Tampereen Eteläpuisto on säilytettävä!

Tampereen Eteläpuisto on säilytettävä! / Tiedotteet / Eläköön Eteläpuisto. Tiedote kaikille adressin allekirjoittaneille. / Kommentit


Vieras

#1

20.01.2015 19:06

Täyttä asiaa! terv. Jari Niemelä

Vieras

#2

20.01.2015 19:24

Allekirjoitin numerolla 728 7.1. ja sähköpostasin adressin linkkeineen pienen saatekirjeen kera koko ystäväpiirilleni. Saatekirje sisälsi kehotuksen ei ainoastaan allekirjoittaa vaan myös panna viestikapula omalta osalta eteenpäin, sillä vain siten asia etenee tehokkaasti. Sitten postasin saman Tampereella sekä Vihreille että Vasemmistoliitolle - molemmissa puolueissa muutamille kymmenille ihmisille.

Pyydän, toimi samoin omassa ystäväpiirissäsi ja lähetä sopiville järjestöille, yhdistyksille, asukasyhdistyksille, kaikille sellaisille joiden oletat voivan aktivoitua tässä asiassa. Muista, että sinä tunnet ihmisiä, joita minä en ja he puolestaan sellaisia, joita sinä ja minä emme. Huomaan, että pari päivää oman aktiviteettini jälkeen adressi alkoi kasvaa tehokkaasti. Aikaa on tehdä suurella joukolla tämä adressi todella suosituksi.

Jouni Suonsivu, 728

Vieras

#3

20.01.2015 19:45

Toivottavasti tieto leviää nopeasti ja laajalle, koska nyt vielä asiaan voi vaikuttaa! Koskeehan Eteläpuiston säilyttäminen oikeastaan koko Suomea, joka muistaa (ainakin suuret ikäluokat!) Tampereen maamme tärkeänä "suurkaupunkina" vihreänä järvimaisemassa tehtaineen!

Ansa Laajasalo


Vieras

#4

21.01.2015 06:09

Aamulehti 21.1.2015 "jatkot"
Tätä kanavaa kannattaa käytää sännöllisesti, että asia pysyy jatkuvasti esillä.
Jos "Yle" Tohloppi kiinnostuisi tekemään dokumentin, mitä tällä addressilla korostetusti tarkoitetaan- olisi hieno asia.

Heikki Karjalainen


Vieras

#5

21.01.2015 08:40

Tämäpä oli hyvä uutinen, hienoa!

Vieras

#6

21.01.2015 08:45

Hyvä hyvä !
st

#7

21.01.2015 11:15

Kiitos! Kortitkin menevät kuin kuumille kiville ja Aamulehden artikkeli tänään kruunasi päivän!


Vieras

#8

21.01.2015 12:28

Hyvä juttu tämä adressi ! Päättäjien olisi hyvä ymmärtää, että kaikissa hienoissa vanhoissa kaupungeissa kuten Wien, Berliini, New York on puistoja ja puita, paljon vihreitä alueita, jotka tekevät kaupungista miellyttävän asua. Ei kaupungin tarvitse olla surkea betonipunkkeri - kuka siellä haluaa asua ?

Vieras

#9

22.01.2015 02:06

Tulen seuraamaan suunnittelua ja osallistun tarvittaessa.
Tampereella tulisi säilyttää sille ominaiset rantamaisemat, eikä rakentaa rantoja näkymättömiin.

Vieras

#10

24.01.2015 00:14

Kiitos itsellenne, olette tehneet suurenmoista työtä! Tämä velvoittaa kaikkia meitä, perustuslaki kehoittaa samaan, myöskin muut säädökset. Ympäristöä on suojeltava ja vaalittava!

Vieras

#11

25.01.2015 18:23

Kiitokset aktiivisille ihmisille. Olisin itsekin halukas liittymään kyseiseen yhdistykseen, jos kannattajajäsenet antavat olemassaolollaan painoarvoa yhdistyksen vaikuttamismahdollisuuksiin.
Minna Toivakka

