Puolueita kohdeltava tasa-arvoisesti

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Puolueita kohdeltava tasa-arvoisesti.

Jyri Suominen
Turku

#1 Vallan vahtikoirat

28.12.2010 11:59

Niinpä, pahalta näyttää jo nyt.
Moni toimittaja liittynee keskustan, sdp:n ja kokoomuksen toimiin, tai jäsenyys tms. tässä olisi jollekin tutkijalle hyvä väitöskirjan aihe :)

Olisi hyvä jos toimittajien sekä medioiden omistajien/hallituksen/jäsenistön puoluetausta selvitetään koko maassa.., eikö?

Joko kansa tajuaa miten politiikkaa tehdään?

Juuri tämänkin johdosta YLE on erotettava politiikasta, koska YLE on mukana politiikassa, joten uutisointi on poliittisesti puolueellista, tieto ei voi olla puolueetonta. koska YLE kuuluu poliittiseen päätöksentekojärjestelmään, olemalla osa kokonaisuutta.

Pelkona siis entisillä isoilla puolueilla on että eliitin vallan keskittymät pienenevät, jos valta lähtee isoita vanhoilta puolueilta pois.
-Hyvävelijärjestelmä kärsii
-Kansan tahdon vastaisesti tehdyt päätökset voisivat vähentyä
-jne."

Sama homma on oikeusjärjestelmämme kanssa, sekin on erotettava politiikasta, päivittäisiin rikoksiin järjestelmä toimii, jos taas on kyse muista aiheista, kansalainen ei voi saada oikeutta itselleen jos vastapuolella on jonkinlainen virkamies.
Eli kansalaiselle tapahtuu jonkinlainen oikeusmurha, hän ei voi saada oikeutta itselleen, koko oikeusjärjestelmä on "korruptoitunut".

Sinä joka et meinaa uskoa tätä väitettä, kuuntele linkin sisältö.

Professori Erkki Aurejärvi - Turhaan etsit oikeutta oikeudesta
http://www.youtube.com/watch?v=3JBvztl-9Gg

 

Jyri Suominen, Turku

Muutos 2011 jäsen ja ehdolla ehdokkaaksi.

Jyri Suominen
Turku

#2 Sponsoroi lisänäkyvyys

28.12.2010 12:09

Sponsoroin juuri näkyvyyttä kyseiselle Muutoksen adressille 5e, tehkää sama perässä :)

"Osta adressille lisänäkyvyyttä

Voit sponsoroida 5 eurolla 10 000 adressin mainoksen näyttöä. Mainokset näytetään alhaalla sijaitsevassa mainospalkissa."


Jyri Suominen, Turku
Muutos 2011 jäsen ja ehdolla ehdokkaaksi.
Carita Ahokas
Varkaus

#3

28.12.2010 12:37

Siis onhan tämä jo muutenkin niin törkeetä, kun isommat puolueet saavat kannatusta, kun ihmiset eivät tiedä muita vaihtoehtoja. Ihmiset ovat laiskoja etsimään tietoa itse, joten tiedon on tultava heidän luo. Ihmisille pitää tulla pienempien puolueiden kautta tunne, että he voivat oikeasati vaikuttaa ja heidän mielipideillä on väliä.
ei kiitos
Vieras

#4

28.12.2010 12:53

Muuten allekirjoittaisin, mutta en halua olla Muutos2011 kannattaja. Tehkää tästä adressista puolueriippumaton, niin katsotaan sitten uudestaan.
Vieras
Vieras

#5 Re: Puolueita...

28.12.2010 13:05

#4: ei kiitos -  

Voithan aloittaa oman adressin, jos Muutos2011:n tasapuolisuus on vääränlaista tasapuolisuutta.

