Tuen Ahmoon koulun säilyttämistä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tuen Ahmoon koulun säilyttämistä!.


Vieras

#226 Re: Re: Re:

08.05.2015 07:27

#224: - Re: Re:  

 Ja vaikka tämä valtuutettu olisi mitä mieltä Ahmoosta, niin pääasia, että selvittää asioita ja tekee sen peruusteella päätöksensä.  Ja tämä tietysti koskee muitakin valtuutettuja. 

Virkamiesten motiivi kaataa Ahmoon koulu on se, että näytetään, että "minä uskalla tehdä isoja ratkaisuja" (vrt. Nyhkälän koulun rakennushanke, jonka suuruiseen ei tämä erään (entisen?) kansanedustajan mukaan muut vastaavan kokoiset kunnat uskalla lähteä, tai toimivan 110:n oppilaan koulun lopettaminen).  Isot ratkaisut näyttävät hyvältä cv:ssä.  Heidänhän ei tarvitse seurauksista samalla lailla kärsiä, kuin meidän asukkaiden.  Ja valtuutetut kantavat vastuun päätöksestä yhdessä, näinhän sdp:n eräs paikallinen valtuutettu kertoi lehdessä.  Toivottavasti muistaa tämän sitten myöhemmin muutenkin kuin vain vaalilupauksissa.


Vieras

#227 Re: Re: Re: Re:

08.05.2015 07:35

#219: huhhuh - Re: Re: Re:  

Ahmoon koululla on oma kaivo, josta tulee vesi.  Siis ei kaivosta nostamalla, vaan ihan vesijohtoa pitkin sisälle ja hanaan.  Join tuota vettä eilen ja olen vielä hengissä.

Kaupunki järjesti viime syksynä Ahmoon koululla tilaisuuden, jossa kerrottiin, että suunnitelmissa on rakentaa kunnallistekniikka Ahmoon koululle asti.  Että ei ole aiheellista ryhtyä perustamaan vesiosuuskuntia.  Samaan aikaan (viime syksynä) koululla on sivistysjohtajan mielestä kerrottu koulun lakkauttamisesta ja kuultu asianosaisia (=sonta lentää kuin entisen isännän lantakärrystä).  Nyt, tänä keväänä, kerrottiin, että kunnallistekniikka ei tule ulottumaan Ahmoon koululle, mutta kaupungilta kyllä neuvotaan, miten vesiosuuskunnan perustaminen lähtee käyntiin.  Tässä nyt ei näytä kaupungintalolla oikea käsi tietävän, mitä vasen tekee. 


Vieras

#228 Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa?

08.05.2015 07:38

#218: - Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa? 

 Ja samalla voidaan keskittyä myös veturikoulun sisäilmaremonttiin tai perinteiseen tyyliin, sen peittelyyn.  Kuulin tänään että veturikoululla on sisäilmaongelmia.  Miksi ahmoon koulun oppilaat siirretään terveistä, vasta sisäilmaremontoiduista tiloista veturikouluun?  Samojen ongelmien takia kela häipyi tiloista.


Vieras

#229 Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa?

08.05.2015 07:40

#228: - Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa? 

Siks että ahmoon koulun oppilaiden terveydellä ei oo mitään väliä.  Vai kuinka monen valtuutetun lapsi on siirtymässä veturiin?


Vieras

#230

08.05.2015 07:46

Sekin asia pitäisi ottaa jossain esille (vai onko siitä ollut paikallislehdissä, tms), että nythän näyttää käyvän niin, että ahmoolta tulevat luokat pilkotaan pieniin osiin.  Aiemminhan sivistysjohtaja ja rehtori lupasivat, että luokat, myös esikoululuokka, säilyvät ennallaan.  Ihmettelin tosin aiemmin rehtorin laskutapaa, että jos Arja Syrjäytyvä käy esikoulun Ahmoolla ja siirtyy siitä ekaluokalle Ahmoolle ja sitten kouluun Ahmoolle/Nyhkälään, tai vaihtoehtoisesti Arja Syrjäytyvä käy esikoulun Ahmoolla, siirtyy siitä esikouluun Veturiin ja siitä kouluun Ahmoolle/Nyhkälään, niin tässä viimeisessä vaihtoehdossa on muutoksia vähemmän.  Osallistuuko rehtori tuntiopetukseen?  Matematiikassa?


Vieras

#231 Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa?

08.05.2015 11:26

#228: - Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa? 

 Mulle kyllä kerrottiin,että Veturissa on puhtain sisäilma??Yksi näistä päättäjistä kertoili....onko tässä asiassa mikään totta. Tiedä mitä pitäisi uskoa, kun päättäjätkin valehtelevat. Mikä kyllä tiedetään, mutta että aivan joka asiassa?!


