Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa.

Tekstimiesti

#26

18.02.2015 11:44

Ei boldatun tekstin käyttö tarkoita, että kirjoittaja olisi oikeassa. Suurin osa väitteistä on tuulesta temmattuja ja liioiteltuja. Ei tällaisen pohjalta voi kukaan allekirjoittaa.


Vieras

#27 Re: Pyh...

18.02.2015 13:16

#1: Duunari - Pyh... 

Teeppä ensin yli 40 v. kokopäivätöitä raskaassa koulutukseen ja vastuuseen nähden alipalkatussa työssä ja suorita sen sivussa 3 korkeakoulututkintoa vapaa-ajallasi. Jos sitten satut työssäsi palamaan loppuun ja on jäätävä työttömäksi (koska loppuunpalamista ei katsota sairaudeksi), niin toivon sydämestäni, että muistat, miten itse suhtauduit työttömiin!  ;)

Montako työvuotta sinulla itselläsi on muuten takanasi?     ;)


Vieras

#28

19.02.2015 06:38

Adressin ajama asia on erittäin tärkeä. Työttömän on vaikea puolustaa omia etujaan joita ei edes vielä ole.

Vieras

#29 Re: Pyh...

19.02.2015 06:41

#1: Duunari - Pyh... 

 Hieno asenne! Työttömille töitä ja heti, työttömiä ja sitä kautta "sohvalla makaavia yhteiskunnan loisia" on todellakin liikaa. Ainoa seikka asenteessa on sen kohdennus. Kuka ja mikä etsii sen työpaikan?

Niina

#30 Kansalaispalkka

20.02.2015 10:01

Kansalaispalkka (=perustulo) voisi olla yksi ratkaisu. Se olisi helppo toteuttaa etenkin silloin, kun olisi oma valuutta. 

orjatyöt

#31

21.02.2015 09:49

Miksi työttömiä syyllistetään?Ei ole varmaan heidän syynsä että ovat saaneet potkut työstään taloudellisista ja tuotannolista syistä eiköhän se syntipukki löydy ihan jostain muualta!Ja jos oot yli tai vajaa 50 vuotias et työpaikkaa enää saa,silti päättäjät päättivät eläkeiän korotuksesta=sanotaan työuran pidentämisestä,vaikka työttömiä on  vaikka kuinka paljon.Muka työvoimapula hah hah.Ulkona kuin lumiukot todellisuudesta!!!


Vieras

#32

21.02.2015 16:24

Ihmiset jotka jätämme tietoisesti yhteiskunnan ulkouolelle perustellen sitä millä tahansa argumentilla, jätämme heidät täysin yksin. Kun on pudonnut sen viimeisen turvaverkon alimman askelman alle, kynnys nousta jälleen takaisin normaali elämään on lähes mahdottomuus.
venkula

#33 Re: Re: Pyh muistakoon

22.02.2015 19:02

#4: PYH - Re: Pyh muistakoon 

 Pyh, ei huvita eikä jaksa tehdä töitä, rikoksilla ja sossuntuilla pärjää

Osinkotsunami

#34 Re: Pyh...

23.02.2015 08:45

#1: Duunari - Pyh... 

Duunarit työttömiksi, säästyy nekin rahat osinkoihin ja rikkaammille. Saa sitten duunari paiskia töitä työttömän statuksella kuntouttavassa työtoiminnassa korvaustaan vastaan.

Tätäkö se duunari siinä haikailee? Ei tarvitse pitkään odotella kyllä se näin tulee joka tapauksessa käymään. Peli on avattu.

 

Edessä on tuhon päivät

#35 Eurosta irti välittömästi,sillä se on tuhonnut Suomen ja tekee sitä påivittäin

25.02.2015 08:10

Vain näin Suomi nousuun .

Eyn lipun aatteineen voi polttaa Roviolla !

EY on tuonut.... vain köyhyyttä sekä kurjuutta

Laikkaukset vain jatkuvat,,,Tulee lopulta pää vetäjän käteen.