Vieras

#12

27.01.2015 10:22

Hei
Allekirjoitin adressin.
Paikallinen valtalehti on aloittanut aivopesukampanjan eteläpuiston rakentamisen puolesta. Pääkirjoitus-sivulla olevassa kirjoituksessa kerrottiin, että on pakko tiivistysrakentaa ja myös eteläpuisto.
Ei ole.
Jos kerran ratikkaakin haaveillaan pitää sen tehtävä olla "satelliittialueiden" joustava yhteys keskustaan. Näin saadaan reuna-alueet houkutteleviksi myös rakennusbisnekselle koska se näyttää olevan kaupunkisuunnittelun tärkein tavoite. Keskusta voidaan säilyttää väljänä ja runsaasti puistoja sisältävänä ja inhimillisenä jota perinteistä ilmettä ulkomaalaisetkin ihailevat.
Ulkomaan arkkitehdinkin piti tilauksen mukaan noudattaa paikallista ilmettä areean ja "puikkojen" suunnittelussa. Kyllä ei noudattanut. Kyllä pitäisi saada rahat takaisin kun ei ole saatu mitä on tilattu.
Eräs kirjoittaja moitti eteläpuistoa rumaksi. Sekö siitä kauniin tekee, että annetaan rahanvallan puhua? Sopii katsoa kosken yli Ratinan rantaa. Rantamaisema peitetty eikä hyvällä tahdollakaan voi sanoa kovin kauniiksi.
Meitä inhimillisen, perinteitä kunnioittavan kaupunkisuunnittelun kannattajia moititaan kaiken kehityksen jarruksi ja vastustajiksi. Ilomielin ylpeänä vastustankin sellaista kehitystä jolla kaupungista hävitetään perinnemaisemat, ne vähäiset rippeet mitä vielä on jäljellä. Ja betonislummiutumista joka vääjäämättä tapahtuu jos sen sallitaan tapahtuvan.
Mutta, että vastustaisin kehitystä ja rakentamista. Kyllä ei pidä paikkaansa.
En vastusta kaupungin kehittämistä inhimillisyyttä ja perinteitä kunnioittaen.
En vastusta rantojen säilyttämistä ja niiden kehittämistä puistoina siten, että arvokas ranta alue ja maisema on vapaasti kaikkien nautittavissa.
En vastusta rakentamista enkä rakennusbisnestä. Voihan areenankin ja ulkomaan arkkitehdin "puikotkin" rakentaa muualle. Vai eikö voi? Muodostettakoon näin uusi sellainen alue jolle on ominaista tuon tyyliset ratkaisut. Ei ole pakko pilata keskustan maisemaa.
En vastusta sitä, että ajatellaan laajemmalla näköalalla.
En vastusta sitä, että esim. Pirkkalan lentokentän toimintaa kehitetään ja nostetaan se korkeammalle tasolle. Kyllä ei ole Vantaa mikään maailman napa kuten ei Tampereen keskustakaan.
En vastusta sitä, että raideliikennettä ja liikennettä yleensä suunnitellaan reittien varsille suunniteltavien asuinalueiden luomiseksi.
Voisin jatkaa laajemman näkemyksen ”valottamista” vielä pitkäänkin mutta nämäkin ajatukset jo kertovat sen, että rantoja, puistoja ja keskustaa ei tarvitse eikä saa tunkea täyteen jos haluamme pitää kaupungin inhimillisenä ja viihtyisänä.

Tapani Huovinen


Vieras

#13

05.02.2015 19:15

Dear Madame/Sir,
Pyydän oikaisua. Adressin allekirjoittajia
numero 2456-2457 ei ole olemassa.
Kehoitan tarkistamaan, onko kyseessä
Sakari Kestinen, Jukka Ollikainen tai Otto Auranen.
Yours sincerely P.H.
Etsikää hyvää, väistäkää pahaa!

#14 Re:

05.02.2015 19:17

#12: -  

 Kiitos, kiitos, kiitos, kallis ystävä!


Vieras

#15

21.02.2015 15:10

Eteläpuiston rakentamista esitetään "Sealake"-suunnitelmalla ja perustellaan suunnitelmaa sillä, että Eteläpuisto on joutomaata. Kaupunki ei ole tehnyt mitään Eteläpuiston kehittämiseksi kaupungin viheralueeksi.
Muistutan, kaupunki antoi aikoinaan mm. Annikin kadun talojen rapistua, että siihen olisi saatu muutamia Osmonpuiston tyyppisiä korkeita kerrostaloja. Nyt Annikin kadun puutalot ovat ilo silmille - kiitos aktiivisten toimijoiden.
Kaupungissa tarvitaan viheralueita ihmismielen rauhoittamiseen.
Itse olen lenkkeilyt vuosikaudet rantaa pitkin Pyynikille, mutta nyt vuosien tullessa juoksu ei käy, mutta kevättalvella hakeudun portaille Gamlashemistä entiselle speedwaykentälle ja nautin auringon lämmöstä.
Rinteellä tulisi olla esim. penkkejä, joille voisi istua ja nauttia kevään ja kesän tulosta.
Eteläpuistoa on kehitettävä muulla vaihtoehdolla, kuin "Sealake".
Jaakko Keränen, Tampere