Vieras

#232 Re:

08.05.2015 11:27

#230: -  

Lapseni luokalla on kolme Ahmoolta ja loput sitten muualta, että valheita riittää...


Vieras

#233 Re: Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa?

08.05.2015 13:20

#231: - Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa? 

 Kuulin myös eilen että lattian läpi nousisi maasta myrkyllisiä kaasuja. En tosiaan tiedä mitä tästä pitäisi ajatella. Jos lapseni olisi menossa tuonne niin vaatisin kaupungilta tutkimuksia ja niin että siellä on sitten muitakin paikalla kun kaupungin edustajia. Tämä tuksin on hurja kustannus, ja jos kaupunki ei suostu niin varmasti sitten jotain on pielessä. Vanhat tutkimustulokset ovat menneet varmaan jo kovaa kyytiä silppuriin.


Vieras

#234

09.05.2015 07:34

Eilen käytiin ihan eduskunnasta asti vierailulla koululla. Saatiin hyvin kannustusta koulun toiminnan puolustamiselle. Tilat ovat kuulemma ihan vastaavat kuin muissakin kyläkouluissa ja tärkein asia, että lapset vanhemmat ja opettajat haluavat pysyä siellä, on kunnossa. Ihmettelyä herätti se, miksi tällaiseen ryhdytään, kun säästöjen syntyminen on melko kyseenalaista. Kuultiin että muualla tälaisissä prosesseissa virkamiesten taholta ollaan oltu yleensä suhteellisen puolueettomia ja asioista on annettu avoimesti virheetöntä tietoa. Keroimme että Karkkilassahan tällainen toiminta on ihan vierasta... 


Vieras

#235 Re: Re:

10.05.2015 13:28

#189: - Re:  

 tää on todella mielenkiintonen tapaus, vaalitkin kun on kohta jo tässä. puhuttiin juuri että jos joku puolue voisi kokonaisuudessaan olla tän asian puolella niin voisi huoletta äänestää sitä, ei tarvitsisi murehtia että jos äänestää koulua puolustanutta tyyppiä niin meneekö se ääni sitten jonkun vastustajan hyödyksi. eräs puolue tässä erityisesti mietityttää, kovasti ollaan Ahmoolla tykästytty tämän puolueen yhteen edustajaan (jotkut arvaa ehkä kenestä on kyse..), mutta jos muut vastustaa. kehottaisin miettimään puolueesta luopumista, ihan varmasti pärjäisi ilmankin.. 


Vieras

#236 Re: Re: Re:

10.05.2015 14:24

#235: - Re: Re:  

Isohan juttu tämä on ja ihan varmasti tärkeässä roolissa seuraavissa vaaleissa. Ei tällaiset jutut niin vain unohdu. Mielestäni äänestyksessä olevat valtuutetut voi karkeasti jakaa vilpillisen tai vilpittömän politiikan kannattajaksi.


Vieras

#237 Re: Re: Re: Re:

11.05.2015 05:38

#236: - Re: Re: Re:  

 Nimenomaan tuo että hyväksyykö valtuutetut virkamiesten (+mahdollisesti toisten valtuutettujen) pelaamisen ihan omilla ehdoillaan laittomuuden rajamailla. Kyllä valtuutettujen pitäisi se näyttää, missä kaappi seisoo.


Vieras

#238 Re: Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa?

11.05.2015 06:18

#229: - Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa? 

 Miksi lapset halutaan siirtää Veturiin? Jotta Veturista saataisiin vuokratuloja, sanoisin, löytyykö muita järkeviä selityksiä? Joku kytky tässäkin on takana, kukahan nämä tilat omistaa?


Vieras

#239 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa?

11.05.2015 13:18

#238: - Re: Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa? 

Olen saanut tietooni jotain veturin tilojen omistussuhteista.  Selvittelen vielä lisää.  Jos tietoni pitävät paikkansa, niin ymmärrän hiukan paremmin erään valtuutetun ja erään hallituksen jäsenen halua lakkauttaa Ahmoon koulu ja siirtää oppilaat ikuisiksi ajoiksi veturiin.


Vieras

#240 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa?

11.05.2015 15:29

#239: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa? 

 No yllätys taas jos on unohtunu kertoo jotain!


Vieras

#241 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa?

11.05.2015 16:24

#238: - Re: Re: Re: Re: Re: Vaihto-oppilastoimintaa kaupunkikoulun kanssa? 

 Muistaako joku mikä nämä tilat omistaa, ihan on kielenpäällä mutta ei tuu kuitenkaan, joku kaksiosanen se nimi oli? Sieltähän ne kytkyt äkkiä löytyisi?


Vieras

#242

12.05.2015 04:55

Tämähän on sairasta kytkyilyä, miksi pitää näin toimia lasten kustannuksella?? Varmaan kun kyse ei ole päättäjien omista lapsista. Kurjan kieroa peliä, en olisi uskonut.