Syklaami

#36

26.02.2015 10:53

Olen melko varma, että Venäjän nykyisen tiedustelupalvelun agentit ovat soluttautuneet TE-toimistoon ja toiminnallaan lisäävät suomalaisten työttömyyttä. Yrittävät köyhdyttää kansaa, jotta nämä äänestäisivät kommunisteja!!! Vanha 70-luvun juoni pätee yhä tänä päivänä. CIA taas haluaa palkata vain ulkomaisia työntekijöitä, koska ovat mukamas parempia, nuorempia ja ahkerampia työntekijöitä kuin suomalaiset pitkäaikaistyöttömät ja vajaakuntoiset.. tämmöstä olen havainnut ainakin Turun toimistossa, ilmeisesti muuallakin on sama touhu!!! Uskomatonta mutta TOTTA!!!


Vieras

#37

26.02.2015 11:11

Minä sain viime syksynä työtarjouksen, jonka takia piti mennä työpaikkahaastatteluun johonkin siivousyritykseen. Olisin ollut tarvittaessa töihin kutsuttava. Mun mielestä pitäisi olla oikeus kieltäytyä näin epävarmasta työstä ilman pelkoa karenssista. Mulla sitäpaitsi oli jo silloin tämä nykyinen työ. Ilmeisesti se ei riitä työkkärille.
Kaisa Varonen os. Borg

#38 Re:

26.02.2015 15:10

#26: Tekstimiesti -  

 Käy adressin tapahtumasivulla tututusmassa adressin perusteena oleviin tutkimuksiin ja tapusseostuksiin.https://www.facebook.com/events/534048866738320Mitkä väitteet ovat tuulesta temmattuja? Perustele sinö puolestasi tuo väite.

 

Kaisa Varonen os. Borg

#39 Fb taphtuma 12.5 Tämän adressin taphtumasivu

26.02.2015 15:13

Kaisa Varonen os. Borg

#40 Re: Kansalaispalkka

26.02.2015 15:34

#30: Niina - Kansalaispalkka 

 Perustulo voisi olla yksi ratkaisu, sanot. Tämän adressin ajamat asiat eivät ole kansalaispalkan sijaan, vaan ennen sitä ja sen lisäksi. Tämä tasoittaa tietä perustulolle osaltaan, kun korvavauksettomia karensseja, 5kk:n odotusaikoja ja 5:n päivän omavastuuaikoja ei olisi.

Perustuloosta ei ole vieä tulossa edes kokeilua, sekin kestäisi joillakin alueilla 3-4v. Yksimielisyyttä oikesta perustulomallista ei ole saatu. Enen perustuloa, joka toivotttavasti saadaan, kannattaa edistää niitä aloitteteita, jotka tekevät perustulon helpommaksi. Toueutuessaan tämän adressin aloitteet myös nostaisivat työttömien tuloa yhdistettynä perustuloon.

ihmettelijä

#41 karenssi

27.02.2015 20:25

Olen tosiaan ihmetellyt sitä,että jos työtön löytää jostain pätkätöitä ja ihan kunnon palkalla,mutta hän sattuu olemaan jossain TE-tston määrämällä aktivointi jutuissa,hän päättä mennä pätkätöihin,sen lopputtua hän menee te-tstoon, karenssia pukkaa olet keskeyttänyt aktivointitoiminnan:Eikös jossain ole sanottu että lyhkäisiä työjaksoja kannattaa ottaa vastaan.Miksi siis kannattaisi koska saat sen jälkeen karenssin kun olet itse ollut aktiivinen.Ihmeellinen tämä suomen työttömyyslaki,ensin kannustetaan mutta loppulopuksi lannistetaan.Näin työttömiä kannustetaan orjatöihin!!!

4564536234523

#42

28.02.2015 23:09

80-luvulla työttömyyskorvaukset olivat kokonaan vastikkeettomia, eli niiden varaan saattoi heittäytyä eikä viranomaisilla ollut mitään "kiristyskeinoja" työttömän töihin saamiseksi. Työttömyysaste oli kuitenkin prosentin luokkaa, ja työttöminä oli muutamankymmentä tuhatta henkilöä.