Petri Kaivanto
Adressin tekijä

#6 Adressi on puolueriippumaton

28.12.2010 13:16

Tämä adressi on puolueriippumaton ja kaikkia puolueita on pyydetty allekirjoittajiksi.

ei kiitos
Vieras

#7

28.12.2010 13:38

Miten niin puolueriippumaton? Tätähän mainostetaan Muutos2011:n adressiksi. Lukekaa oma kirjoituksenne tarkemmin, jos ette ole huomannut.

Tämäkin idea on korpattu perussuomalaisilta. Siitähän juttu oli alunperin kyse. Mitä väliä on Muutos2011:n itkeä tasapuolisen kohtelun puolesta, kun kyseiseen vaalitenttiin että alle prosentin kannatuksen kanssa kuitenkaan pääsisi? Pelkkä vaalitemppu koko juttu.
Petri Kaivanto
Adressin tekijä

#8 ???

28.12.2010 13:50

#7: ei kiitos -  

Koska olen aloittanut kampanjani, olen ehdolla ehdokkaaksi ja kuulun Muutos 2011 -puolueeseen, olisi sumuttamista jos en allekirjoituksessa kertoisi taustaani, vaan väittäisin itseäni riippumattomaksi kansalaiseksi.

Adressin teksti on ollut minulla valmiina viikkokausia, mutta koska asia nyt tuli esiin Timo Soinin ansiosta, oli aika ryhtyä toimeen.

Tässä ei nyt ole kyse mistään yhdestä puolueesta, vaan koko suomalaisen demokratian ja Yleisradion uskottavuudesta.

demokratia toimii
Vieras

#9 kyllä

28.12.2010 13:54

demokratia on huijausta.
Hallitus vaihtuu keväällä
Vieras

#10 Vaiettu asia tämäkin

28.12.2010 13:54

Ei Suomessa ole enää sananvapautta kuin harvoilla.Edellisissäkin vaalikeskusteluissa suosittiin Kokoomusta ja keskustaa eniten.Jos pienimmille puolueille annettiin puheenvuoro niin muutaman sanan jälkeen toimittaja keskeytti puheen. Toimittajista näkee selvästi mitä puoluetta he ovat ja haastattelut sen mukaisia.Itse en seuraa ollenkaan näitä typeriä vaalikeskusteluja koska äänestyspäätökseni olen tehnyt jo kauan sitten.Sanokaa televisiolupanne irti jos asiat ei muutu.Oikeudenmukaisempaa kansalaisia kohtaan olisi että Kokoomus ,Keskusta ja Vihreät jätettäisiin kokonaan vaalikeskustelujen ulkopuolelle koska hehän ovat jo näyttäneet vaalikaudellaan ovatko he toimineet oikein vai väärin suomalaisia kohtaan.
whiic
Vieras

#11 Kaupallisten toimijoiden syrjimättömyysvaade pilaa muuten hyvän adressin

28.12.2010 14:47

Adressi ei minullekaan aukea Muutoksen adressina vaikka adressin laatijalla on mainittuna "(Muutos 2011 r.p.)" nimen perässä.

Yksi lause tuossa adressissa särähtää pahasti: "Myös kaupallisille toimijoille voisi ja olisi syytä asettaa selkeitä tasapuolisuusehtoja, mikäli ne tekevät vaaliohjelmia." Tämä on selkeä julkaisijavapauden rajoitus, ja siis yhteisöjen sananvapauden leikkaus. Syrjimättömyys yksityisellä sektorilla on hankala juttu toteuttaa ja toteutettuna rajoittaa selkeästi yksityisen sektorin vapauksia.