Vieras

#243

12.05.2015 05:44

Voisko tän Ahmoon koulu -keissin tiivistää vähän niinku et kytky vastaan jytky.  Kumman puolella haluat olla, kytkyttäjien vai jytkyttäjien.  Eli tekoja puheissa, vai tekoja töissä, jos tiedätte mitä tarkoitan. 

JYTKY - JYTKY - JYTKY - nyt jytkytetään.  Ahmoon koulun kaataminen jytkähtää juonittelijoiden omaan niskaan. 


Vieras

#244

12.05.2015 06:36

Listataan taas niitä positiivisia asioita Ahmoon koulusta ja Ahmoonkylästä.  Sellasia mitä ei oo vielä nostettu esille.

- Ahmoon koululla on puukäsityötilat, muistaakseni 5 keittiötä (+ruokala) ja liikuntatilat sisällä ja ulkona:  näitä tiloja vois antaa järjestöjen/yhdistysten käyttöön sellaista korvausta vastaan, että käyttäjät siivoavat tiloja ja pitävät ne kunnossa.  Liikuntasalin lattia on huonokuntoinen.  Sen kunnostamiseen voisi ehkä joku yhdistys ryhtyä.  Samoin puukäsityöluokan varusteluun.  Jos tilat olisivat yhdistyksen käytössä (esim. kyläyhdistys), kunnostamiseen (joka siis hyödyttäisi myös koulua ja sitä kautta kaupunkia) voisi saada tukea esim. jonkun maaseudun kehittäishankkeen kautta.


Vieras

#245

12.05.2015 08:28

Ei taida nyt listaukset auttaa, pitäisi varmaan toimia kovemmalla kädellä asian suhteen. Nythän on lapset jo tutustuneet Veturiin, jotka syksyllä koulun aloittaa ym.auttaako nämä allekirjoitukset loppusuoralla? Jos asia päätetty jo hiljaisuudessa 2011, niin millä keinolla päättäjät saisi miettimään asiaa uudestaan?


Vieras

#246 Re:

12.05.2015 11:25

#245: -  

 Kaupunki haluaa tarkoituksella viedä asiat pitkälle (koulun esittelyt yms.) ettei vastarintaa syntyisi ja että valtuutetut olisi ikäänkuin pakotettuja päättämään heidän linjauksen mukaan. Näinhän kaupunginjohtaja itsekin totesi. Härskiä toimintaa.

Mutta ehkä voisimme toimia kasvatus ja opetuslautakunnan jäsenen, Harri Lindforsin, viitoittamalla tiellä (Karkkilan Tienoo 12.5.15 s. 4). Epärehellistä peliä siis kehiin ja jos kiinni jäädään niin sakothan siitä vaan tulee. Kun suunsa aukasee niin kyllä kannattais kaks kertaa miettiä että mitä sieltä laskee ulos.


Vieras

#247 Re:

12.05.2015 12:59

#245: -  

 Se on tässä tavote että ihmiset lannistetaan luovuttamaan, mutta ei tää ole todellakaan vielä ratkaistu että koulu lopetetaan! Tsemppiä koulun puolustajille!


Vieras

#248 Re: Re:

12.05.2015 13:36

#246: - Re:  

 Siis voi tsiisus mistä noita meidän valtuutettuja oikein tulee! Tajuukohan tuo itsekään miten huvittava se on?


Vieras

#249

12.05.2015 13:45

Ja Karkkilan tienoo jatkaa samaa linjaa... Hyvä asiahan on se että ahmoolaiset lapset pääsisivät samaan luokkaan kaikki, ei siinä mitään. Mutta miten taas on voitu "vahingossa" haastatella juuri niistä kolmesta perheestä, jotka tiettävästi haluavat Nyhkälään, kahta (toimittajan perhe on se kolmas). Halutaan antaa se mielikuva että kaikki haluavat Nyhkälään ja taas se sama jaaritus että kun tilat on niin huonossa kunnossa. Ja tässä huomataan että miten päättäjä(t) ajattelevat vain omia lapsiaan, heti noustaan vastarintaan kun omalle lapselle onkin käymässä vähän kurjasti, ei muiden lapsista niin väliä. Mutta siis, ehdottomasti on väärin että ahmoolaiset lapset laitetaan eri luokille kun on luvattu että päsevät samaan ja kaikki perustelut lehtijutussa ovat hyviä. Mutta kirjoittajat toimintaperiaatteet ovat vähintäänkin kyseenalaisia.     


Vieras

#250 Re:

12.05.2015 14:12

#243: -  

 Tää on todella hyvä, jytky vai kytky? Ehtisköhän Timo Soinikin tulla tutustumaan kouluun vai onkohan sillä jotain muuta?