Maksikirje säilytettävä postin valikoimissa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Maksikirje säilytettävä postin valikoimissa.

maksit postista haettaviksi

#51 Re:

11.01.2015 13:28

#35: -  

 Tuntuu kun lukee kommentteja siellä ja täällä että postinjakajat vastustavat maksikirjeitä, mutta jos ne oisivat aina postista haettavia lähetyksiä niiin johan kantajienkin  taakka vähenisi kun ei tarvisi kuljettaa kuin se saapumisilmoitus

GG

#52

11.01.2015 13:51

Tyrehtyyköhän nettikirppiksien ja muiden vastaavien myynti. Yksittäisiä vaatteita, koristeita, kirjoja tai barbeja ei kantsi enää ostaa, koska joutuu maksamaan paketin hinnan. Kaikki eivät myöskään halua ostaa hirveää paketillista tavaraa vain siksi, ettei noin 8 euron postikulu menisi harakoille.

Posti on pehvasta, ahneus oksettaa.


Vieras

#53

11.01.2015 15:13

Älytön idea poistaa maxikirje. Kyllä se hankaloittaa aika monen ihan tavallisen Matti ja Maija Meikäläisen elämää :(

Vieras

#54

11.01.2015 15:31

Ehottomasti säilytettävä!

Vieras

#55

11.01.2015 16:44

Muutenkin jo liian kalliit postimaksut ja postikin kulkee, miten saattuu.
Make9

#56 Maksikirje tarpeellinen

11.01.2015 17:01

Maksikirje erittäin tarpeellinen, käytän palvelua kuukausittain. Kevyt ja pieniarvoinen tuote, jossa 3 cm paksuusraja ylittyy, tällaiseen maksikirje on ehdottomasti ainoa järkevä postitustapa. Jos harrastustavaran arvo on 5 e, nykyinen n. 4 e postimaksukin on erittäin kova. Järjettömäksi tilanne menee jos tämä on jatkossa Postin vaatimuksesta postitettava postipakettina 7,90 eurolla.

Maaseudulla maksikirjeet jaetaan kotiovelle. Jatkossa kaikki pitäisi noutaa kirkonkylältä postikonttorista postipakettina? Ekologista? Ei todellakaan. Postiauto tuo jatkossa lähetyksen sijaan vain noutoilmoituksen kotiovelle ja ihmiset ajavat postiauton perässä kirkonkylälle pakettia hakemaan jokainen erikseen.

Älyttömin oli Postin perustelu muutokselle "Selkeytämme palvelua, maksikirjeen toimitustavasta ollut asiakkailla epäselvyyttä". Väkisin keksitty jokin syy medialle kerrottavaksi. Tosiasiassa halutaan poistaa Postille vaivalloinen maksikirje vaikka asiakkaat saavatkin sitten kärsiä seuraukset. Minulle ei ole ollut mitään epäselvyyttä maksikirjeestä ikinä ja kaikki lähetykset tulleet perille tai olen noutanut postikonttorista.


Vieras

#57

11.01.2015 18:01

Onhan tää nyt tärkeä asia,että ei kaikesta tulisi niin kallista että vähävaraisemmatkin pystyisivät jatkossa lähettämään esim kirppis tavaroita!!!!!!
Monopoli aseman väärinkäyttöä

#58 Re:

12.01.2015 08:08

#38: -  

 Kaiken lisäksi tällainen seurantakoodi laitetaan esim. ulkomailta tulleelle maksikirjeelle. Eli postilla on systeemi asian hoitamiseksi, muttei halua. Postia kiinnostaa vain repiä ihmisiltä ja varsinkin yrityksiltä enemmän rahaa koska "ei ole vaihtoehtoa". 

Itse rupean ainakin tukemaan Matkahuoltoa ja muita vaihtoehtoja aina kun mahdollista. Tämä ei ole minulle käytännöllistä, eikä välttämättä järkevää, mutta tätä monopoli asemaa on ruvettava ravistelemaan.