Nyt työttömyyskorvaukset ovat kaikkinensa vastikkeellisia, jopa niin pitkälle, että käytännössä alle 25-vuotiaita ei ole työmarkkinatuen varassa, vaan he saavat toimeentulotukea. Sitäkin voidaan alentaa tarvittaessa toistuvasti 2kk kerrallaan jopa 40%, jos henkilö ei suostu menemään palkattomiin pakkotöihin tuottamaan voittoa kunnan pajan alihakintafirmalle. Työttömiä on silti puolisen miljoonaa.

Työttömyyttä vähennetään parhaiten tarjoamalla töitä.

Itse ajattelen minimitasoisen työttömyyskorvauksen enemmänkin yhteiskunnallisena sosiaalivakuutuksena, jolloin työttömäksi joutuvilla ihmisillä ei ole pakotetta ryhtyä tekemään mitä tahansa, esim. rikoksia elääkseen. Vankeinhoito maksaa RiSe:n viimeisimmän selvityksen mukaan keskimäärin 78 600 euroa vuodessa.

Toimeentulotuen perusosan alentamisesta syntyvä 100-200 euron kuukausittainen säästö saattaa siis pahimmassa tapauksessa johtaa esim. kuukauden sakkovankeuteen, eli yli 6000 euron vankeinhoitokuluihin, jonka lisäksi päälle tulevat turvallisuus- ja oikeusviranomaisten kulut, luultavasti toinen mokoma, sillä henkilöä vastaan on käytävä oikeudenkäynti muuntorangaistuksen toimeenpanemiseksi, jolloin sille parin euron nakkipaketille voi tulla äkkiä hintaa 20 000 euroa.

Työttömyyskorvaus täytyy myös erottaa tiukasti palkasta. Jos työttömyyskorvaus on miltään osin vastikkeellinen, sitä on silloin kutsuttava palkaksi. Helppo ratkaisu olisi muuttaa kaikki "kuntoutus"toimenpiteet vapaaehtoisiksi - osallistujia niihin olisi kuulemani mukaan muutenkin riittävästi. Nyt ne sen sijaan ovat rangaistusmenetelmiä, joilla saadaan putsattua työttömyystilastoja, poistettua kuntien maksuosuus korvauksista, ja "jämäköitettyä" työttömän elämää.


Vieras

#43

04.03.2015 15:42

Ihan asiallinen adressi. Olisin lisännyt siihen, että työttömän velvoittamiseksi kuntouttavaan työtoimintaan tulisi olla todisteet kuntoutuksen tarpeesta, sekä tavoitteista, ja näiden tulisi perustua lääkärin lausuntoihin työvoimaviranomaisten omien näkemysten sijaan.
Kaisa Varonen os. Borg

#44 Re: Velvoittaa, mutta ei karenssin uhalla

04.03.2015 19:02

#43: -  

abcdef abcdef

 Vieras:Hyvä huomio, kuntouttavan työtoiminnan henkilön ainoa "vamma" usein on onkin työttömyys, työkyvyttömät eivät kuntouttavaan työtoimintaan pääse. Tämä onkin johtanut laajaan hyväksikäyttöön, jossa osa kansasta tekee usein samaa työtä kuin muutkin, vain 9e kulukorvauksella, mikä ei sekään ole mikään pysyvä, kun työehtosopimukset eivät tähän paarialuokkaan ulotu, kyllä se voidaan poistaa. Kunnat myyvät pilkkahintaan kuntoutettavien työpanosta sekä korvaavat sillä työvoimaa. Tämä myös heikentää yritysten kilpailukykyä.

Tämän laajalle levinneen Kauko-Idän hikipajoihin verrattavan palkattoman työvoiman laajan hyväksikäytön estämiseksi palkattomasta toimenpiteestä kieltäytymisestä ei tule seuraamuksia, jos tämän adressin vaatimukset menevät läpi. Kansalaisaloite 0-tuntisopimusten kieltämisestä on hyvä, mutta se ei auta näihin palkattomiin töihin. Kuntouttavana työtoimintana tehdään esim. kokoonpanotyötä 5h/pv, maatilatyötä, vanhusten hoitoa.

