Tuen Ahmoon koulun säilyttämistä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tuen Ahmoon koulun säilyttämistä!.


Vieras

#76 Re: Re: Re: Re:

26.04.2015 17:00

#75: - Re: Re: Re:  

 jos tässä puhutaan siitä bussikuskista mistä epäilen niin oon niin pettynyt...

 


Vieras

#77

26.04.2015 17:13

Korpelahan on Persu? Eihän nekään tässä asiassa niin puhtosia ole. Persujen nousu vaaleissa oli Villen ansiota ja hän sai uskoakseni paljon ääniä Ahmoolta koska oli koulun puolella. Mutta kääntyy Persujenkin kannatus laskuun tätä menoa. On se kumma juttu että sanotaan että lähipalvelut pitää säilyttää mutta sitten käytännön toteutus on jotain ihan muuta.  

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.04.2015 17:49



Vieras

#79 Re:

26.04.2015 18:03

#77: -  

 ne korpelan pitsakuutiot on muuten tosi pahoja


Vieras

#80 Re: Re:

26.04.2015 18:05

#79: - Re:  

 aijai pitsa oliskin tosi hyvää.


Vieras

#81 Re: Re:

26.04.2015 18:06

#79: - Re:  

 Pizza kirjotetaan pizza, ei pitsa. Eihän kukaan täysjärkinen kirjota faktaakaan ceellä.


Vieras

#82

26.04.2015 18:11

Okei... Laitetaanko me Korpela boikottiin? Ne kinkkusuikaleet on ollu musta kyllä ihan hyviä...


Vieras

#83 Re:

26.04.2015 18:34

#55: -  

 Voisko joku laittaa nuo epäkonkreettiset ratkaisuehdotukset tänne nähtäväksi?


Vieras

#84 Re: Re:

27.04.2015 05:41

#83: - Re:  

 Ainakin nämä:

1. vanhan eskarin tilat käyttöön (eskarille), koululuokat mahtuvat tällöin hirsi- ja kivirakennuksiin (jää myös eriyttämistilat ja pari ylimäärästä luokkaa)

Eskaritilat vaativat muutoskatsastuksen tilojen käyttötarkoituksen muuttuessa, sekä ehkä ao. toimenpiteet:

*alimpaan kerrokseen ilmanvaihto, hinta n.5000e, ja/tai

*ylempi asunto eskarikäyttöön ja sieltä hätäpoistumistie ikkunan kautta alas (hinta 1000e->saadaan lahjoituksena)

2. eskari muualle (eskari on nyt kivikoulun luokkatilassa, joka siis palautettaisiin koulun käyttöön)

3. rajataan oppilaaksiottoaluetta ja selvitetään ne oppilaat, jotka haluavat siirtyä Nyhkälään (eräälle valtuutetulle ja kaupunginjohtajalle on tullut runsaasti puheluita, että halukkuutta siirtymiseen on->eli nämä molemmat halukkaat voivat sitten siirtyä toiseen kouluun)

 


Vieras

#85

27.04.2015 08:49

Loistavia ratkaisuehdotuksia!! Minkä ihmeen takia näitä ei toteuteta??


Vieras

#86 Re:

27.04.2015 10:11

#85: -  

 Kai tässä on menty hakemaan ely-tuki sillä verukkeella, että kaadetaan yks koulu.  Se pitäisi varmaan selvittää, että millainen kytky on asiasta päättäneillä Nyhkälää tekevään rakennusfirmaan.  Vrt. ostetaan uusi auto joka vuosi, jotta voidaan tukea autoliikettä.  Kukin voi omassa taloudessaan sössiä miten vaan, mutta että laittaa ahmoolaiset maksamaan tällanen suhmurointi.  Ja Nyhkäläremontin budjetti tulee paukkumaan yli vielä moneen kertaan.  On kuulemma tullut niin monta kertaa "jotain yllättävää vastaan". 

Se yks ahmoon koulua puolustanut juoppo kotiäiti on ollut tosi hiljaa, että liekö sitten tullut sieltä sokkelin alta vastaan.

Lapset ovat paras sijoitus.

#87 Kallista keskittämistä! Sekä henkisesti että taloudellisesti.

27.04.2015 16:57

Vihdissä yrittivät lopettaa 5 lähikoulua. Perusteluina säästöt. Kukaan ei ole vielä tähän päivään mennessä jälkikäteen pystynyt osoittamaan saatuja säästöjä koulujen keskittämisestä. Vihdin kunnanjohtaja eräässä kokouksessa totesi: "ei tässä ole kyse säästöistä, vaan poliittisesta päätöksestä". Samat puolueet ajavat keskittämistä vaikka väkisin. Vihdin k.johtaja oli tilannut 30000 eurolla monilta osin virheellisen selvityksen saatavista säästöistä. Samainen selvitys meni loppuun asti päättäjille, vaikka jopa selvityksen tekijä myönsi virheet. Päätös siis tehtiin suurelta osin pelkän virheellisen selvityksen pohjalta. Onneksi osa päättäjistä oli tutustunut aiheeseen paremmin ja koulut selvisivät. Hyvä tuuri kävi vielä, kun puoluekuriton ratkaisi asian koulujen hyväksi.