Yleisradion kyllä tulee olla tarjota näkyvyyttä KAIKILLE puolueille... ja toisin kuin Soini sanoi, ei pelkästään EDUSKUNTApuolueille, koska eduskuntapuoluestatus mittaa puolueen kannatusta viime vaaleissa: nyt olevat vaalit ovat ENSI vaalikauden vaalit. Ei jumituta olemassaolevaan, vaikka se toki onkin vanhojen puolueiden (mukaan lukien Persut) etu. Näkeehän tuon, että Persut ovat huolissaan vain itsestään... kannattavat äänikynnyksen asettamistakin, jotta "puoluekenttä ei pirstaloidy", tjsp. unohtaen, että he(kään) eivät olisi eduskunnassa jos äänikynnys olisi ollut olemassa heidän etsikkoaikanaan.
Petri Kaivanto
Adressin tekijä

#12 Re: Kaupallisten toimijoiden syrjimättömyysvaade pilaa muuten hyvän adressin

28.12.2010 14:52

#11: whiic - Kaupallisten toimijoiden syrjimättömyysvaade pilaa muuten hyvän adressin 

Radiotaajuudet ovat rajallinen luonnonvara ja yhteistä omaisuutta. Toimiluvissa on asetettu muitakin ehtoja radio- ja TV-kanaville, joten vaaliohjelmista voisi jotakin lausua myös muiden puolueiden osalta. Muistaakseni Berlusconin kanavien ainakin piti antaa kaikille puolueille sekunnilleen yhtä paljon mainosaikaa joissain vaaleissa.

whiic
Vieras

#13 Re: Re: Kaupallisten toimijoiden syrjimättömyysvaade pilaa muuten hyvän adressin

28.12.2010 15:19

Yksityisen sektorin radiolähetyksiä voisi toki kontrolloida tuon logiikan kautta, mutta sitten tulisi kai kyseenalaistaa onko yksityisellä sektorilla edes oikeutta ostaa mainosaikaa radiosta tai TV:stä. Mielestäni jos yksityisen sektorin poliittista tunnustautumista rajoitetaan, se on pakko ulottaa maksettuun mainontaan asti, koska muutoin tulee rajanvetoa ostetun mainoksen ja poliittisen puolueellisuuden ansaintatarkoituksessa välille.

Yksityisen radio- ja TV-lähetystoiminnan rajoittamiselle lienee puolesta ja vastaan argumenttia. En vaan tiedä onko sitä mielekästä sitoa Yleisradion toiminnan puolueettomuuteen. Tiedän, että useampikin on jo jättänyt tämän adressin allekirjoittamatta pelkästään tuon epämääräisen yksityisen sektorin suitsimisen takia.
whiic
Vieras

#14 korjaus

28.12.2010 15:20

"onko yksityisellä sektorilla edes oikeutta ostaa mainosaikaa radiosta tai TV:stä" .... siis MYYDÄ.
Petri Kaivanto
Adressin tekijä

#15 Re: Re: Re: Kaupallisten toimijoiden syrjimättömyysvaade pilaa muuten hyvän adressin

28.12.2010 15:28

#13: whiic - Re: Re: Kaupallisten toimijoiden syrjimättömyysvaade pilaa muuten hyvän adressin 

Jotta ei menisi lapsi pesuveden mukana, poistin sanat "ja pitäisi".

Kaupallisille toimijoille on asetettu monenlaisia ehtoja, mutta puolueiden tasapuolisen kohtelun vaatimus kaupallisilla kanavilla ei nyt ole tämän vetoomuksen pointti, vaan Yleisradion toiminta ja puoluelain tulkitseminen.

Olli Hakala
Vieras

#16 Deus Protector Noster, Porin vaakunan tyyliin...!

28.12.2010 16:18

Totuutta, moraalia ja oikeudenmukaisuutta sekä sitovat kansanäänestykset voisivat Suomen "lintukodon" pelastaa...
penali
Vieras

#17 Suomessa "puoluevalta"