Vieras

#16

25.02.2015 18:16

Tampereen keuhkot on säästettävä

Vieras

#17

25.02.2015 19:18

Hyvä näin. Muistuttaisin vielä Tampereen kulttuuriyhdistyksen Tampereen Vanha kaupunki - suunnitelmasta. Mielestäni erityisen kiinnostava ja tutustumisen arvoinen asia.

Vieras

#18

02.03.2015 10:00

Hei!
Niin, on ensiarvoisen tärkeätä, että otamme kantaa myös muiden suojelukohteiden puolesta. Kaupunginvaltuutetuilla ja virkamiehillä kiiltävät silmissä vain raha ja kymmenettuhannet kerrosalat sekä käsittämätön tiivitysrakentaminen. Asuinympäristön viihtyisyys on päättäjille toisarvoinen seikka ja jos nyt jossain puistossa on vielä puita ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ja luontoa, ne halutaan myydä kovan rahan gryndereille. Tämä puuhastelu on saatava loppumaan!
Luontoterveisin
Hannu Telenius

Vieras

#19

17.04.2015 13:38

Kauppalehti Optiossa16.4.2015, eli eilen ilmestyneessä on myös esillä Tampereeen Eteläpuisto. Siinä on haastateltu Tampereen keskusten kehittämisohjelmasta vastaavaa hankejohtaja Tero Tenhusta.
"Ranta-Tampellan jälkeen tuleva tiivistämiskohde on on Eteläpuiston alue Hämeenpuiston eteläpäässä. Alueeelle, jossa on tällä hetkellä puistoa ja hiekkakenttä, kaavaillaan vajaan 3000 asukkaan asuinaluetta. Alueen rakentaminen käynnistynee vuoden 2020 tienoilla. Alueen rakentamissuunnitelmat ovat herättäneet voimakasta vastustusta.Vastustajat pelkäävät virkistysalueiden katoamista. Meillä on 10 kilometriä rantaviivaa 1,5 kilometrin säteellä keskustasta. Kun nämä alueet avataan asumiselle ja virkistykselle, se lisää kaupungin vetovoimaa merkittävästi." Seija Telaranta

Vieras

#20

28.05.2015 17:29

olisi hyvä jos kerrankin kuunneltas myös kaupunkilaisia.jos pyyntömme menee läpi niin se on silloin juhlan aika.voisi järjestää vaikka tapahtuman sen kunniaksi.

Vieras

#21

04.06.2015 07:32

Urbaani Tampere- yhdistys lienee YIT:n ja muidenkin rakennusliikkeiden "kannatusyhdistys", joiden motiivesta ei liene epäselvyyttä.
Ihan kiitettävästi on Tamperelainen-lehden jutun mukaan asia edennyt.
Kiitos aktivisteille!

Vieras

#22

07.11.2015 08:32

Aikaisemmat sukupolvet ovat olleet viisaita kaupunki rakentamisessa ei kaikkia rahan alttarille.

Vieras

#23

01.04.2016 18:30

ÄLKÄÄ KAIKKEA VIHREÄÄ JA VIHREÄÄ TUHOTKO ASUMISELLA !!!! JÄTTÄKÄÄ TAMPEREEN KEUHKOT !!!!!
Terv. Sintsu
pikkutahu

#24 Al blogit

18.10.2016 15:54

Hei

Katsokaa aamulehden blogit.

Terv. Tapani Huovinen

 


Vieras

#25

11.02.2017 03:35

Hienoa Pro Eteläpuisto !

Pirkanmaan Elyssä on kerrankin ollut arvokasta Järkeä.
Eteläpuisto saa arvoisensa aseman kaupunkipuistona !

Toivotaan, että mikään instanssi ei ala sooloilemaan valituksia.

PS. Kukaan ei ole muistuttanut siitä, että lähes vastarannalta ,puhdistamon alueelta, vapautuun maata massiiviselle rakentamiselle, kun Sulkavuori valmistuu.

t. Heikki Karjalainen