Vieras

#59

12.01.2015 08:19

Maksikirje säilytettävä

Vieras

#60

12.01.2015 10:39

Haittaa hirveästi esim. askartelutarvikkeiden tilausta netin kautta! :(

Vieras

#61 Re: Logiikka hoi.

12.01.2015 10:41

#16: traakkipuu - Logiikka hoi. 

 Ihan oikeassa olet. Posti ei lyhytnäköisyydessään tajua sitä, että perinteinen kirjepostin lähettäminen on vähentynyt lähes olemattomaksi, tuhannet nettikaupat ja netissä toimivat kirpputorit pitävät postin toiminnassa samoin kuin harrastukset niin kuin postcrossing, mutta ei enää sen jälkeen, kun maksikirje poistuu ja hinnat nousevat. Postin palveluiden käytön vähentyminen johtuu nimenomaan hintojen noususta. Minä lähetän viikottain 5-10 kirjettä ja maksikirjettä, vastaanotan ehkä puolet siitä. Sekä kirppismyyntini että ostoni tulevat vähentymään huomattavasti, kun maxi poistuu valikoimasta, samoin ostoni suomalaisista nettiliikkeistä. En korvaa ostoja/myyntejä lähettämällä/vastaanottamalla paketteja, vaan siirryn muihin harrastuksiin, ja varaan pöydän paikalliselta kirpparilta tai lahjoitan uffille, koska posti vie jo nyt suhteettoman suuren osan kauppasummista.

tuleva kuriiri

#62 yritys vie pikkupaketit viroon

12.01.2015 10:53

Katsoin juuri, että alle 250g maksikirje lähtee Suomeen 3,10 eur. Nythän on niin, että kuriiri, joko itse tai naapuri kannattaa lähettää risteilylle ilmaiseksi lahden yli valmiiden pakettien kanssa. Esimerkiksi jos on lähetettävänä vaikka 25 maksikirjettä täsdä luokassa, on selvää postikuluihin tulevaa säästöä 4,80x25=120. Tämä pakettikuriirina toimiminen tosin avaa työttömille uuden pikkutienestin.

Tämä johtaa juuri postin siirtymisen postitettavaksi halvemmista maista. Siis P.O.S.T.I !!!! Mitä teet kotimaiselle bisnekselle?

TV

#63 Re: Postilaki joka määrittää Postin toiminnan (tai sen pitäisi määrittää)

12.01.2015 11:43

#28: - Postilaki joka määrittää Postin toiminnan (tai sen pitäisi määrittää) 

 Ja Postilaissa ei todeta, että maksikirje kuuluisi yleispalveluvelvoitteeseen.

Kannattaa lukea, että mitä tuossa laissa tarkoitetaan kirjelähetyksellä. Etenkin kannattaa huomata, että jos lähetetään tavaraa eikä viestejä, niin kyseessä on lähtökohtaisesti silloin pakettilähetys eikä kirje. Paketteja yleispalveluvelvoite koskee 10 kg asti, ja posti tarjoaa edelleen postikonttorista postikonttoriin lähetettäviä paketteja.

Adressin perustelu siitä, että maksikirjeen poisto rikkoisi lakia, ei pidä vettä lainkaan. Kannattaa kuitenkin lähteä tosiasioista argumentoinnissaan, niin lopputulos lienee parempi.

Se pitää paikkansa, että hinnoittelumuutos kusee sellaisen lähettäjän nilkoille, jonka lähetykset ovat yli 30 mm paksuja. Halvin pakettiautomaattipakettikin kun kustantaa ainakin pienyrittäjälle 5,20 € + alv...


Vieras

#64

12.01.2015 11:44

Postin toimintaa rahoitetaan meidän veronmaksajien korkeilla veroilla,koska kyseessä on valtiojohtoinen yritys.

Kovin mielellään tietäisin,millaista palkkatasoa siellä keski-ja ylemmässä portaassa on ja kuinka pitkiä palkallisia lomia,koska ihan veroilla noihinkin joutuu osallistumaan.