28.12.2010 16:21

Suomessa pitäisi olla kansanvalta, mutta meillä on "valtapuolueiden diktatuuri" tässä maassa. Meillä keskustelaaan perustuslaista ja sen uudistamisesta koskien presidentin, hallituksen ja eduskunnan valtasuhteista, onko kukaan havainnut, että keskusteltaisiin kansanvallan kehittämisestä, paranettaisiin sitä perustuslaissa, eipä ole kommentteja näkynyt. Vallan lisääminen kiinnostaa ainoastaan suuria puolueita, suomen vaalilaki on oikein surkuhupaisa esimerkki siitä. Ihmettelen, että Eu:ssa hyväksytään tälläinen laki, demoraattisessa jäsenvaltiossa. Toinen surkuhupaisa esimerkki on meidän kuntalaki,sen pitäisi olla oikein esimerkki miten kansalaisten oikeus omiin asioihin konkretisoituu paikallistasolla, tämän päivän valossa sanon hävetkää päättäjät ja puolueet.
Suomessa ollaan jämähdetty paikalleen demoratian kehittämisessä, meitä ihmisiä pidetään ainoastaan "vaalikarjana".
Oula Lintula
Akaa

#18 Re: puolueriippuvuudesta

28.12.2010 16:54

#4: ei kiitos -  

Nähdäkseni adressin teksti ei sisällä kohtaa "kannatan Muutos 2011:tä".

Pekka Sivonen
Vieras

#19 Tasa-arvo tässäkin asiassa.

28.12.2010 18:32

Kaikki otsikossa. :)
Anu Lindroos
Vieras

#20 Kaikki yhtenä rintamana kansanvallan puolesta

28.12.2010 18:42

Yllä oli kommentti adressin puolueellisuudesta Muutos 2011:n suuntaan.
Itse näen, että meidän, jotka puolustamme demokratiaa, ei ole tarkoituksenmukaista lähteä erottelemaan puolueita tässä kansakunnalle tärkeässä asiassa.

Tästä epäkohdasta on pidettävä ääntä yhdessä YLE:a vastaan, isoja puolueita vastaan, informatiivista diktatuuria vastaan! Puolueellista, epätasa-arvoista ja normaalin kansalaisen etuja ja oikeuksia puolueettomaan tiedonsaantiin jalkoihinsa polkevaa, sananvapautta kiertävää systeemiä vastaan.

Tämä ei ole vain Muutos 2011 puolueen asia, tämä on Meidän asia.
Kaikkien suomalaisten, joilla on halu saada lapsillemme parempi maa elää tasapuolisesti muiden kanssa!

Anu Lindroos
Itsenäisyyspuolue
Jyri Suominen
Vieras

#21 Re: Kaikki yhtenä rintamana kansanvallan puolesta

01.01.2011 18:19

#20: Anu Lindroos - Kaikki yhtenä rintamana kansanvallan puolesta 

Anu on täysin oikeassa.

Erivapauksien antaminen myös puolueille tarkoittaa demokratian loppua, siis sitä mitä meidän "edustuksellisesta demokratiasta" on jäljellä.

Ne puolueet jotka eivät kannata tätä adressia, eivät aja missään vaiheessa demokratiaa parempaan suuntaan, sekä keskittyvät vaan hankkimaan itselleen ja ajamalleen taholle lisää valtaa tai pitämään sen vallan "samansuuruisena" kuin ennenkin

Samoin ne kansalaiset ketkä eivät allekirjoita tätä adressia, kannattavat diktatuuria sekä vallan keskittymiä ja elitismiä.  En nyt listaa tähän muita ongelmia.

Vaikkakin markkinat pyörivät rahalla, silloin ei saa unohtaa että rahalla ja vallalla on selvä syy yhteys, varsinkin siinä että media vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen hyvin isolla osuudella, rahan ja päättäjien vallan ollessa taustalla.

 

Jyri Suominen,Turku.

Muutos 2011 jäsen.

