja tarvitseville vanhuksille”

 

Antti Holopainen puheenjohtaja

p. 0400417390

 

Pyrimme saamaan ensi viikon alkuun lähetystön eduskuntaan ja mahdollisesti ainakin pienimuotoisen mielenilmauksen eduskuntatalon eteen. Levittäkää sanaa, jos olette asian takana ja haluatte että saamme viikon sisällä mahdollisimman laajan mielipideilmauksen.


Vieras

#6

03.12.2014 08:00

Meissä eläkeläisissä luulisi olevan voimaa. Meitä on paljon ja meitä kohdellaan kuin jätettä. se ei ole oikein.

Vieras

#7

04.12.2014 09:45

Adressi luovutetaan Eduskuntaryhmille tiistaina 9.12.2014 klo 9.30-10.00. Lahden Eläkeläisten delegaatio on luovuttamassa adressia. Paperille kerätyt adressit voi toimitta allekirjoittaneelle 9.12. 2014 eduskuntatalon edessä klo 9.00-9.15 tai lähettää postissa osoitteella Puistokatu 11 B 40 15100 Lahti viimeistään perjantaina, että ehtisivät perille maanantaihin mennessä.

Antti Holopainen


Vieras

#8

05.12.2014 20:56

Lakiehdotus näyttää antavan kunnille vapaat kädet määritellä kuka ansaitsee arvokkaan ja kuka vähemmän arvokkaan kohtelun. nimim. ramparamppa

Vieras

#9

14.12.2014 11:07

nyt on aika poistaa sana(laitos)tilalle vanhustenpalvelu koti,.varsinkaan naispolitikot ei ymmärrä rakkautta vanhuksia kohtaan,no eihän naispolitikoilta voi vaatia enempää kuin on annettu,hampaattomia kun ovat ja kärttysiä,t.kauko
kauko horttanainen

#10 Re: Nimien keruulla on kova kiire

14.12.2014 11:15

#5: Antti Holopainen, Lahti - Nimien keruulla on kova kiire 

 tuhannet kiitokset jättimielen osoitus pystyyn varmasti löytyy porukkaa tämä on niin upea avaus muillekkin mielen osoituksille,tämä tiedote täytyisi saada näkyvästi esiin ja kuuluviin.

Tuuti ..
Vieras

#11 Toivottavasti tulee paljon allekirjoituksia .

15.12.2014 11:13

Vanhukset kaipaavat / tarvitsevat rakkautta , hoivaa , turvallisuudentunnetta ja ihmisläheisyyttä ..Toivottavasti kukaan ei jää yksin . Pienikin auttaminen on vanhukselle tärkeää ,että hänet huomataan merkitsee todella paljon .Toivon siis lähimmäinen , naapuri ,kadulla vastaantulva, kysykää: tarvitsetko apua , voinko auttaa !! Vanhuksille parempia hoitopaikkoja ,he ansaitsevat sen . Antakaa sitä mitä he tarvitsevat .

 


Vieras

#12

22.05.2015 06:02

Olen joutunut taistelemaan omille vanhemmilleni laitospaikkaa, vaikka ikää toisella 91 v ja toisella 92 vuotta. Äitini on ollut vuoteeseen hoidettavassa kunnossa 1,5 vuotta ennen laitospaikan saantia ja isällä todettu Alzheimer 6 vuotta sitten. Kotihoitoa tarjottiin lisättäväksi vielä, vaikka ennen laitospaikan saantia päivällä oli 4 käyntiä ja yöllä 2. Äidin siirtelyssä tarvittiin nosturia ja kaksi hoitajaa työparina äidin hoidossa. Lisäksi molemmilla oli hälytysrannekkeet. Esim. yövuorossa hoitajat joutuivat ajamaan n. 200 km pahimmillaan kiertäessään kotona asuvien vanhusten luona. Työajasta siis iso osa meni autolla ajeluun. Näistä ja ruoka- ja siivouspalveluista huolimatta vanhempani kokivat turvattomuutta ja kaipasivat seuraa. Omaiset olivat vielä työelämässä ja minun jäädessä eläkkeelle viime syksynä en olisi mitenkään jaksanut tätä ympärivuorokautista rumbaa. Minulla on oma perhe ja lastenlapsia, jotka myös tarvitsevat aikaani. Nyt oloni on todella helpottunut ja vanhempani ovat piristyneet laitoksessa, koska he tuntevat olonsa turvalliseksi ja juttuseuraa on enemmän koin kotona ollessa. Lisäksi heille voi ostaa ulkoilutusta 4H-kerholaisilta, mikä on tosi ihana juttu. Itsellekin vierailukäynnit ovat nyt mieluisia, kun näkee, että he ovat tyytyväisiä, eikä huolen taakka paina koko ajan hartioilla. Laitoshoitoon he pääsivät huhtikuun alussa tänä vuonna (2015).