Tämkö on postin palvelua.Heh,en tiedä itkisinkö vai nauraisinko.Postimaksuja ollaa nostamassa harva se vuosi ja palveluja heikennetään ja konttoreita lopetetaan-sekavaa. Entäpä tämä "puliveivaaminen" nimen kanssa;Posti nimi vaihdettiin Itellaksi ja taas Postiksi-tällainen tulee kalliiksi meille veronmaksajile-onkohan tekemiset vähisssä?

Jotenkin kun tarkastelee tätä Suomen meininkiä tänä päivänä niin täällä on jotenkin harvinaisen idioottomaista päätöksentekoa,mutta monilla korkeat palkat ja pitkärt palkalliset lomat julkisella ja ne maksetaan yhteisestä kuormasta.

Me kansalaiset emme ole julkisen puolen työntekijöitä varten,vaan julkinen puoli sekä kunta että valtio ovat kansalaisia varten,koska me maksamme heidän palkat ja kulut veroistamme.Ennen vanhaan näin olikin,mutta ei enää.

 


Vieras

#65 Re: Re: Postilaki joka määrittää Postin toiminnan (tai sen pitäisi määrittää)

12.01.2015 14:59

#63: TV - Re: Postilaki joka määrittää Postin toiminnan (tai sen pitäisi määrittää) 

 Kuinka pitkään viestiin tarvitaan 2Kg painava kirje? Sen verranhan kirjeen maksimipaino on helmikuun muutosten jälkeenkin. Onko Posti vai asiakas rikkonut postilakia kaikki  ne vuodet kun on lähettänyt maksikirjeissä jotain muuta kuin viestejä? Ja mikis kuitenkin jatkossakin voi ulkomaille lähettää maksikirjeen? Ilmeisesti siksi, että kansainvälisiä sopimuksia on noudatettava. Kotimaassa ei ole niin tarkkaa.


Vieras

#66

12.01.2015 15:18

Ainoa järkevä palvelumuoto, mitä Postilla on ollut, niin sitä ei todellakaan pidä lopettaa.

 

rane

#67 Re: yritys vie pikkupaketit viroon

12.01.2015 15:23

#62: tuleva kuriiri - yritys vie pikkupaketit viroon 

 meinaat sit että kun laiva on satamassa jätät lähetykset laiturille vai lentääkö ne itsestään perille


Vieras

#68

12.01.2015 18:28

postimaksujen nousu liisää vain postin käyttöä.eli maksikirje pitää pysyä!!

tuleva kuriiri

#69 Re: Re: yritys vie pikkupaketit viroon

12.01.2015 18:55

#67: rane - Re: yritys vie pikkupaketit viroon 

 Kyllä loppuun vietynä tämä kuriiri kantaa ne Tallinnan postitoimipaikkaan ja postittaa ne siellä. Voisi olla hyväkin bisnes kuljettajalle. Lähettäjällä ei juurikaan kustannukset nousisi eikä pikkupaketit jäisi myymättä. Tilaaja taas voisi tilata edelleen pieniä tuotteita ymmärtäen tilauksen saapumisen pari lisäpäivää.

Tässä olisi pakettiautoilijalle hyvä pisnes. Kaksi kertaa viikossa tai useamminkin käy firmoista suoraan hakemassa valmiit maksikirjeet, joissa on jo postimerkit ja veisi sitten postikonttoriin Tallinnassa. Minusta ainakin olisi ideaa, jos olisin paljon makseja lähettävä toimija.

tuleva kuriiri

#70 Re: Re: Re: yritys vie pikkupaketit viroon

12.01.2015 19:22

#69: tuleva kuriiri - Re: Re: yritys vie pikkupaketit viroon 

 Niin, toisaalta tämä yritys vie koko firmansa sinne Eestiin ja hoitaa kaiken sieltä. Todella moni firma käyttää maksikirjepalveluja. Eräänkin tutun virma lähettää kymmenittäin päivässä tällaisia pieniä lähetyksiä, jotka ei mahdu 3cm rajaan. Huono visio hänellekin.