Petri Kaivanto
Adressin tekijä

#22 Uusi käänne

11.01.2011 11:50

Hullummaksi vain menee http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/yle-raottaa-ovea-perussuomalaisille/634314

Tällainen ei ole normaalia demokratiaa. Berlusconilandiassakin osataan olla tasapuolisempia.
Petri Kaivanto
Adressin tekijä

#23 Euroopan Neuvoston suositus

11.01.2011 13:00

Euroopan neuvoston suosituksessa 1516/2001 poliittisten puolueiden rahoituksesta on tärkeänä lähtökohtana se, että ”julkista rahoitusta ei voida rajoittaa ainoastaan parlamentissa edustettuna oleviin puolueisiin”. Myös neuvoston poliittisen korruption vastainen toimielin GRECO viittasi Suomea koskevassa lausunnossaan tähän suosituksen, joka edellyttää, että valtion tulee puoluerahoituksessa huolehtia siitä, että myös eduskunnan ulkopuolella olevien puolueiden ”olisi mahdollista kilpailla oikeudenmukaisin ehdoin vakiintuneempien puolueiden kanssa”.

http://www.skp.fi/ajankohtaista.php?juttu=2256
Salon Petri
Vieras

#24 Heränneiden puolue tarvitaan

13.01.2011 08:12

Vaaleissa jättää äänestämättä keskimäärin 30-40 prosenttia äänioikeutetuista.

Jaossa on keskimäärin 2 000 000 ääntä, jotka koristavat tällä hetkellä Suomen suurimman puolueen eli nukkuvien puolueen saldoja.

Suomen Keskusta sai vuoden 2007 eduskuntavaaleissa 640 428 ääntä ja 51 kansanedustajaa eduskuntaan. Lähteenä edelliselle tiedolle on Tilastokeskus. Suurimpana puolueena keskustasta tuli myös vuoden 2007 vaalien jälkeen pääministeripuolue. Suomessa edelleen tunnettavin seurauksin.

Ei kuitenkaan syytä huoleen!

Tälle kaikelle alla olevalle voitaneen katsoa olevan myös valtiovarainministeri Jyrki Kataisen miehekkäällä äännellä annettu suositus.

1. Vaalirahoituksen salaisuudet julki koko 2000-luvulta
http://ajankuva.blogspot.com/2010/06/vaalirahoituksen-salaisuudet-julki-koko.html

2. Maan tapa? Institutionaalinen korruptio vaiko rehellisyys?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/maan-tapa-institutionaalinen-korruptio.html

3. Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/suomi-20-maan-tapa-vuonna-2017.html

Ja muista pitää se, että perustuslain mukainen kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä edes näitä perusasioita päättäjistään.

KOKOOMUKSEN LEIPÄLAJINA REHELLISYYS

”Ensi kevään eduskuntavaaleihin puolue lähtee politiikassa hieman erikoisella teemalla – kokoomus nimittäin uskoo voittavansa vaalit rehellisyydellä.

Katainen uskoo, että kansa kyllä ymmärtää talouden tosiasiat, kun niistä kerrotaan suoraan.

- Suomalaiset ovat fiksuja ihmisiä jotka vaativat poliitikoiltaan paljon – erityisesti rehellisyyttä. Ja sehän meille sopii, sillä se on meidän leipälaji.”

Lähde: MTV3 uutiset 21.03.2010

Muutamia Suomessa vallitsevaa todellisuutta avaavia hakusanoja nettiin:

nelikantainen toimintamalli
apparatismi
apparatsikki

Aurinko paistakoot ja vakaan vaikenemisen muurit murtukoot!
Gary Strang
Vieras

#25 Pååtoimittaja

15.01.2011 19:23

Eli lehden päätoimittajan linja sensuroi mielipide palstoilla linjaan sopimattomat viestit. Kuten uutistoimistot jukaisevat vain heitä miellyttäviä juttuja...Tästä saa parhaiten selvän seyraamalla useiden kanavien ja lehtien juttuja...Muttta tänne ei näykkään ne useat tietotoimistojen tuottamat jutut...Eli ollaan uutispimennossa, vaik toisin luullaan...J.Assaanetkin tiedot...