Vanhemmat, taistella on huono sana lasten yhteydessä, mutta tehkää sitä joukolla, jos mielitte kouluja säästää. Joukossanne on enemmän tietoa ja osaamista kuin päättäjissä / selvitysten tekijöissä!

Selvittäkää tarkkaan Karkkilassa, jos vastaavia selvityksiä siellä annetaan kuin Vihdissä. Älkää uskoko suoralta kädeltä yhtään mitään.

Ei ole vaikea ymmärtää Suomen tilannetta, kun yksinkertaisen matematiikan osaaminen on tällä tasolla kunnissa. Tehdään päättömiä päätöksiä pelkkien selvitysten nojalla. Tällä kertaa Vihdissä kävi tuuri, mutta minusta äänestystulos oli tavallaan häviö, koska oli niin tasainen.


Vieras

#88 Re: Kallista keskittämistä! Sekä henkisesti että taloudellisesti.

27.04.2015 17:15

#87: Lapset ovat paras sijoitus. - Kallista keskittämistä! Sekä henkisesti että taloudellisesti. 

 Vihdissä oli vaihtoehtoina viedä peruspalvelu =lähikoulu) maalaisilta, tai kiristää verotusta kaikilta. Päätyivät oikeudenmukaisempaan vaihtoehtoon, eli jälkimmäiseen. Saa nähdä, miten oikeudentajuista porukkaa Karkkilan päättäjissä on.

Äänestäpä nyt Ahmoon koulu nurin, niin vanhempainillassa tavataan.


Vieras

#89

27.04.2015 17:30

Liitetään Ahmoo Vihtiin!!


Vieras

#90 Re:

27.04.2015 18:15

#89: -  

 Ahmoo - osakuntaliitoksella Vihtiin? Vähänkö olis hyvä juttu. Karkkila slummiutuis ja hillssiläisillä pyyhkis paremminku evö bifoor.

Opettaja

#91 Opettajan mielipide

27.04.2015 19:58

Lähtökohtaisesti sanoisin että nykyinen Ahmoon koulu joutaa jyrän alle. Ensinnäkin koulu sijaitsee aivan väärässä paikassa, vaikka kuinka kyläkouluidylliä haluttaisiinkin vaalia. 

Vanhan, epäkäytännöliset tilat omaavan koulun puolustamisen sijaan keskittäisin adressinkirjoittajien energian ja tarmon uuden Ahmoon koulun rakennushankkeeseen. Täydellinen paikka uudelle koululle olisi Ropoinpolun kupeessa, Ahmoon urheilukentän välittömässä läheisyydessä.

Näin koulu sijaitsisi keskeisellä paikalla lähellä Aurinkorinnettä ja muita Ahmoon kasvualueita. 

Muutenkin hieman huvittuneena olen seurannut kuppaisen kyläkoulun puolustajien puheita. Kyse nyt on kuitenkin Karkkilasta mikä jo sinällään on pieni alle 10 000 asukkaan kyläpahanen Uudellamaalla ja kaikkia sen kouluja voidaan pitää kyläkouluina.

Ei uusi Nyhkälän koulu nyt mikään jättiläiskoulu ole missä yksittäiset oppilaat jäävät ilman opettajan huomiota. Kooltaan kyse on pikemminkin keskisuuresta koulusta, kun katsotaan esim. yli 30 000 asukkaan kaupunkeja. Ihmettelenkin suuresti miksi ahmoolaiset niin kovasti "pelkäävät" ja vastustavat Nyhkälään siirtymistä. Esim. Aurinkorinteestä ei koulumatkakaan pitene kuin muutamia satoja metrejä.

Jos nyt Haukkamäkeen saatiin uusi liikuntasali ja koulu koki täyden ehostuksen, Tuorilan koulu rakennettiin täysin kokonaan uusiksi ja saman kokee nyt Nyhkälä, niin miksei Ahmoon kouluakin voitaisi rakentaa uudestaan paremmalle paikalle vastaamaan tämän päivän vaatimuksia.


Vieras

#92 Re: Opettajan mielipide

28.04.2015 04:28

#91: Opettaja - Opettajan mielipide 

Aivan ymmärrettävää tuo "huvittuneen opettajan" ihmettely. Kylhään tuota moni ihmettelis kuk ei oo ottanu asioista selvää ja uskoo vaan virkamiesten esityksiä. 


Vieras

#93 Re: Opettajan mielipide

28.04.2015 05:16

#91: Opettaja - Opettajan mielipide 

 Ja ei oo ainakaan ahmoolaisen opettajan mielipide, onkohan yleensä minkään opettajan... epäilen... Kuulostaa erään kyläläisen poliitikon puheelta...


Vieras

#94 Re: Opettajan mielipide

28.04.2015 05:20

#91: Opettaja - Opettajan mielipide 

 Ja siis vielä tuohon, pitääkö oikeesti muka esim. tänne muuttoa harkitseva Nyhkälää kyläkouluna, johan se olis huvittavaa jos esim. asuntoja myytessä sanottais että juu, kyläkoulu on lähellä ja sit se olis Nyhkälä. Kyllä nyt on opettaja vähän pihalla...