Vieras

#71 Re: Re: Re: yritys vie pikkupaketit viroon

12.01.2015 20:11

#69: tuleva kuriiri - Re: Re: yritys vie pikkupaketit viroon 

 250g:n maksikirjeen postittaminen Virosta Suomeen maksaa 3,1 euroa joten jos ottaa 100 lähetystä matkalle mukaan ja postittaa ne sieltä, säästää postimaksuissa 480 euroa.

Xwz

#72 Jaahans...

12.01.2015 20:19

Harrastukseni takia tulee läheteltyä ja vastaanotettua maxikirjeitä monta per viikko.  Jos ne pitää jatkossa lähettää tuplasti kalliimmalla keinolla, niin taitaapa vähentyä harrastus niiltä osin.. Ei ole järkevää lähettää tavaraa, jonka postikulut ovat kalliimmat kuin itse tavara. Tai täytyy tutustua matkahuollon palvelutarjontaan -en ole aiemmin käyttänyt. 

Olen ulkomailla asustellut ja tuttuja asuu ympäri maailmaa -on tullut huomattua oman maan postikulujen suuruus jo aiemminkin kun lähetyksiä tulee tehtyä useasti niin koti kuin ulkomaillekin. Väkisinhän palvelun kalleus vähentää palvelun käyttöä. Kyllä sitä taxillakin huristelisi useammin, jos hinnat olisivat edullisemmat (itselläni kun ei ajokorttia ole ja monesti tarvitsisin maksullista autokyytiä, mutta nykyisillä taksin hinnoilla kävelen tai olen menemättä). Postin kannattaisi miettiä hintapolitiikkaansa uudestaan.

tuleva kuriiri

#73 Etäpiste Eestipost

12.01.2015 20:40

Taidankin perustaa keski-Helsinkiin Viron Postin etäpisteen, jossa otan vastaan paketit ja niihin valmiiksi postimerkit paikalleen. Sitten ajelen ne Tallinnaan postiin. Pikkupaketteja mahtuu pakuun aika paljon ja jos otan jokaisesta paketista esim 1,50 postimaksun päälle, saan hyvän tilin. Palvelun käyttäjälle ei juuri mitään lisäkustannuksia tule, koska nytkin ensimmäisessä luokassa maksaa sen 5,00e. Tulee jopa halvemmaksi kuin nyt. 

Tätäkö eivät ole tajunneet maksikirjeen murjomispäätöksessä? Kyllä suomalaisen on näköjään pakko mennä sieltä mistä halveimmaksi tulee. Ei ole paljoa järki nyt tässä päätöksessä päätä pakottanut.

Deadline

#74 Pienyrittäjäjistä työttömiä

12.01.2015 21:02

Toimin kotona ja valmistamani tuotteet lähes poikkeuksetta tilataan jenkkeihin, australiaan ja japaniin. Maksikirje on mahdollistanut tämän, vaikka maksut ovat jo olleet korkeita. Uudistuksen myötä esim. 200 g painava lähetys pitää lähettää pakettina. Pienin paketti on alle 2 kg. Jos tämä 200 grammaa painava tuote tilataan japaniin...postikulu on 36 € (maksikirjeenä oli 9 €). Eli kukaan ei ainakaan multa osta enää mitään. Pillit pussiin ja arvelen että tämä koskee tuuuuhansia suomalaisia pien yrittäjiä. Maksikirjeen nimen itse itellassa nimesitte "kirjeeksi". Kysyn miksi paketeissa ei ole alempia painoluokkia kuin se 2 kg. Te niittaatte tällä jutulla nekin, jotka täällä vielä sinnittelevät ja ovat itsensä työllistäneet.

Saa tanalliset säkeet

#75 Re: Re:

13.01.2015 04:27

#51: maksit postista haettaviksi - Re:  

 Minä olen maksikirjeeni tähänkin asti joutunut hakemaan asiamiespostistani, kun en ole postinkantoaikaan kotona.

Eli kaikki maksikirjeet postista noudettaviksi!