Me emme aja kenenkään velvoittamista kuntouttavaan työtoimintaan myöskään lääkärin tutkimuksen nojalla, koska meidän mielestämme Jos ihminen ei saa palkkaa toimenpiteestä, hänen pitää saada siitä hyötyä ja iloa itselleen, kun se palkan tuoma turva, eläke-ja ansiosidonnaiskertymä ja sairasajan turva puuttuu. On vähin, mitä ihminen voi vaatia, että hän saa edes itse valita, mitä työtä hän haluaa kokeilla tai mitä kuntouttavaa työtoimintaa hän haluaa tehdä. Nykyisin tällaisten toimenpiteiden jälkeen vain 3% kuntouttavan työtoiminnan henkilöistä työllistyy jakson jälkeen.

Kun työnantajat eivät saisi enää palkatonta pakkotyövoimaa, jonka valmentamisesta heille maksetaan 10 e/työpaivä-48e/tunti, olisi työnantajan tarjottava laatua ja yhteiskunnan käytettävä tukirahat viisaammin. Valmennus on yleensä olematonta. Työllisyystukirahoja on 1990-luvulta lähtien jätetty käyttämättä 90-200 milj euroa vuodessa. Palkattomia töitä järjestäviin projekteihin/järjestelmiin uhrataan suuria summia, mutta työttömälle ei anneta palkkaa. Kunnat säästävät työmarkkinatuen maksuosuuksia, jos jäjestävät kuntouttavaa työtoimintaa. Sellaiseksi kelpaa mikä tahansa huuhaa, kun sinne karenssin uhalla voi pakottaa. Esim. eräs mies joutui kerran viikossa käymään kuntouttavassa työtoiminnassa kahdeksan vuotta. hänelle ei annettu muuta tekemistä kuin täyttää ristisanoja.

kumileimasin

#45 Re: kaiken se köyhä kestääkin

05.03.2015 06:34

#16: uskonsa aatteeseen menettänyt - kaiken se köyhä kestääkin 

 Kyllä ne lait säädetään eduskunnassa, presitentti vain ne vahvistaa. Siis kansanedustajat ovat näitten lakien takana. Presidentillä on veto-oikeus hylätä mutta kansanedustajat voivat muistaakseni vuoden päästä käsitellä uudelleen eikä presdentti enää voi vastustaa vaan on pakko allekirjoittaalakiesitys.


Vieras

#46

06.03.2015 14:56

Josko seuraava työministeri keskittyisi pistämään edes nämä asiat kuntoon!

Vieras

#47

08.03.2015 13:39

Perustulo lakiin ja ihmisten nöyryytys lopettetteva kerralla.

Vieras

#48

08.03.2015 22:52

Työuria on helppo pidentää paperilla- Kevan sanomaa,siksi on vaikea päästä työkyvyttömyyseläkkeelle,koska on helppoa kirjoittaa hakemukseen hylätty,olet työkykyinen.

Valitse nimimerkki

#49 Otsikko

14.03.2015 21:14

 Nykyiset työttömyystuet ovat jo aivan liian suuret ja niitä tulisi pienentää. Työttömät tulisi myös oikeasti velvoittaa muuttamaan työn perässä, jos haluavat tukia.

kateus

#50 työttömät ovat rikkaita vai

15.03.2015 08:22

#49: Valitse nimimerkki - Otsikko 

 Eli työttömillä pitäisi olla aina reppu selässä.olisitko itse siihen valmis.Työttömyystuet ovat muuten Euroopan neuvoston mukaan liian matalat niinkuin muutkin sosiaalietuudet.Kokeileppa vaikka itse elää noin 500 eurolla kuukauden.Ehkä todellisuus pilkistäisi sinullekkin etkä enää kadehtisi koska mitään kadehtimisen arvoista ei ole.