Vieras

#95 Re: Re: Opettajan mielipide

28.04.2015 05:21

#94: - Re: Opettajan mielipide 

 Tai siis "opettaja"...


Vieras

#96 Re: Opettajan mielipide

28.04.2015 08:23

#91: Opettaja - Opettajan mielipide 

Tämänkin "opettajan" olisi hyvä käydä katsomassa ensin tilat kokonaisuudessan läpi, ennen kuin kommentoi tuollaista. Muutenkin ihme kommentteja "opettajalta"... Kuppaisen kyläkoulun...?


Vieras

#97 Re: Opettajan mielipide

28.04.2015 08:28

#91: Opettaja - Opettajan mielipide 

On opettajia, joiden mielestä kyläkoulu on kaamea loukku ja nämä opettajat mielummin valitsevat uuden ja hienon koulun.  Mutta yhtä paljon on opettajia, jotka valitsevat kyläkoulun, sen hengen ja ympäristön (kyläkoulut sijaitsevat maalaismaisemassa - Nyhkälän koulua en lähtisi kyläkouluksi kutsumaan).  Itsekin olen ollut töissä sekä uutuuttaan kiiltävässä toimistossa, että vanhaan omakotitaloon tehdyssä konttorissa.  Kummassakin oli puolensa.  On myös oppilaita ja heidän vanhempiaan, jotka valitsevat kyläkoulun mielummin kuin isomman koulun.  Ja niitä, jotka valitsevat päinvastoin.

Ahmoolle on moni muuttanut nimenomaan koulun vuoksi.  Asia olisi eri, jos ensin muutettaisiin jumalan selän taakse ja sitten alettaisiin vaatia palveluja.  Mutta siis siitähän tässä ei ole kyse, vaan siitä että halutaan, että olemassa olevat, hyvällä käyttöprosentilla olevat palvelut säilyvät.  Jos Ahmoon koulu lakkautetaan, niin millä perustella Ahmoolle saataisiin myöehemmin uusi koulu?  Vihtiin päin suuntautuvalla muuttovirralla vai?

Jos "huvittunut opettaja" kutsuu Aurinkorinnettä vielä kaiken tämän koulusotkun jälkaan vetovoimaiseksi asuinalueeksi (viime sunnuntaina tonttikaupoilla kävi yksi, eikun ei käynytkään, sehän kysyi vaan tietä Läyliäisiin), niin on tainnut jyrän alle jäädä muutakin kun Ahmoon koulu.

 


Vieras

#98 Kumpi puoli tästä mun takista olis kivempi

28.04.2015 08:46

Väite: Kuntauudistustyöryhmä esittää Karkkilaa liittymään yhteen Vihdin kanssa. Mitkä olisivat Karkkilalle parhaat liitoskumppanit?

Vastaus:Jos kuntaliitos tapahtuu, tärkeintä on, että palvelut eivät keskity vain yhteen isoon keskukseen, vaan palvelujen on säilyttävä lähellä

Vaalien jälkeen: Maaseudun palvelut - mitä välii.

 

Väite: Jos kunnassani tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata kunnallisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto.

Vastaus: Jokseenkin samaa mieltä

Vaalien jälkeen: Veronkorotukset koskisivat kaikkia, joten leikataanpa mielummin maaseudun palveluista.

 

 

Väite: Kaikessa kotikuntani päätöksenteossa pitäisi arvioida vaikutukset ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista

Vastaus: Päätöksenteossa pitää arvioida kaikki osa-alueet, ei pelkästään ympäristön.

Vaalien jälkeen: Eli siis luulin että toi osa-alueet tarkottaa asuinalueita niin mä tarkotin että pitää huomioida keskustan lähellä olevat asuinalueet.  Mikä Ahmoo - nevahööd.


Vieras

#99 Re: Kumpi puoli tästä mun takista olis kivempi

28.04.2015 08:57

#98: - Kumpi puoli tästä mun takista olis kivempi 

 Väite: Oikeestaan arvaus, valtuuston puheenjohtaja?


Vieras

#100

28.04.2015 09:40

Hyvin erikoinen tuo opettajan mielipide -Ahmoo kuppainen koulu. Voidaan varmasti luokitella samaan kastiin näiden "Ahmoolta ja Tuorilasta tulee vain juoppoja"-kommenttien joukkoon. 

Siitä olen samaa mieltä, että Ahmoolle uusi koulu olisi loistava sijoitus, ja sitähän tässä varmastikin osittain ajetaan, sillä mikäli vanha koulu tässä vaiheessa menetetään, ei uutta koulua Ahmoolle saada ikinä. Lisätilantarpeessa Nyhkälää tultaisiin kuitenkin jälleen laajentamaan jne. 

Kuitenkin tällä hetkellä Ahmoon koulu sellaisenaan on ahmoolaisille (ja lähikylille) parasta mitä he toivovat!